Gyúrúnk vazze'!

gyúrunkÉrdekes dolgokat vélek felfedezni az életemben. Azt már jó pár hónapja sikerült teljesen megértenem, hogy az életem én teremtem. És bár ezt alapvetően nem nehéz tényleg megérteni, át is érezni és megélni már sokkal nehezebb. Mert jó, jó, értem én, hogy én teremtek. De akkor az a sok szar, ami még pár hónapja is jellemezte, az vajon hogy került oda? Ki a fene olyan hülye, hogy rosszat kíván saját magának? Ja, hát én! Szóval megértettem, átéreztem és azóta is élem.

Januárban eldöntöttem, hogy teljesen új életmódot kezdek. Egész életemben sportoltam,

kisebb nagyobb szünetekkel, mindenféle végletekbe esve. Váltogatta egymást a napi sok óra sport, meg a 2 hétig semmi. Aztán most januárban úgy döntöttem, hogy rendszerezem és pluszba, megbízok egy szakértőben. (Mindig is álmom volt egy magánedző. Az életem mostanra úgy alakult, hogy 2 magánedzőm lett! Elmondhatom, ez a kívánságom teljesült és végülis magamnak köszönhetem.)

Ahogy lassan átálltam az új életformára és töretlenül kitartottam, lassan felfigyeltem arra, az edzéssel ugyanaz a helyzet, mint a teremtéssel és a pozitív gondolkodással. El sem hiszitek mennyi párhuzam vonható!

Például vegyük először a testünk jelentőségét. Sokan, akik önfejlesztésre adjuk a fejünket, arra gondolunk, hogy csak túrjuk magunkat és minden szabad időnket ezentúl arra fordítjuk, hogy fejlesszünk. Olvasunk, ülünk a gép előtt, esetleg egy parkban elmélkedve, meditálva, stb.
Igen ám! De arról nem kéne megfeledkezni, hogy a lélek és a test bizony nagyon összekapcsolódó dolgok ebben a világban. A lélek a láthatatlan, a test a látható forma. Vagyis a test az, ami az általunk teremtett valóságban minket képvisel. (Ezek alapján azt gondolom, nem kell mellékvágányként külön hangsúlyoznom, hogy miért lényeges, hogy odafigyeljünk rá is!)

A testünk reakciói közül számomra a legérdekesebb párhuzam például az, hogy a test a zsírhoz ragaszkodik és előbb az izmot bontja… Ez számomra teljesen olyan, mint az az állapot, amikor makacsul ragaszkodunk elvekhez, viselkedésmintákhoz, félelmekhez, képtelenek vagyunk elengedni. Holott, ha elengednénk fejlődhetnénk. Ha a test a zsírt előbb bontaná, a testünk sokkal működőképesebb lenne! De ugyanúgy a jövővel van elfoglalva és a raktározással, mint a lelkünk. Ugyanúgy meg akarja őrizni a jó dolgokat magának, ahogy az egónk ragaszkodik számunkra pozitív (vagy legalábbis annak hitt vagy akár negatív) dolgokhoz.

Aztán például érdekes az is, hogy míg azt hisszük az ételmegvonással tudunk fogyni, valójában attól hízunk és a sokszori étkezéssel lehet fogyni. Sokan vannak, akik így próbálják a pozitív gondolkodást elérni. Rettegnek negatívat érezni (ételt enni), mert akkor még több negatív jön (elraktározott zsír), holott, ha hagynák áramolni az érzéseket (adnának kalóriát), az egó megértené, hogy nem kell félnie tőle (beindul a zsírégetés, hiszen bármikor van utánpótlás).

A legfőbb és legszembetűnőbb közös szabály ugyanakkor a tudatosság. Ha tudatosan étkezel, edzel, a kép (a tested) pontosan úgy alakul, ahogy szeretnéd. Ha tudatosan teremtesz, a valóságodban megjelenő kérések, pontosan olyan képet öltenek, amilyennek elképzelted őket vágyad megszületésekor.

Mindez pedig csak igazolja, hogy a világ tényleg így működik. Az elvek teljesen ugyanazok. A testünk mechanizmusai ugyanolyan érthető szabályokra épülnek, mint az életteremtés érthető szabályai, dehát mitől is lennének mások, ha ugyanazon energia mozgatja!
Csak rengeteg a tévhit és rengetegszer csapjuk be magunkat azzal, hogy megpróbálunk csalni és trükközni ezekkel a mechanizmusokkal! Közben pedig csak teremtjük a „szart” az életünkbe. Mert magunkat becsaphatjuk, de ezeket a törvényszerűségeket nem.

Talán emlékeztek a Titok könyv gravitációs példájára. Arra, amikor a vonzás törvényét a gravitációhoz hasonlítják. Gondoljatok erre, amikor jön a „csak”, „de”, „ha”, „de igen” és társai. A gravitációt normál körülmények között egy átlagember egy átlag napon be tudja csapni? Érdemes felismerni a kifogásokat, amiket mi magunk gyártunk. Érdemes odafigyelni az ellenvéleményekre, nyitni olyan meglátások felé, amik nem feltétlenül tetszenek. Mert hiába ugrasz fel, a gravitáció vissza fog húzni. Megtalálhatod a módját, hogy ideig óráig kicselezd, de uralni csak úgy tudod, ha a szabályokat megtanulod és alkalmazod, ha elfogadod, hogy a közegben, amiben jelenleg élsz a gravitáció az úr. Ugyanakkor ez nem zárja ki, hogy akár repülj, egyedül annyi a dolgod, hogy a törvényt megismerve alkalmazod.

