Gyávaság - átok vagy áldás?!

Üdv mindenkinek! A tegnap történtek óta azt kérdezem magamtól, hogy a gyávaság jó vagy rossz tulajdonság. Szerintem jó dolog, egyfajta védekező mechanizmus; még, ha nem is tűnik úgy. Mire is gondolok? Tegnap láttam két jó csajszit egy helyen. Fontolgattam, hogy megszólítom, de a jó öreg gyávaság megállított. Nagyon ki voltam, hogy kihagytam, már csak azért is kibuktam, mert utána meg egy másik srác ment oda hozzájuk. Eleninte tragikusnak fogtam fel, de de utána rájöttem, hogy ez a tulajdonságom lényegében csak megvédett a leégéstől, vagy lehet, hogy a két csaj instabil erkölcsű egyedek voltak.
De mi van, ha csupán szerencsételn, vesztes,selejtes ember vagyok. Egy genetikai baki.

Címkék:


áld , ás... :-) "Ha gödörben

áld , ás...

:-)

"Ha gödörben vagy, ne áss tovább."

kiterjesztése: ásód el ne dobd, lépcsőt ásni jó lesz még!

:-)Szerintem ne kend a génekre,

Szerintem ne kend a génekre, a gyávaság jellemhiba, de kijavítható csak akarni kell és egy kis kitartás, felvetni, hogy a gyávaság áldás igen gyáva dolog szerény véleményem szerint, az már inkább igaz, hogy a félelem olykor megmentheti az életünk, de ez a kettő szerintem nem azonos, úgy látom az utolsó mondatodból, hogy nem a legjobb az önértékelésed, először javíts azon és könnyebb lesz "bátornak" lenned. :)Ragyogás...ez már rég

Ragyogás...ez már rég megtörtént amit írtál.Már kifosztották a könyvtárakat és leölték a lámákat, sokan meg öngyilkosok lettek.Kiáll Tibet az önállóságáért,csak nem jön össze neki.Egyenlőre.Az jó, hogy a tudást szétszórták.Azért némi különbséget Jamy kell látni az ORSZÁG-ok viszálya, és

az egyén közti veszekedés között!
Tibet, maga az ország, és önálló, szuverenításért áll ki. Gyakorlatilag, a ma létező összes tudás oda van elrejtve, egybegyüjtve. Ha a szuverenítása megszünik, kifosztják a kolostorok könyvtárát, leölik a tudás hordozóit..... Ezért van már a kiszivárogtatása a tudásnak a mai világban, hogy szétszórtan jobban megmaradjon. És vannak, lesznek újra olyan emberek, mit a Mennyei próféciában, akik kiválasztva lesznek erre a feladatra. Ami, lássuk be, nem könnyű. És mi könnyű? Az életben a "gazdagságot" elérni sem könnyű, és nem csak a pénzre gondolok. Legbelül bárkivé válhatunk, úgy gazdagítva magunkat és a világot.A magas önbecsülés

A magas önbecsülés minimalizál biztosan szerintem is.De szerintem meg úgy is van ez,hogy nincs olyan ember akit nem bántanak néha.Példa:Tibetiek és a kínaiak. Elég békésen éltek és nem sok vizet zavartak,mégis betámadták őket.Azok haltak meg,akiknek elszállt a hitük a megaláztatások közepette,tehát nem állták ki a próbát.Szóval szerintem pont az volt ott a gáz, hogy a békéből az embertelenségbe csapott át az életük és nem tudták kezelni,nem volt meg az edzés hozzá.A lényeg szerintem az,hogy erre meglegyen a felkészülés.Tehát tanulja meg egy ember,hogyan kezelje a bántást.Ezért jó vitázgatni szerintem.Úgy olvastam valahol,hogy buddhisták mikor megtanulják akárhány év alatt a tanokat,szintén viták formájában felkészítésben vesznek részt,hogy felkészüljenek a világi életre.Gondolom itt a saját világuk és a külvilág összepasszintásáról lehet szó.Azért nem biztos:)Nem

Azért nem biztos:)
Nem bántanak mindenkit. Csak azt aki rossz érzést kelt bennük, azokat bántják. Akiben nincs, félelem,rossz érzés, magas önbecsülésű igen kicsi az esélye hogy bántsák, nagyon kicsi. Ellenpélda például Jézus de őt is csak azért "bántották" mert féltek h elvesztik a hatalmukat, mert olyan benyomást tett az emberekre, ettől persze nem mindenkinek kell félni..Nadetökmind1. Bántanak, bántanak.

