Tisztítás, oldás

Kedves Mindenki!

Nagyon foglalkoztat az a kérdés, hogy a bennünk lévő blokkokat, gátakat hogyan lehet oldani, hogyan tudunk megtisztulni tőlük. És hogyan tudunk megtisztítani másokat.

Több dolgot is hallottam már ilyesmi témákban. És próbáltam is néhányat, de nem vagyok elégedett. Úgy érzem, hogy valami hiányzik.
A Titok kapcsán olvastam a pozitív energiákról, hogy ha a másik felé szeretetet küldünk, akkor megváltozik a viszonyunk. Vagy azt, hogy ha jót adunk, az visszatalál hozzánk. Kicsit ezoterikusabb vonalon az ikerlelkek tisztulnak, ha mi is tisztulunk, míg a duál párokat tisztítani kell rendszeresen, mert hamar "bepiszkolódnak" megint. Az agykontrollból ismert alfa állapotbeli üzenés akkor hatékony, ha a másik is akarja amit üzenünk neki, csak esetleg nincs tudatában.

Én hiszek ezeknek a módszereknek, hiszek az előző életekben is, és abban, hogy nem csak a jelen életünkben keletkezhetnek gátak bennünk, de az előző életeinkből is hozhatunk át.
Én magamon is fedezek fel ilyeneket, és nem tudom az okát, hogy honnan eredhetnek.

Kérek mindenkit, aki hallott, ismer, próbált konkrét módszereket, az ossza meg itt. Biztos vagyok abban, hogy nem csak nekem, de sokunknak még nagy segítségére lesz.
Hónapok óta keresgélek, de nem találok választ arra, hogy hogyan tudjuk magunkat és akár a párunkat vagy családtagjainkat megtisztítani a negatív dolgoktól. Tudom, más életében nem lehet teremteni a szabad akarat végett, de biztos vagyok abban, hogy bizonyos szintű változásokat el lehet érni. Akárhogy is, szeretném megtalálni azt a módszert, amivel tényleg eredményeket lehet elérni. Legyen ez akár meditáció, akár szimbólumok segítségével. Biztos vagyok abban, hogy létezik a megfelelő technika, csak még nem találtam rá.
Amiket próbáltam azok vagy nem jártak eredménnyel, vagy csak kicsivel és nagyon rövid ideig.

Köszönöm előre is a hozzászólásokat!Bocs, Eff. :-)

Kamillának is ugyanezt. :-)Kamilla, nincs előtted akadály, ne is építs magadnak! :-)

Minden nyitva áll előtted, a pár jön, amikor itt lesz az ideje, a családod meg nem lehet kicserélni (Nekem is sok fájdalmam okozta az enyém.) , viszont nem véletlen, hogy oda születünk, ahová. Próbáld őket megérteni, nem szót fogadni nekik mindenben, ami Neked rossz, csak megérteni. :-) És szeretni. :-)
Minden könnyű, ha úgy akarod. :-)Eff :-)

Bocsi és szép napot neked!Bár nem Kamillának hívnak, de

Bár nem Kamillának hívnak, de azért köszönök mindent:)Kedves Kamilla!

A családi környezet ad egy értékrendet, milyen egy nő, mennyit ér egy nő, milyen szerepet tölthet be, mennyit kell adnia és ezért mennyit várhat viszont. Tökéletesen felismerted hogy a gyökere a problémának itt van. A belső konfliktus ott kezdődik, hogy szembe találkozol azzal, hogy léteznek más értékrendek, más ideálok, más párkapcsolati minőségek.

Jó tanács az, amit Origami adott, légy bátran az, aki vagy! Ezt tanács nélkül is megtennéd, ha gátlások és félelmek nem akadályoznának, hiszen az ember nem önmaga ellensége. Erőt meríthetsz azokból az életterületeidből, ahol ezt valóban meg tudod élni.

Minden ember egyedi és másképp működik, ezért általános jó tanács ami mindenkinek használna nem létezik. A legjobb szerintem amit tehetsz, ha olyan emberek példáját nézed meg, akik megjárták azokat a mélységeket, ahonnan most Te próbálsz kikapaszkodni. És sikerrel jártak. Ehhez az internetes fórumok is adnak teret, de itt a "messziről jött ember azt mond amit akar" elve érvényesül, a példák igazságértéke erősen megkérdőjelezhető.

