Gyöngyöt a disznók elé

kismalacEgyszerűen bosszant az, hogy értelmes, értékes, rendes emberek vesznek el a saját maguk által keltett negatív örvényben.
Az olyan emberekre gondolok, akik az időjárásról beszélve mindig csak rosszat tudnak mondani: ha meleg van az a baj, ha hideg, akkor az, ha fúj a szél az, ha nem, akkor meg miért ilyen állott a levegő?

Hogy lehet így „élni”? A kedves szomszédasszonyom legjobb mondása egy gyönyörű tavaszi reggelen: „Az idő szép, de az élet még mindig ugyanolyan szar.”:)
Arra gondoltam, hogy megajándékozom őt egy Secret dvd-vel. Megkérdeztem egy „titkos” barátomat arról, hogy mi erről a véleménye.
Elmesélt egy történetet: Egy, a szomszédasszonyomhoz hasonló világnézetű ismerőséről volt szó. Ez az ember, nevezzük Bélának, szóval ez a Béla nagyon alacsony rezgésszinten élte életét, foglalkozását tekintve bolti eladóként. A „titkos” ismerősömnek mesélte, hogy egyszer karácsony előtt csak úgy ingyen odaadott neki egy vásárló egy The Secret könyvet, ezzel a szöveggel: „Uram, szerintem ez magának segíteni fog!”
Ez már két éve volt, és Béla titka azóta is a polcán porosodott, egészen egy hónappal ezelőttig, amikoris Bélát elbocsátották a boltból. Szegény teljesen maga alatt volt, elege volt az életből, minden próbálkozása balul sült el…
És találjátok ki mi történt: Béla kinyitotta a könyvet, és azóta is a benne foglaltakat próbálgatja, tanulgatja…
Mi is ebből a tanulság? Az, hogy amíg valaki nem érett meg rá, hogy a tudatába kerüljön az, amit mi már sokan tudunk, addig úgyse fogja őt érdekelni.
Anyukám szavaival: „Gyöngyöt a disznók elé.”-elvégre a titok nem porfogónak van, nem is asztal alá való támaszték, ebben szerintem egyet értünk.
Viszont ha valaki lejutott a mélypontra, na akkor kell odanyomni a kezébe az igazságot!
Amúgy ez velem is így történt, amikor már az egész világból elegem lett, akkor valami csoda folytán a kezembe került…és azóta is boldogan élek, amíg meg nem…. :D

Címkék:

HozzászólásokKedves András!

Van más tesztlehetőség is: hírTV, Echo TV, ATV, vagy egyáltalán hírek menjenek a háttérben.... ha nem leszel közben ideges, akkor a nyugalom állapotában vagy.:)Most hallgattam Ábrhámot

Egy hölgy azt kérdezte, hogy mit tegyen azzal, hogy ő bent van az "Örvényben"(Vortex, Ábrahám új terminológiája az elengedett, pozitív, teremtő tudatállapotra), de haza jön a férje, és morgós, nyavalygós?
A válasz az volt, hogy akkor nem vagy az örvényedbe, ha odavonzottad, és észre is veszed! Pláne, ha kiakaszt!

Anyám tipikus kommunikációs stílusa a panasz. Egy ideig neki feszültem, de amióta jobban vagyok :-), nem állok le vele. Nem akasztom meg a panaszkodást, csak elterelem valami másra a szót. És újra, és újra, és újra. De nem fáraszt,mert én jól vagyok, köszönöm.Kedves Mindenki!

Ez itt jó "lecke" mindenkinek! Isten őrizz, hogy a titokból is vallást csináljunk, és azt mondjuk, hogy vannak a "mi" meg az "ők", és "mi benne vagyunk", "ők meg nem", hiszen mint tudjuk mindenkit a végtelen energia, szeretet és lehetőség vesz körbe. Hogy ki mennyire van ráhangolódva az egy más, komplex kérdés. Tehát ilyen szempontból is csak a "mi", vagy az "én" létezik, vagy ha úgy tetszik, akkor csak a "vagyok van".:) Tekintsetek erre inkább úgy, mint egy ajándék: azt az örömöt, ami már benned van, legtöbbször szavak nélkül, pusztán a jelenléteddel el viheted ezen embereknek is. Hiszen még sok ilyen ember van. Már ez nagy segítség, hát még az, hogy akik a titok szerint élnek - még ha nem is tudják - NEM fognak helyeselni egy-egy ilyen kitörésre. S ez is már nagy dolog. Példával bemutatnám mire gondolok, hogy ne legyen olyan általános:
Elégedetlenkedő: - Jaaaj ez a mocskos kormány.... lopnak! Persze, hogy akkor az utcán is lopnak... mindenki lop, nyomorult ország ez. (Képzeljétek el, milyen ropogós és hétköznapi, szinte néha átlagosnak mondható teremtés ez.)
Ha egy örömteli ember van a közelben, ő nem fog helyeselni, persze tagadni semfogja a saját, és sokszor közös tapasztalat igazát, de "nem adja meg azt az élvezetet", hogy igen "helyes, hogy erre fordítjuk a figyelmünket". Csak ennyi! Már ez is sokat jelent, hiszen ha Elégedetlen2 megjelenik az üzletben, akkor ő rá fogja vágni:
- Igen ez borzalmas, bezzeg régen: akkor levágták a tolvajok kezét.
(Én meg ilyenkor magamban, ha tényleg ilyet hallok azt mondom: "Igen olyan csodálatos, hogy mégtöbb erőszakkal ráerőszakoljuk az emberekre az erőszak időleges hiányát, amiből persze később újabb erőszak születik. Tényleg csodálatos. Ünnepeljünk, majd röhögök magamban. - Persze ez ritka, mert kár ennyi gondolati energiát pazarolni az ilyen eseményekre. Ettől még persze pompás ez a bejegyzés.;-))Köszi....