Akárhogy is gondoljunk a szép mondásra:
"Aki bátor lehet nem él örökké, de a gyáva egyáltalán nem él"Vibrocil!Odamennek egy

Vibrocil!Odamennek egy csöveshez és felgyújtják csak úgy.Vagy valakit megvernek,mert nem szimpi,csak úgy.Önmaga volt vagy nem?Mindkettő lehetséges.Igenis van olyan,hogy egy ember önmaga és bántják érte.Hogy ez zavaró-e?Attól függ mi a bántás módja.Lehet rajta nevetni is, besértődni is,meg messze menekülni is.Amíg ezeket mondjátok, addig

Amíg ezeket mondjátok, addig teljes önámításban éltek.
Olvassátok el megint amiket írtatok.
Azt mondjátok, hogy kigúnyolnak, mert önmagadat adod? És ez zavar? Nem semmi! :)

Ha így gondolod, akkor soha nem voltál még önmagad. És most sem vagy az. Azaz még mindig csak szerepeket játszol, hogy mások szemében megfeleltesd magad, hogy szerettesd magad, ha már magad nem tudod megtenni.

Az saját életed parkolóállásban van és éled a másokét.

Ha mindez jó érzéssel tölt el akkor rendben.
Ha pedig azok a kérdések merülnek fel benned, hogy hol rontod el mindig, hogy miért nem jutsz el oda ahova akarsz, és társai, akkor kezd el végre önmagad megvizsgálni.

Tedd fel a kérdést magadnak: Mi az ami arra késztet, hogy azt mondjam, kell, szükségem van rá, meg kell szerezni, fontos?Ez a szitu is ismerős!:)

Tudom milyen, ha megbántanak mert más vagy.

De szerintem nem mindig az az erő biztos jele, ha valaki visszaüt. Sokszor éppen az, ha képes nem visszaütni. :)Már csak azért is

mert valahol egészen biztosan van egy lány, aki épp AZT a Mikee-t keresi, aki nem mersz lenni:))Igazad van, Jayme!

Ez is lehetséges, valóban, és röstellem - bocs Mikee -, hogy ez eszembe sem jutott. De ha így van is, akkor is az egyetlen megoldás, hogy felvállalja sajátmagát, legfőképp a saját érdekében. Mert mindenképp Önmagával tol ki, ráadásul a "nép" meg sem érdemli, hoyg miattuk feladja Önmagát, a személyiségét. Persze tudom, nem olyan könnyű, de akkor is ez az egy út van, sajnos:) Annál borzalmasabb nincs, mint amikor az ember nem mer önmaga lenni, mert fél, mit szólnak, kinevetnek, satöbbi. Szóval ha így van, akkor még inkább arra biztatlak, Mikee, hogy lépj túl ezen!Nem tudom Keisla.Szerintem

Nem tudom Keisla.Szerintem nem attól fél,hogy csorba esik az elképzelt önképén.Ez az egyik variáció persze.De mi van,ha tisztába van magával és sok bántást kapott csupán mert önmaga volt és mindenre az volt a reakció,hogy "ne légy már ilyen","jézusom milyen vagy","ne játszd már meg magad"(miközben őszinte volt)?Azért is félhet.Nekem volt olyan,hogy nem mertem önmagam lenni már,mert kigúnyoltak érte állandó jelleggel.Vagy otthon maradtam önmagamnak lenni,vagy pedig álarccal közéjük.Mondjuk most már nem hat rám a nép szava.De lehet, hogy Mikeet is megfélemlítette a nép,így visszahúzódott.Tudod miért van ez?Sok ember úgy van vele,hogyha valaki nem "átlagos", tehát nem a megszokott reakciói,gondolatmenetei vannak,akkor attól elkezd félni.Mert aki önmaga annak magasabb a rezgésszáma és elvileg minden ember arra vágyik,hogy az legyen.De az emberek nem vallják be,hogy félnek,inkább megkeresik a gyenge pontokat amiből mindenkinek van bőven és jól belerugdosnak.Mivel egyéniség érzékenyebb,mint az "átlag",visszahúzódik,hogy ne bántsák többé.Mikee ezt írta is,ha belerúgnak, nem adja vissza.Ez nekem tökre ismerős,tavaly előtt még ilyen voltam én is.Na ha most találkoznék velük...remélem bevonzom őket,lesz mit mondanom:DDDÓ, és még valami!

