A gazdasági válság - és a kiút, ahogy én látom

válságLátva, hallva a híreket, szembesülve a gyárak, üzemek bezárásával, a munkahelyek megszűnésével, a pénzügyi világ aggasztó helyzetével, bizonyára Téged is foglalkoztat az a folyamat, vagy állapot, amit manapság pénzügyi, vagy gazdasági válságként emlegetnek. Megértelek!

Kit ne foglalkoztatna, hiszen mindannyian ebben a közegben élünk, mindannyiunkat érint valamilyen módon, és mindannyian a részesei vagyunk. Homokba dughatjuk a fejünket, de attól még a tény, tény marad: nevezetesen, hogy jelenleg bizony kőkemény válság van a világban.

Olyan folyamat kezdődött meg, melyet „visszacsinálni” már nemigen lehet, és nem is lenne értelme. Elfogadni, elfogadhatjuk, bár beismerem, ez nem túl könnyű. Ezért is ültem neki ennek a cikknek. Szeretnék Neked segíteni egy kicsit abban, hogy jobban átlásd és megértsd a helyzetet – a Vonzás Törvénye szempontjából is – és ezáltal meg is nyugodj egy picit és kezdj el reménykedni, hogy van kiút. Mégpedig nem is olyan bonyolult.

De kezdjük az elején.
Az elmúlt években gyakran beszélgettem családtagokkal, barátokkal, kollégákkal, ismerősökkel arról a rendszerről, melyben jelen világunkban élünk. Mind a politikai, mind a gazdasági-pénzügyi, mind a szabályozási, mind pedig a spirituális vonatkozásában. Azt tapasztaltam, hogy a legtöbb ember meglehetősen rossz véleménnyel volt akkoriban, az akkori rendszerekről, egyenesen utálták, gyűlölték is néhányan, és bevallom, magam is nagyon kényelmetlenül éreztem magam ezek közé a keretek közé „szorítva”. Pedig – lássuk be – ezeket a rendszereket is csak mi teremtettük, mi hoztuk létre, abban a reményben, hogy majd könnyebbé, szebbé, kényelmesebbé, boldogabbá teszik az életünket. Azonban most jön az igazán érdekes dolog, amit az elmúlt hónapokban – a válság elmélyülése óta – tapasztaltam.

Ugyanazok az emberek, akik azelőtt elítélték és gyűlölték ezt a politikai-gazdasági rendszert, most kétségbeesetten szörnyülködnek, hogy ez az általuk nagyon utált rendszer most összeomlik. Kész agyrém, igaz? És milyen furcsa: éppen ez a jelenség az egyik oka annak, hogy ez a válság helyzet kialakult. Hogy hogyan?

Nos, nagyon egyszerűen. Ez a válság, nem egyik pillanatról a másikra zuhant ránk. Voltak előzményei, sőt, előjelei is. Ez a válság még évtizedekkel ezelőtt a fejekben kezdődött, és még most is elsősorban a fejekben létezik. Pontosan ez a fajta „következetlen” gondolkodásmód az egyik oka annak, hogy ilyen válságok kialakulhatnak. Az hogy amit először még szidunk, ahhoz később, amikor összeomlani látszik ragaszkodunk, illetve az, hogy amit most istenítünk, kis idő múlva a pokolba kívánjuk. Ahelyett, hogy alaposan megvizsgálnánk, mit is jelent valójában számunkra ez a tapasztalat.

De van egy másik oka is ennek a válságnak, ami szintén elsősorban a „fejek” válsága. Nevezetesen az, hogy a legtöbb embernek fogalma sincs arról, hogy mit akar valójában, és mihez akar kezdeni az életével. Az emberek többsége az elmúlt évtizedekben, szerte a világban, illúziókat: ál-célokat, ál-vágykat, ál-álmokat dédelgetett és kergetett, pontosan abból kifolyólag, hogy nem tudták, mit is akarnak. Így nem volt túl nehéz elterelni őket az új panel-lakás, az új autó, az új házimozi, az új nagy képernyős plazmatévé, stb. illuzórikus vágyálmai felé. Egy olyan embert, aki tisztában van saját magával és a vágyaival, álmaival, és elég erős az álma ahhoz, hogy „irányba” tartsa, nagyon nehéz eltéríteni a modern világ „kacatjai” felé.

Napjaink válságát azonban éppen egy olyan időszak előzte meg, melyben az emberek többsége nem volt tisztában önmagával és saját valódi vágyaival, így könnyen esett bele az illúzió-álmok eme csapdájába. Maga a gazdaság és az ipar pedig arra épült fel ez alatt az idő alatt, hogy ezek által az ál-vágyak által keltett ál-igényeket elégítse ki. Törvényszerű volt, hogy előbb-utóbb összeomlik! Hiszen, ami nem valódi, az nem is lehet tartós!

