Szerelem

Sziasztok!

Én még új vok itt. De azzal a kérdéssel szeretnék hozzátok fordulni, hogy valakinek nincs-e meg véletlenül a Tettamanti Gábor - Újra együtt című könyve? Nagy szükségem lenne erre a könyvre!!! Sajnos pár hónappal ezelőtt elveszítettem életem szerelmét egy bonyolult helyzet miatt, és ez a könyv az utolsó reményem. Az internetről szerettem vna letölteni, de sehogy sem sikerült!!! :( Légy szíves, ha valaki tud nekem segíteni, akkor segítsen!!! Nagyon szépen köszönöm!!!Szia, most bukkantam rá a

Szia, most bukkantam rá a bejegyzésedre és azt szeretném kérdezni, hogy végül is megrendelted-e a könyvet és használt-e. Én is hasonló cipőben járok és kíváncsi vagyok hogy, hasznos volt e. Ha esetleg megvan, nem tudnád átküldeni nekem? Válaszodat előre is köszönöm! Üdv!Kedves Boldogtalan!

Ide illesztek egy Anthony de Mello idézetet, hátha segítségedre lesz.

Hogy valaki segítségedre legyen, arra az egyetlen mód az, hogy kétségbe vonja az ideáidat. Ha készen állsz arra, hogy figyelj, s készen vagy arra, hogy a többiek kétségbe vonják nézeteidet, akkor egyetlen dolgot tehetsz, de senki sem segíthet neked. Mi ez az összes között legfőbb dolog? Úgy nevezik: önmegfigyelés. Ebben senki sem segíthet. Senki sem adhat módszert. Senki sem mutathat technikát. Mihelyt technikára találsz, abban a pillanatban megint programozott vagy. De az önmegfigyelés - önmagad figyelése - fontos. Ez nem ugyanaz, mint az önabszorpció. Az önabszorpció belefeledkezés önmagadba, melynek során magadra összpontosítsz, önmagadért aggódsz.
Én önmegfigyelésről beszélek. Az micsoda? Azt jelenti, hogy - amennyire lehetséges mindent megfigyelsz belül és kívül, és úgy figyeled, mintha valaki mással történne. Mit jelent ez az utolsó mondat? Azt jelenti, hogy nem vonatkoztatod önnön személyedre azt, ami veled történik. Azt jelenti, hogy úgy tekintesz a dolgokra, mintha semmilyen kapcsolatban sem állnál velük, függetlenül attól, hogy milyenek.
Szenvedsz a depressziódtól, aggodalmaidtól, s ennek oka az, hogy azonosulsz velük. Azt mondod: "Kudarc az életem." De ez tévedés. Nem kudarc alkotja. Mondhatod, ha pontos akarsz lenni: "Éppen most kudarcot gyakorlok." De azt aligha mondhatod: "Kudarc vagyok."
Nem a kudarc alkot téged, nem abból állsz. Az csupán egy fura fajtája a gondolkodás trükkjeinek, egy fura fajta illúzió. Noha nem tudatosult benned, az a gondolat vezet, hogy benned a kudarc van, hogy te vagy a kudarc, hogy téged a saját örömöd, érzelmeid hullámzása alkot. "Dinamizmus vagyok!" Mondanom sem kell, nem vagy dinamizmus. Dinamizmus lehet benned, mint ahogy lehet benned elragadtatás éppen most, e pillanatban, de várj egy kicsit, hamarosan elmúlik; az nem tartós: sohasem tartós; állandóan változik: mindig változásban van.
Felhők jönnek és mennek: közöttük néhány fekete, néhány fehér, néhány nagy, mások kicsik.
Ha az analógiát követni akarjuk: te lennél az ég, mely megfigyeli a felhőket. Passzív, különálló megfigyelő vagy. Ez sokkoló, különösen valakinek, aki a Nyugat kultúrájában él. Nem avatkozol bele a dolgok lefolyásába. Ne avatkozz bele semmibe! Ne "fixálj", ne javíts ki semmit! Láss! Figyelj meg!
Az emberekkel az a probléma, hogy minduntalan fixálják, kijavítják a dolgokat, melyeket pedig még csak nem is értenek. Mi minduntalan kijavítjuk a dolgokat, ugye? Soha nem ötlik eszünkbe, hogy a dolgokat nem kell kijavítani. Valóban nem. Nagyszerű megvilágosodás. A dolgokat meg kell érteni. Ha megértenéd a dolgokat, megváltoznának. {Pontosan fogalmazva: ha megértenéd a dolgokat, észrevennéd, hogy olyanok, amilyenként jónak gondolod őket.}Szia!Köszönöm a javaslatot!

Szia Diamyne!

Köszönöm a javaslatot! És azt is, hogy gondoltál rám!

