17 tétel a gazdagságról

pénz - gazdagságTizenhét dolog, amelyekben a gazdagok másként gondolkodnak, és másként cselekszenek, mint a szegények és a középosztálybeliek:

1. gazdagsági tétel
A gazdagok azt hiszik: "Én alakítom az életemet"
A szegények azt hiszik: "Az élet megtörténik velem"

2. gazdagsági tétel
A gazdagok azért játsszák a pénzjátszmát, hogy nyerjenek.
A szegények azért játsszák a pénzjátszmát, hogy ne veszítsenek.

3. gazdagsági tétel
A gazdagok elszántan elköteleződnek a gazdagság mellett.
A szegények gazdagok akarnak lenni.

4. gazdagsági tétel
A gazdagok nagyban gondolkoznak.
A szegények kicsiben gondolkoznak.

5. gazdagsági tétel
A gazdagok a lehetőségekre koncentrálnak.
A szegények az akadályokra koncentrálnak.

6. gazdagsági tétel
A gazdagok nagyra becsülik a többi gazdag és sikeres embert.
A szegények neheztelnek a gazdag és sikeres emberekre.

7. gazdagsági tétel
A gazdagok a pozitív beállítottságú, sikeres emberek társaságát keresik.
A szegények a negatív beállítottságú, vagy sikertelen emberek társaságát keresik.

8. gazdagsági tétel
A gazdagok készek menedzselni magukat és az értékeiket.
A szegények rossz véleménnyel vannak az eladásról és az önmenedzselésről.

9. gazdagsági tétel
A gazdagok nagyobbak, mint a problémáik.
A szegények kisebbek, mint a problémáik.

10. gazdagsági tétel
A gazdagok kiválóan tudnak elfogadni.
A szegények rosszul tudnak elfogadni.

11. gazdagsági tétel
A gazdagok az eredményeik alapján várnak javadalmazást.
A szegények az idejük alapján várnak javadalmazást.

12. gazdagsági tétel
A gazdagok "is-is" elven gondolkoznak.
A szegények "vagy-vagy" elven gondolkoznak.

13. gazdagsági tétel
A gazdagoknak a vagyonuk a fontos.
A szegényeknek a munkából származó jövedelmük a fontos.

14. gazdagsági tétel
A gazdagok jól kezelik a pénzüket.
A szegények rosszul kezelik a pénzüket.

15. gazdagsági tétel
A gazdagok a pénzüket dolgoztatják.
A szegények a pénzért dolgoznak.

16. gazdagsági tétel
A gazdagok akkor is cselekszenek, ha félnek.
A szegényeket meggátolja a félelem.

17. gazdagsági tétel
A gazdagok folytonosan tanulnak és fejlődnek.
A szegények azt hiszik, már mindent tudnak."

Forrás: A milliomos elme titkai

Hozzászólások:)

