A félelem kiűzése

Olvastam egy két fórumban, hogy a félelmeinket ki kell űzni magunkból! Nem is tudom, hogy fogalmazzam meg a gondolataimat!
Elég sok félelmem volt az utóbbi időben....és mind megtörtént! Nagyon "sikeres" vagyok a rossz bevonzásában azt hiszem!:S
Próbálok nem is gondolni a rossz dolgokra, ha már elkezdődik a rossz gondolat, rögtön elhessegetem, és elképzelek egy szép nyári estét, vagy a hóesést, amitől jobb kedvem lesz!
Nem akarom, hogy a félelmeim elhatalmasodjanak, és azt még inkább nem, hogy valóra is váljanak...
Igazából szerelmi gondom van, és minden félelmem valóra vált!
Nem is azon vagyok már talán, hogy visszakapjam, ez már elromlott azt hiszem, viszont a gondolataim még mindig körülötte forognak!
Ha úgy gondolok rá, hogy minden rendben van köztünk, és szeretjük egymást, az nyugtat, viszont, ha el kezdek agyalni, hogy most mit csinálhat, akkor eltölt a méreg, de nem haragszom rá, csak valamiféle fájdalom tölt el, hogy nem beszélünk már, nem látom ahogy mosolyog, hiányzik....és igazából az hiányzik, hogy nem nekem mesél ma már, nem vagyok már az élete része...
Ha erre gondolok, az fáj, és már a múltban is kétségek fognak el, pedig amíg tartott tényleg szép volt minden, és okot sem adott féltékenykedni, és nem is tettem soha...
Nem akarom a szép múltat "befeketíteni"!
Nehéz pozitívan gondolni, és az, hogy ne gondoljak rá még nehezebb...Próbáltam magam lekötni sok mindennel, és valahogy mindig "visszakanyarodom" hozzá!
A nap egyik részén "jól" vagyok, mert úgy gondolok rá, hogy majd minden jó lesz hamarosan, és szinte már érzem, hogy mindjárt itt van....aztán valahogy eltörik a mécses, zokogás, és a félelmek!
Nem akarom magam sajnáltatni, csak kíváncsi lennék egy két jó tanácsra, mert biztos vannak még hasonló helyzetben lévők, akiknek sikerült ezen felülkerekednie!
Van esetleg valami jó "módszer", arra, hogy elűzzem magamból a félelmeket, és végre megérkezzen az a jó amit várok?
Persze tudom tenni kell érte nem repül a sült galamb a számba...
Kíváncsi lennék saját tapasztalatokra, hasonló sztorikra!
Köszönöm!:).

Köszönöm Ragyogás meg fogom hallgatni amit linkeltél!
A nevem tudom nem túl pozitív, viszont nekem sokat jelent a név, kedves emlék!:)
Az utóbbi napokban sikerült olyan emberekkel beszélgetnem, akikről nem gondoltam volna, hogy mellettem állnak, és ez jól esik nagyon, és az is, ha segíthetek nekik!
Úgy érzem, kezdem jobban érezni magam, viszont, még hullámzik ez a dolog...:S
Nagyon tetszett amit írtál, hogy magammal foglalkozzak, és, hogy ne adjam fel az álmaimat!
lehet, hogy nagyon akaratos vagyok, de hiába mondják, hogy elvesztettem, nincs esélyem (kevesen mondják ezt), a legtöbben hisznek abban, hogy ez így nem zárult le! Viszont egyik vélemény se érdekel igazán, én magamban hiszek, és olyan képek vannak előttem, ami a jövő, és furcsa, mert tényleg úgy érzem, hogy ez meg fog történni!
Nem várom már a csodát, csak sodródom előre, és mindig kapok egy két biztató szót, persze van negatív is, de azokon próbálok átsiklani, ha nem megy, akkor mérges leszek, de abból is előnyt sikerült már kovácsolnom!
Lollipop köszönöm a választ, így már értem, és ezt feltétlenül ki fogom próbálni, érdekes amit írtál, el fogok gondolkodni rajta!
Mindenkinek köszönöm, sokat segítettetek!
Kellemes ünnepeket kívánok nektek!:)...