Tudom, most azt gondolod, hogy ezért a média a felelős, mert teletömik a fejünket a sok reklámmal, és arra sem hagynak időt és teret, hogy csendben elmélyedjünk magunkban. Csakhogy véleményem szerint, egyik hirdető sem szorít pisztolyt a halántékodhoz azért, hogy most rögtön kapcsold be a televíziót és nézd meg a reklámját. Vagy talán igen?

Én áldom a médiát! Az emberiség egyik legcsodálatosabb vívmánya. Rengeteg értékes információt juttat el hozzám nap, mint nap. Persze, hoz szemetet is, de érdemes tudni szelektálni, hogy melyik információra vagy vevő, és melyikre nem. De térjünk vissza a válsághoz.

Van a kínaiban egy csodálatos írásjel a „válság” kifejezésre. Ez az írásjel két részből tevődik össze: az egyik a „veszély”, a másik a „lehetőség”. Hát, nem érdekes?

Valamit tudhattak már évezredekkel ezelőtt is a kínaiak. Hiszen valóban, a válság nem csak veszélyeket hordoz magában, hanem lehetőségeket is. Vagyis, azzal egyidejűleg, hogy valami összeomlik és meghal, bizonyos, hogy megszületik és felépül valami új is. Csak rajtunk áll, hogy kihasználjuk-e a válságban rejlő lehetőségeket. Hogy mennyire van tele lehetőségekkel egy válság, arra élő példa korunk egyik legnagyobb vagyon-építő zsenije Warren Buffet. Ő egy 77 éves, amerikai tőzsdeguru, aki elkövette azt a pimaszságot, hogy két évvel ezelőtt 40 milliárd dollárt - az akkori teljes vagyonát - adományozta Bill Gates alapítványának, hogy aztán új vagyonokat építve, tavaly év végén letaszítsa a trónról éppen magát Gates-t, és a világ leggazdagabb embere legyen. Jelenleg 58 milliárd dollár vagyona, melyből 8 milliárdot éppen a válság kezdete óta keresett.

Nincs miért sajnálkoznunk tehát azon, ha aszt tapasztaljuk, hogy összeomlik az a világ-rend, melyet már amúgy sem szerettünk igazán, mert egyre inkább azt éreztük, hogy már nem szolgál bennünket megfelelően. Sőt, inkább örömre van okunk, hiszen azzal, hogy az előző rend összeomlik, lehetőségünk nyílik arra, hogy megteremtsünk, felépítsünk egy újat, amiről úgy érezzük, hogy sokkal jobb lesz a számunkra. Hogy hogyan?

Először is azzal kell egyénenként tisztában lennünk, hogy mit is akarunk valójában. Mit akarunk megtapasztalni, mivel akarjuk tölteni az időnk nagy részét, milyen tevékenységekben lelnénk örömünket, és milyen mód, milyen rendszer lenne a megfelelőbb mindezek megvalósításának elősegítéséhez.

Én a magam részéről egy olyan jövőbeni világot látok magam előtt, ahol minden ember egyénenként megtalálja azt a foglalkozást, aminek tiszta szívvel tudja átadni magát, mások szolgálatának. Ez nem azt jelenti, hogy mindenki önkéntes segítő, tanító vagy ápoló lesz, és fizetség nélkül nyújtja a szolgálatait. Számomra a szobafestő, vagy az asztalos, vagy akár egy marketing-tanácsadó vállalkozó ugyanolyan szolgálatot végez, mint a betegápoló, vagy a gyógyító, vagy a spirituális tanító. Akkor, ha azt, amit tesz, szíve tiszta szeretetéből és teljes lényével teszi.

Ily módon egy olyan világot látok magam előtt, ahol nem a multinacionális nagyvállalatok dominálnak, nem ők a legfőbb munkaadók, hanem sokkal inkább egy olyan világot, amelyben szabad – akár egyszemélyes – vállalkozások ezrei és milliói hálózzák be a földrészeket önmaguk, és a velük kapcsolatban álló vállalkozó társaik, barátaik termékeit és szolgáltatásait ajánlva. Egy szabad Világ ez, ahol mindenki a valódi álmainak és, szabadon mer lenni valódi Önmaga! És hogyan valósulhat meg mindez?

Nos, a legfontosabb dolog, amit megtehetünk ennek érdekében az, hogy a „túlélés” helyett végre az igazi, szívünk mélyéből fakadó vágyainkra és álmainkra összpontosítsunk. Olyan nagy álmokra, amilyeneket csak el tudunk képzelni! Ne szabj határt a képzeletednek, hiszen épp most romboljuk le azokat a korlátokat, amikkel korábban visszafogtuk magunkat.
Nincsenek korlátok és határok!

Egy válságban csak korlátlan lehetőségek vannak!

Élj bármelyikkel, szíved választása szerint!

