Gondolataink teremtenek

csekk"A legtöbben úgy vélik, ha rendelkeznek valamivel (több idő, pénz, szerelem, akármi), akkor végre lehetőségük nyílik megtenni valamit (könyvet írni, szabadságra menni, házat venni, kapcsolatot létesíteni), hogy annak révén valamilyenek legyenek (boldogok, nyugodtak, elégedettek, szerelmesek).
A mindenségben azonban nem a birtoklás teremti meg a létet, hanem éppen fordítva.
Először valamilyen vagy, mondjuk boldog (vagy éppen okos, bölcs, könyörületes, akármilyen), aztán ebből az állapotból kezdesz el cselekedni - majd hamarosan felfedezed, hogy a cselekedeteid révén eljutnak hozzád mindazok a dolgok, amiket szeretnél a magadénak tudni.
Ezt a folyamatot a következőképpen lehet teremtő módon hasznosítani (hiszen ez maga a teremtés folyamata): megnézed, mivel szeretnél rendelkezni, felteszed magadnak a kérdést, milyen lennél, ha rendelkeznél vele, aztán elkezdesz úgy létezni.
Ha tehát a helyes irányt követed, hasznodra fordíthatod a mindenség teremtő erejét, ahelyett hogy ellene munkálkodnál.
Ezt az alapelvet röviden így lehet kifejezni:
- Az életben semmit nem kell csinálnod.
- Csak az a kérdés, KI VAGY."
(Neale Donald Wahschl: Beszélgetések Istennel III.)

Nagyon szeretem ezt a könyvet, és ugyan elég lassan haladok vele, mert minden információt előbb befogadok, aztán átáramoltatom magamon. Van több olyan része a könyvsorozatnak, amikor már égnek állt a hajam, mert fantasztikus dolgokat értettem meg, és már az is nagy szó volt hogy tényleg megértettem. Ismerős volt....

Neale utolsó kérdése az volt, hogy KI VAGY. Az oldalon hála Istennek, már nagyon sok írásban és hozzászólásban taglaljátok ezt a kérdést.

Hogy KI VAGYOK?
ezt nekem kell eldöntenem. Mert ha eldöntöm hogy boldog vagyok, akkor már ezzel a gondolattal meg is teremtettem. A boldogság a lelkünk állapota, és mint minden állapot (akár jó, vagy rossz, mi a jóra törekszünk) fizikai formában teremti meg önmagát.
Mindannyiunk életében rendszeresen előfordul, hogy valami miatt elindul bennünk egy rossz érzés, negatív energia. Rosszul érezzük magunkat abban az állapotban. Ez lehet egy beszólás, vagy saját magunk elrontunk valamit. Mivel emberek vagyunk, lehetetlen ezt elkerülni. Ha viszont tudatosan figyelünk magunkra, akkor ez a rossz érzés csak pár pillanatig tarthat. Döntsük el, hogy maradunk-e ebben a negatívérzetű állapotban, vagy tudatosan átfordítjuk a lelkiállapotunkat és megteremtjük a boldogságunkat.

Emlékeztek ezekre a gondolatokra: jaj, nekem úgy sem sikerül!!! engem nem szeret senki!!! ha megláttok egy beteg embert, akkor már elindul a félelem, hogy csak el ne kapjam a betegséget!!! Ezekkel a gondolatokkal azt teremtjük, hogy tényleg nem sikerül, tényleg nem szeret senki, és végül, hogy megbetegszünk.

Na ezeket a gondolatokat kell kitörölni magunkból, és ha mégis elindul, akkor tudatosan – szinte „megerőszakolva” magunkat, a pozitív irányba kell fordítanunk. Mindenkinek van valami kedvence, rá is gondolhatunk. De az a legjobb, mikor felismerjük azt hogy a gondolat megfordítható.