Lehet nem jól írtam az érzésekről. Akkor lesz rendben a múlt, ha már nem vált ki dühöt az emlék, hiszen újból előfordulhat a helyzet bármikor. Semmi nem garantálja, hogy nem. Nem a helyzetet kell elkerülni, hanem az azzal kapcsolatos érzéseidet meggyógyítani. Az önbizalmat úgy tudod megszerezni, ha minél többször belemész abba a helyzetbe amitől a legjobban félsz. Minél többször átéled az érzéseket. A dühöt is gondolatok okozzák, próbáld meg átélni újból a helyzetet, menny bele, és amikor felbukkannak a gondolatok, akkor figyeld meg magadban őket, és a hozzá kapcsolódó érzéseket. Mi lenne, ha nem a barátodat simogatnád, hanem gyerekkori önmagadat? Hogy éreznél vele kapcsolatban.Nem célzás Mélázónak.... csak, válaszolok a hsz-re :)

CSAK AZ SZÁMÍT, HOGY TE MIT GONDOLSZ MAGADRÓL!

Ne foglalkozz a bírálókkal és ítélkezőkkel!

Amikor valamire vágysz, valamit szeretnél megvalósítani, elérni az életedben, higgy benne, hogy felülről, a Magasabb Intelligencia segít neked ebben, és ösztönöznek tégedet erre.
Kiválasztottak erre a feladatra, mert hogy képes vagy rá, tudják, és céljuk van veled és terveiddel. Soha ne fojtsd el magadban ezt a vágyat, főleg akkor nem, ha mások nem hisznek benned, hogy meg tudod csinálni,
Lesznek olyanok, esetleg (akik többnyire a hátad mögött) gúnyolódnak, bírálnak vagy elítélnek miatta.Te csak haladj előre, és ne fordulj, ne nézz rájuk! Légy bátor, rendíthetetlen katona! Ismered ezt a mesét, ugye?

Ne hagyd, hogy győzzön a "mit mondanak majd az emberek", vagy a "családom ezt sohasem értené meg", vagy "a barátaim elfordulnának tõlem". Csak az számít, hogy te hogyan érzel az adott dologgal kapcsolatban. Ha izgatottság fog el, amikor rá gondolsz, lelkes vagy, amikor azzal foglalkozol, újabb és újabb ötletek állnak sorban a fejedben, amikor azt a dolgot tervezed, akkor ne hagyd, hogy bárki visszahúzzon! Csak csináld! Biztos, hogy képes vagy rá! Minden terv, amiben rendületlenül és pozitív töltettel hiszel, megvalósul és sikert hoz! A legvadabb terved is.

Az ember csak akkor lehet maradéktalanul boldog,
ha ott él, ahol igazán szeretne,
ha úgy él, ahogy igazán szeretne,
ha azzal él, akivel igazán szeretne,
ha azt csinálja, amit igazán szeretne.

TUDD: A te vágyaid a tieid, és nem másoké. Ne hagyd, hogy mások irányítsák az életed, hogy a racionalitásra hivatkozva mások döntsenek helyetted. Ha nem tesz boldoggá a munkád, lépned kell. Ha nem tesz boldoggá a kapcsolatod, lépned kell. Rajtad kívül senki sem tud változtatni a helyzeteden.
Amint a magadban levő jó érzéseidet kezded el követni, rohamos mértékben jobbnak érzed az életedet, hétköznapjaidban, és szinte meseszerű lesz a köréd épülő új világ.

/ Csak nézz rám! / Ezeket követem. :) Anikó /

Ha a családi kötelékeid megsínylik a váratlan önbizalmadat, ne aggódj, már időszerű volt, hogy lazábbak legyenek. Ha a baráti kapcsolataid nem élik túl a fejlődésedet, ne aggódj, már időszerű volt, hogy véget érjenek.

Napoleon Hill így ír erről: "A legtöbb ember megengedi rokonainak, barátainak és másoknak, hogy olyan mértékben befolyásolják, hogy már képtelen élni a saját életét. Mindez csak azért lehetséges, mert félnek a bírálatoktól. Sokan rosszul házasodnak, kitartanak döntésük mellett, és szerencsétlenül élik le az életüket, mert félnek a bírálattól, ami akkor érheti őket, ha kijavítják a tévedésüket. (Mindazok, akik engednek ennek a félelmüknek, tudják, milyen jóvátehetetlen pusztítást eredményez, lerombolva az ambíciók és az eredmények elérésének vágyát.) Milliók és milliók nem mennek felnőtt korukban tanulni, mert félnek a bírálattól, vagy hogy esetleg megmosolyogják őket. Számtalan nő és férfi, fiatalok és öregek, kötelességtudatból megengedik rokonaiknak, hogy tönkretegyék az életüket, mert félnek a bírálattól. (A kötelesség egyetlen embertől sem követeli azt, hogy hagyja szétrombolni személyes ambícióit és azt a jogát, hogy a saját életét élhesse.)

