Gondolkodjunk tudatosan!

tudatosságGondolkodjunk TUDATOSAN

Mitől más ez a gondolkodási forma? Mitől nem olyan, mint, hogy gondolkodj pozitívan? Pozitívan gondolkodni jó, sőt örömteli. Hányszor hallod ezt: „Légy pozitívabb, gondolkodj pozitívan!”.
Nos, igen! Gondolkodjunk pozitívan, de hogyan?
Hogyan csináljam, hogy az életem minden pontján pozitív gondolkodás kísérjen el? Hogyan csináljam, hogy nem látom meg a negatív dolgokat? Hogyan teszem meg, hogy a világot kettéhasítom, és eldobom az egyik felét, eldobom mindazt, ami nem pozitív?

Vedd észre, a világunkat nem így alkották meg. Van minden és van annak az ellentéte. Van férfi és van nő, van nappal és van éjszaka, van szép és van csúnya, van jó és van rossz! Láthatod, van valami és van annak az ellentéte. Nem tudjuk kikerülni, eltemetni, kitörölni azt, ami nekünk nem tetszik.
Egyet tehetünk: eltagadjuk a valóságnak a másik felét. Eltagadjuk a gonoszat, a rosszat, a negatívat? Miért is? Mert azt mondjuk, gondolkozz pozitívan, légy pozitív.
Azt mondja minderről Kurt Tepperwein: „A pozitív gondolkodás tehát azt jelenti, hogy felismerem: minden, ami van, engem szolgál, és nekem segít még akkor is, ha kifejezetten kellemetlen vagy fájdalmas. Ennél fogva minden jó, úgynevezett negatív nem is létezik, csupán olyan kellemetlen jóról beszélhetünk, amelynek bekövetkeztét én tettem szükségessé.”
Ugye milyen jó lenne, ha mindez így végbemenne?

Azt mondom, élj tudatosan, és gondolkodj tudatosan! Nem tudjuk magunktól hermetikusan elzárni a rosszat, nem tudjuk a külvilágot átalakítani. Nem is beszéltem még a bennünk lévő, bennünk lakozó rosszról, gonoszról. Nos, ha a világból kizárnánk a rosszat, akkor is maradna még bennünk.
Ez azt jelenti, együtt kell élnünk mindazzal a sok negatív rossz dologgal, ami körülvesz minket. Persze tenni kell azért, hogy a számuk csökkenjen.
Hogyan is gondolkodjunk tehát tudatosan?

Lássuk meg mind azt a szépet és jót, amik ott vannak a rossz és gonosz mellett! Vegyük észre és lássuk meg a világunkban meglévő gyönyörűségeket - egy virágot, egy madarat, egy házat, egy embert!
Vegyük észre az embert, aki csodálatos és igazi szép élmény, ha engedem megismerni.

Megtalálom a válaszomat a tudatos gondolkodásban. Csak engedni kell megismerni a világ dolgait. Engedni kell megismerni és megérteni. Engedd be magadba az élményeket, és ha megismerted döntsd el, kell ez neked vagy nem. Szükséged van rá, vagy nincs?
Ha ezt megtetted, rájöttél, az embereknek vannak hasonló gondolatai és vannak különbözőek. Így egyes dolgokra nekem nincs szükségem, míg másnak pont arra van szüksége. Egyes dolgokat én hasznosnak, értékesnek, jónak ítélek meg, míg más ugyanazt haszontalan és értéktelen, rossz dolognak látja. Most ugye már érted miért nem lehet csak pozitívan gondolkodni! Hiszen egyes dolgok csak egyes embereknek pozitívak, másoknak nem.
Most képzeld el a világot úgy, hogy nincs benne az a sok gondolat, amit te nem akarsz. És akkor egy másik ember is elképzeli ezt a világot, és kiveszi belőle, amit ő nem akar. Ekkor talán észreveszed, hiányállapotba kerültél, mert olyat is kivettek ebből a világból ami neked tetszett!
A hiányállapot pedig kétséget, kételyt, negatív vonzást indít el.

Mi következik mindebből?
A figyelmünk középpontjában azt kell szép lassan bevonni, ami nekem szép. Nem eltagadom ami rossz, hanem tudatosan a figyelmem a jó dolgokra teszem. Ettől még létezhet rossz dolog is, ám rám már nem lesz hatással! Nem hasítottam ketté a világot, megismertem megértettem és döntöttem. Eldöntöttem mi az, ami nekem jó, mi az, ami nekem teszik, és ezentúl a gondolataimat ez tölti ki.
Vagyis tudatosan gondolkodj mától!
Látod igazából egyszerű, nem ellenőrzöd a gondolataidat, megengeded magadnak a megértés a döntés a választás lehetőségét.
Nos, próbáld ki!