Ha a szülők számára a gyerek sokkal inkább probléma forrás mint öröm és ajándék, a gyerek probléma forrásként azonosítja magát. Ez az azonosítás téves, de az érzelmi hatása olyan erős, hogy minden mást megszüntet, az eredménye a depresszió. A depresszió azt jelenti, hogy bele vagy kényszerítve egy életformába ami a legkevésbé sem felel meg neked, de sem a tudásod sem az erőd nem elegendő a változtatáshoz. Ehhez hozzátenném hogy most.

Vannak valóban pénzlehúzó "segítségek" még az is lehet, többen vannak mint a zseniális szakemberek. Csak a saját példámat hozhatom fel, állandóan visszatérő milliós nagyságrendű pénzügyi veszteségek miatt mentem el Helinger féle család állításra, több alkalommal, összesen nem költöttem rá húszezer forintot. A milliós bukták eltűntek az életemből :-)

Szerintem érdemes lelki segítségre költeni, baromi sok pénzt kidobálnak emberek diétákra, dvdre, ilyen olyan kütyükre pláne műtétekre. Ennek töredékéért megtanulhatod elfogadni és szeretni magad, átlátni és belátni a családi környezet miért ilyen mintát adott. Feloldhatod az összes akadályt ahhoz hogy bevonz egy olyan párt, aki mellet aztán megélheted a női mivoltod okozta örömöket.Hát, Kamilla, én csak egyetlen egy picike problémát...

látok itt, méghozzá azt, hogy folyton meg akarsz felelni másoknak. :-)
Ha valakinek nem felelsz meg, akkor az nem Téged szeret, vagyis miért kaparsz annyira azért, hogy megfelelj valakinek, aki csak magát látja?
Vannak pasik, akik a vékony, törékeny nőket szeretik, vannak, akik a formásakat.
Én párom ENGEM szeret, úgy ahogy vagyok.
Ha valakinek pont éppen Te tetszel, az a Te párod.
Ennyire egyszerű.
Nincs szükséged pénzlehúzó "segítségekre", legyél csak bátran az, aki vagy, ha valakinek nem tetszik, ne töltsd vele az idődet.
Na, megeszem a csilis libazsíros kenyeremet.
Ettél már csilis libazsírt?
Isteni! :-)talán

Sziasztok. Egy általánosnak mondható problémával küszködöm, de magamnak ez attól még nehéz. Egyszerűen nem tuom elfogadni önmagam. Sokan mondják nekem, hogy nem vagyok természetes, hogy nem tudok nyíltan mosolyogni és ezt a képeken is látni, amik rólam készülnek. Mindösszesen 18 éves vagyok, régebben ugyebár vékonyabb voltam, mostanra nőiesebbé váltam. Csak akkor érzem jl magam, ha naponta többször is mozgok, viszont ha minden összejön egy napra és nem tudok elmozdulni valahová, akkor bűntudatom van az alap étkezésektől is. Képtelen vagyok elfogadni, hogy most rajtam van csupán három-négy kiló. Azért írom, hogy csupán, mert ez, egyesek húsz-harminc feleslegéhez képest semmi. Főleg, hogy ők képesek elfogadni magukat úgy is, ahogy vannak. Van barátjuk és boldog, teljes életet élnek. Nem tudom felvállani, úgymond megélni a nőiességemet és úgy érzem egyedül nem vagyok képes megtenni bizonyos lépéseket affelé, hogy valamivel gátlástalanabb életet élhessek. Saját magamnak gyártok akadályokat és ezeket a legnehezebb átlépni. Például van amikor tömegben(vonaton) annyira rágörcsöltem erre a feszélyező helyzetre, hogy nem kaptam levegőt normálisan és ez csak akkor enyhült amikor leszálltam az adott állomáson. Ha valakivel beszélgetni szeretnék vagy csak ismerkedni, nem megyek oda, mert ki vagyok én ahhoz, hogy odamenjek hozzá? Hogy tehetném meg, mikor én csak én vagyok. Én, aki így néz ki, ahogy, aki nem is olyan vicces és szókimondó és jó dumás, csak egy egyszerű senki. Ki vagyok én azokhoz a lányokhoz, akik minden helyzetben az elvárható tökéletes alakú-illatos-kicsi-törékeny nőt megtestesítik? Sok fiútól hallom, hogy jól nézek ki és nincsen semi baj velem, de csak jót mosolygok rajtuk. Egyszerűen nem hiszem el. Nálunk a családban sok esetben gyengeségnek számít a nőiesség. Ha szeretek vásárolni, vagy egy szép ruhát szívesen felvennék, az már a kisebbik nővérem szemében a civilizáltság egyik fertője. Úgy érzem, segítség nem tudok kiemelkedni ebből a süllyedő hajóból, mellette viszont azt is érzem, hogy csak magamon és magamban tudok változást elindítani. Mégis kérem a segítségeteket. (Ui. ezek mellett a kézilabda az életem, egyesületben is játszottam, érzékem van majd' az összes sporthoz, tudok rajzolni, sok versenyt megnyertem, az érettségim jeles lett, több tantárgyból is 90% felett voltam, de egyszerűen ezeket is úgy veszem, hogy ez alap, ez még semmi, erre bárki képes és ezt bárki megteheti. Undorító ez a helyzet, hiszen régen én voltam az, aki mindenkinek felnyitotta a szemét, hogy nézd a szebb oldalát, nézd a jó oldalát ennek és ennek. Mióta az utolsó barátom mellett depresszióssá váltam, egy lassú fejlődésen mentem keresztül, kirepültem abból az állapotból, de most valahogy visszacsúszom. Nem szeretném. Nem szeretnék ilyen lenni. Ezzel másoknak is rosszat okozok a közvetlen környezetemben és ez fáj a legjobban.)
Bocsánat, ha néhol esetleg érthetetlen voltam, de csak úgy kiömlött belőlem minden.
Előre köszönök mindent, amit csak tudtok mondani rá:)Nagyon jókat