CsatolmányMéret
img001 Correction.jpg47.62 KB

Hozzászólásoknem tartozik szorosan ide

de tudja vki véletlenül, hogy a ft alapú lakáshitelekkel is megszívjuk? bocs a tudatlanságért, de nekem van kocsihitelem, ami deviza -alapú és fel is ment 15.000-el, a lakáshitelemmel kapcs-ban mely ft alapú a barátom szólt hogy még nagyobb a gebasz. please adjatok vmi hírt, eddig mg nem emeltek, vagy infót ha ti többet tudtok.

előre is köszi: BélaDeni

Csak legy batran ujra a szeretet,nem maradsz egyedul.

Szeretettel,
felebaratÚgy lesz egyszer Kiscica:)

Úgy lesz egyszer Kiscica:) Még ha nem is úgy fog tűnni olykor.

Tudod én rövid ideig kakaskodom.

Tudod én ha kell, nem rövid ideig kakaskodom.

Meg az összes variáció.A lenyeg,...

...hogy "szeresd magad,hogy masok is ..."
:D(())Kiscica

Egoista vagyok? Az egóról beszéltem pont az előbb.
:DZsul

Senki sem kérdőjelezi meg a benned lévő szeretetet. Szerintem ez az oldal nem is erről szól, noha néha - jó magam is - oda oda kopogtatunk. (Engem is kopogtatnak) Nem gondolom azt, hogy el kellene csendesedned. Ellenkezőleg. Emberek vagyunk, akiknek az első tíz szeretett szavában ott van a pénz - ezt nem tudom de sejtem.
Te tudsz olyat mondani a pénzről, ami jó sokunknak igen nagy kuriózum. Hallgatásoddal kevesebbek leszünk.

A habitusod, stílusod olyan, amilyen nekem is lenne, meg jó néhányunknak. A net miatt óriási változáson megyünk keresztül mi magyarok is. És ez a folyamat egyre tágul. Közelebb kerülünk egymáshoz, és az információ egyre célzottabban tud elérni hozzánk. Értékes forrásnak tartunk. Még ha ennek csak páran is adunk hangot.

Az ego-d lubickolhat. Nem az ellenség az ego, hanem a társad. Nem egy kiírtandó valami az ego, hanem egy segítő, egy könyvtár. Gondold ezt át.

Ha mégis elhallgatsz, abba is belenyugszom, de meg kell vallanom, hogy ostobaság. Hiszen kakas szó vagy.

Szerintem nem vagy kevésbé jó ember mint Imi. Nem ismerlek egyikőtöket sem. Fogalma van maximum. De nem is ez a lényeg. A lényeg az, hogy nagyobb spektrumot nyitsz a tájra, amiben élünk.

Nem akadály vagy, hanem egy másik út. Hétmilliárdnyi út van. Egy helyre visz mind, aszongyák a bőcsek.Blabla!

:D, a Deni elso betuje! Te egoista!
Tehat, az imenti- :D (())=Deni olelgeti sajatmagat!Vagyis:szeresd magad,hogy masok is szeressenek!Kiscica

