Véletlen? Van ilyen?

Sziasztok!

Előljáróban annyit, hogy a téma indításával nem a "titok" létezését szeretném megkérdőjelezni. Az életben nagyon sokszor látom, vagyis úgy tűnik, hogy létezik. Egy időben elég erőltejesen rákoncentráltam, és szinte mindig bejött. (Amikor nem akkor nyilván nagyon rágörcsöltem). Aztán rá is hagytam, mert nem tudtam annyira maximálisan megbízni a dologban, hogy teljesen biztosan sikerül amit kérek, és akkor már elkezdtem magam stresszelni rajta, hogy milyen rossz, ha mégsem teljesül amit akarok. Úgyhogy ráhagytam az apró "teszt-kívánságokat" is, pl. nyissanak egy új pénztárat mikor hosszú a sor, legyen hely a villamoson...stb. DE... attól, hogy nem koncentrálok rá, nagyon sokszor látom, hogy igen, létezik... Párom például most egy "negatív spirálban" van, ami lehet az el is romlik körülötte, márpedig tudom, hogy nem a technikai kütyük esküdtek ellene össze.
Amiről igazán írni vagyis kérdezni szeretnék az az, hogy mi újság a véletlenekkel? Vannak egyáltalán véletlenek? Nem igazán értem. Ha én vonzok be mindent, hogy vonzhatok be olyat, amire soha nem is gondoltam volna? Még az agyam leghátsó felében sem mocorgott soha (tehát nem tápláltam iránta semmilyen érzelmet). Talán érthetőbb ha konkretizálom. Soha nem gondoltam volna, hogy én sziklát fogok mászni. Nem voltam soha ellene, mellette se, eszembe se jutott, hogy ilyesmit kellene tennem. Egyszer csak felajánlották, hogy mennyünk, belementem, és beleszerettem. Kicsit más ember lettem.
Vagy egy másik példa. Állok a postán, 2 ember áll előttem. Nem sietek különösebben, így nem is izgat a két ember, de látom, hogy az előttem állónál borzasztóan sok levél van. Egy gondolatom volt, hát ezt kifogtam. És ezzel le is zártam, belenyugodtam, hogy kivárom, úgyis ráérek. Eltelt 3 perc és a nő gyereke közölte, hogy nagyon kell wc-re mennie, úgyhogy a nő a sok levelével és a gyerekkel elhúzott. :) Na és ez? Nem kértem, hogy mennyen el, beletörődtem, hogy ott van, gondoltam kivárom. Akkor, hogyhogy mégis elment? Véletlen?

Nem ülök sokat a gép előtt idő hiányában, de kérem, akinek van erről véleménye, vagy tud valamit, amit én nem, az ossza meg velem/velünk, elfogom olvasni amint időm engedi.

Köszönöm!

Üdv.:
ZazaLétezik

Nos,szerintem létezik..Lehet hogy egyes embereknek ez furcsán hangzik,de ha belegondolunk nagy sok csoda történik velünk. Az egyik barátnőm épp tegnap mesélte nekem,hogy múlt héten kedden arra gondolt nagyon sokat,hogy összejön egy alkalomra újra azzal a fiúval aki tetszik neki. és mi lett? csütörtökön bekövetkezett,pedig már elég régóta nem tartották a kapcsolatot.és megtörtént,ez minek a következménye?
Ő ajánlotta,hogy nézem meg a filmet,mert ő is megnézte,megcsinálta és bevállt. Sok ember köztük jó magam én is úgy gondoltam hogy ez hülyeség,pedig nem.. a barátommal szakitottunk mert bejelentette,hogy már nem szeret engem.3napon keresztül csak rágondoltam,nem volt étvágyam sem..Arra gondoltam mi lenne,ha újra együtt lennénk.Ezután az egyik barátnőm elhivott bulizni szombat este,mert az nem jó ha nem csinálok semmit,csak ezen rágodok,igy is lett..jót buliztam és nem gondoltam rá abban a 4óra hosszában. 2.nap este felhivott azzal a gondolattal,hogy hiányzok neki,3.nap mikor eljött hozzám bocsánatot kért és újra kezdtük,ez véletlen?
A másik barátnőm szakitott a fiújával 1hónap után,majd nem is keresték egymást 2hónapon keresztül.. a barátnőm probált más fiúval szórakozni,de még mindig a fejében volt az expartnere,nem tudta elfelejteni..2hónap után a fiú ráirt a lányra,elbeszélgettek többször és többször és összejöttek,azóta együtt vannak(3éve)
Lehet,hogy nem kell épp mindent elhinni,vagy nem jön be minden épp 100%-san,de ha belegondolunk furcsa dolgok történnek,amikre nincs magyarázat. Ha nem is hókuszpókusz,de valami van.
Pl.hogy lehet az,hogy van olyan eset,amikor egy ember halálos betegségben szenved és túléli mikor az orvosok azt látják,hogy semmi esélye sincs? túl sok furcsa dolog van,ami megmagyarázást követel,de nem lehet.:):) Szia zaza!