Átmenetileg BoldogtalanSzia átmenetileg Boldogtalan :)

képzeld, ma eszembe jutottál, amikor könyvesboltban jártam, rákérdeztem.. úgy tűnik, a könyv tényleg nincs meg nyomtatott formában...
Paypal-on keresztül azt hiszem biztonságos(abb) a rendelés... Ha úgy érzed, kell ez a "fegyver", hogy megnyerd ezt a "csatát", akkor tényleg rendeld meg a könyvet... én is ezt javaslom.Szia Ébredés! Megpróbálom

Szia Ébredés!

Megpróbálom megrendelni a könyvet! A szerelmemre szükségem van nagyon...!

Köszönöm, hogy próbálsz segíteni!

BoldogtalanBoldogtalannak

Szép Estét!

Nyugodtan rendeld meg az internetről a könyvet, Tettamanti Gábor, el fogja küldeni (ez egy digitális könyv, hozzáférési kód kell hozzá). Senki nem akar megfosztani tőle, remélem ezt elhiszed. Rendeld meg, olvasd el, használd a benne foglaltakat.

Csak nagyon halkan jegyzem meg: ne hidd, hogy az fog boldoggá tenni, ha visszakapod a kedvesedet. Az embernek magában kell megtalálni a boldogságát. Te magad vagy a torta, mindenki más csak hab lehet a Te tortádon!

Szeretettel:
ébredésSzia Emlékező!Mint ahogy azt

Szia Emlékező!

Mint ahogy azt Ébredésnek írtam nem tudom, hogy ezt a könyvet meg lehet-e még egyáltalán rendelni erről az oldalról. A pénz nem akadály, csak az, hogy nem nagyon bízom az ilyen interneten rendelős dolgokban...Az lenne a legjobb, ha nyomtatott formában is megjelenne. Akkor könnyebb lenne hozzá jutni. Nekem csak egy a fontos, hogy a szerelmem újra velem legyen, mert nagyon nagyon hiányzik...! :(

Köszönöm, hogy írtál nekem!

BoldogtalanSzia Ébredés!Azért ez a

Szia Ébredés!

Azért ez a nevem, mert nagyon hiányzik a szerelmem, és nélküle nagyon boldogtalan vagyok!!! Kétségbe vagyok esve, amiatt hogy nem tudom, hogy hogyan szerezhetném vissza Őt!!! A könyvet meg nem tudom, hogy meglehet-e még venni, mert nem tudom, hogy ez az oldal mennyire "jó", vagyis mennyire friss. Egyébként sem nagyon szeretem ezeket az interneten megrendelhető dolgokat, mert nem biztos, hogy megérkezik az, amit rendelsz. :(

Köszönöm a bíztatást!

BoldogtalanÉbredés!

Köszönöm a válaszodat, de nálam/nálunk egészen más a szitu, mint amit kiolvastam a soraidból.

Egy biztos, az Ő boldogsága számomra a legfontosabb - ha ehhez el kell őt engednem, akkor úgy lesz ! Az idő meg fogja oldani ezt is.
Üdv:
CatyEmlékező!

Szia!

Senki sem beszélte le "Boldogtalan"-t a könyv beszerzéséről és elolvasásáról ! Ha olvastad alábbi irásomat, abban megadtam az oldalt, ahonnan meg tudja rendelni. A döntés rajta áll, csak klikkelni kell - na és fizetni !

Övé a lehetőség, és valóban van mit tanulni belőle, hogy milyen hibákat követünk el mindannyian, amikor kétségbe esve kapaszkodunk valaki után és minden módon próbálunk visszakapaszkodni egy kapcsolatba és közben nem vesszük észre, hogy elefántok vagyunk egy porcelánboltban !Boldogtalan! Én azt mondom

Boldogtalan!

Én azt mondom neked, hogy ha csak tudod, szerezd meg a könyvet és olvasd el!
Kövezzenek meg a többiek a kijelentésért, de ne hallgass senkire!

Nem véletlenül kerültél vele kapcsolatba és nem véletlenül került a figyelmed központjába.
Keresd meg, vedd meg és olvasd el.
Győződj meg Te magad arról, hogy tudod azt amit leírnak benne, ne másra hagyatkozz!

Ilyen az élet.

Többieknek pedig megjegyzem, a segítség szerintem nem az, ha valakit lebeszélünk valamiről, hanem támogatjuk az elképzelését.
Bocs ha félreértettem, bocs az offért is!
És kérek mindenkit, ne reagálja túl a megjegyzésem, mert nem a vita szándéka vezérelt. KöszönömSzia

Kedves "Boldogtalan" (ha már ennyire ragaszkodsz ehhez a névhez:-))!

