lehetek én az egy?

Sziasztok!

Először is örülök, hogy idesodródtam erre az oldalra, nagyon sok jó írást olvastam már és már ezek is a segítségemre voltak, de azt hiszem még többre van szükségem.

26 éves lány vagyok és totálisan össze vagyok törve és tiszta káosz az életem. A munkámat nem régen veszítettem el, ami abból a szempontból nem probléma, hogy totálisan tönkretettek már engem és jó is, hogy megszabadultam tőlük és végre nem tipornak és nem kell minden reggel úgy bemennem, hogy nem bírom már!

Így viszont úgymond túl sok időm lett, túl sokat jár az agyam, ami nem jó, mert olyan sok és rossz beidegződéseim vannak, amiknek nem tudok megálljt parancsolni.
26 évesen egy kiégett, értéktelen embernek érzem magam, öregnek,csúnyának és persze daginak is. Hiába a sok-sok pozitív visszajelzés, meg sem hallom őket igazán, engedem az agyamnak, h ezeket legyőzze és "hülyeségnek" fogjam fel őket.
Gondolom nem okozok meglepetést, ha elmondom, hogy nincsen pasim, és nem is tudom sajnos elképzelni, hogy legyen... hogy én, mint barátnő? annyi sokkal szebb, csinosabb, fiatalabb csaj van, a mai világban meg sajnos megkapni őket sem jelent nagy nehézséget a pasiknak, miért kellenék én? és ha én kellek, akkor lehetetlen, hogy CSAK én kelljek. és természetesen, ha kezd is kialakulni valami valakivel, ez már le is blokkolt és hagyhatjuk is az egészet...gondolkodtam, hogy a pasikban nem bízok? nagyobb baj, hogy magamban nem bízok.
Annyiszor látom és hallgatom végig, hogy pasik odavannak csajokért ( fiú barátom egyébként sok van), szóval létezik, van ilyen, csak nem tudom elképzelni, hogy valaki, aki iránt én is érzek valamit, ilyen szépeket mondjon rólam, érezzen így velem kapcsolatban. Mostanában két olyan fiú is volt , aki attól függetlenül, hogy " fel akart szedni", még hallgathattam, h csajoznak stb. persze nem sokáig hallgattam. De tényleg ezt érdemlem???
Lehetséges, hogy valaki örökké egyedül marad, és lehetséges, hogy én leszek?

Nagyon szeretném megváltoztatni az érzéseimet, gondolataimat. Ideig óráig megy is, de én azt akarom, hogy gyökerestől megváltozzon és többé elő se jöjjenek a mostanihoz hasonlóak, vagy ha mégis, tudjam kezelni őket.
Hogy csináljam?Igen, ismerem

Igen, ismerem a ho'oponopono-t és használgatom is :)SzivarvanyVirag

Bekesseg nektek!

Kedves SzivarvanyVirag,

"...Főleg ha egy másik emberhez kapcsolódik, akivel adott esetben már nem is tudok beszélni..."-irtad.

Ismered a ho'oponopono-t?
Dr. Lynn se beszelt a "betegekkel" kozvetlenul, megis sikerult kapcsolatba kerulnie veluk.

Bekes, szep napot!Kedves Felebarát! Eszem

Kedves Felebarát!
Eszem ágában sincs ezekért haragudni magamra. Vagy másra :) Nincs univerzális megoldás, ahogy az is teljesen természetes, ha idővel másképp látjuk a dolgokat. Legalábbis szerintem :)Szivarvanyvirag

Bekesseg nektek!

Kedves Szivarvanyvirag,

a lenyeg, hogy ne haragudj magadra, mert nem erted, amit en v. mas jonak lat, meg azert se haragudj magadra, hogy ha a multban tortent esemenyeket most maskepp is kepes vagy ertelmezni.
Elofordul, hogy utolag/"messzebbrol" tisztabban latjuk a dolgokat es ez nem mindig jar egyutt felszabadito orommel.

Mindenkivel lehet beszelni, ha megfelelo modot valasztasz.

Szep napot es bekesseget a lelkednek!Felebarát! Eldönteni, hogy xy

Felebarát! Eldönteni, hogy xy miért bántott meg, talán egyszerű, bár egyrészt közel sem biztos, hogy a valódi okot fogom elfogadni igazságnak, másrészt később lehet, hogy másképp látom majd ugyanazt a helyzetet. Ezen kívül egy komolyabb helyzetben nem megyek semmire a miértekkel. Főleg ha egy másik emberhez kapcsolódik, akivel adott esetben már nem is tudok beszélni. Lesz ezer válaszom. Vagy a másik véglet, hogy bizonyos dolgokkal kapcsolatban egyetlen választ sem tudok a miértre.
Nem mondom, lehet hogy ez beválik másnak, főleg ha érti, amire te egyáltalán gondolsz, de én nem értem, és nekem nem ez a megoldásom :)Lulubaba

Bekesseg kedves Lulubaba!