írtak a többiek elfogadásról, a szeretet adásáról elvárások mentesen.

Amiről én szeretnék írni az a negatívnak ítélt energia.

Az Egység tudat szerint nincs rossz minőség, csak tiszta energia van. Amit negatívnak élsz meg az az energia minőségét meghatározó információra vonatkozik. Pozitív, ha a létét kellemesnek és elfogadhatónak tartod, negatív ha elzárod magad tőle, de mert utat keres az elfogadásodhoz, minél erősebben állsz ellen annál nagyobb pusztítást végez, tör zúz, fájdalmakat felszakít. Nézzünk egy-két példát.

düh = türelem hiánya, belátás hiánya, sűrített energia a változás igénye miatt
ingerültség = sokszor a túlhajszoltság miatt a kipihentség, feltöltődöttség hiánya
agresszivitás, legyen mondjuk szóbeli = a szelíd de hatékony módszerek ismeretének hiánya, hiszen ki az aki ordít, ha az van, hogy ha csendesen szól akkor is figyelnek rá és megértik

Probléma megoldó gondolkodás szerint a negatív energia is értem, értünk van. Fel kell kutatni, mi a legmélyebb oka annak, amiért újra és újra visszatér az életünkbe, mit szeretne tanítani nekünk. A családon belül az őszinte, nyílt kommunikáció, az érzések felvállalása az egyedüli út ahhoz hogy a kapcsolat harmonikusabbá váljon. Itt az a nehézség adódik, hogy a legtöbb ember saját magát sem ismeri, a saját cselekedeteit sem tudja objektíven megítélni.

Gyakorlatokat és technikákat kértél, és ezzel elég nehéz helyzetbe hoztál :-)

Ugyanis rengeteg működő, igazi eredményt hozó módszer van.
Az ami a Te saját utad lesz a tudatosodásod útján, az, ahogy az enyém is egy sajátos mix, kipróbálva mindent, kíváncsian és bátran keresni a megoldásokat addig amíg elfogadható eredmény születik.

Konfliktus kezelés nagymestere Szabó Ilona

A keletkezett érzés szerint csoportosítja a gyakorlatait, düh feloldása, csalódás feloldása stb.

A meditációkról is biztosan hallottál már. Sokféle meditációt használhatunk. Vannak olyanok, ahol a külső segítség befogadására nyílsz ki. Van olyan, hogy megtalálod az utat a saját belső bölcsességedhez és tanításokat, iránymutatást kapsz tőle. Vannak energetizáló, tisztító meditációk. Végére hagytam a legfontosabbat, az önmagunk megismerésére vonatkozó meditációkat. Kapcsolat felvétel a bennünk élő gyermekkel, gyerekkori sérülések gyógyítása.