"Persze arra is figyelni, hogy ne halásszunk többet, mint amennyit növekednek vagy szaporodnak a halak, ne együnk több búzát, mint amennyi termett. A pénzteremtés területén az állam, ill. a jegybank feladata pont ugyanez: ne legyen több pénz a gazdaságban, mint amennyire szükség van."
Nah ez itt a lényeg! Olyan, mintha gondolatilag célbalőnénk és te majdnem eltaláltad volna a mondaivaló lényegét. Ezzel az idézettel meg arra akartam rámutatni, hogy telibe találtad. Tehát, amit felsoroltam az egy közgazdaságtani igazság, s egy megfigyelésen alapul, de! Igazad van, nem olyan értelemben véges! A folyamat egy körfolyamat, de épp azért, hogy az idézetedben levő igazság megvalósulhasson muszáj ezt így figyelembe venni. Ám a MAGÁNIRÁNYÍTÁS alatt lévő központi bankok és kereskedelmi bankok hálózata által működtetett állandó eladósítás miatt az emberek folyamatos - felesleges - teljesítménynövekedésre vannak kényszeríve. Ezért a környezetpusztítás! A pénz életembe való bevonzása NEM egyenlő azzal, hogy kinek van monetáris felségjoga. Ilyen joga CSAK AZ ÁLLAM-nak lehet. Ez a közösséget elősegítő formáció pont azért látszik éppen gátló tényezőnek, mert ügyes emberek elérték azt, hogy az állam inkább a nemzetközi pénzügyi közösség uzsorása legyen, mintsem, hogy törvényesen ellássa közfeladatát. Arisztotelész pont arra akart rávilágítani, hogy xar van a palacsintába, valakik lopják a pénzrendszert.:) Jah és még valami: Nem arra gondolok, hogy "csak úgy" pénzt kibocsátani. Mindennek meg van az oka... nem a pénz teremti meg a lehetőséget állami gondolkodás szintjén sem - tehát igazi közgazdaságtani szempontból - hanem a lehetőség teremti meg a pénzt. Tehát, ha az állam úgy kívánnya bizonyos feladatok ellátásra külön kibocsáthat pénzt (pl. Lautenbach-terv). Ez nem fogja terhelni a gazdaságot (infláció), mert ha az a bizonyos feladat valaminak az építése, az plusz erőforrás elhasználásssal és új munkahelyekkel lesz egyenlő, így működik a ballansz... viszont - mivel ez ugye olcsó állami közpénz, így nem lehet lenyulni az embereket ezért TILOS. Pénzt csak drágán lehet szerezni (és az állam vegye meg saját magától a pénzt a társadalma számlájára:)) és lehetőleg, ha infrastuktúra építésről van szó - ha már állami modell - akkor PPP rendszerben, hogy mindenki jól járjon, csak a köz ne.:)Kedves Zsul,

"az emberi munka, teljesítőképesség VÉGES, a termék és szolgáltatás előállítás az anyagok miatt VÉGES-ek, a természeti erőforrások VÉGES-ek, az emberi fogyasztás is VÉGES, végsősoron, hiszen megfeszített tempójú, pazarló, luxus fogyasztás mellett is csak egy bizonyos mennyiséget képes az emberiség elhasználni. Egyedül mi nem véges? A pénz..."

Ha úgy látod, hogy egyedül a pénz nem véges, hanem abból annyi van, amennyit csak akarsz akkor jó úton jársz ahhoz hogy milliárdos legyél :DDDD

Tényleg nem kekeckedni akarok, de most sem értek egyet :)

Miért lenne VÉGES az emberi teljesítőképesség? Vagy inkább úgy kérdezem, hogy miért lenne VÉGESEBB, mint a pénz? Miért lennének VÉGESEK a természeti erőforrások? Ha ez így lenne, már rég kihalt volna az emberiség...

Ha láttad a Secret c. filmet, abban is elhangzik, hogy PONT EZ a legnagyobb hazugság, aminek mindenki bedől!!! Folytassam? :DDD

Minden erőforrás megújul, az erdőkben növekednek a fák, a halak és állatok szaporodnak és nőnek, a búza, az élelmiszerek teremnek. Mi a VÉGES ebben? Persze arra is figyelni, hogy ne halásszunk többet, mint amennyit növekednek vagy szaporodnak a halak, ne együnk több búzát, mint amennyi termett. A pénzteremtés területén az állam, ill. a jegybank feladata pont ugyanez: ne legyen több pénz a gazdaságban, mint amennyire szükség van.

A jegybank figyel a pénzfolyamatokra, annak jelzéseire, és ha kell közbeavatkozik: kamatlábat emel vagy csökkent, ha változik az árfolyam, az infláció, pénzt bocsát ki, ha kevés van... és a pénzteremtés folyamata sosem szakad el a reálfolyamatoktól, mert ha túl sok pénz kerül forgalomba ami mögött nincs ugyanakkora teljesítménynövekedés, akkor ettől csak az INFLÁCIÓ gerjed, és a pénz fog értéktelenedni. Nincs értelme "csak úgy" pénzt kibocsátani, mert akkor ugyanannyival csökken is az értéke.

