Gyere! Tegyél engem boldoggá!

tégy boldoggáTalán Te is elkövetted azt a hibát – amit én is -, hogy az itt leírtak szerint próbáltam mindent elkövetni azért, hogy aki a párom, boldog legyen mellettem. Aztán persze – mivel ez lehetetlen vállalkozás – idővel éreztem, hogy nem boldog, jöttek a kifogások, a hiányosságok fejemhez csapkodása… stb. És végül megállapítottam, hogy én egy szar nő vagyok, mert nem tudok boldoggá tenni egy férfit sem.

Mai tudásom és meggyőződésem alapján viszont teljesen másképp értelmezem mindezt. Tudom, hogy nem bennem volt a hiba, hanem abban, hogy én is és a párom is a másiktól vártuk a „megváltást”, hogy ő tegyen minket boldoggá. Magam okolása engem boldogtalanná tett, majd ezt látta ő is, ettől még boldogtalanabb lett, amitől én meg aztán teljesen…. Elindult a lavina, és ahelyett hogy boldoggá tettük volna magunkat, járva saját ösvényünket, majd ezt átadva egymás mellet nyugalomra leltünk volna, néztük egymást, hogy „-Na, most meg mi van? Gyere tegyél engem boldoggá, mint az elején! Nem megy? Akkor nem te vagy az én emberem!”- Pedig csak ott rontottuk el, hogy nem magunkra figyeltünk, hanem a másikra. Tudod, sokan azt mondják: ”-Ha csak magaddal foglakozol, akkor önző ember vagy, én pedig nem akarok önző emberrel együtt élni!”- De ez helytelen hozzáállás. Önzőnek lenni valójában annyit tesz, hogy annyi szeretetet és jó érzést halmozunk fel magunkban, hogy könnyedén adni tudjunk belőle másoknak, anélkül, hogy saját érzelmi stabilitásunk meginogna. Ha mi nem szeretjük magunkat, magunk társaságát, akkor más sem fogja.

Erről mindig anyukám jut eszembe, aki önzetlen, önfeláldozó szeretetével a javunkat akarja szolgálni, mégsem tud minket boldoggá tenni, mert közben ő sem az. Mi pedig nem szeretjük betegnek és boldogtalannak látni a családtagunkat, ezért elkeseredünk. Tehát azzal, hogy minden pillanatban azt lesi, mivel tehetne a kedvünkre, végeredményképpen boldogtalanná tesz minket. Ha azonban figyelmét önmagára irányítaná, és minden rezdülésében azért dolgozna, hogy jobb kedve legyen, ezáltal nem lennének betegségei vagy aggasztó dolgok az életében, minket is boldoggá tenne, mert látjuk, hogy jól halad az élete. Bizton tudom : ADNI CSAK AZ TUD? AKINEK VAN MIBŐL!!!!! Hogy mire gondolok? Magamon is érzem, hogy amint rátaláltam a lelki nyugalmamra, a nevetésre és a boldogság érzésére, teljesen egyedül(!), csak most tudok én is adni másoknak ezekből. Így minden nap azon vagyok, hogy ragyogjak és jó érzéseim legyenek.

Te, talán hasonlóképp’, mint ahogy annak idején én is, magadban látod a hiányosságot,és megállapítod: „-Áhh, én erre képtelen vagyok!” –pedig lehet, hogy csak olyan emberekkel voltál, akik a te energiádból építkeztek, akik irigyelték az életritmusodat, karrieredet és azt gondolták, majd te magaddal viszed őket, és megoldod helyettük az életük értelmének megtalálását.

Így tehát, a "Gyere és tegyél boldoggá" felvetés, lehetetlen vállalkozás.

Gyöngy

HozzászólásokSziasztok:))

Örülök,hogy megtaláltam ezt a blogot,mert rengeteg sok jó tanácsot adtatok.Én is mint ahogy itt egy páran a párkapcsolatom miatt vagyok itt.Nálunk is hasonló a helyzet.A szeretet ott van és az is,hogy boldogok vagyunk egymással de,valahogy mégis egy picit görcsösen mennek a dolgok talán,a sok lelki seb miatt amit, az élet folyamán kaptunk vagy a lelkiállapot amiben,mindketten vagyunk és ez a feszültség érződik rajtunk.Mindenesetre szeretném ha,jobban működne.
Gyöngyi,ahogy olvastam a soraidat teljesen a mi helyzetünkre ismertem.Olvasgatom jó ideje az oldalakat és sokat tanultam sok írásban találtam válaszokat,tanácsokat.Tudatosult bennem hogy,magammal kell törődnöm ahhoz,hogy változzon körülöttem a világ de, én sem tudtam merre menjek.
Engem is érdekelne a szerdai találkozó,így majd utána nézek:)))
A könyveket pedig feljegyeztem,szépen lassan majd elkezdek gyűjtögetni:)))

Köszönöm!!!!