Az emberek nem mernek kockázatot vállalni az üzleti életben, mert félnek a bírálattól, amiben kudarc esetén részük lehet. A bírálattól való félelem ilyenkor erősebb, mint a siker utáni vágy."

Azt nem tudod megakadályozni, hogy mások véleményt alkossanak rólad:
gondolataidról,
külsődről,
kapcsolataidról,
tanulási
vagy munka morálodról,
gyereknevelési módszereidről,
karrierépítési technikáidról,
vállalkozó szellemedről
vágyaidról.
Egyszóval Életedről.
Viszont azt igenis meg tudod akadályozni,

hogy ne lehessenek hatással rád.

Jelentsd ki: SEMMILYEN SZINTEN NEM LEHETNEK EZEK AZ EMBEREK ÉS DOLGOK RÁM HATÁSSAL, MERT ÉN NEM AKAROM.

És higgyj nekem, meg tudod tenni, hogy ne foglalkozz velük.

És ha boldogan akarsz élni, tedd is meg!
Szeretettel: AnikóFehér és nem fekete Angyalkánknak írom.:) Nomen est omen!

A név, nevünk kötelez. Ha a fekete angyal név tetszik, a te dolgod. Csak az nem a te tiszta lelkedhez való, érzed? A fehérszárnyú angyal, a tisztaság jelképe.

Félelemmentességről írsz, és fekete angyal a neved?
Ellentmondásos :)
Változtasd meg hamar édesem:) Hidd el, itt dől el, és itt kezdődik minden: mi van tebenned! Mit tudsz adni magadból?

Félelmeidet a Szeretet bátorságának felébresztésével tudod elűzni.
Ébreszd rá magadat arra, hogy mennyire szeretsz.

Legjobban önmagadat kezdheted el szeretni, majd folytasd szeretteiddel. :)
Nagyon finom érzések ezek. Kívánom sikerüljön! Hiszen akarod, ugye? Akkor tegyél magadért! Javaslatokat adok át, rajtad áll minden: mit adsz cserébe ezekért, melyekről írok?


Hallgass csak itt ezt az imát Domján László, Agykontroll oktató hangjával:).

Nem értem teljesen az utolsó mondatodat:(
Azzal, hogy eszembe jutott ez az emlék, és erre gondolok majd, akkor egy idő után ez már valamiféle dühöt vált ki az ő irányába? Így érted?
Amúgy nem ez jár a fejemben, csak beszélgettem, és ez így előjött, és rossz volt, hogy látom magam előtt, hogy akkor, hogy érezte magát!
Bízom benne, hogy ha hasonló történik vele, lesz mellette valaki (biztos lesz), és majd más vigaszt nyújt neki!...

azért.. mert bárki bajban van, azt megvigasztalod, és nem azon agylasz, hogy miért vonjad meg tőle a szeretetedet.
Ha ezen gondolkodsz, akkor hamarosan neheztelést fogsz érezni.Köszönöm

Köszönöm a jó tanácsokat, lesz mind gondolkodni, és megérteni!
A könyveknek utána nézek, ha nem tudom megszerezni akkor élek a segítségeddel Emlékező!:)
Nem konkrétan ide tartozik, de szeretném veletek megosztani!
Találkoztam egy számomra kedves emberrel ma, és a volt páromról beszélgettünk, rossz volt, féltem, hogy elsírom magam, már elég volt a sírásból!
Nem éreztem haragot iránta, bármit tett nem fájt rá emlékezni....aztán egy mondat volt, amitől elkezdtem sírni...
Múltbeli dolog, de ez a mai napig fáj!
"Fájt, hogy az akit mindennél jobban szeretek, sír, és nem tudok neki segíteni!"
Ez annyi volt, hogy régen mikor együtt voltunk még, megbántották nagyon, és én csak vigasztaltam, de dühös voltam magamra, hogy nem tudok neki segíteni, hiába szerettem, más bántotta meg, nem tudtam csak azzal segíteni, hogy mellette voltam!
És amikor ezt ma mondtam, elkezdtem sírni, és fájt és mérges lettem, hogy ha majd bántja valami még meg se ölelhetem többé!
Nem jó haragudni, és nem is tudok rá, viszont ez nagyon bánt, ahogy ez az emlék eszembe jutott!
Nem tudom miért ez váltott ki bennem ekkora fájdalmat!?melazo jól írta...