Hogy beajánllak a szőr intézetbe fő precíz hasítónak.Az EGO és a szív gondolata

Az EGO gondolata azt mondja: egy csomó embert látok már, akik szívük szerint élnek, repdesnek és végre ÉPÍTŐ JELLEGGEL nyúlnának az ember által felépített rendszerbe. Ezért szülik ezek a gazdasággal kapcsolatos cikkek bennem azt, hogy jó lenne, ha a folyamat úgy zajlana: megérteni a rendszer működését és úgy belenyúlni, hogy a lehető legnagyobb hatásfokkal pozitívan csapódjon le annak a közösségnek a belenúlyás eredménye. És Imi: nem, én nem szeretnék monetáris ajándékot magamnak, mert én ehez kevésnek érzem magam. Olyan embereket képzelek el, akik többen vannak, vállalkoznak, szeretik azt a helyet ahol élnek, és nem szeretnék a nagy elnyelő rendszeren keresztül üzemeltetni a gazdaságukat. Én is érzem, hogy a pénzrendszerrel kapcsolatos vizsgálódásból fakadó negatív rezgések mit tesznek, de ha az ember képes arra, hogy boldog legyen és saját életével és magával foglalkozzon, akkor ez nem jelent problémát. Az EGO szeret foglalkozni a nagyobb összefüggésekkel is. Nem tudom érdemes e megmagyarázni azt pl. h a közlekedés ember alkotta szabályait miért előnyös átlátni legalább a gyalogos szemszögéből... vagy hogy miért érdemes szintén ember alkotta szabályként megtanulni a különböző ajtók és ablakok használatát....:)
Azzal zárnám ezt a témát, és meg is mondom nektek, hogy miért: izgalmas fordulat és ajánlat lenne, főleg Secret Admin lénye érdekelne ebben a közegben.:) Ha Álomkereső meghívná Drábik Jánost a harmónia műhelyébe és jól ki lehetne őt faggatni a vonzásról, örömökről, szerelemről, de csak miután tart egy előadást.:) Meg lehet kérdezni is és Imi jó alaposan megkérdezheti tőle a dolgokat h miééééééééért.:) Ezt én igen csak élvezném.:) Bevallom önző módon.:) Az én ismereteimben az igazi lecsapódást nem Drábik János jelentette, gyorsan hozzá teszem, ő csak a kiindulópont volt. A lecsapódást a magukat valódi közgazdásznak mondó egyetemi tanárok jelentették... egyikük volt monetáris tanácstag, másikuk volt MNB elnök... figyeltem és hallgattam őket.... és elképedtem.:) Elképedtem azon, hogy tényleg mi van a fejükben és hogyan és miért.:) És hogy milyen komoylan mondják, hogy az MNB független a saját államától... azt mindíg elfelejtik elmondani, hogy más, a magyar nép felé semmilyen lojailtást nem vállaló Világbanktól, és egyéb irányító intézetektől nagyon is függ... nah akkor ki irányítja a pénzrendszeren keresztül az államot?:) Nem arról van szó h én akarom irányítani, hanem arról van szó, hogy vicces látni, ahogy tényleg így van.:)
Szóval élveznék egy Secret Admin - Drábik meccset...:)
Szív gondolata: azért hagyom abba a téma felvetést ilyen bőven (lehet apró félmondatokat később seb bírók ki, de ez az én gyengeségem.:)), mert ezzel saját magam alatt vágom a fát. A szívem miatt már tudom, és érzem, hogy az igazság az: a szeretet és a más fajta energiarezgést maguknak megengedő emberek lassan, de biztosan átszövik a világot, s ez a belső rezgésváltozás, tömegrezgésváltozás meg fogja előbb-utóbb változtatni a világot. Secret admin pl. noha jól láthatóan nem értünk egyet ebben a pontban, ettől még nem vagyok vak látni, hogy te egy jószívü ember vagy, és az építő jellegű gondolataid is mind a helyén vannak.:) Azonkívül itt mindenkinek a szeretetének megengedésének foka más, mint a többi embernek, ezt látom. És hát hülye leszek én akadályt képezni ebben a csodás folyamatban, csak azért, hogy az EGO-m itt lubickoljon ebben a témában.:)Deni

Mit jelent :D?:D

:D (())Mijauuu!

Mijaauu!Boldog Névnapot Kiscica!

Boldog Névnapot Kiscica!Ha rendesen...

...viselkedsz,meg dorombolok is!

Szeretettel,
felebaratDeni...:)

Tökmindegy. Igen? Nem? :):):)na ne hízelegj

na ne hízelegjDeni

En megelegszem az oszintesegeddel,akarmilyen a stilus.A hizelgest elhagyhatod.

Szeretettel,
fele barat(od)Fóka. Voltaképpen

Fóka. Voltaképpen elmondtad a megoldást. El kell rugaszkodni a a fejlődés és a haladás irányába. Tudod sokáig azt hittem, hogy azt úgy kell, ahogyan leírod. De amiről te beszélsz és én beszéltem régebben, az egy technika arra, hogyan legyünk struccok a rosszra. A rosszt pedig látni kell, mert a jót is látni kell. Főleg, hogy a tao szerint kiegészíti egymást. A rossz nem rossz. É a jó nem jó. Nem is léteznek. Igény létezik egyénenként Fóka. És nem taníthatjuk meg a strucc rugaszkodást a világnak. Az szélmalomharc. Meg kell értenünk, hogy a rossz nem rossz valakinek, hanem jó. És fordítva.
Elkezdtem együtt élni a rosszal. És ma mit látok? Mintha egy csettintéssel eltörpült volna jelentősége. Igaz a jónak is halványul. Ez rossz? Ez jó?

Igen. Nem.

A tudás hatalom, szokták volt mondani. Szerintem ez balgaság. Nem hatalom, hanem áldás. Igen? Nem?

Az ember, embernek farkasa. Szerintem ez balgaság. Ember, embernek társa. Igen? Nem?

A vágy az, ami az embert hajtja. Voltaképpen vágy nélkül Buddha állapotba kerülnénk. Az emberiség Buddha lesz? Ezt szeretnénk? Minden ember legyen Buddha és Jézus és Mohamed? Tényleg ezt akarjuk? Kik?

Ma az ateista a legtöbb ember. Nem tudom, de ezt tapasztalom mind ebben az országban, mind a tévében, a nagy világban.
Voltam Görög országban, és 20 méterenként van egy kis szentély. Pedig mindenki tud a görög mitológiáról. És tud a Görög katolicizmusról is. Na az okosabbjai kezdhetnek kombinálhatni, ha elolvasták a Quo vadis című könyvet.
Az ember eleme a hit. Valaki Istenben hisz. Valaki Az Úrban. Valaki Buddhában. Valaki a végső lebomlásban. Valaki a drogban. Valaki a munkában. Valaki a Ferencekben, valaki az Attilákban. Valaki az ufókban. Valaki a szellemekben. Valaki a hadseregben. De mindet a hit mozgatja. Valaki a józan észben hisz a szívvel párosodva.
Én az emberek egységének beteljesülésében hiszek a béke aspektusából. A béke az egyetlen ágya a valós fejlődésnek. És nem a fejlődés a békének. Sajnos nem. Mert akkor már béke lenne. Vagy 200 éve minimum.

