Gyávaság - átok vagy áldás?!

Üdv mindenkinek! A tegnap történtek óta azt kérdezem magamtól, hogy a gyávaság jó vagy rossz tulajdonság. Szerintem jó dolog, egyfajta védekező mechanizmus; még, ha nem is tűnik úgy. Mire is gondolok? Tegnap láttam két jó csajszit egy helyen. Fontolgattam, hogy megszólítom, de a jó öreg gyávaság megállított. Nagyon ki voltam, hogy kihagytam, már csak azért is kibuktam, mert utána meg egy másik srác ment oda hozzájuk. Eleninte tragikusnak fogtam fel, de de utána rájöttem, hogy ez a tulajdonságom lényegében csak megvédett a leégéstől, vagy lehet, hogy a két csaj instabil erkölcsű egyedek voltak.
De mi van, ha csupán szerencsételn, vesztes,selejtes ember vagyok. Egy genetikai baki.

Címkék:


Fog jönni sokkal jobb is,mint

Fog jönni sokkal jobb is,mint ő,csak adj esélyt az Univerzumnak. Meghalni? Egyszer mindneki meghal. Szerintem ráélsz még
Légy optimista! Te azt gondolod,hogy ez,ami veled történt, az rossz. Nem! Ez csupán egy kellemetlen jó volt,amely szükséges volt. Ez is egyfajta tapasztalat volt. Minden esetre: Lépj tovább! Légy boldog!

Ezekre... Ezeket tanácsold most magadnak is. Tudom, önsajnáltatni csak Neked van jogod ;)Ezt ismerem. De mire akarsz

Ezt ismerem. De mire akarsz célozni? Mellesleg semmi esélyem sincs egy párkapcsoaltra. Sztem hamarabb nyerném meg a lottóötöst pókeren.Á, nem kell. Csak olvasdNos,várom a javaslatokat.

Nos,várom a javaslatokat. Öljem meg magam? Ha nem lennék gyáva, megölném magam.Ó, igen. Igazad van. A

Ó, igen. Igazad van. A probléma a világban van, nem Veled. Neked semmit nem kell tenned, ez egy ilyen világ. Szar hely, tudom, de itt kell vérrel, verejtékkel túlélned, napról napra, minden apró nyereségért meg kell küzdened, és akkor, sok sok szenvedés után jutalmad lehet egy kis öröm.

Ez jó lenne? Ez a válasz tetszene? Nem tőlem fogod megkapni, de szerintem senkitől sem fogod megkapni, aki ezen az oldalon van.Tehát az én hibám, hogy

Tehát az én hibám, hogy minden csaj ribi?Hát, akkor már csak egy

Hát, akkor már csak egy válaszom maradt: Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.Bla,bla,bla. Értelmes válasz

Bla,bla,bla. Értelmes válasz nuku. Hátigen. az oldalon az intelligenes emberek száma 0-val vetekszik.Drága Mikee! Más

Drága Mikee!

Más hozzászólásaidból azt látom, hogy durva önbecsülési problémáid vannak.
De ha nem vagy hajlandó belegondolni a válaszokba, miért teszel fel kérdést? Azt vár4od, hogy együtt nyalogassuk a sebeidet, és vállt vállnak vetve taglaljuk, milyen egy mocsok világ is az, ahol Neked se barátod, se barátnőd, se bátorságod? Hát, nem!

Cska úgy változtathatsz bármin az életedben, ha vállalod érte a felelősséget. Olyan vagy, amilyennek teremtetted magad. Lehet okokat keresni, de a végső ok mindig Benned van.

Ha készen állsz rá, hogy szembenézz azokkal a kérdésekkel, amiket félsz feltenni magadnak, elindulhatsz fölfelé. Addig a düh vezeti minden tettedet. Tán nem véletlen, hogy az avatárod Anakin kapucnis képe ... ?Deja vu érzésem van: mintha

Deja vu érzésem van: mintha már ezt a hülyeséget már hozzám dobták volna egyszer. Könnyű beszélni, tanácsokat osztogatni egy kívülállónak. Tudnád, mi zajlik bennem, nem írnál ilyeneket.Közhelyek

Sok jó közhely van erre, érdemes elgondolkozni rajtuk, miért lettek közhelyek, és mlyen igazságtartalmuk van:
"Aki minden lépést megfontol, egész életét fél lábon tölti."
"A bátor ember is fél, csak szembeszáll a félelmével"
"Néha megbánjuk, amit tettünk, de ahogy múlik az idő, egyre inkább csak azokat a dolgokat bánjuk meg, amiket nem tettünk meg"

Válogass belőlük, és legközelebb ne félj a leégéstől. Ha úgy utasítanak el, hogy az Neked megalázó (lenne), tudd, hogy ezzel önmagukat minősítették, nem Téged.

Viszont ne mentegesd magad azzal, hogy "csak védem magam", meg "úgyis kétes erkölcsűek voltak"... ezek menekülések. Csak akkor kezdhetsz a "gyávaságoddal" valamit, ha szembenézel vele, és látod, mit miért csinálsz. Igazából miért féltél megszólítani őket?

És egy percig se hidd, hogy genetikai baki vagy :) Csak annyira, mint bárki más. Mint az a srác is, aki végül odament a csajokhoz.
Legközelebb Te lehetsz az a "lúzer srác, aki bombanőkkel lóg" :) Szóval bízz magadban, és mások is bízni fognak Benned.