Meditáció azért hatékony eszköz, mert minél mélyebb a tudatállapot, ahová a figyelmünket levisszük annál közelebb tudunk kerülni az eredeti okhoz, meg kell ismerni a blokk mikor keletkezett, mi történt a keletkezésekor, mire tanít és hogyan lehet feloldani.
Működő módszereket tanultam a Huszti Sanyi Sirály csomagjaiból, elfogadás és szeretet témában például

Van amikor, főleg teljesen kezdők esetében azonban nagyon fontos a tapasztaltabbak útmutatása. Száraz Ildihez ha elmész például Hellinger családállításra, ott biztosan a gyökér ok lesz feltárva és feloldva.

Ha a blokk feloldása csak az előző életes utaztatással lehetséges, akkor is keresni kell szakembert. Több embertől hallottam már, hogy emlékképekben, töredékekben átjöttek ugyan információk, de ahhoz hogy ez igazi változást tudjon hozni, meg kell tudni nyílni és be kell tudni fogadni a tapasztalatokat, hogy aztán a szív elvégezhesse a feldolgozás folyamatát.Júlia milyen egyszerűek

Júlia milyen egyszerűek szavaid:) És az igazság szól belőle.
Tisztának oldottnak lennünk azt jelenti, tele vagyunk energiákkal. Nincsenek blokkok, melyek gátolnak minket feladataink végrehajtásához, azok felismerésében.

Az ember többféle energiákat igénylő FÉL-lény.
"Az ember anyagból és energiából álló világ, amely folyamatosan igényel újabb és újabb anyagot és energiát. Egyes anyag- és energiafajták nagy bőségben állnak rendelkezésére, mások megszerzéséért igazi komoly harcot kell vívni.

Az anyag és ehhez a szükséges energia, 12 legfontosabb forrása:

- a táplálék,

- a levegő,

- a fény, beleértve a láthatatlan sugárzásokat is,

- a hő,

- a mozgás,

- az öröm,

- a hangok, beleértve a zene,

- a látás, beleértve a színek,

- a gondolatok,

- a külső értékelés,

- a belső értékelés,

- az örökség.

Életünket egy nagy lélegzetvétellel kezdjük, egy mély kilégzéssel zárjuk le. A kettő között közel egymilliárdszor belélegzünk és kilélegzünk. A tüdőnk, amely szintén közel egymilliárd tüdőhólyagocskából áll, ugyanolyan fáradhatatlanul dolgozik éjjel-nappal, mint a szív. Szervezetünk a lélegzést igényei szerint szabályozza, a tudat minden különösebb beavatkozása nélkül. Ugyanakkor a légzésmód különféle örökölt és tanult szokások eredménye, amelyeken lehet és sokszor érdemes változtatni. A légzéskontroll önkontroll, a lélegzés uralma önuralom.

Jó lélegzéssel jelentősen javíthatjuk a vérünk tisztaságát, ezen keresztül pedig egész szervezetünkön, főképpen, agyunk életfontosságú oxigénellátását.
Egy mély, hosszú lélegzettel hatszor-tízszer több levegőt szívunk magunkba, mint egy szokásos felületes lélegzettel.
A mély és helyesen szabályozott lélegzéssel jelentős energiákhoz juttatjuk a szervezetet.

Jó lélegzéssel a nyirokrendszer tisztító folyamatait tízszeresére gyorsíthatjuk.

A jó lélegzés közvetlen szerepet játszik a szervezet folyamatos tisztításában. Egyes statisztikák szerint a test salakanyagának 70%-a a kilégzéssel, 20%-a a bőrön keresztül, és csupán 10%-a az emésztőrendszereken át távozik.

A jó, mély lélegzés alaposan megdolgoztatja a rekeszizmot, amely a test egyik legnagyobb izma, és nagy szerepe van a belső szerveink karbantartásában.

Összességében a helyes légzés, nagy, pozitív hatással lehet testünkre és lelkünkre, teljesen átalakíthatjuk érzéseinket, gondolkodásunkat, egész életünket.
Közvetlen és hatékony hatást gyakorolhatunk közérzetünkre, hangulatunkra, csak azzal, ha a kilégzésnél és belégzéskor pozitív mondatokkal kísérjük...
/ példa: ahogy kiengedem a levegőt, eltávozik belőlem minden harag, sérelem, aminek tüskéje szúrt. /

A figyelmes légzés a fájdalmas érzések elviselésének hatásos eszköze.