Gondold csak végig!

Mitől fél? Hogy leég. Az mit jelent? Megszégyenül mások előtt. Vagyis mi az igazi probléma? Az, hogy van egy elképzelt önképe - ego -, s Mikee retteg, hogy azon csorba eshet. A többi ember véleményétől fél igazán, és attól, hoyg ezek a vélemények nem egyeznek majd az önképével.

Pontosan egy ilyen helyzet az, ami az egot képes ripityává zúzni.:)
Tapasztaltam:DDDD

S mivel a gondok forrása az ego maga, ezzel minden gond meg is van oldva. :)Nem, Bif

azt egy szóval sem állítottam, hogy tudatosan működnbe mindez.

Egyszerűen arról van szó, hogy szükség van egy akkora érzelmi sokkra, ami kilendíti az illetőt a mélypontról. Pontosabban előbb belelöki, és a mélység megtapasztalása az, ami innen továbbvezet. Beszélhetünk mi, ahogy csak akarunk, mondhatunk bármit, amíg belül el nem éri azt a bizonyos pontot, amíg a helyzet ki nem hozza belőle, azt az érzést, ami mindezt egyáltalán életre hívta körülötte, addig minden hiába.

Ezért lenne egyszerűbb Mikee dolga, ha tudatosan menne bele, és hagyná megtörténni. Leég. Na és? Nem hal bele, és ha ez az ára későbbi jobb létnek, hát nem megéri?

De akkor is Ő tudja:))
Sürgetni nem lehet!Hát Bif én ezt nem

Hát Bif én ezt nem tudom.Lehet,hogy nem érzik úgy,hogy a pokol megélése rengeteg sok energiát tartalmaz ami fellendít és fejleszt.Attól is függ szerintem,hogy tudatosítja-e magát az ember a pokolban.Ha nem,ja,az gáz.Igen tényleg? Akkor hogy hogy

Igen tényleg? Akkor hogy hogy a mai világban a halálozások 10%-át a depresszió teszi ki?
Azok is tapasztalni akarnak valamit? :)Szerintem ez vicc..Tudatosan biztosan.Szerintem is tapasztalnia

Szerintem is tapasztalnia kell még,de nem hiszem,hogy ezt akarja:)viszont fog tapasztalni.Majd ha mélyebbre kerül és már nem bírja a mélységet,mert nagyon rosszul lesz benne,automatice feljön.Legalábbis velem így van mindig,ha egy fejlődési témába rám jön a változás. Pokol megélése,aztán felemelkedés és megkönnyebbülés.Felesleges neki mondani szerintem,nekem is felesleges volt.Lesz még szarabbul is.Egyenlőre még elvan szerintem így.Kedves Bif!

Onnan, hogy ez így működik:)) Tapasztalatból, olvasásból, mások élménybeszámolóiból...

Olvasd ezt el:

http://www.thesecret.hu/szabadsagvesztes_santa

S hogy Mikee még tapasztalni akar, azt honnan tudom?
Egyszerűen onnan, hogy ha nem így lenne, nyilván hajlandó lenne tenni a változás érdekében. De nem hajlandó. Vagyis Neki még úgy jó , ahogy van, mert még abból tud csak tanulni:)Honnan tudod hogy így van?