A béke nem a szereteten alapul. Ghandi szerint Isten egyetlen neve a szeretet. De Istenben nem hisznek a tömegek. Ettől még nagyszerű emberek lehetnek kérem szépen!
Hagyjuk már a szeretetet békén könyörgöm! Hétmilliárd koponya az, ami másképpen látja a világot. És ebből valamennyi szeret és nem szeret nap mint nap! És honnan tudják, hogy a szeretet létezik és nem létezik? A hitből tudják, hogy mi a szeretet, és onnan tudják, hogy mi nem a szeretet. De nem egy hit van, hanem ....
Azok akik irányítják a jeleket, azok is emberek. Szeretnek és nem szeretnek naponta. Lehet ilyen és amolyan a hitük. Legtöbbjük szerintem a tudatában sincs, hogy mit irányít. Ezért jó ötlet lenne, a kis "falusi" jelkiadás. Könnyebb. És mégis ésszerűbb, a minimálisra csökkentés. Vagyis mi a megoldás? Három nagy sejt, ami több ezernyi kis sejtből áll ki. Brilliáns lenne. Ó, hogy miért nem vagyok halhatatlan, megadnám nektek. De csak kiokoskodni tudtam, és szerintem már régen más is kiokoskodta ezt.

Fóka szaktudással okoskodik. Elcsendesíteni? Hát emberek! Végre valaki nyilvánosan okoskodik ilyeneket! Hát igen is jó lenne látni, hogy születik egy álkirály! (Ezt nem rád értem Zsul!) Tanuljuk a szetyár bentségit :DVégigolvastam mindenkit.

Végigolvastam mindenkit. Maximálisan értem is.

Zsul. Lepörgött előttem ez a pár ezer év, bár nem értem szerinted miért 6 ezer. Értem én, ez biblikus, de szerinted maximális? Szerinted tényleg csak Noé volt akkor és senki más? Ez balgaság. Szerintem.
Mindezek mellett megköszönöm, hogy jó ember vagy. Érzem a szavaidat, és nem gondolom azt, hogy te valamiféle önkényuralomra akarnál törni. Ellenkezőleg, lerántod a "tudatlan" leplünket és dióhéjben tanítasz. Nagyon köszönöm, egy kincs vagy! Kérlek sokat és sokat beszélj, mert kinek a pap, kinek a papné, valaki mindig van, akit érdekel amit mondasz. Habitusod meg a sorsod, azt majd te intézed doki. Még egyszer köszi!

Imi. Amiért az állam kezében van a pénzkibocsájtási jog, attól már az állampolgár szabad? Értem ezt úgy, hogy miért hagyja, hogy magyar állampolgári hajléktalan legyen? Ő is magyar. És lehet börtönből jött ki, de megbűnhődött. Ez nem méltó ahhoz, hogy a bolygó szívén építünk házat. A pénz az emberi méltóságot kell, hogy szolgálja. De nem ez van. Nem ember ma az, aki nem kreatív, nem leleményes, vagy nem szorgalmas. Vagy nem "nemesi sarj". Te szereted a rendszert? Értem miért. Mert szeretni akarod a vonzás miatt. Sőt, voltaképpen szociális is valamennyire. Sőt Imi, én is szívesen élek benne. De egész életemben éreztem, hogy valami itt nem jó. Én már régen marhagazdag lehetnék Imi. Megvehetném az országházat kilóra. Tudod miért nem tettem? Mert nem euzért születtem meg. Látom én az emberi gyengeséget. Látom én, hogy mi az, amit hallani szeretne. De ez undorító. (Euzért igen!) (Euzért hát) ;D
Zsul elmondta a lényeget. Fel kell osztani a földet az optimális közösségre. Az pedig három. Három féle pénz kellene ma a világba, három féle közösség.
Az egyik egy olyan közösség, akik szeretnének úgy élni, hogy...
A másik közösség, akik örökké lázadni akarnak.
A harmadik közösség, akik nem értenek hozzá és jó a régi. És ez a három közösség egy határon belül élne. Mert mind a három egyet szeretne: Boldog lenni. És boldog csak akkor tudsz lenni, ha fejlődsz. Fejlődni csak akkor tudsz, ha másmilyen akarsz lenni, mint a rossz példa. Az embereknek szüksége van a szenvedésre. Ez az origója. Ez az a kor, ami a bölcső. Nincs őskor meg ókor meg újkor. Még egy kor zajlik, az pedig a bölcső. Az álom kor. A vágyát elengedők kora még most ébredezik. A pénz, az általam megtermelt jelek értékének bölcs felhasználása ma szinte lehetetlen. Még a tévé se hagyja. A trendi se. Az asszony se. A gyerekek se. A főnököm se.... Senki. A tömeg alszik. A tömeg én vagyok. Tehát alszok.

