A gömb és a teremtés

gömbMár régóta regisztrálva vagyok ezen az oldalon, de igazából csak most érett meg bennem az, hogy saját bejegyzést készítsek. Percekkel ezelőtt fejeztem be a Gömb című könyvet. Aki esetleg már látta a filmet, az kapott egy halvány fogalmat arról, hogy miről is szól valójában. Ezt a részletet muszáj beszúrnom annyira megfogott, főleg mivel A titok több állítását is felismertem benne.

Először is, hogy a képzeletünk teremtő ereje határtalan. Valóban azzal voltunk képesek ilyen nagy mértékben fejlődni, mert folyton új és új dolgokat találtunk ki amit később a megvalósulása követett. Ez volt az alapja az eszközök megjelenésének is. Maga a gondolat, a kitalálása.
Aztán, a legnagyobb hangsúly azon van, hogy a gondolatainkat tudatosan kell alakítani. Mivel képesek vagyunk a jót bevonzani ezáltal természetesen a negatívat is. A könyvben jó példák vannak erre, főleg ahogy a szereplők tudalattijában lapult félelmek manifesztálódnak.

,,Van a bolygótokon egy medve nevű állat. Nagy állat, néha még nálad nagyobbra is megnő, okos és leleményes, az agya akkora, mint a tiétek. A medve azonban egy fontos vonatkozásban különbözik tőletek: képtelen arra a tevékenységre amit ti képzeletnek neveztek. Nem tud lehetőségeket maga elé vetíteni. Nem tudja elképzelni, milyen lehetett a múlt, és milyen lehet a jövő. Ez a képzelet nevű képesség tette ilyen naggyá a fajotokat. Semmi más. Nem a majom ősök, nem az eszközhasználat, nem a beszéd, nem az erőszak, nem a fiatalokkal való törődés, nem a különféle társadalmi alakulatok. Nem ezek a dolgok. Ezek mind megtalálhatóak az állatoknál is. A nagyságotok a képzelőtehetségetekben rejlik.
Annak, amit ti intelligenciának neveztek, a képzelőtehetség alkotja a legnagyobb részét. Azt hiszitek, hogy a képzelet csupán egy hasznos eszköze a problémamegoldásnak vagy a megvalósítási folyamatnak.
Ám a képzelet a megvalósítás maga. Adomány ez a ti számotokra, de ugyanakkor veszélyes is, mert nem irányítjátok a képzeleteteket. Csodálatos dolgokat képzeltek el és rettenetes dolgokat képzeltek el, és a választásotokért nem vállaltok felelősséget. Azt mondjátok, ott lakozik bennetek a jóság ereje s ugyanakkor a gonosz ereje is, ott lakik bennetek az ördög és az angyal, holott valójában csupán egyvalami van meg bennetek: a képzelőtehetség.”

Még egy dolog! Nálunk még maga a teremtés folyamata hosszadalmasabb , nem egyik pillanatról a másikra történik. Nos a műben ezek olyan szinten felgyorsulnak, hogy a gondolatot rögtön a megvalósulás követi. Azért ha belegondolunk ez igen veszélyes lehet nem? Talán jobb is, hogy nekünk ez még nehezen megy, nem hiszem, hogy megértünk még erre...szerintetek? Vagy egyáltalán lesz olyan amikor úgymond készen leszünk?

Ui: Valaki tudna nekem abban segíteni, hogy hogyan lehet olyan kis képet berakni ami megjelenik a bevezetésben? Előre is köszönöm :$ :)

HozzászólásokKedves emerius!

Gyorsul a folyamat, de olyan "túlvilági" sebességre azért ne számíts. Ez a játék lényege, hogy időbe telik amíg a vágy megérkezik egy adott térbe. Hiszen téridőben folyik a játék. Az maga a terepasztal.:)Jó hogy nem manifesztálódik a

Jó hogy nem manifesztálódik a képzeletünk tárgya azonnal.

Bár néha biztos mindenki gondol arra hogy milyen jó lenne a vágyott dolgot azonnal megtapasztalni.
Sokszor én is azonnal szeretném, ha teljesülne egy-egy vágyam, de szerencsére az nem így működik, mert az veszélyes lenne, ill el is veszítenénék az álmok varázslatosságát, a munka örömért, ami egy cél megvalósításához vezet.
Hiszen a legnagyobb örömöket a célhoz vezető úton találjuk meg. És nem úgy hogy egyből a célhoz sugározzuk, teleportájuk magunkat.

"Az út az, ami boldoggá tesz, nem a végcél"
(A békés harcos útja c. filmből)Köszönöm

megtiszteltetés lesz [:most még, de jövő hétre

most még, de jövő hétre automatizálom ezt is... mert ez már kicsit kőkorszaki módszer. hamarosan beteszem, csak mára már van 4 új címlapos írás, de ez is tetszett úgyhogy a következő körben ott lesz.

szép napot,
a.Kedves Dorah!

Elképesztő a képzelet erje :-)
(a képet nem mi, hanem az Admin teszi be az írások elé)

További szép estét kívánok!
Jugik