Mikor előttünk áll egy feladat, bármilyen lehetetlennek tűnik első pillanatra, gondoljunk arra, hogy ez csak egy feladat, a feladat azért van hogy megoldjuk. Bárki képes ennek a megoldására, akkor én is képes vagyok rá. Gondoljunk rá pozitívan, képzeljük el, hogy már meg is van oldva. Higgyétek el, hogy működik, az Uni segít benne, mert nem kell nekünk tudni, hogy hogyan, hanem bízzuk magunkat rá.

Karácsony előtt azt a vágyamat küldtem ki, hogy nagyon sok munkám legyen. Hát az Uni le is szállította rendesen. Azóta is rendszeresen túlórázom. Aztán ezen elgondolkoztam. Hogy tényleg ezt akarom? Azóta átformáltam a gondolataimat, és az a vágyam, hogy kevés munkával sok pénzt keressek. Ez azért is fontos nekem, mert ha meg van az anyagi hátterem, akkor több időt fordíthatok a nagy szerelmemre, a momomo-ra.

Ha eldöntöm hogy gazdag vagyok, akkor ezt is teremtem. Nyitottam egy füzetet, és minden nap beleírom naponta többször is, amennyi pénzt akarok rövid időn belül. Mivel tényleg naponta többször leírom, ezért már annyira bennem él, hogy tulajdonképpen el is fogadtam hogy az enyém. Tudom, hogy az Uni válaszol a vágyaimra, és hamarosan érkezik a pénz.

És hogy miért tudom ezt biztosan, mert eldöntöttem már régen, hogy boldog vagyok, állandó pozitív áramlásban élek, és mikor elindul a rosszérzés bennem, akkor lelassítok, elmerülök a csendben és tudatosan átformálom a gondolataimat. Ilyenkor mindig nagyon sokat fejlődöm. Önmagamtól.

Köszönöm, hogy meghallgattatok. Örökös Boldogságzenebona

Fantasztikus volt ez az írás, ki vagy Te Ábrahám?
Boldog lettem, széttéptem a villanyszámlát és többé nem verem a feleségem.
És ezt neked köszönöm!Én is köszönöm Boldogságom!

Nyitogatom a linkeket, olvasom újra és újra.
Köszönjük a tanításaidat. Szívből jön, érzem:)))))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryKöszönöm Örökös Boldogság!

Köszönöm Örökös Boldogság!
Igazad van, tudom én is,de jól esik ha hozzászólnak ezt te is tudod. Az a célom, hogy másokhoz eljusson valóban.Mégegyszer köszönöm a szavaidat, jól estek:)Drága Öbike!

Nem tudok rá mást írni neked, csak nagyon köszönöm, nagyon szép.
Most kinyomtatom a linkekkel együtt, hogy többször elolvashassam. Köszönöm.Drága Évi :)

Amikor én olvastam az írásodat az érzelmi intelligenciáról, akkor azt éreztem, hogy olyan mélység van benne, hogy ehhez nem lehet hozzászólni. Azt amit leírtál, be kell fogadni, meg kell érteni, és áramoltatni....
Soha ne bántson, ha nem szólnak hozzá, hiszen az a fontos, hogy eljusson ahhoz, akinek szüksége van rá. Ha már egy lélek tapasztal általa, akkor már megérte és boldog lehetsz.
Nagyon mélyek az írásaid, sokat gondolkozom rajtuk, sokszor újra el kell olvasnom.....
Kérlek, add nekünk a gondolataidat, mert állandó fejlődésben vagyunk. Köszönöm...
Szeretettel: Öbike :)
A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Drága Örökös Boldogság.