"Azt a változást, amit a világban szeretnél látni, először magadban kell létrehoznod!"Pearly

Koszonom,hogy megosztottad velunk gondolataidat.
Szeretettel,
felebaratKedves Zoli...

Itt köszönöm meg a pár kedves sort...

Örülök, ha elgondolkodtatott!! :)

Puszi

****************************Kedves Gyöngy, Zsul és Lollipop!

Köszönöm szépen a válaszokat és a könyvajánlót! :) A találkozónak pedig akkor utánanézek. :)De jó....

Örülök, hogy magadra ismersz, mert hirtelen a Te problémád már nem is olyan egyedi, látod. Sokan rekednek meg ebben, és a lányod boldog anyukát szeretne. És csak akkor tudsz neki is adni.

segítségül hívhatsz pár könyvet, mert sokszor majd megtorpansz, vagy talán azt sem tudod, hogyan kezdjél neki. De az elhatározás és a felismerés volt a legnagyobb lépés.

Ajánlom pl. a Hicks házaspár új könyvét : Az érzelmeid megdöbbentő ereje. Ott hasonló problémák megoldására is találsz útmutatást. Bár ha még nem olvastál lehet kicsit idegenkedsz majd a szövegtől, de szerintem könnyen rá lehet hangolódni.

Első lépésnek , amit magadért teszel..

Gyere el közént egyszer..:)

Gyöngy

****************************köszönöm soraid!

Kedves Gyöngy!
Tudod, amióta rátaláltam erre az oldalra, már nagyon sokszor éreztem azt -egy-egy írást olvasva- hogy nekem szól!
Most, a tiédet olvasva is ezt érzem, szavaid nagyon sokat segítettek és köszönet érte!!!
Nemrég azt mondta nekem valaki, feláldozom magamat a kislányomért és azzal, hogy jó anya akarok lenni és főleg, nem akarok önző lenni, épp az ellenkezőjét fogom elérni!
Egy nagyon rossz kapcsolatban élek, sajnos túl rég óta, ahonnan már jó ideje menekülnék, de a félelmeim visszatartottak.
Most épp azon vagyok, hogy ezeket a félelmeket legyőzzem és végre eljussak odáig, hogy merjek lépni!
Nem akarom, hogy a kislányom úgy nőjjön fel, hogy azt érezze, az anyukája boldogtalan, keserű és a mosoly az arcán nem belülről jön...
Ha jó anya akarok lenni és sok.sok szeretet adni Neki, először magamat kell szeretnem és helyre kell pofoznom a lelkemet!
Köszönöm, hogy megerősítettél ebben!
Szép napot Neked!Kedves Szamóca!

Szerintem kezdetnek bármilyen változtatás megfelel.
Nyiss a külvilág felé, kellenek barátok, társaság. Buli, sport, ahol esetleg levezetheted a feszültséget.
Gyere közénk szerdánként, és érezd jól magad.
A kedves barátnőm is bele temetkezett a munkába, és bárhová hívtam, három hónapja nem jött velem sehová, csak egyfolytába panaszkodott.
Erre beolvastam neki, ha nem jön velem sehová, nem hallgatom tovább a panasz áradatát újabb három hónapig.
Hát nem eljött a secret buliba...
Hogy hogyan változtass, hogy ne legyen lelkiismeret furdalásod...
Változtass, és tudatosan készülj fel rá, hogy ez az új célod akadályokba fog ütközni.
De...
Ne add fel!
Hajrá, mindent bele!
Azóta mióta a secretbe járok, új párom van, de a secretet mint örömforrást nem hagyom ki az életemből.
Csókolok mindenkit! :)))

Kívánom neked, hogy a sikerrel kézenfogva járj!
lollipopKedves Szamóca!

