Maganyos farkas !

Sziasztok !

Uj temakört nyitok , remelem tudtok par jo tanacsot adni !
Van a csaladomban valaki akit nagyon szeretek egy maganyos farkast . Nagyon zarkozott , negativ ,gondterhelt stb...

Nem ismeri a vonzas törvenyet es a titkot sem , parszor megprobaltam szot ejteni ezekröl a dolgokrol, de tisztara hülyenek nez . Persz vannak nagyon jo tulajdonsagai is de nagyon realista . En ugy mondanam hogy celtalanul bolyong a vilagban es semminek nem latja ertelmet. Szorgalmasan dolgozik es monotonul el. Ha egy kis godja tamad iratok miatt amit el kell intezni orakig ragodik rajta meg ha az nem is befolyasolja az eletet ! Mindenben csak a rosszat latja , nincsenek baratai ,de nem is szeret baratkozni mert tehernek erzi !
Egyik nap együtt regeliztünk es valahogy elszalltak a gondolataim allmodoztam , meseltem neki a vagyaimrol , hogy mit szeretnek elerni vagy hova szeretnek eljutni , latni.
Elöször nem szolt semmit de egy kis idö utan kiborult , hogy hagyam öt beken az ilyen kivansagokal mert ö ezt nem tudja megvalositani , es ne gondoljam azt hogy ö adosagot csinal a fejere csak hogy a kivasagomnak eleget tegyen . En nem azt mondtam hogy nekem azonnal vegyen ezt meg azt , pedig jol elünk es adosagunk sincs es soha nem is volt !
Barmit mondok azt nyomasnak erzi hogy most rögtön kell nekem mert elegedetlen vagyok . Ez nem igy van de ö ezt igy latja . Elegge sporolos vagyok soha nem okoztam anyagi gondokat !
Ha meselek neki a pzitiv gondolkodasrol es hogy ha valami nem jol sikerül ne bankodjon mert minden rendbe jön , akkor is kiborul !
Mindig azt mondja ne allmodozzak annyit , mert ha elveszitene a munkajat akkor nagy bajban lennenk , mert ö a felelös a mi joletünkert . Ha ez igy törtene akkor sem olyan nagy gond en ettöl nem felek az utcara igy sem kerülnenk . Meg soha nem volt gondja a munkaja miatt, soha nem ruktak ki söt nagyon dicserik !
Nem szereti a tarsasagott a csaladbol sem kedvel senkit , egyedül a kislanyat imadja es talan meg engem ?
Ami engemet valahogy aggaszt az az hogy celtalan . Ha kerdezem mit szeretne venni, csinalni , latni stb. azt mondja semmit mert minden penzbe kerül !
Mi jol elünk nincs gondunk de eggyet nem ertek hogy miert sporolunk , mert hazat esetleg lakast venni nem akar
mert fel az adosagtol sehova nem szeretne elutazni ! Sokszor kerdezem mi celbol gyüjögetsz . Azt mondja hogy legyen , vagy ha munka nelkül marad . En ezt a celtalan gyüjtögetest nem nagyon szrtetem , de elfogadom ,de nagyon zavar !

Szokta kerdezni hogy miket olvasgatok , mert szeretek ezoterikus könyveket olvasni . Amiota ezt elkeztem sok jo törtent velem , mint a kislanyom is akit kivantam hogy bevonzam ! Ha mondom neki hogy a Vivient is ennek köszönhetem , nevet es azt mondja : Ugyan mar ez badarsag csak veletlen volt es semmi köze egy elolvasott könyvhöz sem.

Nagyon le tud rangatni vagy a kedvemet elveszi söt neha elszomorit, ezrt abbahagytam erröl neki beszelni.

Az lenne a kerdesem , hogy lehet-e befolyasolni valahogy hogy pozitivabb legyen, esetleg celja legyen ? Befolyasolni gondolom nem lehet mert mindenki a sajat valosagat teremti meg ugye ?
Mit tegyek hogy valtozzon , en eleg boldogtalanak latom , habar nincs oka ra !
Mit tennetek ti az en helyzetemben ? Irjatok !'kotodes'

Bekesseg nektek!