Hogy vagy?

Szep estet!Szivarvanyvirag

Bekesseg nektek!

Kedves Szivarvanyvirag,

hat epp, hogy nem egyszeru!
Ott, abban a nehany pillanatban tudatosnak lenni/maradni!
Nem egyszeru, de nem is lehetetlen. :)

Minden jot!...

hhh...jáj...

Nem a miértekre kell választ adni, arra utólag te nem fogsz tudni magyarázatot találni, max. ha a másik emberrel adódik alkalom, hogy együtt megbékélj. Ha nem adódik, akkor magad gyógyítod be a sebet, és megbocsátasz. Megbékélsz magaddal legbelül. Volt aki megbántott...nem tudom miért?! Ez bennem okozott egy érzést, szomorúságot. Hagytam, hogy átmenjen rajtam ez az érzés, és megnyugodtam. Többet nem éreztem magam jelentéktelennek.
Ha az érzéseket nem jól dolgozza fel, akkor mindig visszatér a fájdalom miatt érzett düh, szomorúság, és a bánat önsajnálattá alakulhat. Ami történt azon nem változtathatunk, csak magunkon. A saját érzéseiért neki kell vállalni a felelősséget.
És az is kitűnik az írásából, hogy másokat többre tart saját magánál...a halálnak meg mind ugyanolyan porhüvely vagyunk.Hát igen, ha ez ilyen

Hát igen, ha ez ilyen egyszerű lenne... :)miertek

Bekesseg kedves Szivarvanyvirag!

" Pl. Xy megbántott. Miért? Honnan tudhatnám?"-irtad.

Erre csak ket valasz letezik, ha magadnal vagy! :)
1. megbantottam, visszakaptam.
2. vki megbantotta, rajtam toltotte ki a merget.

Mindket valaszra van kis turelmet es idot igenylo megoldas. :)

Szep hetveget!Miért? Csak!

Kedves Felebarát!
Nem egészen értem igazából, hogy miért ragaszkodsz ennyire, hogy egy olyan módszert használjak valamire, ami nem létezik, ami szerintem nem működik.
Nem írtam, hogy nekem problémám lenne (na nem állítom, hogy nincs :) ), viszont írtam, hogy a Lolli által említett módszert nem értem, és a te megvilágításodban, miszerint a miértekre kell választ adni, még csak értelmét sem látom. A miértekre NINCS válasz.
Pl. Xy megbántott. Miért? Honnan tudhatnám? Gyárthatok róla elméleteket, vagy megkérdezhetem őt, és akkor megtudhatom az ő elméletét erről, ha igazat mond. Akár el is fogadhatom az egyik elméletet válaszként a miértre. Aztán megvizsgálhatom a dolgot 5 perc múlva, vagy egy hét múlva, vagy egy év múlva, és valószínűleg rájövök, hogy az egészet teljesen másképp látom, és talán már a válasz is egészen más.
Arról nem is beszélve, hogy a miértek keresése szüli a véget nem érő gyötrő agyalásokat... Miért én? Miért ő? Miért tette ezt? Miért történt? Miért velem? Miért most? ....
Bár van egy egész hasznos válasz a miértekre, amire mindig azt mondják, hogy az nem válasz. Ez pedig a "csak".
Hozzáteszem: szerintem! :)sebek

Bekesseg nektek!

Kedves Szivarvanyvirag,

mely seb, szikes, vastag heggel.
Te dontod el, hogy felteped-e es kitisztitod-e, hogy begyogyuljon es helye se maradjon.
Nem konnyu, a kezdet.
Nem fogsz belehallni sem.

Szep napokat!Jajj. Az ezredik válasz sem

Jajj. Az ezredik válasz sem válasz :PNa jo...

...akkor neked, de csak neked elarulom, hogy a 100+1-dik a jo valasz! :)))

Hajra! :)A miértekre általában van 100

A miértekre általában van 100 féle válasz. Ami azt jelenti, hogy nincs rájuk válasz.
:)Szivarvanyviragnak

Bekesseg nektek!

Amig nem sikerul elengedni, azt jelenti, hogy meg dacolsz vele, nem ertetted meg a miertjet.
Amint sikerult megerteni, miert ugy tortent, ahogy, elfogadhatova valik es sikerul elengedni=tovabblepni. Ha eszedbejut se zaklat mar fel, es gyorsan tovaroppen az emlekkep.

Szep napot!2 könyv

Sosem értettem mi a fenét jelent az, hogy éld át és engedd el. Ezt általában akkor mondják, mikor van valami problémám, van egy érzés, amitől vacakul vagyok. Akkor jön, hogy éld át. Mégis mást csinálnék akkor, amikor épp vacakul vagyok tőle? Épp átélem, nem?! És komolyan azt gondolja bárki is, hogy ha tudnám, hogy hogy kell elengedni, nem tettem volna már meg régesrég?
Bocs Lollipop, nem neked szól, hanem úgy általában ennek a "megoldásnak".
Persze nem mondom, hogy rossz. Annak biztos jó, aki érti. De én nem értem :)

Lulubaba, szerintem ezt olvasd el: Louise L. Hay - Éld az életed
Aztán ezt: Byron Katie - Négy kérdés

Amúgy az említett kapcsolat nekem is nulla. Csak engem ez valahogy nem izgat :)Sziasztok!