Nem azt írtam, hogy nem ér semmit a könyv, hanem azt, hogy szerintem az abban foglaltakat Te is tudod. Mit tehetnél? Talán olvasd el, amit Caty-nek írtam, Neked is jól jöhet. Ahhoz, hogy esélyed legyen visszakapni a szerelmedet, először el kell engedned. Muszáj!!!! Érted? Muszáj elengedned! Nagy szükséged lesz egy tulajdonságra és ez a türelem. Tehát: fel a fejjel, törődj magaddal, szeresd magad, és TÜRELEM!!!! (És hagyd, hogy a kedvesed szabadnak érezhesse magát, még a gondolataiddal se "fojtogasd"!!!)
Drukkolok Neked/Nektek!
Szeretettel:
ébredésSzia Ébredés! Köszönöm a

Szia Ébredés!

Köszönöm a tanácsokat, és azt is, hogy elmondtad, hogy ez a könyv nem ér szinte semmit... Én nem tudom, hogy mi van benne. Csak a Google-n találtam erre a könyvre és gondoltam elolvasom, csak sajnos sehogy sem tudtam a netről letölteni...Nem tudom, hogy mit tehetnék...!

BoldogtalanRitocskának:-)

Köszönöm és viszont:-) Egyébiránt a szüleim adta nevem is tökéletesen beleillik a "nomen est omen"-be, a nevem jelentése ui. "küzdő". És én valóban az vagyok..:-) Nem nagyon ismerem a "lehetetlen" fogalmát..:-)
Szeretettel:
ébredésElengedés

Kedves Caty!

Nagyon értelek, átmentem minden fázison...
Az elengedésre csodaszer nincs! Én hónapokig kérdezgettem ismerőseimet, barátaimat, hogy hogyan kell a GYAKORLATBAN elengedni valakit. Mindenki csak azt hajtogatta, hogy "engedd el, engedd el", de a hogyant senki nem tudta. Az én zsebemben sincs a bölcsek köve... Nem akarlak megijeszteni, de nekem három évembe telt, mire ez sikerült (pedig sok dolgot megpróbáltam a karmaasztrológián keresztül a családállításig - mindegyik csak időlegesen hozott eredményt). Ami segített az az volt, hogy az exemmel újra egy munkahelyre kerültem, s így, hogy naponta találkozom vele, apránként rájöttem, hogy ő már nem ugyanaz az ember, akinek az emlékét mindvégig dédelgettem a szívemben. Az a kép már csak a múlt, már csak egy fantom, aki bennem él, de többé már nem létezik. Feltétlenül eredményes, ha a múlt helyett megpróbálsz mindig a JELEN-re koncentrálni. A múlt nagy csapda - pláne, ha jó és boldog volt a kapcsolatotok. De nosztalgiázni nem érdemes fájó szívvel, mert sehova sem vezet... Ja, és ne marcangold magad, s ne akard mindenáron érteni a másikat (lehet, hogy ő maga sem érti magát). Közhely, de az érzelmekre, s az ebből fakadó cselekedetekre nincs logikus magyarázat.
Nem tudom Neked mi hoz majd eredményt, de egy biztos: addig, amíg abban reménykedsz, hogy újra összekerültök, az biztosan nem fog bekövetkezni, mert a görcsös akarás Benned van, s a másik - ki tudja milyen csatornákon - ezt megérzi. És természetesen menekül.... Szerintem az elengedés azt jelenti, hogy mindenhogy - még gondolati szinten is! - meghagyod a másik szabadságát, hagyod, hogy élje a saját életét. S közben Te is éled a sajátodat és megpróbálsz egyedül is boldog lenni. Szereted magadat, sőt magadat szereted a legjobban, s nem függ a boldogságod más(ok)tól. Az ilyen emberek sugározzák a harmóniát és csodák csodájára egyre több embert gyűjtenek maguk köré. Mert a belső harmónia az egyik legjobb "mágnes"!:-)

Remélem tudtam valamit segíteni. Sok sikert az elengedéshez.
Szeretettel:
ébredésKedves Ébredés!

Én is gratulálok a hozzászóláshoz és a hozzáálláshoz is. :) A szülők adta nevek szintjén nem hiszek a "nomen est omen"-ben, de a Te választott neved egyértelműen alátámasztja. :)

A legjobbakat kívánom Neked!A könyv

Szia Ébredés !

Egyetértek veled, én is olvastam a könyvet. Pontosan megfogalmaztad, hogy mi van benne ! Erre a természetes emberi rakcióra világit rá.

Én is hasonló cipőben járok és minden hibát elkövettem, amit csak lehetett. Beláttam, hogy ha szeretem, inkább visszalépek, hagyom hogy döntsön a saját érzései szerint.