Kedves renata.b,

mit tegyel, hogy valtozzon kerdezted.
Ajanlom szives figyelmedbe a kovetkezo cikket/temat:

"...
A felnőttkori kötődési stílus leginkább a közeli kapcsolatok minőségében mutatkozik meg, hiszen a kisgyermekkorban kiépült belső munkamodell egy szoros, intim kapcsolatban átélt élmények alapján íródik. Így akinek a legkorábbi kapcsolat nem tudta a biztonság érzetét nyújtani, maga a közeli kapcsolat élménye sem lesz feltétlenül pozitív, felnőttként ezért kerülheti a valódi érzelmekkel átitatott kapcsolatokat. Követéses vizsgálatokból tudjuk (akad, amelyik 20 éven át követte alanyait), hogy a belső munkamodell valóban él és „dolgozik”, az egy éves korban mért kötődési mintázat előrejelzi a felnőttkori kapcsolatok minőségét, sok esetben mennyiségét. Bowlby azonban hangsúlyozta ennek a modellnek a nyitottságát. Ez szintén kulcsfontosságú momentum, hiszen ezen a ponton van remény a gyógyulásra, a bizonytalanul kötődő gyermekekből is lehetnek – bizonyos körülmények között – mély, tartalmas kapcsolat átélésre képes, biztonságosan kötődő felnőttek. A belső munkamodell átírása azonban nem egy pár napos folyamat eredménye, tulajdonképpen pótolni kell a gyermekkorban kiesett biztonságot nyújtó hátteret. Erre leginkább képzett pszichoterapeuták alkalmasak, ritkán egy új párkapcsolat is felülírhatja a korábbi rossz élményeket, ez azonban mindenképpen megterhelő a „gyógyító” félre nézne, hiszen a helyzetből adódóan a kapcsolat nem szimmetrikus. .."

Minden jot!Elengedni?

Szoval valni nem szeretnek ennyire nem rosz ember ! Egyebkent a picink miatt nem volnek kepest , ezzel a picinek is artanek ! Ha esetleg olyan rosz lenne a kapcsolatunk hogy eletveszelyben lennenk akkor igen , mindenkeppen . En valahogy segiteni szeretnek neki hogy ne legyen olyan negativ es ellenszenves mindennel kapcsolatban ! Amit meg nagyon kivanok hogy mindenröl tudnenk beszelni felhötlenül , meg ha az csak allomnak tünik is ! Ami a sporolast illet annyira nem jo dolog mint ahogy hangzik !!! Mert lehet hogy majd jönnek az oroszok es elviszik majd a felet vagy az amerikaiak es viszik a masik felet! Es akkor minek gyüjtöte ,nekik ????????
Inkabb elveznenk mi , ameg lehet !!!!!!!!!!!!Valtozatlan!

Szia lapipoc !

En mar sokszor kerdeztem kedvesemet , hogy hianyzik-e valami a boldogsagahoz,vagy van-e valami celja "es itt nem hazra, autora,anyagira" gondoltam hanem miegyebre is de a valasz mindig semmi . Ez engemet elegge feldühit mert en senkit sem ismerek aki celtalanul el es kivansagok nelkül ! Hogy boldog-e vagyok mellette ? Egyreszt igen masreszt nem ! Vannak nagyon jo tulajdonsagai de roszak is pl. nem tudunk egyszerüen mindenröl beszelni , mert semmi sem erdekli konkretan , jo 2 dolog amit szeret a kertet es halaszni de erröl azert nem lehet orakig beszelni. Ezen a ket teman kivül farasztja a beszelgetes , es barmit is kerdezek az elsö valasz mindenre nem . Nem tud egy talant , vagy majd meglatjukot mondani ! Igen van jo oldala is es irok is rola különben az lenne a valasz hogy csak a rosz oldalat nezem !!! Nagyon becsületes , megbizhato , takarekos amit imadok benne es lassan 13 eve vagyunk eggyütt es hüseges ember , nem jarja a kocsmakat es nem szerencsejatekos stb... Szoval van jo tulajdonsaga amit egesz biztosan sok nö kivanna maganak !
Es ha rosz ember lenne nem utazhatnek a picivel nyaralni ö nelküle, de ezt is megengedi !
A kapcsolatunkban nincs sok elhallgatott dolog hanem inkabb lenyelt dolog a reszemröl , ha nem tettem volna talan mar nem tartanank itt!

