Te ugye gondozod a lelked kertjét?

lelked kertjeTudjuk jól, hogy gondolataink teremtenek. Hiába elcsépelt ez a mondat, nagyon fontos TUDATOSAN tudni e tényt, mert mindig, minden helyzetben és körülmények között kőkeményen működik e törvény. Ameddig a félelem, fájdalom, sértettség uralja a gondolataidat, addig hiába gyakorlod a boldogság, öröm és pozitív gondolkodás "tudományát" nem tudnak gyökeret ereszteni és szárba szökkenni a jólét gyümölcsei.

Ahhoz hogy boldogságot és jólétet teremthess életedben, először is el kell engedned minden fájdalmat, minden félelmet, kiüríteni a rossz érzéseket, és hagyni hogy felülírják az üres helyet a jó dolgok. Ha kertedbe zöldségeket szeretnél ültetni, akkor előbb ki kell húzni a földből a gyomokat, hogy a helyükre spenótot, paprikát és paradicsomot ültethess. Ugyanígy, ha elégedetlen vagy életeddel mert nem abban a boldog, bőségben élsz amit álmaidban el tudsz képzelni, és amire VÁGYSZ, akkor előbb meg kell teremteni a helyét annak, amit el akarsz ültetni. A gyomnövények közé vetett magokból nem lesz egészséges növény. Rossz szokások, beidegződések és félelmek közé hiába teszel be pozitív gondolatokat!

Ha olyan dolgok vesznek körül, ami miatt elégedetlen vagy, ha körülményeid áldozata lettél, bizony a megoldást sosem az adja ha a külvilágot okolod. Magadban kell keresned a megoldást.

Semmi értelme szidnod bárkit, hiszen azzal csak MAGADNAK ártasz!
Semmi értelme bírálnod bárkit, hiszen azzal magadat is megítéled!
Semmi értelme okokat keresni a külvilágban, hiszen legtöbbször a saját hozzáállásod KÖVETKEZMÉNYE az, ami történik.

Fogadd el a világot olyannak amilyen, és köss BÉKÉT legelőször is Önmagaddal.
Ugye, milyen egyszerű?

A többi már jönni fog magától!

Admin

HozzászólásokMegbékéltem a

Megbékéltem a világgal,megbékéltem önmagammal,megbékéltem másokkal....aztán éreztem,hogy rabságba zárt fiatalságom,a maga szeleburdi módján,de mégis csak őszintén újra és újra azt kiálltja kitörni készülve:soha ne békélj meg azzal,ami nem a sorsod ebben a világban!Ne akarj más lenni,mint amilyen vagy,na akard,hogy eltűnjön az ártatlanságod utolsó kis darabja is,ne akarj úgy tenni mintha....

Egyáltalán nem vágyom a békességre.a békesség kompromisszumok,tehetetlen vergődések eredménye.Őszinte,és tiszta szeretetre vágyom,amibe a konfliktusok épp úgy beleférnek,mint a gyengédség, a harag ugyanúgy,mint a nevetés.Szeretném,ha megmondhatnám neked őszintén,mit gondolok rólad,és te tudnád,nem azért teszem,mert utállak,csak ilyennek látlak,és nem kéne magyarázkodnom.

A világnak (legalább is szerintem) nem békességre van most szüksége,hanem egy jó nagy biliborogatásra.

Utána,jöhet az,amit békességnek nevezünk,de valójában az a megvilágosodás.kedves szivecske! lélekben

kedves szivecske!

lélekben te is erős vagy, csak az elméd nem mindig hiszi el, hogy így van. a környezeted még a régi gondolataidat tükrözi, de ha elkezded megváltoztatni belül önmagad, akkor ez kivetül a körülötted lévő világra is. tápláld magad olyan gondolatokkal, melyek megerősítenek abban hogy mennyire különleges, egyedi és megismételhetetlen vagy. tudom hogy így van, hiszen minden ember azért született meg, mert arra hivatott, hogy kiteljesedjen, és boldogságot sugározzon önmaga megvalósítása által. ha végiggondolom, az életemben mindenki ilyen csodás ember volt, és ma is az. biztos vagyok benne, hogy te is különleges vagy! értékeld önmagad, és a környezeted is olyanná alakul, amilyen te vagy, hiszen azt vetíted magad köré is!

szeretettel, A....

ezt gyakorolgatom nap mint nap... :)

"A jó, a szép, és a remény mindenben benne van, benne él. A felkelő nap sugarában, a kimondott szó erejében, egy édes kacagásban, akár egyetlen pillanatban."Gyomírtás...