Sajnos ez a tökéletes elengedés még nem jött össze nálam. Folyton Rá gondolok és kicsit marcangolom magam, hogy miért kellett igy történnie az eseményeknek. Naponta ezerszer végiggondolok minden szót és érintést és nem értem, hogy ha két ember szereti egymást, miért nem lehetünk őszinték és miért kell kifelé álszent érzelmeket mutatni?

Irnál erről az elengedésről a Te szemszögedből?
Köszi
CatyA könyv

Szia!

(Nem írom le neked, hogy "Boldogtalan", mert ez nagyon negatív. Csak egy jótanács: válassz valami pozitív nicknevet. Hidd el, félsiker!!!)

Szóval: az említett könyvet olvastam. Nem érdemes hajszolnod, hogy előkerítsd, semmi új nincs benne, semmi olyan, amit ne tudnál magadtól is. Pontosan arról szól, amit itt már előttem is írtak. Akit nagyon akarnak, akit "üldözöl" a szerelmeddel, az menekül. Természetes emberi reakció. Lépj hátra. Ha megvan még köztetek a kapocs, működni fog az ún. "kötél-effektus" (ez nem a Tettamanti-könyvben van).

Sok sikert. Ja, még annyit, hogy feltétlenül tűzz ki magadnak egy határidőt, ameddig vársz Rá... Nehogy úgy járj, mint én... Hidd el, nem éri meg a végtelenségig várni, az idő ugyanis könyörtelenül telik. Ne pazarold egyetlen személyre az életedet, ha ő (már esetleg) nem vevő Rád... Fontos, hogy el tudd engedni. Tökéletesen. (Ez persze nem jelenti azt, hogy lemondasz róla.) Értesz ugye?

A legjobbakat!
ébredésSzia Caty! Köszönöm szépen,

Szia Caty!

Köszönöm szépen, de ezt az oldalt én is megtaláltam, csak nem tudom, hogy meg lehet-e még itt rendelni a könyvet, mert szerintem nem friss ez az oldal. Vagy igen?
Köszönöm szépen a segítséget és a tanácsot is!

BoldogtalanKeresett könyv!

Kedves Boldogtalan !

A keresett könyvet a oldalon találod !
De bevallom neked őszintén - meg fogsz lepődni - semmi olyat nem fogsz benne találni, amit, ha jól belegondolsz, ne tudnál erről a dologról ! A lényeg, hogy nem szabad erőszakosan "nyomulni" mert csak az ellenkező hatást éred el a visszahódítandó, vágyott személynél !
Sok sikert, és ha sikerrel jársz, kérlek oszd meg velünk a tapasztalataidat.
Üdv. CatySzia Diamyne! Köszönöm szépen

Szia Diamyne!

Köszönöm szépen a bíztatást! :)Szia Boldogtalan,

szerintem ne ragaszkodj ahhoz a könyvhöz ennyire... Látod, még a sors sem akarja, hogy megleld a neten. :)
Azt gondolom, nem ebben van az "utolsó reményed". Nem jó, ha ennyire kétségbe vagy esve. Próbálj picit lehiggadni, engedd el egy (hosszú) pillanatra gondolataidat, gondolj arra, hogy minden rendben lesz. :) Megoldódik ez a "kilátástalan" helyzet is, a rossz dolgok azért jönnek, hogy a helyükbe lépjen a még jobb... Még semmi nincs veszve. Vagy jön egy még szebb kapcsolat, vagy ez fog "meggyógyultan" visszaterelődni hozzád. Bízd most ezt az égiekre. :) A végén egy jót nevetsz majd az egészen.Szia Diamyne! Sajnos nem

Szia Diamyne!

Sajnos nem találtam meg azt a könyvet, amit kerestem... :( De azért köszönöm az ötletet!Szia! Köszönöm szépen!

Szia!

Köszönöm szépen! Megnézem!Szia Emlékező! Nagyon szépen

Szia Emlékező!

Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Meg is nézem ezt a könyvet is, de az általam keresettre is szükségem lenne.Szia Boldogtalan! Ajánlok egy

Szia Boldogtalan!

Ajánlok egy könyvet ha nem találnád az általad keresettet.

Byron Katie, Szükségem van a szeretetedre, vagy mégse?

Ezt elolvasva garantálom hogy magadra találsz.

Ezt tuti le tudod tölteni, vagy tudod olvasni a scribd.com oldalon.Szia,

nem ismerem az említett könyvet, viszont ha jól emlékszem, valaki itt a fórumon említett egy oldalt, ahol mindenféle elektronikus könyv letölthető:
Sok sikert kívánok, legyél örömmel teli.Vagy ha valaki meg tudja

Vagy ha valaki meg tudja nekem mondani, hogy honnan és hogyan lehetne ezt a könyvet letölteni, az is nagy segítség lenne!!! Köszönöm!