Nem kell, hogy lelkiismeret furdalásod legyen, hiszen Önnönmagadon keresztül éred el a külvilágot, így a párodat is! Így remélem fel van oldva a dilemma.:)
Én is beszállnék a könyvajánlóba: Eckhart Tolle: Most hatalma - ez jól jöhet a szakszerű "önzőséghez".:)
Aztán ajánlhatom még Echart Tolle: Új Föld c. könyvét is.:):) Eperke...:D

Igen, a találkozókon a honlapon regisztrált tagok kis csaoata találkozik, de persze mindenki más is jöhet. :)

Erről bővebben olvashatsz a Beszélgetés a harmónia Műhelyben fórumban, amit Álomkereső navigál. A belvárosban van, de nagyon sokan vidékről járnak fel erre az estére.

Szerintem ami a könyveket illeti, hiszem, hogy a könyv választja meg az olvasóját, így azt tanácsolnám, hogy menj be egy könyvesboltba, kérd meg az eladót, hogy mutassa meg hol találsz ezoterikával foglalkozó könyveket... és nézegess, lapozgass...:) Én évekig könyvekkel dolgoztam, mégis 2 év könyvekkel töltött idő után olvastam ki először egy kötetet. Ez nem más volt, mint " A vonzás-hatalma", ami gyökeresen megváltoztatta az életem. Azóta minden alkalommal bemegyek a könyvesboltba és tudom a kezembe kerül ami rám vár és én kétely nélkül tudni fogom mit kell megvennem. :)

De meg fogom neked nézni, mert kifejezetten emlékszem, hogy valahol nagyon jó írást olvastam arról, hogyan legyünk "önző"-ek, vagyis hogyan foglalkozzunk magunkkal. Szólok, csak utána kell néznem..:)

Szerintem gyere el szerdán (19-én)..:)

Gyöngy

****************************Szia Gyöngy!

Köszönöm a választ! :)
Nem olyan rég láttam a Secret című filmet, és nagyon megtetszett!! Szeretném alkalmazni, meg még olvasni a témában. Úgyhogy ha tudsz még ajánlani könyveket, azt is nagyon megköszönném! :) Abraham tanításairól viszont még nem hallottam. És ez a találkozó mikor van pontosan és hol? A fórum tagjai szoktak itt találkozni?

Köszönöm! @)-)--

SzamócaSzia Szamóca! :)

Mostanság fűnek-fának ajánlgatom, de egyszerűen muszáj most is megtennem : egy könyvet tudnék javasolni, ami Hicks-ék új könyve.

De nem tudom, mennyire vagy jártas a vonzás-törvényében , a titokban, vagy esetleg Abraham tanításaiban. Olvastál már ezekről?

Mindjárt elkondolkodom melyik olvasmány lenne még jó Neked! Bár egy teljesen biztosan hasznodra váló dolog máris rendelkezésedre áll: mégpedig a kéthetente szerdán tartott találkozónk..:)

Nemegyszer ez a téma, és szerintem nagyon sok tanácshoz jutnál..:)

Gyöngy

****************************Csatlakozom Tavacskához! :)

Én is nagyot eszméltem azon, amit írtál Gyöngy! Köszönöm!
Most én is pont így élek a párommal, és már nem tudtam, hogy mit tegyek, hogy jobb legyen... Mert ami most van, az se neki, se nekem nem jó... Persze lehet az is a baj, hogy hiába kérdezem, nem mond semmit, és egyedül nehéz mindent tökéletesen csinálni, hogy az mindkettőnknek jó legyen és boldogok legyünk...
De akkor az a lényeg, hogy magammal foglalkozom? :) Az is igaz, hogy egy mosolygós, jókedvű nő, sokkal vonzóbb egy férfi számára, mint egy szomorú, "agyongörcsölős" nő... De kérlek, adjatok néhány tanácsot, hogy hogyan is kezdjem el a magammal való törődést úgy, hogy ne legyen lelkiismeret-furdalásom amiatt, hogy magam miatt meg elhanyagolom a páromat!

Köszönöm még egyszer! :)

És nagyon boldog életet kívánok Mindenkinek!!! :)Ati! Köszönöm! :)

Örülök ha tetszett!

Gyöngy

****************************Tavacska...

Sok boldog pillanatot kívánok Neked, miközben felfedezed az új szemlélet által felfedezett Önmagad.

És szerintem is így van, ha a férjed önmagadért szeret, akkor ez mostantól csak fokozódni fog.:)

Puszi

Gyöngy

****************************Ez igen!

Jól összefoglaltad! Gratulálok!!! :)Eszméletlen!!!