Honnan tudod hogy így van? Mármint h valamit tényleg meg akar-e tapasztalni tudatalatt vagy kitudja hogy?
Mert akkor mi értelme lenne a titok tudásának, azt is csak egyfajta tapasztalni akarás részeként értjük meg? :) Érdekes kérdéseket vet ez fel.Kedves Bif!

Tudja ő, csak arról nem tud, hogy tudja:)))

Fura, mi?
Pedig így van.
A TUDÁS bennünk van, mélyen legbelül, és csak abban különbözünk, hogy milyen módszerekkel, és milyen gyorsan hozzuk felszínre. :)

Ő még nem akarja, mert van még, amit meg szeretne tapasztalni előtte.
Hagyni kell, tényleg!"Ha nem akar, nem lehet sem

"Ha nem akar, nem lehet sem kérni, sem erőltetni, hogy szeressen."
És miért nem akarja? Egyszerűen nem tudja hogy ez jó neki, ez az ő érdeke.. Ha csak pár százalékig lenne tisztában a jelentőségével, egész nap az embereket lávolná.. Mindenki akarja a sikert, szeretetet stb. Bár tény hogy bizonyos érzelmi szinten nem látjuk meg a lehetőségeket, és nem hisszük el hogy ez mennyire jó.
Ahogy A. Jackson mondta az embernek mindene meg lehet az életben feltéve ha pontosan tudja MIT akar és MIÉRT akarja azt.Ha nem akar, nem lehet sem

Ha nem akar, nem lehet sem kérni, sem erőltetni, hogy szeressen.
"Mellesleg azért vagyok ilyen undok,mert így elüldözhetek magam mellől mindenkit." Ő sem engedi saját magát.
"Ha nincs mellettem senki, nincs kit megbántani." Nem akarja, mégis így bántja a legjobban azokat akik szeretik.

Egy - nem Mikee-től vett- idézet: Szeretet az, amikor megosztod magad másokkal.Oké azt megértem Miki hogy

Oké azt megértem Miki hogy nehéz helyzetbe vagy, persze. De kérlek, tedd már meg amit mondok (mondunk). Ez a saját érdeked.Válaszolva a kérdésedre:

Válaszolva a kérdésedre: Nem,nem vagyok értelmi fogyatékos. Bármilyen hihetetlen,de ugyanolyan ember vagyok,mint te (úgy értem,normális). Csak kissé szétcsúsztam.
Nem tud érdekelni, hogy mit gondolsz. Gondolj,amit akarsz. Én normális,egészséges embernek tartom magam. Akinek ez nem tetszik, azt csak sajnálni tudom."Olyan jó érzés szeretetet

"Olyan jó érzés szeretetet kapni. Mostmár nem érzem ezt. Pedig az sokkal jobb.,"
Te egy szellemi fogyatékos vagy már bocsáss meg?
De most komolyan hány éves vagy? Mert én 17 de..Hát..Elszomorító ez az értelmi szint.
Vagy húszszor leírtuk hogy akkor kapsz szeretet ha szeretsz..ENNYI.MIT EZEN TOVÁBB RAGOZNI.Olyan jó érzés szeretetet

Olyan jó érzés szeretetet kapni. Mostmár nem érzem ezt. Pedig az sokkal jobb.,"Szeretni,szeretni. Úgy

"Szeretni,szeretni. Úgy mondjátok,mintha csak ez volna ezen a rohadt világon. Tegyük fel, elkezdem szeretni a sok hülye vadidegent. Attól nekem nem lesz jobb."
A jó ízlés határain belül már nem tudok rólad nyilatkozni. Inkább nem is olvasom ezt a topicot mert, max káromkodni fogok.
DE K*RVÁRA JOBB LESZ NEKED EGÉSZ EDDIG ERRŐL MAGYARÁZOKEz ugyanaz a dal.

Ez ugyanaz a dal.http://www.youtube.com/watch?

http://www.youtube.com/watch?v=PH8A3b3c878
Akkor hallgasd meg ezt is:)Ha-ha-ha.

Ha-ha-ha. Nagyon megmosolyogtatott. Ez is, meg a dal is. Köszike.