Ami nekem eszembe jutott:
Azt írod,a hegymászástól más ember lettél. Talán erre vágytál,igaz? Hát kaptál hozzá egy eszközt,hogy megvalósulhasson az álmod. Ez volt a hegymászás,amire ugye nem is gondoltál! :)
Erre mondja a titok,tűzd ki a célt,majd engedd el,ne rágódj azon,hogy mi módon fog az megvalósulni!
Pont ez az,amiért sokan nem tudnak pénzt vonzani,mert csak a lottó nyereményben látják a megoldást, hetente elkeserednek,hogy nem jött be... így el sem tudják engedni a vágyat... és máshonnan sem jön a pénz!
Az elengedés jó példája a sorban állás... megláttad a sok levelet... először a morc érzés,hogy ezt kifogtad/aztán a nyugalom,hogy nem sietsz... elengedted a vágyad... a válasz pedig azonnal... a gyereknek pisilni kell... te meg tényleg jól kifogtad! :)
Üdv:JulcsiSzia Ildikó! Köszönöm, hogy

Szia Ildikó!

Köszönöm, hogy elmondtad tapasztalatod. Ez eszembe se jutott, lehet igazad van, mostmár ezt is hozzágondolom ha történik velem valami furcsaság.Történt velem is néhány

Történt velem is néhány dolog, ami miatt elgondolkoztam a felvetett kérdésen. A következőre jutottam:

Ugye elfogadjuk azt a tényt, hogy a vágyaink teljesülnek. Hol hamarabb, hol később. És mindenkié megvalósul, akár tudatában van ennek, akár nem. Még a futó gondolatok is valóra vállnak. Nos, képzeljük el, majdnem hétmilliárd ember él a földön. Percenként vajon hány kívánság-gondolat futhat át ennyi ember agyán? (Kivéve a csecsemőket. Bár lehet, hogy az ő ösztönlénységük még erősebben hat. Ki tudja?) Szóval fantasztikus szervezői készségre van szükség ahhoz, hogy mindenkinek a vágya realizálódjon. Minden összejöjjön a közel hétmilliárd embernek, ahogy kell. (Nem mindig úgy, ahogy szeretné :))

Vagyis, ha az elmesélthez hasonló esetek történnek, egyáltalán nem biztos, hogy a mi szándékunk teljesedik be, lehet, hogy valaki másé. Mi esetenként csak eszközei vagyunk a másik céljának, illetve ennek következtében csak úgy kapunk valami bónuszt. Vagy tanulságot. A te esetedben a nőnek és a gyereknek valamiért meg kellett ismerkednie a mosdóval, vagy később érkeznie valahova, vagy….Az ok az ő, vagy más életében keresendő.

Negatív élethelyzetekben gyakrabban elgondolkozik ezen az ember, például egy halálos baleset bekövetkeztekor: - ha néhány másodperccel később, vagy előbb érkezik…ha nem ekkor, vagy akkor teszi….ha nem így, hanem úgy….stb. stb.
Így van ez a jó dolgok teljesülése esetén is.