Egyébként nagyon jó gondolatai vannak Arisztotelésznek. Amit ő leír, az saját korában előremutató, de mára már elég idejétmúlt. Vagy jobb lenne ha úgy élnénk, mint a középkorban, és árucsere lenne? Hogyan adnád el a munkádat kenyérért meg krumpliért? Megbeszélnéd a főnököddel, hogy a te havi béred 20 kiló rizs meg 30 liter narancslé? :))) Nekem ez a mostani általad krematisztikusnak nevezett rendszer valahogy sokkal jobban tetszik, tudod, hihetetlen sok LEHETŐSÉGET teremt bárkinek, aki él vele!

Pénzt teremteni ugyanis nem csak a jegybankok tudnak, hanem BÁRKI!!!!
Ha esetleg ez eddig nem esett volna le, akkor elárulom, hogy EZ A NAGY TITOK ;-)

Szeretettel, A.Kedves Álomkereső!

Ez igaz, hogy kiemelés és volt egy sejtésem, hogy ez ilyen ösztönző céllal íródott meg... egész itteni gondolathalmazszórásom pont ezzel kezdődött.:)Arisztotelész

Tehát röviden:
Mielőtt rátérnénk Arisztotelész gazdaságfilozófiájára, előszőr is egy rövid tény arról, hogy mitől pénz a pénz:
Mitől lesz pénz, a pénz? Attól, hogy:
1. az állam, vagy más közösséget összetartó erő, formáció (pl. természeti népek vezetői) ráveszi, vagy rákényszeríti a közösségre azt, hogy az áruk és szolgáltatások cseréjét egy közös JEL, egy közös KÖZVETÍTŐ KÖZEG segítségével bonyolítsák le.
2. az állam, vagy más közösséget összetartó erő biztosítja ezért cserében, hogy ez a jel, közvetítő közeg KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLTATÁSKÉNT áljon rendelkezésre az áruk és szolgáltatások cseréje érdekében.
Arisztotelész összmunkásságára - amit egyébként nem ismerek - közösen jellemző, hogy mindíg a természetből indult ki, akár mivel foglalkozott. Így tett a saját államának, pénzrendszerénk és gazdaságának vizsgálatakor. Megfigyeléseit két halmazba rendezte: ökonómiának nevezte el a jó gazdasági berendezkedést, a rossz gazdasági berendezkedést, amit megfigyelhetett világában, pedig krematisztikának nevezte el.
ÖKONÓMIA
Az ilyen gazdasági berendezkedés emberközpontú, célja a szükségletek kielégítése. Itt a pénz szerepe csakis közvetítő jellegű, mivel a pénz közvetítőközegként szerepel a gazdaságban, az áruforgalom lebonyolításában. Ebben az esetben az állam részéről a pénz fedezete az az elhatározás, hogy az állampolgárok xy pénzmennyiséggel kívánnak szolgáltatás és árú cserét végrehajtani. Másként fogalmazva a pénz valódi fedezete az emberi munka, cselekvésiigény. Jellemző még erre az optimális rendszerre, hogy az állam olyan kezekben van, mely kezek nem engedik, hogy a pénzkibocsátás kikerüljön a közösség látóköréből, közellenőrzéséből. Ez a berendezkedés tehát harmóniában van a természettel.
KREMATISZTIKA
Az ilyen gazdasági berendezkedés pénzközpontú, célja annak a szűk hatalmi elit szükségleteinek a kielégítése, aki magánellenőrzése alá vonta a pénzrendszert, s ezáltal a pénzt. Ebben az esetben a pénz szerepe nem csak közvetítő jellegű, nem csak közvetítő közegként van jelen, hanem hatalmi eszközzé válik, az azt birtoklók kezében. Ilyenkor a pénz fedezetéűl nem szolgálhat az emberi munka és a cselekvésiigény, hiszen a rendszer felépítéséből fakadóan ez nem történhet meg (el kell adósítani az államot). Jellemző még erre a berendezkedésre, hogy az állam olyan kezekben van, akik szintén érdekeltek abban, hogy a magánpénzügyi berendezkedés be legyen ágyazva egy ország életébe, hiszen ha nem így történne, akkor a magánpénzrendszer tulajdonosai és az állami vezetők között nézeteltérés történne (ilyen volt már a történelemben egy pár). Ebből következik, hogy az állami vezetőket láthatóan nem zavarja, hogy az állam irányításához oly fontos pénzkibocsátás NINCS a hatáskörükben. Ez szintén büncselekmény, csak úgy mint maga a krematisztika, azaz a magánpénzügyi rendszer működtetése. Ez a rendszer, mivel az eladósítás miatt állandó teljesítménynövelésre kényszeríti az embereket (hiszen még több munka még több pénz, még több hitel, s a kör kezdődik előről, hiszen a pénz maga a hitel), ezért ki kellett találni valami csodálatos esti mesét arról, hogy milyen szép és nemes cél törekedni a növekedésre, s hogy ehez semmi köze nincs a pénzügyi rendszerhez, vagy ahoz, hogy azért kell h többet dolgozzatok, hogy mégtöbbet elvehessünk tőletek. Ezért született meg az (ál-)közgazdaságtanban a fenntartható növekedés elmélete, ami valami francia "közgazdász" nevéhez fűzödik. Természetesen ez egy hatalmas nagy ostobaság és veszélyes játék is, hiszen vizsgáljuk csak meg sorban a dolgokat:
- az emberi munka, teljesítőképesség VÉGES,
- a termék és szolgáltatás előállítás az anyagok miatt VÉGES-ek
- a természeti erőforrások VÉGES-ek,
- az emberi fogyasztás is VÉGES, végsősoron, hiszen megfeszített tempójú, pazarló, luxus fogyasztás mellett is csak egy bizonyos mennyiséget képes az emberiség elhasználni.
Egyedül mi nem véges? A pénz, amely, ha van, ha nincs (adóságként tarjták számon) tulajdonképpen egy fogalom, egy pozitív végtelen szám. Véges fő rendszerünkben (Földünk) tehát NEM működtethetünk egy végtelen alrendszert (olyan pénzügyi rendszert, ami miatt a "végtelenségik" kéne növelni a termelhetőséget). Így erről, az Arisztotelész által krematisztikának nevezett gazdasági berendezkedésről elmondható, hogy környezetpusztító, tehát egyáltalán nincs harmóniában a természettel.Zsul Barátom! :)

