Az én hitem, szemléletem és átadásának megvalósulása

Vallom, hogy minden általunk igaznak vélt eszme, hit, tulajdonság, stb. gyermekkorunk elfogadásaiból, vagy éppen tagadásaiból származik. Aszerint éljük felnőtt életünket, melyet kaptunk, vagy éppen nem kaptunk szüleinktől. Minden alapvető felnőttkori kapcsolatkialakításai probléma, ami lehet párkapcsolati, baráti stb. eredendően a gyerekkorban átélt és fel nem dolgozott traumákból erednek.
A boldog gyermekkor megéléséhez szükség van kettő, de minimum egy olyan felnőtt (szülő) közelségére, akitől pozitív hozzáállást, életszeretetet, önbizalmat, önfejlesztést les el, vagy tanul a gyermek. Hiszem, hogy a gyerekek ösztönösen veszik át a hozzájuk legközelebb álló felnőtt rezgéseit, és egy idő után akarva-akaratlanul Ők is úgy rezegnek tovább. Ezért van az, hogy ha valamit el szeretnénk titkolni előlük, nem fogjuk tudni, mert ösztönösen érzik, hogy baj van.
Hosszú idő óta foglalkoztat a Vonzás Törvénye, a Pozitív Gondolkodás, az optimista szemléletmód. Mióta tudatosan eszerint próbálom felépíteni az életemet, sokszor eszembe jut, hogy mi lett volna, ha már előbb így élek, sőt, ha gyerekként így növök fel, és eszembe sem jut kételkedni egy percig sem, semmiben?!
Ha pedig ezek a gondolatok jönnek, akkor mindig megerősítenek abban, hogy a gyerekemnek még tudok erre esélyt adni! Ki tudom benne alakítani, hogy azokon a csalódásokon kívül, amik szükségszerűek ahhoz, hogy tanuljon, mást, feleslegesen ne kelljen megélnie!

Ebből a törekvésből született meg az első könyvem, amely elektronikus formában jelent meg, és arról szól, hogy a Vonzás Törvényét hogyan lehet megismertetni egy négyéves kislánnyal. Ez volt az egyik célkitűzésem év elején, január végére teljesült! :) :) :)

Képzeleti szinten a gyerekek 3-7 éves koruk között a legnyitottabbak. Bármit el tudnak képzelni, és nem kételkednek ösztönösen abban, hogy meg fog valósulni, hisznek, bíznak, tapasztalnak, és ha erre már itt hangsúlyt fektetünk, későbbi életszakaszaikban nem fog eltűnni ez, a velünk született képesség.
Miután elkészül a mű, „tesztjeim” során a gyerekek kimondottan örömmel fogadták, és hallgatták végig a történeteket, és most, hónapokkal később is vissza tudják adni, szinte szó szerint, hogy miért nem szép az irigység, vagy éppen miért van szükség néha arra, hogy a feleslegessé vált dolgoktól megszabaduljunk.

Egy olyan ember, akinek a véleménye sokat jelent a számomra, amikor kezdtem elbizonytalanodni, annyit mondott, hogy ha egy embernek segítek, akkor már megérte. Ez az egy mondat indított el azon az úton, hogy a második könyvemhez hozzáfogjak, amiben azt próbálom feltárni, hogy megszakadt emberi kapcsolatokat (barátság, szerelem, szülő-gyermek viszony, házasság) hogy dolgozza fel a felnőtt akkor, ha gyermek van mellette, illetve, hogy a különböző korú gyermekek hogy dolgozzák fel, és mennyire segít, ha az elszenvedő felnőtt optimistán, pozitívan látja a jövőt. Mint már fentebb leírtam, hogy a fel nem dolgozott gyerekkori traumák hatással lehetnek későbbi életünkre.
Ez a mű az öngyógyítást, az önfegyelem gyakorlását, a pozitív életszemléletet tartja szem előtt, és vallja, hogy, ha a szülő ezeket átadja gyermekének, segítségére lehet, hogy a nehezebb élethelyzeteken együtt, vagy akár külön-külön keresztül menjenek. Arra összpontosít, hogy a gyerekek mellett állva hogyan tudunk feldolgozni életünket, meghatározó történéseket, hogy ezeknek minimális, vagy éppen semmilyen hatása ne legyen a felnőttkorban. Ennek ellenére nagyon sok felnőttnek útmutatást nyújthat a jelenlegi életében, ha tudja azt, hogy a saját életét ismerve, milyen időszakra kell visszamennie, és újra értelmeznie mindent, hogy felnőttként már egészségesebben értelmezze.

Amikor a könyveket írtam, készítettem, sokat gondolkoztam a saját életemen, és a terveimen! Lassan fokozatosan valósult meg mindegyik, mert soha nem adtam fel, ha változtatni kellett, változtattam, de nem adtam fel. Nem szabad! Bízzunk az álmainkban, de ahhoz, hogy meg is tudjuk Őket valósítani, Önmagunkban higyjünk!Örülök, hogy tetszik,

Örülök, hogy tetszik, köszönöm szépen! :)))
A Sikerre Születve nem csak Engem, vagy Téged szimbolizál, hanem minden Embert, a születésekor ott állnak a lehetőségek, mert Mindenki sikerre született.
A gyerekek szemléletének fejlesztése nagyon fontos, így rájuk még inkább jellemző, hogy Sikerre Születve! :))))Nekem tetszik ez amit megosztottál velünk

Kedves, egy név az a Sikerre Születve?
Én is az vagyok, SIKERRE SZÜLETETT. Bár eddig jól eltitkoltam magam előtt is:)