Köszi szépen..!
Nagyon jót mulattam az írásodon aranyos volt, mert bár sajna tényleg vannak ilyen emberek is a környezetemben, de mégis...milyen igaz : ha csak a saját életemre gondolok, én is hasonlóképp jártam mint Béla...:-) Ki előbb ki később lesz érett a FELADATRA.
További szép napot!Eszembe jutott egy saját történetem.

2000-ben kezdtem intenzívebben foglalkozni a Titokkal, csak akkor még nem tudtam, hogy ez a neve.
Valaki a kezembe nyomott egy Müller könyvet. Elkezdtem olvasni és kb. a 10. oldalnál sírva csuktam össze, mivel egy szót sem értettem belőle. Gondolataimban cikáztak a szebbnél szebb magyaros káromkodások. Müllert egyenesen szar írónak tartottam. Érthetetlen volt, nem tudtam magamnak leképezni mondani valóját. Aztán rá 2 évre újra kézbe vettem, sőt én vettem magamnak meg a titkos tanítások című könyvét. Letenni nem tudtam, minden szavát értettem, sőt már meg is tapasztaltam addigra azokat amiről ott szó esik.
Boldog voltam mert tudtam, felnőttem a feladatomhoz. Azóta Müller az első számú kedvencem.
Csak ez jutott eszembe, hogy milyen fázisokon mentem keresztül, mennyi kálvária van mögöttem, mennyi harc önmagammal kapcsolatban. De igen, folyamatosan felnövök és ezt meghálálja az Univerzum.:)

Ahogy Katie Byronnál is áll:
"Az én szememben a mindenség három részre különül el: van, ami az én ügyem; van, ami a másoké; és van, ami kizárólag Istenre tartozik." "Feszültségeink nagy része abból származik, hogy nem a saját házunk előtt sepregetünk."

Mivel minden embernek más az útja és más a célja "idelent", ráadásul rendelkezik Szabad Akarattal. Rájuk kell hagyni. Nyújthatsz segítő kezet, vagy elfogadják vagy nem. Ha nem, onnantól nem a Te ügyed. Megtetted, amit szíved diktált, hű voltál önmagadhoz és kész. Eddig a Te ügyed, hogy más mit kezd ezzel, az már nem. Szerintem.:)))

Igen-igen ! Ismertem a mondást ! Disznók közzé gyöngyöt szórni nem érdemes ! Azt hiszem mindenki megérti az üzenetét, amit Jézus urunk is említett ! A gyöngy csak akkor gyöngy a kezedben ha észreveszed annak igazi értékét , ha nem csak üres kavicsdarab nem egyéb , amivel talán nyomorúságosnak hitt életedben megdobálsz egy éppen az utadba tévedt kutyát , aki éppen segíteni akar neked , mert sohasem tudhatod , hogy a segítség kitől érkezik :))))))))))))))) Köszönöm írásod :)) Ölellek MerkabaNagyon jó, nagyon

Nagyon jó, nagyon igaz...mindenre előbb meg kell érni, és befogadóképessé kell válni, hogy igazán hasson-üssön a dolog... :)Ati,

Te csak élj is boldogan! Nagyon szeretem az írásaidat, föleg, - bár tudom, hogy nem a kor számít, - tudván, hogy mennyire fiatal, mégis érett vagy...
Tényleg nem lehet senkin előbb segíteni, mint ahogy megérik rá, akkor viszont bármi lehet utolsó szalmaszál...:)
És visszamenőleg is számítani fognak a kimondott szavaink, amikről azt hittük, a falnak mondtuk.