Üdv.Renata.Szia Renáta!

Minden viselkedésnek, negatív gondolatnak, mély félelmeknek meg van az oka. Ha a Magányos Farkas nem ebben az életében élte meg azt, hogy mindent elveszít, utcára kerül és ezt nem tudta anno feldolgozni, akkor Te hiába próbálod megváltoztatni a gondolkodását.

Ha a másik embernek kell ahhoz megváltoznia, hogy Te boldog légy az eleve reménytelen. Mindenki csak saját belső világában képes rendet tenni.

Szerintem a Magányos Farkas egyszerűen tükröt tart neked, Te saját magadban nem hiszel. Ugyanis ha hinnél, megvalósítanád azt amiről álmodozol és nem okolnál egy másik embert, hogy miatta nem tudod. Ezért nem tudod elfogadni és megérteni őt, mert a saját elégedetlenségedet tükrözi.

A vonzás törvénye szerint aminek energiát adunk a figyelmünkkel az növekszik. Ha Te csak a negatívumokra figyelsz az ő viselkedésében a figyelmed energiájával a folyamatot még jobban felerősíted, még jobban skatulyába zárod. A Te gondolkodásod sem pozitív, sőt :-)

Három választási lehetőség van
- nem csinálsz semmit, elfogadod, hogy majd az idő megoldja
- megpróbálod a saját gondolkozásodat a pozitív dolgokra irányítani vele szemben, csakis arra, amit értékelsz benne, hiszen valami miatt fontos neked. Bármilyen apró jó dolog történik hálát adni és ezerszer újra, az összes energiát, a pozitívra figyelést beletenni a változásba,
- a harmadik variáció, felismered hogy az összes próbálkozásod kudarcba fulladt, tehát ez nem a Te utad, akkor bizony elérkezik az, hogy szét válik a kapcsolat.Nekem úgy tűnik, nem a

Nekem úgy tűnik, nem a spórolás itt a legnagyobb gond. Mikor éreztétek magatokat igazán jól egymás társaságában? Mikor nevettél vele egy jót? Miből érzed, hogy Téged szeret, nem pedig "csak" a kislányotok anyját? (Már ha jól sejtem, kiről is van szó.) El tudja mondani, hogy mi hiányzik a boldogságához? És ha most a régen várt kis csodátokat nem nézzük, akkor Te boldog vagy mellette?
Ha ezekre a kérdésekre megvan a válasz, akkor tovább lehet lépni. Beszélgetni. Nyíltan, mindenről. Egy őszinte kapcsolatban ennek így kell működnie. Márpedig az írásod alapján nálatok rengeteg elhallgatott dolog van.:( Szerintem.Senkit

nem lehet arra kényszeríteni, hogy higyjen, hogy felébredjen. Ha nagyon ellenáll - mint ahogy írtad is - fájdalmas, de el kell őt engedned. Csak azon lehet segíteni, aki akarja is. Tudom, hogy szeretnél, de erőszakkal nem lehet.
Az, meg, hogy "céltalanul" gyűjtöget, spórol, az legyen az ő gondja. Nagyapám is "céltalanul" spórolt, de ez csak számomra volt hülyeség, mert benne élete végéig az élt, amit átélt: jöttek a németek, elvettek sokmindent. Aztán jöttek az oroszok, és elvették a maradékot. Ő attól érezte magát jól, hogy spórolt, hogy tudta, ha történik valami, megvan a szükséges vésztartalék.