Talán olvastad azt a könyvet teljes egészében, amiből ez a 17 tétel ki van emelve? :)
Én olvastam többször is, és semmi képmutatót nem találtam benne. Sőt! :) Éppen arról szól, hogy hogyan lehetsz mind szellemi, lelki, érzelmi és fizikai síkon egyaránt igazán gazdag. Való igaz, alapvetően az anyagi gazdagság megteremtéséről szól a könyv, de nagyon is a belső gazdagságból, mint alapból indul ki. A belső gazdagság egy nagyon fontos összetevője pedig szerintem éppen az, hogy bizonyos dolgok tekintetében hogyan gondolkodsz! :) Mert hogy ez fogja elindítani azt is, amit aztán tapasztalsz. :)

Szeretettel,
Álomkereső
Teremts Szabadon - 7 részes előadássorozat a Tudatos TeremtésrőlKedves Secret Admin és hát lényegében mindeki:)

"szóval mindig VAN alternatíva, csak akkor lehet "kihasználni" a tömegeket, ha nem veszik észre hogy másként is lehet." - Ez itt a lényeg!:) És mint észrevehetted ezért "fújom a saját nótám" ebben a témában úgy, hogy közben elfogadom minden szavatokat, mert tudom, ismerem az azokban is rejlő igazságokat. Szeretném azzal zárni a témát, hogy megosztom veletek az arisztotelészi gazdaságfilozófiát, abból a célból, hogy rávilágítsak arra a módszerre, amiről én beszéltem, hogy egy kicsit elkanyarodjunk a megdöncitől.:) Még egyszer kihangsúlyozom, hogy ezzel én lezárom a témát a saját részemről.:) Remélem az arisztotelészi gazdaságfilozófiát hozzá tudjátok kapcsolni a cikkben szereplő könyv témáhájoz és akkor rájöhettek arra, hogy miért azt írtam, amit. S végül: az én gazdagságomat az érzelmeim gazdagságában mérem, ami csak annyit tesz: ha most meghalnék és megkérdeznék a "túlvilágon", hogy milyen volt, elégedett vagyok e: akkor már azt kell h mondjam, hogy igen, mert átéltem egy csodálatos szerelmet, ami nem is múlt idő.:) Ami a pénzti lleti: már írtam, annyi van, amennyi kell, van net, számítógép, TV, van hol laknom, stb. tehát nincs "szegénységi" - komplexusom, csak egyszerűen nem szeretem a bűnözésnek azt a fajtáját, amiből talán az arisztotelészi gazdaságfilozófia is meg tud mutatni nektek valamit.
(Köv. hsz.:))18.tétel alá lollipop