Szeretettel:Melinda79

Hozzászólásokvalasz

Koszonom Melinda ezt a nagyszeru megfogalmazast... nos en igazabol nagyon regota igy gondolkodom, de "csak "azert mert nem tetszett az akkori helyzetem, voltak terveim, es "nagyon rosszkor jott a betegseg" akkor hataroztam el [idegessegemben], hogy megvaltoztatom a helyzetemet..... sajna azert van olyan dolog....foleg anyagi dolgok, ami nem megy ennyire egyszeruen mint pl az egeszsegemmel kapcsolatos gondolataim...hosszu evek ota tudatosan, pozitivan gondolkodom, es bevallom, beszelek is a felbukkano "betegsegemmel.".... pl derekfajas, ami neha megjelenik....ilyenkor azt mondom, hogy koszi a jelentkezesedet, de nem kerek beloled... amilyen gyorsan jottel, ugyanugy tunj is el.....es nem gondolkodom tobbe tovabb rola, es valoban eltunik.... nagyon erdekes volt eszrevenni mikor "csak ugy" megtortent [kb 20 eve,]
,.... vagy pl. ha az emberek masokat " feltenek aggodnak ertuk" az influenzarol beszelnek, es kulonbozo divatbetegsegekrol , a genekrol, meg az oroklodesrol, .....en annyit mondok, hogy nincs nekem sem idom sem energiam, sem turelmen, sem szuksegem ilyenekre, es keptelen elkepzelni az agyam barmifele betegsegeket....egyebkent is az en testem az enyem es nem az oseime, vagy a rokonaime minden rajtam mulik, hogy befogadom e az eletembe vagy nem!! Ilyenkor mindenki egy fura bogarnak nez, amin jokat mosolygok, es az "intelmeiket" egyszeruen kitorlom... es sajnalom, ha masok ennyire nem biznak onmagugban... ennyi... Nem erdemes elmelkedni ilyen dolgokon mert veszited a pozitiv energiadat!
Azt "nagyon szeretem":) amikor az emberek azzal jonnek hogy - hat ez a sorunk.. ezt orokoltem...az Isten igy akarja...ez van megirva" - es meg sorolhatnam tovabb a sok teveszmeket, !!!
1.,A sorsunkat MI irjuk, ...mindenkinek meg kell talani az utat amiert leszuletett a Foldre.
2., Az Istenseg BENNUNK van!! Rajtunk mulik, mit mikor hogyan miert teszunk....es a kovetkezmenyeket is MI viseljuk, legyen az barmi!
3.,Vannak betegsegek amivel szuletunk de szerintem ezen is lehet valtoztatni, ha tetszik az orvostudomanynak ha nem!!
AZ AGY MINDENRE KEPES....TOBBRE MINT EL TUDJUK KEPZELNI... helyesebben... TOBBRE MINT EL "MERJUK" kepzelni!!Valojaban megijedunk a SAJAT HATALMUNKON !!
- Azert nekem is van am meg mit tanulnom rendesen!! Pl. az anyagi resz es a parkapcsolat...azon dolgozom, hogy minden vagyam teljesuljon,amit szeretnek megjeleniteni az eletemben!
Azokat a "mely arkokat", amit a gyerekkorombol hoztam...hat azokat kell orokre betemetni eloszor, hogy az "uj es eredmenyesebb eletemet eljem".... ezen dolgozom most, mert az egeszsegemmel kapcsolatban," MAR NEM ENGEDEM MEG MAGAMNAK AZT A LUXUST, HOGY BARMILYEN BETEGSEG MEGLATOGASSON!!! KOSZI "KEDVES VAGY " DE NEM KEREK BELOLED :))....
Ha van valakinek otlete, javaslata az "IGAZI"parkapcsolatra, es a penzugyi helyzet javitasara ...szivesen elolvasnam...mert ezen meg van nekem mit " javitani" !
Koszonom
Maria:)

Melinda79

Köszönöm..,de be kell valljam,nem csak a saját gondolataim vannak benne..,de azért örülök,hogy örömet szerezhetek írásaimmal.
További szép napokat!Ezt szuperül elmondtad. Köszönöm neked!

És magam is ezen dolgozaom. Vagyis MAGAMON: mert csak így tehetem világomat rendbe.