Beszélgetések Istennel

Sziasztok!
Most kezdem olvasni a könyvet. Elakadtam már az elején. Ha valamit szeretnénk tudni, akkor ha arról a valamiről jó érzésünk van, akkor megvalósítható. Ha rossz érzésünk van, akkor Isten azt üzeni nekünk, hogy nem megvalósítható. De a gondolatainkkal akármit megvalósíthatunk, még azt is, amire Isten azt érezteti velünk, hogy nem megvalósítható.
Ahogy olvastam ezt a részt, rögtön az elején, rögtön rossz érzésem támadt, és végig az volt a fejemben, hogy nem megvalósítható a kívánságom. :S
Aki olvasta a könyvet, segítsen nekem légyszíves! :)
ManoKöszönjük szépen Tomikamonika

Köszönjük szépen Tomikamonika :) Viszont kívánjuk!
" Legyen meg a te hited szerint! " - Régen hallottam ezt a mondatod, és pont ide illik :)
Úgy gondolom, hogy hiszel a dolgok megvalósulásában. Jól gondolom?legyen meg a te hited szerint

ajanlanak egy TRENERT ES PEDIG JEZUST , RENGETEG DOLGOT MOND A BIBLIABAN AZ ANYAGI GYARAPODASROL ES ASZT IS MEG MONDJA HOGY MIT TEGYEL ERTE HOGY AZ VALORA IS VALJONa magot kel el vetni asztan johet az aldas mi a mag?

Sziasztok csak anyit szeretnek hozza fuzni a titokhoz hogy a biblia mar regen fel tarta az emberiseg elot eszt a dolgot , csak at kel alpossan olvasgatni, a kulcs ott van. Jezus mondta :legyen meg a te hited szerint stb......................................sok szerencst ja es nagy hitet mindenkinek....

"Szerintem ha megtanulnánk a jelenben élni, és gondolatainkat ki tudjuk zárni a most-ból, akkor minden sikerülne :)"-
mondtam én is ilyet magamnak...
Ehhez elengedhettelen a múlt felelősségteljes felfolgozása, szembesülve azokkal a visszatartóerőkkel, amelyekkel a jelenünket szabotáljuk. Ha rájövünk a kulcsra, már nem regálni fogunk egyes helyzetekben, hanem önként, és szabadon dönteni. /Minden egyes döntésünk elodázásával mások fognak dönteni helyettünk./
Megkérdőjelezve a régi meggyőződéseket lebonthatjuk korlátainkat, hogy új jövőképet teremthessünk.
Nem árt kérdéseket feltenni...
Miért szabotálom a bátorságomat? - helyett, hogyan szabotálom a bátorságomat?
Megfigyelni a régi szokásainkat, és következetesen minden nap felülírni őket, míg nem az új megggyőződések válnak napi gyakorlattá.Köszi szépen, el fogom

Köszi szépen, el fogom olvasni!
Jlia végre megértettem hogy mit akart Lolli mondani :D
Szerencsére mostanában egyre jobban és jobban vagyok ;D
Ez egy nagyon jó rész, ami nagyon megfogott a könyvben:

"Nem lesz a tiéd, amiért könyörögsz, sem az, amit akarsz. Azért, mert éppen a kérésed rögzíti a hiányt, és ha kimondod, hogy mi után vágyakozol, azzal pontosan és csakis ezt az élményt, azaz az akarást hozod létre a valóságodban.
A helyes imádság tehát soha nem az esdeklő könyörgés, hanem a hálaadás imája.
Ha előre köszönetet mondasz Istennek azért, aminek a megtapasztalása mellett döntöttél, legyen az bármi, akkor végeredményben elismered a létét - gyakorlatilag. A hála így a legerőteljesebb nyilatkozat Isten számára; a megerősítése annak, hogy megadtam a választ, mielőtt még kérdeztél volna.
Úgyhogy soha ne könyörögj. Határozz, hogy úgy legyen.
De mi van, ha hálát adok valamiért Istennek; ám az sohasem jelenik meg az életemben? Ez kiábránduláshoz és keserűséghez vezethet.
A háládatosságot nem lehet Istent befolyásoló eszközként alkalmaz¬ni; fortélyként, mellyel rászedheted a mindenséget. Nem hazudhatsz önmagadnak. Az elméd ismeri a gondolataid igazságát. Ha így szólsz: „Köszönet, Istenem, ezért és ezért", és közben mindvégig az jár az eszedben, hogy ama dolog nincs jelen a valóságodban, nem várhatod el Istentől, hogy kevésbé világosan lásson nálad, és létrehozza számodra, amit kívánsz.
Istennek tudomása van mindarról, amit tudsz, és amit tudsz, az meg¬jelenik a valóságodban is.
De akkor hogyan legyek igazán hálás olyasmiért, amiről tudom, hogy nincs?
Higgy! Egy mustármagnyi hittel hegyeket mozgathatsz meg. Rájössz; hogy van, mivel megmondtam; megmondtam, mielőtt kérted volna."