Szavaidban érzem a tiszta szeretetet.Köszönöm.Biztosan hatással vagyunk egymásra. Tudod én is mint mindannyian átadjuk azt amit már megértettünk,és ha még nem is élünk tökéletesen úgy, mint amit leírtunk de már gyakoroljuk azt.Ez az ami már magában hatalmas eredmény.Néha bánt egy kicsit mint most is az érzelmi intelligenciáról amit írtam nem szóltak hozzá az írásomhoz, lehet sokak számára nehezen érthető? Te, hogy gondolod?Szeretettel:ÉviDrága Évi :)

Még visszatérve gondolataidra, nekem is nagyon tetszett az írásod :) Ezért is raktam be itt alul az ajánlott linkek közé, mert ezek az írások adják az összességet. Azt vettem észre, hogy ha valakiben elindul egy csodás gondolat, egy másik Teremtő hamarosan folytatja. Lehet hogy Te teremtetted meg az én írásomat? :)
Szeretettel: Öbike :)Drága Shally :)

Köszönöm, hogy elolvastál :)
Itt alul találhatod az ajánlott linkek között valahol, érdemes mindet elolvasni, mert nagyon csodás írásokat találtam :)
pussz én is :) Öbike :)

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Örörkös Boldogság!

Egyszerűen szuper vagy!
Semleges, kedvetlen lelkiállapotban ültem ide a géphez, és ahogy olvastam az írásodat, egyre csak emelkedik a rezgésszintem. Azon kapom magam hogy boldognak érzem magam, pedig nincs is rá különösebb okom!!!
Köszi amit írtál, érdekelne még a gyógyulásos sztorid, azt hol találom?

puszÖbikém....köszönöm!

Drága Öbikém! Csatlakozom Ginihez,tényleg jól összesűrítetted a lényeget. Az Uni szállít,csak ne mondjuk meg neki a hogyanját.....,teljesen rá kell hagyatkozni,és tudni...,hinni...,várni...,hogy mikor manifesztálódik a kívánságunk. Az pozitív érzelemmel való imagináció triplán meghozza az eredményt. A 31 éves házasságunk alatt sok-sok visszahúzásban és negatív beállítottságban volt részem, ami nekem hátrány volt. A férjem nem hisz semmiben," oda ragasztotta magát a földhöz!" (de jó erős ragasztóval) Pár alkalommal erőszakoskodtam,hogy hallgasson már velem végig egy-egy meditációt. Persze nem angyalossal kezdtem...,mert azonnal otthagyott volna....,hanem Domján Laci: Szeretetfájával. (gondoltam én kis naív.....most kicsit fordíthatok a mentalitásán,meg amúgy is nyughatatlan a természete.) Egy próbát megér. Ehelyett 5 perc múlva hallom,hogy horkol ám a javából. (még az ablaküveg is beleremegett) Ezt kb.még kétszer megismételtem vele,nem adtam fel olyan könnyen....de már látom,hogy csak azt lehet "terelgetni" a Titok felé aki maga is nyitott..., és igenis... Gyermeklelkű tud maradni...., akárhány évesen is! Azért mostanra elértem,hogy tiszteletben tartja az érdeklődési körömet, de ő jottányit sem változott. Kicsit eltértem az eredeti hozzászólásomtól,valahogy ki kellett írnom. Bocsi.Öbikém, Szeretem a letisztult gondolataidat olvasgatni....köszönöm Neked: fénysugárDrága Mezőévi :)

Teljesen igazad van.
Az én tapasztalatom az, hogy mikor a gondolataimat átfordítom pozítiv irányba, akkor az érzelmeim is vele tartanak, ezért nem írtam erről külön, mert nálam igy müködik. Szerintem az érzelmek követik a gondolatokat....
Az írást pedig a saját megélt tapasztalatomból merítettem, hiszen nem írhatok más helyett.
Köszönöm, hogy elolvastál és gondolataiddal hozzáadtál :)
Szeretettel: Öbike :)
A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Kedves Örökös Boldogság!