Annyit se tudunk a teljes tudatosságról, mint Buddha 27 évesen. Így okoskodásnak tartok sok mindent mindannyiunktól. Nem egymást kellene irányíttatnunk, hanem ...

Emberi tulajdonságom, hogy nem tudok boldog lenni, ha a világ nem az. Nem tudok ünnepelni, ha más gyászol. Ettől vagyok Magyar!
Lovam vérét innám, ha életem veszélybe kerülne ez igaz. De ember vért sose lássak!
És nem tűrhetem én sem, hogy léha gyávák ne serénykedjenek erényben, miközben a népemről döntenek! A Magyar természeti nép! És természetünk ellen való, ha egy Magyar is szenved!

Sanya. Testvérem kérlek ne harcolj az igazságért. Az igazság mindig tisztán látszik a békében:) Igazságod is szebb, ha tisztelet övezi és alázat. Nézd csak a tölgyeket. Hoznak é makkot télen? Nem bíz a. Hát ne egy tölgy legyen mestered, hanem ki a tölgyet látja.

Fenebarát. Olvasd tovább a bibliát. Egy nap elérkezel a Krisztus szavaihoz, miként ne ítélj, hogy ne ítéltess. (Na csak a stílusodat tükröztem kedves árny, kezdelek megszeretni, mert látom jó a szándékod. Az út kövei meg mindegy milyenek, úgy is egyfelé visznek.)Zsul barátom, azt vettem észre...

Azt vettem észre, hogy akik túlságosan mélyen beleássák magukat a világ pénzügyi dolgai és hatalmi rendszere mögött sejlő árnyak tanulmányozásába, nem érzik boldognak magukat, békétlenek. Magam is beleestem ebbe a csapdába és rá kellett jönnöm, hogy csak ÉN VAGYOK. A többi csak illúzió. amit gerjeszthetek előnyömre és hátrányomra is. Igazság szerint abszolút nem érdekel, hogy kik állnak a világ pénzügyi irányítása mögött, milyen hatalommal bírnak és hogy mik a szándékaik. Egy dologgal vagyok tisztában: a saját szándékaimmal és a saját vágyaimmal. Hiszen MINDEN ÉRTEM VAN. Értem van, ha úgy akarom. És minden lehet ellenem is, ha úgy akarom. Én választok játék-szituációt, senki sem választ helyettem. Eldönthetem: befogom a szelet a vitorlámba, vagy ellene feszülök és belekiabálok.
Sok összesküvésről szóló könyvet elolvastam, magyar és angol nyelveken. Szerzőik - noha van közülük, akik nagyon is tisztában vannak a Vonzás Törvényének mibenlétével - túlságosan engedik magukat elragadni ez illúzió-világ befolyásolásától. Ezért nem is ajánlanám bárkinek pl. David Icke könyveit, mert kell egyfajta stabil lelkület az olvasásukhoz és bár magam is sok mindenben egyetértek vele, de ha igaz is, amit leír, nem érdekel, legfeljebb érdekesség szintjén. Kitűnő meglátásai vannak a világ mibenlétéről, igazán karizmatikus egyéniség, már akkor konkrétan írt a tudatos teremtésről és az illúzió-világról, amikor a jelenlegi fősodor még a fasorban sem volt. Mégsem ajánlom a munkáit békét kereső keresőknek.
Őszintén: boldog akarsz lenni? Igen? Akkor légy boldog.
A többi összeesküvés-íróról pedig még csak szót sem ejtek, hiszen életük maga igazolja, hogy nem követendő úton járnak. Miért kell az igazságnak éppen azt a szeletét feszegetni, ami nekünk nem jó? Ahelyett, hogy inkább azzal foglalkoznánk, ami nekünk jó. Valóban sok gazemberség, gyilkosság és ármánykodás történt már a világban, de ezek a dolgok éppen azért olyanok amilyenek, hogy ne rájuk fókuszáljunk, inkább használjuk őket úgy, mint az úszómedence falát: rugaszkodjunk el tőle a haladás, a fejlődés irányába.
Minden értünk van, csak ezt kellene megérteni. Azért van a világ, hogy használd és a javadra váljon. Ha ezt a szemléletmódot követed, diadalmenet lesz az életed és akkor nem háborgással és mutogatással tudsz segíteni másokon (mert úgy nem is lehet), hanem érdemben, valódi tettekkel, mert akkor már megteheted. Amikor felébredsz reggel, az első dolog legyen, amit kimondasz, gondolsz, hogy "minden értem van". Tedd a magadévá ezt a szemléletmódot és akkor észre fogod venni, hogy még akár egy hitelválság is érted van. Csak el kell döntened, hogy melyiket választod: érted legyen vagy ellened? Szerintem a válasz egyértelmű.:)
Zsul barátom, tudom, hogy szeretsz elmélkedni a világ dolgain, ami nem baj, de inkább elmélkedj többet a vágyaidon!:)
-Fóka-Még félúton vagyok a

Még félúton vagyok a hozzászólásokban, de hogy szavam ne felejtsem, gyorsan megemlítem, hogy eddig, amennyire értem arról van szó, hogy a pénz kibocsájtás jogát vissza kellene adni a magyar állampolgároknak.