A gazdagok, a gazdagság érzetéért fizetnek.
A szegények, a szegénység érzetéből fizetnek.

Nos ezt én költöttem, annak alapján, amit tapasztaltam.
Azok, akik igazán megfizettek, egyedi kreatív munkáimért, nem órabért adtak, hanem annál sokkal többet, mind pénzben, mind hálában.
Párszor már megéltem, és szeretném sokkal többször. Sose voltam elszállva utána magamtól, mert azt adtam 100°%-ig amit tudtam.
Azt a játékot játszottam teljes szívből amit ők akartak látni a gazdagságukért. Mondom teljes szívből játszottam nekik!
Nem rég valaki ki szeretett volna kuncsorogni tőlem két igen márkás tárgyat és nem adtam.
Azt gondoltam jó kis relikvia ez már, többet ér mintha szíre-szóra odaadnám, hasamra csaptam - már pedig ennyiért adom és nem alább- és nemsokára jó áron eladtam.

Hogy a mai nappal tuningoljam a gazdagságérzetemet, - az üvegvitrinem egyik lapját tele raktam bankjegyekkel olyan szögben, hogy ha belépek a szobába, vagy felkelek az ágyból, azonnal lássam.

Kívánom neked, hogy a sikerrel kézenfogva járj!
lollipopKedves Zsul!

Igen, mi őket, innen gazdagnak látjuk!
Elgondolkoztál már azon, hogy hogyan kerülhetsz olyan belső elégedettség és belső béke birtokába, amitől Te is gazdagnak érzed magad mentálisan, ami majd felemel egy olyan frekvenciára, hogy fizikálisan is bevonzod a gazdagságot?
Engem például gazdaggá tesz a családom, a kedvesem, a környezetem szeretete, egy jól megoldott feladat öröme, egy baráttal töltött személyeshangú beszélgetés, egy jó színházi este, a kertünkben fészkelő rigó, a kutyám feltétel nélküli szeretete, stb. Örülök, mert mindig meg tudom venni, amit pénzért árulnak és annak is örülök, hogy egyre kevésbé kell meggondolnom, hogy mit vegyek meg.
Miért?
Mert egyre gazdagabb vagyok? Igen egyre gazdagabbnak érzem magam és azt is érzem, hogy a lelki gazdagságom vonzza folyamatosan a
a fizikai gazdagságomat is. Szeretem a pénzt, a pénz is szeret engem. Azért egy kívülálló biztos nem mondaná rólam, hogy gazdag vagyok, főleg a szónak abban az értelmében, akik a felsorolásodban gazdagként szerepelnek.
Kérlek, ne foglalkozz azzal, hogy azok mivel érték el a saját gazdagságukat! Nekik az jelentette a gazdagságot, az az ő igazságuk volt.
Te? Azt mondod ösztönzés? De hisz akkor ezzel önkéntelenül is a szegények csoportjába sorolod magad! ....így nehéz lesz!
Nézd inkább végig: Te alakítod a saját életedet?, nagyban gondolkozol, a lehetőségekre koncentrálsz,.... stb.?
És még a címre hívnám fel a figyelmedet, amiből az idézet van: A milliomos elme (és nem milliomos ember) titkai.
Sok sikert a gazdagodásodhoz!:)))))