Nagyon jól írtál. Egy valamit szeretnék megemlíteni. Nem elég, csak a gondolatokat kitörölni, hanem az érzést is ki kell. Ha jól megfigyeled magadat, először mindig érzel, és csak azután gondolkozol.Figyeld meg. Nemrég azért írtam a pozitív gondolkodás+pozitív érzés című írásomat, mert nagyon sokan csak a gondolkodásukon akarnak változtatni az nem elég Az a baj sok könyvel is csak erről ír. Az érzéseket elfelejtik.Ha hallasz egy madarat énekelni, akkor érzed őt és nem gondolkodsz amikor hallgatod.Szeretettel:ÉviDrága Öbibaba,

Drága Öbibaba, nagyszerűen összefoglaltad a lényeget! Hála érte!
Én most többek között az "Így működtesd a Vonzás Törvényét!" olvasom újra, és ott is ez van kihangsúlyozva folyton. Az ÉNKÉP. És tényleg, ilyen egyszerű. Én világéletemben gazdag, gondtalan embernek láttam magamat, akihez bátran fordulnak segitségért az emberek, és aki magától is észreveszi a szükséget, érzelmileg és fizikailag is.
És ez vagyok. Eddig csak részben tudtam megvalósítani a mindig látott énképemet, de most már mindentéren lehetőségem van rá.
Nagyon fontos, szinte a legfontosabb.
Az Univerzum ráadásul ugye nem ismeri a NEM szót, tehát meg kell tanulnunk pozitiv mondatokkal bombázni őt.
"Nem szeretnék beteg lenni" helyett, "Egészséges szeretnék lenni" és a többi...
Sok sok praktika és mindenhol a pozitív énkép az origóban.
Köszönöm mégegyszer a cikkedet!

Hatalmas ölelés

www.aminababa.com
www.flavin7.com
www.gulliver.huKöszönöm Drága Öbike!

Csodálatos teremtmény vagy Drága Öbike. Hálás vagyok a sorsnak azért, hogy ismerhetlek, hogy olvashatlak. Köszönöm. Szívem minden szeretetével kívánom, hogy teljesüljön minden célod, vágyad, álmod! Megérdemled. Szeretettel ölellek Zsuzsuka
Sokat gondolok rátok és az együtt töltött órákra. Életem egyik legcsodálatosabb éleménye volt. Köszönöm. Biztos vagyok benne, hogy még sokszor találkozunk.Drága Öbike:-))

Köszönöm a segítségedet és az ajánlott linkeket. Böngészgetem őket!:-)))
Szeretettel: ÉbredésBoldogságom:-)))

Végtelenül...Drága Csodalány :)))

Te még emlékszel rá :))))))) iiigen, ez is egy jó kis történet, hogy gondolatainkkal és vágyainkkal még az időjárást is teremthetjük :)
http://www.thesecret.hu/node/2914
Ercsikém :) végtelenül szeretlek :)

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Édes Boldogságom:-))

...és déltől süt a nap:-)))))))))))))))))
Szeretlek: ERcsi

 

Drága Ébredés :)

Édesapád egészségét természetesen nem Te teremtetted, ez az ő teremtése. Viszont nagyon sokat segíthetsz neki abban, hogy egyrészt hiszed, hogy most is egészséges, és egészségesnek látod, semmiképpen nem szabad sajnálni, mert ezzel azt okozod, hogy ő is sajnálja magát. Próbáljál benne is hitet elültetni, hogy minden betegség meggyógyítható. Ha ez a hit egy szemernyit is meginog, akkor a gyógyulás lelassul, megáll. Van az oldalon nagyon sok írás az egészséggel kapcsolatban. Például én is egy súlyos betegséget teremtettem magamnak a múltban. Akkor nem tudtam róla, de most már emlékszem, hogy én teremtettem ezt is. Minden betegség lelki eredetü. A szervezetünkben nagyon sok betegség csirája ott van, és ha a lelkünk nincs rendben, akkor a testünk jelez.
Belinkelem majd ide azokat az írásokat, amikből én is nagyon sok erőt merítettem, és a tudatomat át tudtam formálni, hogy az egészségem tökéletes legyen.
A kiadós zápornak pedig örüljél, valaki biztos ezt kívánta :)))) utána olyan fincsi illata van a levegőnek, én ezt is nagyon szeretem. Elázni nem annyira, de az az én bajom :)))) Itt is elbújt a napocska, és jönnek a felhők, lehet hogy Te küldöd erre őket :)))) köszi :) szeretettel várom :)))
Szeretettel: Öbike :)
A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Drága Öbike!:-))