Szerintem ha megtanulnánk a jelenben élni, és gondolatainkat ki tudjuk zárni a most-ból, akkor minden sikerülne :)Hali! Beírod a gugliba,hogy

Hali!
Beírod a gugliba,hogy bátorság és felülről a hatodik Osho letöltés a témáról.Ha van egy vágyad... ha úgy

Ha van egy vágyad... ha úgy gondolsz rá,hogy meglesz... de közben van egy rossz érzésed- hogy mi van ha mégsem?/ mi van ha nem úgy,ahogy én szeretném?.... akkor nagy rá az esély,hogy nem lesz meg.
Ha azok a hátsó kis érzések,kérdések piszkálnak...
Ha azonban olyat kívánsz,amit teljesen el tudsz hinni,hogy megvalósul,nincs semmi zavaró tényező... no azért igazán hálát is mondhatsz,mert az nagy eséllyel meg is valósul.
Pl: én tudom,hogy nyerni fogok a lottón! csakhogy... minden húzás előtti napokban ott van bennem a félsz,mi lesz ha annyi pénzem lesz... kinek mondhatom el... hogy oldom meg... költözünk vagy maradunk?... BRRRRRR és máris ugrott az esély! :) Majd ha kész leszek rá!
Valami ilyesmit akart mondani a könyv!
Lollinak igaza van!
Tégy azért,hogy jól érezd magad! Tégy az álmaidért! Minél többet teszel,annál inkább el fogod hinni... és elmúlik a rossz érzés!
Üdv:Julcsi...

Én hiába tanácsolnék neked bármit is, ha te nem döntötted el, hogy hogyan akarod megélni a saját bátorságodat.
Ha mindenki elítélne a környezetedben az új ruháért, akkor bátorság kéne hozzá, hogy felvedd... :D
Neked kell tudni, hogy mit jelent számodra a bátorság és az elszántság, mi az amivel megmutathatnád magadnak, hogy ezek a minőségek igenis léteznek benned, és nem vagy híjján egyiknek sem.
Tehát akkor, nem akármit teszel... lehet ez szokatlan dolog is, amihez sosem volt bátorságod, de szerintem fokozatosan jó hozzákezdeni, és a kis lépéseknél megdicsérni magad, hogy egyre magasabbra tedd a mércét.Hogy érted azt, hogy tegyek

Hogy érted azt, hogy tegyek magamért valamit? Akármit, ami örömet okoz nekem? Például vásárolok magamnak egy szép új felsőt? Ilyen dolgokkal hogy érhetek el bátorságot, és elszántságot?Ha ezeket a minőségeket akarod életre kelteni...

akkor legjobb a tettek mezejére lépni, nekem ez bevált, most ezt gyakorlom.
Tehát minden nap tegyél valamit magadért, és közben kérdőjelezd meg az eddigi meggyőződéseidet.
A bátorságot, vagy elszántságot nem fogod érezni tettek nélkül.
Sokkal kevésbé odázom el a dolgaimat amióta ráéreztem, hogy mindent magamért, a saját jóérzésemért teszek, és fokozatosan lebontom a külső véleményeket, hogy lebonthassam a saját korlátaimat.Ha támad egy negatív

Ha támad egy negatív gondolat, akkor elhesegetem, próbálok ilyenkor jóra gondolni. Úgy érzem, hogy még nem találtam meg a lelki békémet, és ezért nem hangolódtam rá még a vágyaimra jól.
Hogyan találhatnám meg a lelki békémet? Jól vagyok egyébként, csak még valami hiányzik ... legalábbis úgy érzem. Szeretném érezni azt, hogy bátor vagyok, és a saját életemet irányítom. Magamban mosolyogni. A szívemben szeretném érezni ezeket....

Ha ennyire egyszerű lenne, akkor ha negatívan gondolsz bármire, akkor az nem megvalósítható?
Az a kérdés, hogy hol akadtál el az érzések szintjén.
Ha jelentősen javítod a hozzáállásodat, akkor sikerül.
Lehet csak az olvasott mondatok idézték meg a negatív érzéseidet, még nem hangolódtál rá kellően a vágyaidra, hogy energiát adj nekik.