DRÁGA HUMORGUMÓ! KÖSZI, NAGYON JÓ VOLT OLVASNI!:))))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: Erymég mindig ugyanazt írod

még mindig ugyanazt írod :) ami szerinted élősködés: vannak olyanok, akik kihasználják a helyzetüket. de miért ne tennék? nem kell hogy ezt engedd, ahhoz hogy működjön, kell a másik fél is. ha pl. nem enne senki McDonalds étteremben, akkor nem lehetne ma ez a cég a világ egyik legnagyobb ingatlanvállalkozása! de hiába a silány minőségű kaja, mégis tömegek eszik...

bármikor áttérhetsz önellátásra, és akkor nem kell a boltból megvenned semmit sem, nem kell benzint tenni a kocsiba, mert járhatsz kerékpárral, stb. máris kibújtál az általad átkosnak tartott rendszerből... aminek egyébként lássuk be, az egyik fő mozgatóeleme az energia, aminek fő forrása jelenleg az olaj... ezért háborúzik az USA és száll meg országokat a közel keleten már több évtizede. de ez csak azért van mert jelenleg benzinnel közlekedünk. de nézd meg a franciákat: már minden utcasarkon van autóhoz elektromos töltőállomás, építik sorra az atomerőműveket, és ingyen (!) biciklizhetsz egész párizsban, ami tele van kerékpárutakkal. az utcán ugyanis állami ingyenbiciklik tízezrei állnak, amit megfogsz és viszel... szóval mindig VAN alternatíva, csak akkor lehet "kihasználni" a tömegeket, ha nem veszik észre hogy másként is lehet.értem, hogy miről beszéltek

Értem, hogy miről beszéltek, csak nem szeretem a képmutatást (ezzel a köynvre utaltam), ugyanis az emberiség kis része uralkodik az emberiség nagy része felett, s gazdagságukat csak aljasságuknak köszönhetik. Ennyi... ez némi rendszerismerettel alátámasztható következtetés... persze ezek az információk nem egyből ugrottak az éltembe, hanem csak úgy fokozatosan. Azonban amit írtok az nagyon lényeges. Nem a másikkal, hanem magunkal kell foglalkozni. Ekkor a következő a mérlegem: nekem pont annyi van, amennyi kell, így nem hőzöngök és pont jó nekem... egyszerűen csak nem szeretem az ilyen jellegű cikkeket annak fényében, hogy pont az az élősködés teszi tönkre a világunkat és a környezetünket...
Az ENSZ-nek is van ilyen felmérése a világ erőforráselosztásáról... már ott tartanak, hogy nem is titkolják, egyszerűen csak nem világállamnak nevezik a "kreálmányt", hanem globalizációnak. A technikai és egyéb globalizációs folyamatokkal nincs gondom, csak a gazdasági terorrizmus és élősködés által létrehozott erőszak-globalizációra nincs szükség... bár ez a dolog a "szeretet globalizációjával" szerintem meg fog oldódni...kedves Zsul :) ahelyett,

kedves Zsul :)

ahelyett, hogy elméleteket gyártasz (vagy olvasol) arról, hogy ki miért és hogyan lett gazdag, inkább felejtsd el ezeket, és próbálj meg azon gondolkodni hogy TE miért vagy gazdag. nem csak anyagi, de minden szempontból. nem ez a fontos? :)

én még egyik "hogyan legyünk gazdagok" típusú könyvben sem olvastam azt hogy milyen gazdagsági típusok vagy fajok - vagy hívjuk akárhogy - vannak, ezek a könyvek és úgy általában a gazdag emberek sosem a másikkal foglalkoznak, sosem azt nézik hogy másnak mennyi pénze van, hanem azzal törődnek, hogy nekik mennyi van. félre ne értsd, nem az önzetlenégről beszélek. egyébként is, az önző emberek sokkal inkább tudnak önzetlenek lenni :)

különösen ajánlom a hatos "tétellel" való barátkozást...

szép napot!
A.Humorgumo kedves:)

Klasz!
Köszi:)

tamtaram...amikor "felülemelkedek" önmagamon és Önmagam vagyok,na az felemelő érzés,mikor a félelmek ellenére teszek,s az jó.