Dubai valamiért eszembe jutott...

Na olvaslak tovább benneteket. (Köszi Zsul!)zsul, drága :-) mégis egy

zsul, drága :-)

mégis egy gondolat... ha jól emlékszem egyszer abban már egyetértettünk, hogy magyarországon nincs a jegybank magánkézbe adva... az állam működteti, államkasszába folyik be a monetáris bevétel, a jegybanki kamat is... tehát a te elméleted szerint a FORINT, mint helyi pénz kiválóan működik. akkor mégis, itt magyarországon mivel van bajod? miért is akarsz SAJÁT helyi pénzt? hm...???

szívből gyűlölöd azokat, akik a fed mögött vannak, akik a dollárkamatra ráülve meggazdagodtak, hatalmuk van... ebből az egészből nekem az jön le, hogy azért gyűlölöd, akinek hatalma van, mert neked nincs... mit szeretnél a helyi pénzzel elérni? hogy NEKED legyen hatalmad egy helyi közösség felett? őszinte vagy magadhoz? :-) azért zavar téged ez az egész, mert ott szeretnél lenni azon emberek helyében, akiket vádolsz a legaljasabb bűnökkel...? (és most csak a te szavaidat használom, de egyet most sem értek vele :DDDD)

nem ezért zavar téged? csak kérdezem... nem ezért? másért miért zavarna?? ez a játszma két fél között zajlik: az állam és néhány kiválasztott (aki kiválasztotta magát :-))... de cseppet sem befolyásol se téged, sem engem, sem senkit... legalábbis alig befolyásol! csakis az IRIGY embert zavarhatja ez... szerintem!

egyébként engem nemhogy nem zavar, egyenesen tetszik! a rendszer is, és az is ahogy egyesek ebből meg tudnak gazdagodni. mint mondtam korábban sokszor, ne összeesküvéselméletet gyárts, hanem magaddal foglalkozz, és máris máshogy fogod látni a dolgokat :-)

A.Kedves Zsul Barátom! :)

Miért gondolod azt, hogy nem engedik jól működtetni a jelet? :)
Szerintem senki sem tiltja, hogy okosan használd! :)
Egyébként a bartellben ugyanúgy szerepel a jel, csak nem ölt fizikai alakot. :) Attól még a jel, információ formájában jelen van. Hiszen mindkét oldalon van egy bizonyos értéke a terméknek vagy szolgáltatásnak, ez az elszámolás alapja. É ez az érték a tulajdonképpeni jel, nem pedig maga a papírpénz, vagy érme. :) Az már csak a jel, fizikai leképeződése. :)
Szerintem! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás Törvényérőlvégigolvastam a

végigolvastam a hozzászólásokat :-) főként Zsul sorait olvasva, nem tudom sírjak vagy nevessek... úgyhogy inkább hallgatok.

Álomkereső, igazán irigylem a türelmedet! :-)Zsul

Ugy olvasod es ertelmezed a soraimat,ahogy epp akarod,jobb esetben,ahogy jonak latod!
En -fuggetlen,attol,hogy te mit gondolsz rolam- sokat tanulok a te hozzaszolasaidbol,itt es mashol is!!!

Szeretettel,
felebaratKedves Álomkereső!

Wow! Te most leírtad 6000 év EGO-s körforgásának okát. A legtöbb, fizikai síkban történő megoldás nem az volt, hogy ha nem engedik jól működtetni az állami jelet, akkor csinálok magamnak sajátot, ők meg "be kaphatják".:) A legtöbb "megoldáscsinálás" inkább a kiírtás, elűzés, leradirozás volt.:) Ez talán még inkább EGO-s reakció, egy EGO-s akcióra.:) Így azt gondolom, hogy az liyeneken való gondolkodás már egy előrelépés a fizikai síkon, ami azt jelzi, hogy tényleg emelkedik az az energiaszint.:) Fejet hajtok eme gondolat előtt.:
"Ez egy fizikai síkú válasz, egy fizikai síkú problémára. Márpedig a fizikai sík, csak egy leképeződése a mentális-érzelmi, lelki-szellemi síknak. Vagyis a változtatásokat inkább ezeken a síkokon érdemes elkezdeni, nem pedig a fizikain. Ha fizikai síkon akarunk változtatni, attól még a többi síkon továbbra is zavar marad, ez pedig előbb-utóbb újra visszavetül a fizikai síkba. :)"

Egy kiegészítés: A bartellben nem szerepel JEL, ugyanis szolgáltatást és/vagy terméket adok szolgáltatásért és/vagy termékért.:) Itt sehol nincs közvetítő jel.:)Kedves Felebarát!