Hogy Te milyen bölcs vagy!
Most nagyon szöget ütött a fejembe, mi is így éltünk, szegény férjemmel.
Pontosabban én így, azt tudom, hogy ő? azt nem nagyon. Most mindegy is ebben a szituban amiben vagyunk... Jelenlegi feladatom már tudom, újra szeretni magam és ezt észre fogja venni az az ember akinek észre kell vennie. Bárki is legyen az!
Na, most nagyot eszméltem!!!
Hálás vagyok érte, köszönöm Neked!!! :))):)

Ha valaki felfedezte magában a belső boldogságot az már könnyen beszél ám:P Úgyhogy mindenki áldja a sorsát, hogy így gondolkodik és érez;-) Azonban eme új élethelyzetben sem szabad elfelejteni, hogy attól még apró ajándékokat és "szeretetcsomagokat" letehetünk a másik életébe, mert.... mert jó!:)
Lollipop: "Ha van aki bíztat, szeret, az segít abban, hogy egyre jobbat adjunk magunkból a világ felé." - Ez az amit megadhatunk a másiknak mindenképpen! Azaz megengedjük magunknak, hogy a másik ezt megtehesse felénk úgy, és akkor, és annyiszor, amennyiszer neki, és persze nekünk jól esik.:)Pont ez foglalkoztat engem is...

Szeretek örülni, boldogulni, és egyre belevalóbbá válni.
Az erőtlenség olyan lelombozó, és taszító, egy idő után az ember rosszul érzi magát tőle.
Egy erőtlen, tehetetlen, rosszkedvű pár meg kinek kell.
Az ember a maradék vonzerejét is elveszíti.
Biztos, hogy nem hanyagolom el a terepeimet, mert kell a feltöltődéshez, sőt így érzem magam egésznek.
Az ember annak örül a legjobban amit a saját erejéből visz véghez.
Ha van aki bíztat, szeret, az segít abban, hogy egyre jobbat adjunk magunkból a világ felé.

Kívánom neked, hogy a sikerrel kézenfogva járj!
lollipopDrága Liám...

Sokat gondoltam Rád/Rátok szerdán, nagyon jó lesz ma megölelni Téged..:)

****************************Drága Gyöngy!

Ölelésem! :)
Szeresd magad,hogy mások is szerethessenek! :))Gumókám... :)

:) Örülök, ha tetszett.

Sokat-sokat foglalkozzunk magunkkal és ha nem azt tennénk koppintsunk a másik fejére!!! :)))))

****************************Örülök Neked Judtmama! :)

És bizony nagyon figyelni kell arra hogy magunkra figyeljünk...:) Ez így üresnek hangzik, de tényleg ez van...:) És valóban érzem én is, ha a mosolyom mögött erők lakoznak, azok az erők olyan intenzíven csapódnak le másokon, hogy aztán visszapattannak rám.....:)

****************************szívemból szóltál kicsi Gyöngy

" Boldogság = Állapot > ÁLLAPOT=Pillanat "Igy van ez Kedves Gyöngy!

Bizony én is így éltem az életemet sokáig! Aztán egyszer csak felébredtem és rácsodálkoztam a világra.
Hogy is van ez?! Rájöttem, hogy ha én nem szeretem magamat, akkor ki? Hiszen azt sugárzom a világnak, hogy én nem számítok! Aztán elkezdtem eleinte lassan változni. Azért lassan, mert elég nehéz volt elfogadnom, hogy magammal foglalkozzam. Micsoda párbeszédeket folytattam magammal, te jó ég! Önzőnek, gonosznak stb tartottam magam, aztán szép lassan változtam. Szinte észre se vettem, csak a környezetem rosszallásából. Aztán kénytelen-kelletlen megszokták a változást.
Most már - még - egyedül élek! És boldog vagyok! Annyi szeretet van bennem, hogy jut belőle mindenkinek!
És ezt megérzik az emberek! Annyi mosolyt, ölelést kapok amennyit soha azelőtt!
Nehezen értettem meg, fogadtam el, hogy minden úgy van, ahogy én megteremtem magamnak. Csak én teremthetem meg magamnak a boldogságot, nekem kell a feladataimat megoldanom. és ha egyet megoldottam, akkor jön a következő. Már nem félek a feladatoktól, mert tudom, hogy amit akarok, azt megteremtem. elérem.
Most már tudom, hogy az élet szép! Igen! Így szép az élet!
szeretettel: Judit

"Csak egy helyen szeretnék élni, és ez az a hely, ahol a szeretet örökké uralkodik."IGEN,

ez nálam is így volt aztán én is tanultam belőle és mostmár jó :)

Szééép napocskát Mindenkinek!Kedeves Pearly26

+!