Egyáltalán nem támadásnak szántam amit írtam. Én a határaimat keresem, és elképzelhető, hogy mostanában túl lövök a célon.
Nekem is kell visszajelzés... :D

Azért örülök, hogy Lulubaba nem ijedt meg tőlem. :))
Nos ezzel a gonddal nem vagy egyedül.
Valahogy át kellene élni azt a belső hiányt amit nem kaptál meg, különben más kapcsolatokban akarod majd újra élni, azt remélve, hogy akkor majd értékesnek érzed magad. Sajna ez nem így működik, és rosszabb lesz a helyzet amíg előtte volt. Ezt saját tapasztalatból mondom.
Át kell élni a veszteséget, a felmerülő dühvel, szomorúsággal együtt, hogy apudat nem tudod megváltoztatni többet, és hogy úgy fogadod el a helyzetet ahogy van.
Ez egy veszteség. Ez fontos, hogy feldolgozd, meggyászold, mert később rád törhet a "nem vagyok elég jó" érzése bármilyen helyzetben, vagy kapcsolatban. Nem az elfelejtés, hanem a történtek újra értékelése fog hosszútávon segíteni. Nekem is ezzel van dolgom...
Amiről te beszélsz, az nekem is kimaradt. Ezért fontos, hogy az ember felismerje, hogy az időt nem tudja visszafordítani, a másik embert nem tudja megváltoztatni, viszont felelős azért, hogy a továbbiakban ő hogyan érzi magát ettől. Igen, ha úgy érzed nehéz megküzdeni ezzel a kérdéssel, akkor kérj segítséget. Keress támogató csoportot. Sosem késő!Nem, egyáltalán nem riadt meg

Nem, egyáltalán nem riadt meg a "megfáradt" ember...ilyenektől nem tudok, és nem is akarok és egyáltalán...nem is támadásnak veszem, nem hiszem, h ilyentől bárkinek is meg kellene riadnia...na mindegy.

igen, tény, h sok sérelem ért a múltban, a legnagyobb probléma az apummal való kapcsolat, ami ha jól tudom igencsak meghatározza ezeket a dolgokat. soha egy szép, jó szó. ezen még ha túl is teszi magát az ember, akkor is egy olyan sérülést okoz, amivel nem lehet mit kezdeni egyedül. Kimaradt az életemből 100%osan egy olyan időszak, amit a legtöbb lány megél, átél, h apa van, apa szépnek lát és segít, nálam ez = 0.
én úgy gondolom, h minden innen indul, de lehet, hogy rosszul gondolom.
viszont ha ezt nem tudom "elengedni", elfelejteni, akkor doki kell?
hogy lehet elengedni? hogy lehet értékesnek érezni magam?
lbLollika

Bekesseg nektek!

Lollika,

lehet, hogy elriasztottad ezt a "megfaradt" embert?

Az "ajto" a kezedben marad, mikor "bejottel" ide? :)

Szep napot!**

Bekesseg nektek!

Kedves Lulubaba,

"...megváltoztatni az érzéseimet, gondolataimat. Ideig óráig megy is,..."-irtad.

Milyen modszerrel, technikaval probalkoztal valtozni/valtoztatni?

Szep estet!...

Neked az a bajod, hogy sajnálod magadat, még pedig rettenetesen, nehogy észre vegyen valaki is.
Lehet, hogy ért valami bánat, amit nem dolgoztál még fel...
A másik dolog... :D Azt hallgattad azoktól akik fel akarnak szedni, hogy csajoznak. És egy héten hányszor?
Az ilyenek nem komoly kapcsolatot keresnek. Te hová tetted a szemedet?
Nem ezt érdemled, ez tiszta sor! Viszont akkor ne érd be ezekkel!
Nincs akarat erőd..annak a nőnek akinek van akarata, határai, az olyan férfit vonz be, aki értékeli őt.
Értéktelennek érzed magad, ezt is fel kell dolgozni, és a múltat elengedni.Szia! Először belül szeretnék

Szia!
Először belül szeretnék változtatni, a gondolataimat akarom megváltoztatni, hogy ne ennyire csak a rosszat lássam, ne hùzzam le ennyire magam. Szerintem utána már kívülről is másképp látnám magam és talán minden mást is...
De jelenleg felőröl ez az egész:(
Köszönöm!
LB?

Bekesseg nektek!

Kedves Lulubaba,

hol szeretned eszrevenni magadon a valtozast elsokent, kulsoleg vagy belsoleg?

Szep napot!