Szia Admin!
Rég nem volt időm gép elé ülni. De most sikerült időt szakítanom . Olvastam írásod ami nagyon igaz és én is így gondolnám a legmesszebbmenőkig HA nem élnék olyan környezetben ahol ezt képtelen vagyok megtenni. Próbáltam már és egy ideig ment is. De mindig beüt valami ami újra és újra visszavet. Lélekben egyedül vagyok és gyenge.
Tömören ennyi.
Szép napot neked (nektek)
szivecskeAmikor elvégeztem az Agykontrollt, és a Gondolat nagytakarítás

-ról volt szó, csak néztem, hogy miről beszélnek!!!!!!!! Mi az a Gondolat nagytakarítás?

Hosszú, és nagyon sok év eltelt, amire megértettem, mi is az valójában.

Megosztom veletek:
elmém, akár egy tündérkert ma már, de egykor??????????!!!!!!!!!!!
Mindennapomat megszenvedtem gondolataim miatt.
Ma már tudom, gondolatom az a rózsa, aminek illatát szívesen beszívom mindennap, látványában gyönyörködni tudok, és elfogadva saját magamat, ez kicsit sem nehéz. Így a dolgok megélése sem az.
Tehát, a kert a mi elménk, s ha azt szeretnénk, hogy virágzó kertünk, vagyis pozitív gondolataink legyenek, ki kell gyomlálnunk negatív gondolatainkat, de okosan, és be rakni helyébe egyből a pozitív gondolatot. Nem volt könnyű feladat. De megérte. Nagyon nagy az ár, amit ezért fizettem, és nagyszerű az értéke amit kaptam cserébe.

nem a hangszer vagy a muzsika számít, hanem a dallam, ami belőlünk jön, mert ha az megvan..... a lelkünk, szellemünk kommunikál egymással.Tündérke80

Várom az élménybeszámolót a könyv végén!
Ne add fel menet közben-én majdnem megtettem-kár lett volna :o)))
Néha kicsit kemény,de megéri "végigszenvedni"!

Keress meg priviben,érdekel a véleményed! kíváncsi vagyok,hogy csak nekem volt ilyen nagy durranás,vagy neked is segített!

maryenn39@freemail.hu

Jó szórakozást :o)))

AngelAngel-M:

Itt hever az asztalomon a könyv, amit ajánlottál. Hazamegyek, és nyomban elkezdem olvasni.
Köszi:)Igen, gondozom lelkem kertjét.Örülök, hogy a "hála,

, békesség, szeretet, öröm, szenvedély, boldogság, jelenlét"-virágai nyílnak benne "gyom" nélkül.Szeretnék még több "nyíló, ezer színben pompázó" virágot ebbe a kertbe.-A magokat már elültettem és tudom, hogy egy nap szárbaszökkennek és kinyílnak.Friss vízzel öntözgetem őket és szeretettel várom a növekedésüket.
Szép írás!Köszönöm!!!"el kell engedned minden fájdalmat, minden félelmet,

kiüríteni a rossz érzéseket...". Ez most nekem nehezebben megy mint valaha:( egyszerűen elkalandoznak a gondolataim, és... és nem megy. Gyakorlati segítséget szívesen vennék tőletek!

Köszönöm!

(p.s.: Byron Katie könyvének utánanézek, nagyon köszi.)Azért azt nem gondolom, hogy csak a saját

hozzáállásunk a dolgok következménye./Ma különösen nem./Nekem sikerült megbékélnem...

Előzőleg jól felbosszantottam magam, aztán kiéltem az elnyomott dühömet.
Sikerült feloldani valamilyen félelmet, azóta magabiztosabb vagyok.
Nem gondolom, hogy semmi értelme, ezek csak jelzések.
Már ezekkel is megbékélek.
Már azt is elfogadom ezek után, ha valaki őrülten viselkedik velem...úgy érzem.
Azt hittem ezek azért vannak, mert én vagyok a rossz...
Állandóan féltem...
Ma le is teszteltem egy eseten, hogy még félek e...
És nem!
Nincs hasgörcs!
Aszonta a csaj, - akkor most mérges leszek rád...
Csak nyugodtan, viszont menj most arrébb, mert dolgoznom kell... :D

Már nem hat rám! :D
lollipopKedves Admin!

Nagyon igaz,amit írtál,ám az a tapasztalatom,hogy ezzel már szinte mindenki tisztában van "papíron".Viszont fogalma sincs róla,hogyan csinálja?
Nekem is ez volt a problémám sokáig.De mivel vágytam a megoldásra az Univerzum a kezembe adott egy könyvet,ami megmutatta a hogyanokat.
Byron Katie:Szükségem van a szeretetedre-vagy mégsem? című könyvében benne vannak a válaszok.Minden élethelyzetre,minden kérdésre!
És ami lenyűgöző,a módszer annyira egyszerű,hogy szinte nevetséges.Egyszerűen "csak" őszintének kell lennünk önmagunkhoz.És ha erre hajlandó a kedves olvasó,hát nem egészen egy óra leforgása alatt megváltozik az élete.
Mindenki,aki gondozni akarja a lelke kis kertjét,melegszívvel ajánlom!
Csodaszép napot mindenkinek!
Angel