Szia dobozos!

Amikor 10 évvel ezelőtt, 2001-ben megvettem a 0 km-es Moto Guzzi Jackalt (http://totalbike.hu/tesztek/sakal/), azt mondtam, hogy ez már az utolsó motorom lesz. Ráadásul azóta is mindig mondogattam, hogy nekem nem kell Harley. Persze mindeközben nagy nyomás nehezedett rám, mert a kedves uram egyetlen alkalmat sem hagyott ki, hogy megemlítse, hogy azért egy Harley mégiscsak jobb lenne.

Aztán tavaly a Felvonulási Téren volt egy Harley-Davidson tesztmotorozás (http://csajokamotoron.hu/motoros-hirek/harley-davidson-tesztmotorozas-mi...), és kipróbáltam három motort. Amikor a Street Glideról leszálltam, azt mondtam: - Na ez kéne, de másik nem.

Akkoriban néztem meg a Titok című filmet, és olvastam A Titok című könyvet, amiben azt mondják, hogy ha az álmaink csak egy kicsivel járnak előrébb a jelenlegi helyzetnél, az nem elegendő motiváció ahhoz, hogy elérjük őket. A könyv szerint vakmerő, elérhetetlen álmok kellenek. Gondoltam kipróbálom, vagy legalábbis bebizonyítom, hogy azért az Univerzum sem mindenható. Megterveztem az álommotorom, és kitettem háttérképnek.

Az elmúlt több mint fél év alatt nap mint nap a képet nézegetve már egészen hozzászoktam a gondolathoz, hogy nekem egyszer Street Glideom lesz. Hogy mikor, azt persze nem tudtam, hiszen újonnan nagyjából 7 000 000 Ft egy ilyen gép. De ha a Vonzás Törvénye működik, akkor ez már nem az én dolgom. Úgy voltam vele, hogy igazából szuper motorom van. A Moto Guzzinál jobb senkinek nem kellhet, tehát ha netán az Univerzum nem áll mellettem, akkor sincs semmi.

Mondjuk a könyv azt is írja, hogy azért nem hagyhatunk mindent az Univerzumra, a vágyainkért nekünk is tennünk kell. Így aztán, amikor meghallottam, hogy a budapesti kereskedésben az előző évi modellek le vannak értékelve, és van köztük egy nullkilométeres, 2009-es Street Glide is, azonnal rohantam és megnéztem. Sajnos hatmillióért a vásárlás még mindig esélytelen, és még ha beszámítanák is a Guzzit, akkor sincsen annyi pénzem. De azt legalább sikerült elérnem, hogy amikor élőben látta a férjem, azt mondta, hogy jó az ízlésem.

Aztán ősszel felgyorsultak az események. Találtunk pár hirdetést, és alkudoztunk két motorra is. Pénzem persze még mindig nem volt rá, de azért a Guzzit is meghirdettem (http://csajokamotoron.hu/magazin-hirek-tesztek-beszamolok/extrak/aprohir...). Felmerült, hogy esetleg Amerikából hozassunk be, de azért egy ilyen értékű motort nem szívesen vennék meg úgy, hogy nem is láttam előtte. Végül lecsendesedett ez a történet, hiszen a Guzzira eddig csak egy érdeklődő volt, úgy gondoltam, talán majd jövőre történik valami az ügyben.

Aztán két héttel ezelőtt, csak úgy véletlenül böngésztem a neten, és az egyik hirdetési oldalon megláttam egy Street Glideot egész jó feltételekkel: 2006-os, kevés kilométerrel, sok extrával, (ronda üléssel) féláron... Elmentünk és megnéztük, és megállapodtunk, azzal a feltétellel, hogy én köztudomásúlag semmit nem veszek meg fogyóholdnál, tehát ha egyáltalán létrejön az üzlet, az csakis Újhold napján lehet.

Sosem volt még két ilyen nehéz hetem. Előleget nem adtunk, és még mindig nem tudtam, honnan lesz ennyi pénzem. De mi van, ha két hét múlva a motor már nem lesz meg? Nem ettem és nem aludtam (persze ennek ellenére nem fogytam le...), de közben arra gondoltam, hogy ha úgy kell lennie, ha a motornak hozzám kell jönnie, akkor február 3-án még meglesz, és addigra összegyűlik rá a pénz is.

Elhiszitek, hogy így lett?

Tegnap megvettük, ma levizsgázott, jövő héten a nevemre veszem, és már intézem az új, dögösebb, vékony ülést. Aztán majd még egyszer variálok valamit a fényezésen, mert ez a nagy idom airbrushért könyörög, és fel is kéne dobni ezt az unalmas színt valami rózsaszínnel. De ez már mind részletkérdés. Csak annyit mondhatok, hogy most már elhiszem, hogy működik a Vonzás Törvénye.

CsatolmányMéret
Harley-Davidson Street Glide190.34 KB


Köszönöm

Én sem akartam elhinni, hogy sikerülthet, de azóta mindenkit arra buzdítok, hogy próbálja ki, mert érdemes. :)
Most mindenféle őrült kívánságokon tesztelem...Gratulálok neked!

Tiszta szívvel örülök sikeres kívánságodnak :) Így kell ezt csinálni!
És köszönöm, hogy megosztottad velünk! ( Megesz a pulykaírigység, mert én még nem tudtam ilyen remek eredményre szert tenni, de tudod, mit, Kibírom, és ez még nagyobb örömmel tölt fel :)