A légzés művészetének elsajátításával túlléphetünk saját határainkon.

A lélegzés amint látjuk, testünk egyik leghatékonyabb gyógyítója.

Az Én, a magamra találásról egy utolsó, nagyon megszívelendő gondolat.
" Minden embernek fel kell fedeznie, megismerni, és megélni az Én tudatát." Ettől válik boldoggá az Egyén.Kedves Kamilla:) Tisztítani csak magunkat érdemes.

És szeretetre gondolva, azt sugározva, érezni egyenlő a tisztulással, de mint minden, ez sem megy egyik percről a másikra:))
Jó az agykontroll, jó a Ho'opopnopono a Sajnálom! Bocsáss meg kérlek! Köszönöm! Szeretlek. Szavainkkal, és minden jó, ami jó érzést ad.
Rengeteg mindent kell elvégeznünk, amire érezhetjük, jó úton halad életünknek folyása.
Példa erre: a COACHING. Kócsin, magyarosan. Nekem ez a fajta segítség döbbenet, mennyit nyújtott, röpke 3- 4 hónap alatt.
Hogy mi az? Keress rá! Egyfajta tanácsadás, felszínre emelve heti egy órában a bennem lévő .... bármi. Blokk, gát, félelem, amelyekkel szembe merek nézni, és ezután feloldódik bennem. Én így értem el sikereket pl. EmElEm-es munkámban.
3 E:
Empátia
Emberközpontúság
Elfogadás = Siker neki, és siker nekem.:)

Több dolgot is hallottam már ilyesmi témákban. És próbáltam is néhányat, de nem vagyok elégedett. Úgy érzem, hogy valami hiányzik.
A Titok kapcsán olvastam a pozitív energiákról, hogy ha a másik felé szeretetet küldünk, akkor megváltozik a viszonyunk. Vagy azt, hogy ha jót adunk, az visszatalál hozzánk."

Kedves Kamilla! :)

Persze,hogy hiányzik valami. Tudod mi? Te magad! :)
Tévút,hogy ha szeretetet küldünk valaki felé,majd megváltozik a viszonyunk. Már a megfogalmazás is zsákutcába visz.
Nem küldeni kell,hanem érezni!!! Szeretettel gondolni rá.... próbálni megérteni őt.. elengedni vele szemben az elvárásokat.
Szeretni őt úgy ahogy van! Tudod-e őt elfogadni így? Szeretni akkor is,ha nem változik meg? Ha erre igen a válasz,akkor jó esélyed van rá,hogy a viszonyotok változni fog,mert te magad változol... így ő is szabadabbnak fogja érezni magát... már nem kell megfelelnie neked... és igen... ha ő nem is... de a viszonyotok változni fog! Ez azonban nem tőle függ! Csakis Tőled!
Badarság azt gondolni,hogyha leülök meditálni és szeretetet küldök,ő majd máshogy fog rám nézni,/ez már elvárás,nem szívből jövő szeretet nyilvánítás/... ráadásul utána ha én magam semmit nem változom ott belül,csak várom a csodát... hajajjj...

A másik tévút az,hogy ha jót adunk,jót kapunk cserébe. Elsőre mindig azt gondoljuk ilyenkor,hogy ha a másik nem jó velünk,de mi azok leszünk,ő is jó lesz! Ez is túl egyszerű!
Megint csak azt tudom mondani,mint a szeretetnél... a jó nem csere termék! A jónak amit adok,belülről kell jönnie! Azért adni,mert jól esik... mert megtehetem... és megint csak elvárások nélkül!
A csalódások akkor érnek minket,mikor X-el jó vagyok, jót adok... de ő mit sem változik. Nem hogy visszaadná... de még többet vesz el! Akkor hol az igazság?
A mondás azt ígéri a jó amit adsz visszatalál hozzád! Nem azt mondja,hogy a jó amit X-nek adtál X-től visszatalál hozzád!
Szegény Y és V közben elhalmoz téged minden földi jóval,kedvességgel,mert az élet valóban nem marad adós.... de te annyira X-re figyelsz,az ő hálátlanságára,hogy a többi ember szeretetét, amit feléd sugároz nem is érzékeled,vagy csak alig! Azt is inkább csak úgy,hogy: jaj, X miért nem tud ilyen lenni?
Sajnos sok ember élete azzal múlik el,hogy X-re figyel,hiszen neki ad,csalódott,megkeseredetten él,mert hiába a mondás,rá bizony nem érvényes... és közben nem képes meglátni az élet szépségeit,ajándékait,amik bizony ott vannak! :)

