Szülői befolyás

A szülők,nagyszüleimtől egyfolytában csak a negatív dolgokat hallom,állandóan csak panaszkodnak,mindenben a rosszat látják meg,még ha csak az időjárásról is van szó.. de egyébként mindenben.
Úgy érzem hogy ezzel folyamatosan ártanak nekem,néha haragszom is rájuk.
Hogyan lehetne ezt valahogy "nem meg hallani" , kivonni magam ez alól?
Elköltözéshez még fiatal vagyok. :)Keress olyan módszereket,

Keress olyan módszereket, tanításokat, amivel felül tudsz emelkedni ezeken a rezgéseken, és akkor nem fog érdekelni, hogy mit mondanak (jobb is ezt megtanulni, mert nemcsak a családod ilyen :) ). Nekem a Ho'oponopono jött be, a transz-szörf, meg egy módszer, aminek sajnos nincs irodalma, de a többiek is biztos fognak még írni. Olvass utána, merülj el a témában, az már sokat fog segíteni, mert nem érzed a kiszolgáltatottságot, hanem, hogy tehetsz valamit. beautiful bed sheets , king size comforter sets , gul ahmed single bed sheets , fancy bed sheets with price , bedspread online shopping , cotton bed mattress online , cheap blankets , bed razai set , jersey sofa cover , lawn dresses online , velvet duvet coverHa én akkor tudtam volna...

Egyetértek SecretAdminnal. Azért zavar, hogy negatívak az emberek körülötted, mert elhiszed, hogy igazuk lehet. Vagyis azzal, hogy nem akarod hallani, azt mondod magadnak: igen, ilyen negatív a világ, de én nem akarom meghallani, mert félek, hogy rám is hat. Vagyiis, amit hiszel, az pontosan az, amit hallasz, és az tényleg hat Rád. A hited, nem amit beszélnek. És egyetértek Krisztiánnal, hogy ha ez így van, akkor tényleg semmit se segít, ha befogod a füled, behúzódsz a szobádba előlük vagy megpróbálod őket megjavítani...

Keress olyan módszereket, tanításokat, amivel felül tudsz emelkedni ezeken a rezgéseken, és akkor nem fog érdekelni, hogy mit mondanak (jobb is ezt megtanulni, mert nemcsak a családod ilyen :) ). Nekem a Ho'oponopono jött be, a transz-szörf, meg egy módszer, aminek sajnos nincs irodalma, de a többiek is biztos fognak még írni. Olvass utána, merülj el a témában, az már sokat fog segíteni, mert nem érzed a kiszolgáltatottságot, hanem, hogy tehetsz valamit.

Egyébként tényleg hálás lehetsz nekik. Ha megfogadod, amit többen írunk, hogy tanulj valamit, olyan tudást szerzel tizenévesen, amivel sokévnyi küszködést megspórolsz magadnak. Mire "felnőtt" leszel, tudni fogsz olyan dolgokat, amit legtöbben soha, vagy 10-20-30 évnyi keresgélés után! És ez mind nem lenne, ha ők nem (ilyenek) lennének! Szóval, hajrá :)ebben az a kihívás hogy

ebben az a kihívás hogy alapvetően azért zavar, mert azt hiszed hogy van rád is hatása... pedig nincs, hiszen az ő panaszkodásuk csak az ő életüket befolyásolja, hacsak nem - és ez fontos - te elhiszed amit mondanak. vagyis mivel zavar, ezért hat is rád, nem pereg le rólad, valószínű hogy attól félsz tudat alatt hogy tényleg igazuk lehet.

valójában magadat is meg kell győznöd hogy nincs igazuk. de erre tényleg az a legjobb módszer, amit SanTa írt, játékként fogd fel, hogy milyen jól tudod az általuk pattogtatott labdát visszapasszolni, lehetőleg minél inkább semleges álláspontból, vagyis ne vidd bele magad ezekbe a játékokba. ez alatt azt értem hogy ha valaki azt mondja hogy állandóan esik az eső és mindig megázom, akkor ne azzal vágj vissza hogy márpedig te sosem ázol meg, tehát te ügyesebben csinálod, mert nem a rivalizálás a cél, magad mindig hagyd ki teljesen ezekből, a jó válasz az, hogy ha neki problémája van valamivel, akkor neki miért is jó ez, vagy miért kellene inkább mással foglalkoznia ahelyett hogy az esővel foglalkozna. pl. ha már változtatni nem tud vegyen fel egy esőkabátot, esernyőt és kész... (ja, és énekeljen az esőben :)Igen! Keresd a rosszban meg a JÓT. Mert ott van az, csak nem lát

nem látható, mert érzelmi zsákutcában vagyunk éppen.
Ám, ha elkezdünk a jóra gondolni, pl. mi jó lehet egy pénztárca ellopásból? Lássuk csak: az illetőnek nem volt épp pénze, és ez kellett neki ahhoz, és, ha a harag és bosszankodás helyett képes a hálát és a jó közérzetet bárki magában erre a cselekedetre felszítani, azzal nagy jót tesz magának.
...vagy lehet valami lehetetlen dolgot akartam belőle éppen venni, amire tán nem is volt szükségem, ...
esetleg így óvott meg valamitől a tettes....
.... és folytatható a sor.Elfelejtettem leírni, hogyan

Elfelejtettem leírni, hogyan tudod ellenőrizni magad.

Egyszerűen azzal, hogy ha az elszenvedett eseményre gondolsz, akkor nem keletkezik benned idegesítő, nyomasztó érzés. Ha igen, akkor csak figyelemelterelést alkalmazol, ami árt és tovább ront a helyzeten.Ez egy nagyon remek kis

Ez egy nagyon remek kis játék. Szuper. Ügyes.
Ajánlani tudom én is.

Egy dolog azért szerintem nagyon fontos az ilyen dolgoknál.
Nagyon őszintének kell lenni önmagunkkal szemben, mert ha ez csak arra szolgál, hogy a meglévő negatív képet eltakarjuk a pozitív képpel, akkor sajnos sokkal többet ártunk magunknak, mint ami hasznot elvárunk. Csak letoljuk erőszakkal mélyebbre, ám később olyan erővel is előjöhet, amit lehet már sokkal keményebb lesz elviselni. Úgyhogy ne hazudj magadnak. Inkább ne is csináld akkor. Inkább éld át, dühöngj, szenvedj, had fájjon, és amikor kitomboltad magad, akkor lépj tovább. Kész ennyi. :)

De ha valóban, őszintén úgy értékeljük ebben a játékban, mint ahogyan leírjuk, vagy megfogalmazzuk, akkor a legcsodálatosabb játékká válik, minthogy, valóban játék az élet. :)

Remélem hasznosat csacsogtam bele. Ha nem, akkor reseteld magadból.Improvizálj :)

Október óta járok improvizációs klubba, ahol van egy nagyon jó játékunk, ezt ajánlom Neked is. Talán nem hangosan, de magadban:
Amikor valaki mond valami nagyon negatív dolgot (pl: már megint esik az eső; megint emelték a benzin árát; kilopták a zsebemből a pénztárcát), akkor próbálj meg olyan dolgokat keresni, amikkel mondhatod, hogy "de jó, mert akkor .... " és ide valami hihető, akár abszurd indokot arra, hogy miért is olyan jó, hogy ez megtörtént. Nekem bevált :)