Szép pénteket:)Zsul Barátom! :)

Én ismerek személyesen is olyan embereket, akik nem tartoznak az általad említett kategóriák egyikébe sem. :)
Lehetsz gazdag úgyis, hogy nem szolgálod ki és nem tulajdonlod a rendszert, hanem egyszerűen fülemelkedsz rajta azzal, hogy változtatsz a gondolkodásmódodon. :)
Szerintem! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Teremts Szabadon - 7 részes előadássorozat a Tudatos TeremtésrőlZsul barátom:) Én arra

Zsul barátom:)

Én arra akarlak csak ösztönözni hogy TE is fizikálisan gazdag légy!!!Egyetértek a többiekkel.
Szerintem sokan közülünk rosszul gondolkoznak a gazdagságról...én tudom hogy a pókhálótakarítást a fejemben elkezdtem,és jó úton haladok minden téren.SZERETEM A PÉNZT:D

" A boldogságod forrása TE MAGAD VAGY:)"Kedvesek:-)

Már ismertem,s nemrégiben Kedvesem is újra felolvasta nekem,miközben a könyvet böngészte.
Én majdnem minden ponttal tökéletesen egyetértek,bár sosem voltam igazán "szegény gondolkodású",mégis látom,mik voltak azok ,amelyek megkadályoztak abban,hogy " gazgag" legyek.
Már gazdag vagyok,s érzem,tudom,hogy nem sokára fizikálisan is
az leszek:-)))Kedves Zsul!

Elég keményen be vagy programozva gazdagság ellen.. Vagy csak én látom így?ösztönzés

Jómagam ezt mint ösztönzés tudom csupán elfogadni. Egyébként olyan témába ágyazódik bele, aminek köze van a közgazdaságtanhoz és az államhoz, mint felépítményhez. Hogy miért van köze? Azért, mert a gazdagokat alapvetően három részre lehet osztani:
1. tényleg becsületes gazdagok, akik azért lettek azok, mert...
2. a rendszer kiszolgálói
3. a rendszer tulajdonosai
A leggazdagabb emberek (rendszer tulajdonosai) nem "egyedül" lettek gazdagok, inkább családi, dinnasztilális felépítésben szerveződnek, szerveződtek. Rájuk is igaz sok olyan viselkedésminta, ami itt fel lett sorolva, de alapvetően hatalmukat, vagyonukat (pénz és hatalom egymásba konvertálható) büncselekmények elkövetésével szerezték. Ezen büncselekmények állam és társadalom ellenes büncselekmények és normális esetben eljárás vagy kiutasítás járna érte. Amiről beszélek azt látta Kossuth is, Lincoln is, hogy csak két nagyágyút említsek, de ha nagyon vissza szeretnék menni az időbe, akkor megemlíthetném a jó öreg Arisztotelészt is és az ő gazdasági filozófiáját is, amiben már ő is meglátta és lejegyezte azokat a gazdasági és állami anomáliákat, amelyek megmutatják, hogy légy van a levesben. Ezekkel az anomáliákkal itt meg igyekszem nem foglalkozni, mert előszőr a hajatokat aztán engem tépnétek... vagy fordítva?:D Na mind1. Szóval ez itt egy rakás ösztönzés... próbálok így rá gondolni.:)T. Harv Eker :)

Nagyon jó gondolatai vannak! :)
És még mielőtt valaki "túl anyagiasnak" címkézi az ipsét, inkább olvassa el a könyvét és rá fog jönni, hogy "spirituálisabb" a lelke, mint sok, önmagát "spirituálisnak" valló emberkének. :)

Szeretettel,
Álomkereső
Teremts Szabadon - 7 részes előadássorozat a Tudatos Teremtésről......amit el kell fogadnunk...

.....amennyiben mi is a gazdagok közé akarunk tartozni.
Nagyon sok igazságot látok benne, bárki is foglalta így össze.

Üdv minndenkinek.: Susanna