Ha valaki igazán tudatára ébred ezeknek a bölcsességeknek a valódi igazságára, és képes nem csak pár személyben,hanem egységben látni a dolgokat,amiben már minden és mindenki benne van,aki körülveszi őt.... már képes lesz úgy szeretni és adni, hogy nem vár érte semmit... és mégis játékosan felfedezni,hogy"- lám-lám... én múlt héten segítettem Z-nek,mert épp arra jártam,és láttam,hogy nehéz a hűtőt egyedül berakni a liftbe... most meg Y ad egy csokit,mert múltkor hallotta,hogy az a kedvencem,és pont egyet fizet kettőt kap akcióban ezt árulták,és egyből én jutottam eszébe! :) Szóval tán így működik ez? Kit érdekel,mit csinál X, az élet szép! Én meg jól megölelgetem a zsémbesemet! Csak azért is! Mert szeretem! :)"

Szóval... saját tapasztalataim szerint így működik ez.

Az Én világom, Én vagyok! Aki annak részese, az nem Én vagyok, de olyannak látom őket,amilyen Én vagyok, ahogy az Én szívemmel,lelkemmel látni tudom őket!
Az Én világomban, életemben csak akkor tudom őket máshogy megtapasztalni... ha Én változom! Érzéseimben,elvárásaimban!
Vigyázat! A szeretetem nem azt jelenti, a jóságom nem azt jelenti,hogy csinálsz velem amit akarsz! Mert az áldozatom majd ráébreszt téged,mekkorát hibáztál! Egy túrót! Nem mártíroknak születtünk ide,hanem boldognak lenni!

Ölelésem:JulcsiKedves Kamilla!

Ildikó nagyon jókat írt neked.
A legtöbb változás akkor következik be a környezetben, ha magadon változtatsz.
Fokozatosan mások is máshogy fognak viszonyulni hozzád....

Köszönöm a tanácsodat!

Valóban gondolkodtam azon korábban, hogy másokat maguk miatt "tisztítani" lehet-e, de arra jutottam, hogy nem igazán, mert ehhez ő is kell, saját magának kell ezt elvégeznie.

Én itt, amikor a másikról írok úgy értem, hogy annak érdekében megtenni ezt, hogy a kettőnk kapcsolatában álljon be pozitív változás.Kedves Kamilla! Értem a jó

Kedves Kamilla!

Értem a jó szándékodat, fontos, hogy szeretteid boldogok legyenek. Ugyanakkor óva intelek attól, hogy tisztogatni próbálj az engedélye nélkül, bárkit is a érzés negatív gondolatoktól. Ami miatt ezt az ember szeretné megtenni, az, az hogy gyötrő nekünk, sajátmagunknak látni a másik szenvedését, és beindul a „majd én megmentelek” szerep. Ezzel a szereppel is vigyázni kell, nehogy túlburjánozzon az életünkben.

És ugyan honnan tudhatod, hogy a szenvedés nem az ő életéhez tartozik? Hogy nem neki kell megtapasztalni dolgokat, végig menni azon az úton? Hogyan fog tanulni és tovább lépni, ha valaki más „tisztogatja”? Főleg, ha hiszel a reinkarnációban. Honnan tudod, hogy nem pont az előrelépése érdekében olyan most, amilyen?

Vagy lehet, hogy pont neked van dolgod az ő negatív hozzáállásával. ?????

Úgyhogy szerintem óvatosan.

A saját gátaknak hitt dolgok, azok mások. Azzal igenis fontos foglalkozni. Először érdemes megvizsgálni, hogy tényleg a mienk-e nem csak átvettük, például valamelyik szülőtől. Gondolok itt például olyasmire, hogy: Én ugyan eggyel sem találkoztam, de utálom a …-t, mert a szüleim is utálták. Vagy: Anyu is félt a kutyáktól hát én is félek.
Tehát ajánlatos először megkérdezni magunktól, hogy vajon az adott blokk tényleg az enyém, vagy nem.