Szerinted az is az én régebbi teremtésem, hogy Édesapám tüdejében vmi tumorszerű képletet találtak? Én ezt nehezen tudom elfogadni, hogy ez az ÉN teremtésem lenne, de mégis RÁM (is) hat (ráadásul negatívan). Aztán ehhez még jött két másik dolog is (szinte egyszerre). Jó, ezek tényleg olyanok, hogy valóban én (is) teremthettem őket. De mit kezdjek egyszerre mindhárommal??? (A legutóbbi bejegyzésem óta a nap eltűnt - kiadós zápor esik, mennydörög. Ez is teremthető??:-)))
Szeretettel: ÉbredésDrága Öbike!

Köszönöm Neked az "átáramoltatás" módszerét és azt is, amit a rossz érzések feldogozására javasoltál. Gyakorolni fogom! Gyakorolom, gyakorolom!
Sokszor ölel Mindannyiótokat:
Dodola
"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz" ÁkosDrága Ébredés :)

Ezek az élmények, amiket most élsz át, egy régebbi teremtésed. Sokan nem tudnak megbirkozni azzal a tudattal, hogy ami történik az életünkben, mindent mi választunk, a gondolatainkkal, rezgéseinkkel. Ha ezt már el tudjuk fogadni, akkor sokkal könnyebb lesz a továbbiakban, mert nem másokat hibáztatunk, hanem elfogadjuk azt hogy ez van most, de a jövőt már másmilyennek teremtjük.
Fogadd el a helyzetet, és ne keressél hibást. Ami most van, azt Te teremtetted. Lehet hogy fél éve, lehet hogy csak hetekkel ezelőtt, de Te vagy a teremtő. Mivel nem tudom hogy pontosan miről van szó, gondolj arra, hogy mit szeretnél a hétvégén, kivel szeretnél találkozni, milyen könyvet olvasni, gondolj arra, hogy mennyire jó itt nekünk, hiszen mindig tanulunk egymástól. Iiiigen és a napocskára sokat gondolj, ha megteheted, akkor ilyenkor fussál ki az udvarra, és süttesd egy kicsit az arcodat. Meglátod, hogy a természet szeretete átáramlik rajtad, és sokkal jobb lesz a kedved. Gondolj egy jó barátnőre, barátra, és ha teheted, akkor hívd fel, de ne panaszkodj senkinek, mert egyrészt rossz érzést áramoltatsz feléje, másrészt a jövődet teremted meg vele. Inkább akkor kérdezd őt, hátha majd ő feldob. Ez nekem be szokott jönni :))))
Szeretettel: Öbike :)
A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Kedves Öbike!:-)

Kérdeznék, mert én még "ifjú teremtő" vagyok. (Ill. negatív dolgokat - tudattalanul - már teremtettem jócskán:-((( )
Mi van akkor, ha egyszerre több "negatív hatás" szakad a nyakadba? Azt is át tudod alakítani mind egy szálig?:-)) Azért kérdezem, mert én most pont ilyen helyzetbe pottyantam, s nem vagyok éppenséggel feldobva... De... most kinéztem az ablakon és süt a nap!!! Görbül a szám felfelé:-))
Szeretettel köszönöm: ÉbredésÖbikém....

...eldöntöttem én is ,hogy boldog vagyok.....Néha lassitok és elmerülök a csenbe.... És aztán újra, önmagam vagyok. Köszönöm a megerősitésedet!!! Mert ez igy jó!!
Szeretettel ölel : ágica