a mantrák segítenek elűzni a nega gondolatokat...ilyen alapon, ha bekapcsolódik a félelem, akkor akár felmondhatnád a szorzó táblát is....eléggé szokatlan, de belehelyez téged a jelenbe, és ez a lényeg, hogy ne a múlt árnyain rágódj.
Itt vagyok, jelen vagyok, a félelmeim a múltam, azok nem én vagyok...az elengedéséről olvashatsz Deepak Chopra A Szeretet útja című könyvében. Ott ír, gondolati, fizikai, és érzelmi elengedésről. Ez nem mindenkinek működik egyformán, nyilván valamelyik könnyebb mint a másik.
De lehet félelem, a félelem elengedésétől...akkor az után mi van?
:D Na ezt jól bekavartam....egyszerűen arról van szó,

...egyszerűen arról van szó, hogy az érzést hagyni kell hogy megjelenjen és ahogy jön, úgy távozik. Nagyon hamar és rendkívül lágyan. Az érzés nem teremt, üzenetet hordoz. (szerintem Te sem zavarod el a postást csak azért, mert nem tetszik a képe és nyomasztóan hat rád. Átadja az üzenetet és lelép. ennyi ) Az érzés csak egy eszköz, hogy tudjuk, a célunk irányába tartunk. Kész passz ennyi :)
Akkor tör ki a frász csak, ha belekapaszkodsz azokba a gondolatokba, amik létrehozták az érzést és tovább kreálod az amúgy se igaz sztorit a fejedben. Ezért van az, hogy az érzés megmarad. Még jó hogy meg marad, hiszen jelzi, hogy ellenkező irányba pedálozol. "széllel szembe" HA elengeded a gondolatot, az érzés gyengéden lelép. Helyébe belép a béke.
Egy belső utazás során, is ez a lényeg, hogy az érzést megnevezem: idegesség, nyomás, frusztráció, düh, csalódottság stb, és hagyom, hogy áthaladjon rajtam. Ennyi és nem több. Ezzel el fogsz jutni egy olyan területre, amit szerintem még spontán nagyon kevesen éltek meg. Olyan békében és szeretetben lesz részed, hogy szinte soha nem akarsz onnan visszajönni. És ezt egytől egyig mindenki eléri, ha belső utazást végez.
Ezzel az új energiával feltöltődve felszínre hozható a félelem oka és feloldható vele.

Na ezért javasoltam a könyveket. Olvassátok el.hát igen...

"Ja és ne próbálkozz kiűzni, harcolni eltolni, és mindenféle elutasító cselekedettel ellenállni a félelmeidnek, mert azzal csak még jobban megerősíted. Halott vállalkozás és ezért is jöttek létre."

azért vannak, mert meg kell élni őket......

én sok helyen olvastam már, hogy az úgy nevezett "mantrák" segítenek elűzni a negatív gondolatokat.
mindenki kitalálhatja a magának valót. abban a pillanatban, amikor megkörnyékez a negatív érzés, ki kell mondani.
megnyugszik tőle az ember... annyira hülyeségnek hangzik, és mégis változik tőle az ember. megéri kipróbálni. ki tudja, milyen pozitív változásokat generál Benned, s körülötted...Szia! Nem megyek bele hosszas

Szia!

Nem megyek bele hosszas magyarázkodásokba és leírásokba, mert erre van jobb módszer is.

Mégpedig, 2 könyv. Byron Katie, Szükségem van e a szeretetedre, vagy mégsem.
és a Brandon Bays Belső utazás.

Ezt a két könyvet nagyon erősen ajánlom elolvasásra!
Az elsővel megérted azt, hogy miért szenvedés a szeretet sokszor, azaz miért hamis szeretet a szerelem, a másikkal pedig felszínre tudod hozni a féltékenykedésed okát, ugyanis nekem nagyon ez jött le a leírásod alapján.

A könyv olvasása legalább leköti a figyelmed egy darabig, és közben feloldódik benned a sok energetikai blokk. Ettől szabad leszel.

Ha nem tudod megszerezni a könyveket szólj! Segítek.

Szeretettel.

Ui.: Ja és ne próbálkozz kiűzni, harcolni eltolni, és mindenféle elutasító cselekedettel ellenállni a félelmeidnek, mert azzal csak még jobban megerősíted. Halott vállalkozás és ezért is jöttek létre. A teendők a könyvekben vannak.