Nem tudom hogyan olvassam soraidat!:)
Nekem az a véleményem, hogy ha valaki ingerenciát érez a téma iránt és foglalkozik vele, akkor évek alatt összeszedhet összefüggéseket, saját élményeket és azalapján kialakúlhat egy kép.
Nekem pedig az csapódott le, hogy a közgazdaságtanhoz nem kell doktorrá válni, inkább megfogni az egyszerűbb végét a történetnek:
azaz, főzzünk közgázt, mi kell hozzá?
-ember
-árú, termék, szolgáltatás,
-jel, mely közvetíti mindezt az emberek között
Mindíg ebből a hármasból indulok ki.
No aztán arra jöttem rá, hogy én nem gondolom azt, hogy "megaatyamindenségüberkirálynak" kéne lennie annak, akinek van véleménye, meglátása egy olyan rendszerre nézve, amiben él. Ez a rendszer érdekessége és velejárója, hogy akinek van gondolata az államról és a közgázról, az biztos "tanult ember", meg ugye elvileg mi lennénk a "tanulatlan, írástudatlan hülyék". Így úgy érzem, hogy amikor sokat fecserészek ebben a témában nem azért teszem, mert én okosnak gondolnám magam.:) Ettől még nézhetnek okoskodónak persze.:)Zsul Barátom! :)

Amit leírtál, azzal részben teljesen egyetértek. :)
Azonban a legnagyobb probléma szerintem nem az, hogy a kereskedelmi bankoknak joga van ahhoz, hogy "pénzt csináljanak", vagyis létrehozzák azt az információt, JEL-et, ami majd az emberek közti csere eszköze lesz.
A legnagyobb probléma, véleményem szerint az, hogy miután létrejött a JEL, azután az emberke többsége ezt nem a JEL természetének megfelelő módon használja. Nem valódi értékekért adjék azt oda, hanem "ál-értékekért". Olyanokért melyek mögött nincs valódi Energia, vagy legalábbis nem olyan mértékű, amekkora mértékű JEL-et kidanak érte, valamint olyanokért, melyek megakasztják az Energia-áramlását. Vagyis nem kerül belőle és általa vissza Energia az Áramlásba.
Erre azonban, úgy gondolom, nem az a legmegfelelőbb megoldás, hogy a JEL-kibocsátást még inkább elaprózzuk. Ez egy fizikai síkú válasz, egy fizikai síkú problémára. Márpedig a fizikai sík, csak egy leképeződése a mentális-érzelmi, lelki-szellemi síknak. Vagyis a változtatásokat inkább ezeken a síkokon érdemes elkezdeni, nem pedig a fizikain. Ha fizikai síkon akarunk változtatni, attól még a többi síkon továbbra is zavar marad, ez pedig előbb-utóbb újra visszavetül a fizikai síkba. :)
Megjegyzem, amit Te leírsz, hogy "kitalász egy saját jelet, amely valamilyen viszonyban van az állami jellel, az állami jel mellett működik", létezik és legális. Úgy hívják: bartell. :)
Amíg a fejekben nincs rend a JEL-természetét, és annak megfelelő használatát illetően, addig tök mindegy, hol állítod elő magát a JEL-et. Mint hogy akkor is tök mindegy, hol állítod elő, ha a fejekben rend van. Mert ha rend van a fejben, akkor bármi is a Forrás és bárhol is van, a belőle áramló Energiát tudatosan és természetének megfelelően használjuk fel. :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlZsul

Az mar biztos,hogy nem veletlen van a neved elott az a jel(Dr) !!!
Koszonom az imenti hsz-aidat.
Szeretettel,
felebarat

Arra gondolok,es vagyom,hogy az utolso mondatod mielobb valosagga valjon!belőled kiindulva

Remélem ez nem fog fájni!:D Bocs ez fájdalmas volt.:)
Tehát idéznélek:
"Szerinted, ha ezeket a közösségeket még kisebb részekre osztanánk, és ők hoznák létre a saját pénzüket, akkor a közösségen belül más viszonyok uralkodnának? Én nem hiszem! :)" - A kérdés jogos! Ha Álomfalván néhány lelkes jó szívű ember előállít jeleket, majd felpörög ott az élet, nyilván felfigyelnek... nyilván néhány ott élő embernek talán megfordul a fejében: mi lenne, ha valahogy részese lehetnék a jelelőállításnak, mert akkor dejó nekem, annyi ilyen jelem van, amennyit én akarok és enyém a világ.:) A gondolat biztos kicsi szinten is kirügyözne, nem csak nagy, állami méretekben. De akkor már megint az emberiség energiaszitjére és az EGO-szív energetikai állására jutunk: szerintem emelkedik az emberiség energiaszintje és előbb utóbb túljutunk a félelemalapú hatalomvágy nevű jelenségkörön.:)