Mindezt összefoglalva elmondható, a valóságod komplex dolog, ami nem csak a lelkedből és nem csak a testedből áll. Ezek a részek, amiket gondoznod kell és tudással harmóniába hozni a nagy egésszel. Egyetlen apró részlet sem elhanyagolható, kihagyható vagy kicselezhető. Ugyanakkor sokkal egyszerűbb, mint, amilyennek tűnik, hiszen, ha egyszer átlátod, már minden területen ugyanolyan sikeresen alkalmazod majd TUDATOSAN. Tehát gyúrunk vazze’!

Megjegyzés: Az írásom szellemi alkotásnak minősül, ezért egészét vagy kiragadott részét reprodukálni, abból újabb műveket készíteni, forgalmazni, nyilvános helyen megmutatni (pl. egyéb weboldalakon közzétenni, publikálni), előadni a forrás pontos megjelölése illetve hozzájárulásom nélkül jogi következményeket von maga után.

Hozzászólásokxiaozhengzheng

2018-11-13 xiaozhengzheng
michael kors handbags
uggs outlet
uggs outlet
coach factory outlet
nike outlet
pandora charms
kate spade outlet
canada goose jackets
nfl jerseys
michael kors outlet online
coach outlet
kate spade outlet online
michael kors outlet clearance
michael kors handbags
christian louboutin outlet
kate spade outlet online
ray ban sunglasse
prada outlet
ray ban sunglasses
coach outlet online
jordan shoes
coach outlet
polo ralph lauren
cheap nfl jerseys
canada goose
moncler outlet
canada goose outlet
coach outlet online
moncler jackets
lunette ray ban
polo outlet
pandora charms sale clearance
coach outlet online
michael kors handbags
canada goose
kate spade sale
mbt shoes outlet
pandora jewelry
polo outlet
christian louboutin
pandora charms sale clearance
kate spade outlet online
coach outlet online
moncler coats
cheap oakley sunglasses
christian louboutin
christian louboutin outlet
oakley sunglasses
ugg outlet
christian louboutin outlet
yeezy boost 350
coach outlet online
moncler jackets
louboutin outlet
ugg boots
true religion jeans sale
canada goose outlet online
pandora charms
polo ralph lauren
canada goose
yeezy shoes
coach factory outlet
adidas nmd r1
pandora outlet
ugg outlet
mbt shoes
ferragamo shoes
uggs outlet
michael kors outlet
coach outlet store online
polo ralph lauren outlet
yeezy boost 350
canada goose outlet
kate spade purses
louboutin uk
coach factory outlet
mbt
pandora jewelry
mont blanc outlet
pandora outlet
prada handbags
polo ralph lauren
pandora outlet store
adidas yeezy boost
nmd adidas
cheap oakley sunglasses
coach factory outlet
coach outlet
coach factory outlet
michael kors outlet online
christian louboutin outlet
canada goose
ray ban wayfarer
tory burch sandals
adidas outlet online
mbt outlet clearance
adidas outlet
canada goose jackets
pandora charms outlet
ugg boots outlet
kate spade bags
true religion jeans
michael kors outlet
christian louboutin shoes
coach factory outlet
cheap ugg boots
oakley sunglasses wholesale
pandora jewelry outlet
canada goose outlet
adidas outlet
pandora jewelry
cheap mlb jerseys
adidas superstar shoes
polo ralph lauren
red bottoms
christian louboutin shoes
nike outlet onlineigen szerintem is a ember

igen

szerintem is a ember csak anyira lehet egészséges, amennyire a szelleme, és a teste egészséges, mivel ezek egy egységet alkotnak.
igen- a magyar nyelv nagyon kifejező tud lenniKedves Jani!

Teljesen érthető!

Fejet hajtok, mert felnézek. :)Hm.. hm.. hm..

.. asszem a test és lélek párhuzamát nem is lehet kétségbe vonni.
Van egy táblázatom, ami nagyon jól mutatja a lélek anyagának összefonódását.

A magyar nyelvben nagyon szép magyar-ázatok vannak erre.
Nyakaskodik, váll-alja, hát-tér, meg áll a lábán, kezébe veszi a dolgokat és kezeli, derék ember, stb...

Mostanában és is rászoktam a gyúrásra wazze, de azt tapasztalom, hogy a lelki gyúrás már ugyan olyan jelentőséggel bír, mint a testi.

No meg is találtam közre adom.
Szellemi EGÉSZ-ség
Szellemtest építés, minden nap edzem, minden gondolattal erősítem, minden szellemi erőmmel, szellem erősítés.

Miért szükséges ez a teremtéseinkhez??

A szellemi egészség nélkül, nem is igazán tudjuk, mit is teremtsünk, ha tudjuk is nem vagyunk képesek végre hajtani, ha elindulunk a teremtés útján, mindenféle akadály gördül elénk. Amit elsősorban szellemi erővel lehet átlépni, ledönteni, leküzdeni, felemelni, stb..
Tehát a szellemi egészség, fontos.
Nos mit is jelent ez
A testet, mint szimbólumot, fogom használni, hogy érthetőbb legyenek az összefüggések a testépítést, mint szimbolikát fogom alkalmazni és valahol meggyőződésem, hogy maguk a testépítőknek is ez a belső motivációjuk, csak ők sajnos, sok esetben leragadnak az anyagnál, a húsnál, pedig itt sokkal többről van szó.
Úgy érzem, most, hogy ez kis előadás így teljes és összefüggő hiszen azoknak akik itt ülnek, teste mindenkinek van.
Ti lesztek az elsők, akinek ezt elmondom, és nagyon kíváncsi vagyok mennyi re érthető, amit adni szeretnék.

Bal és jobb agyfélteke összehangolása, értelem és érzelem.

Szem: látni, ránézni a dolgokat, belátom.
Fül: hallani, hallgatok rá, hallgatok az eszemre, hallgatok a szívemre, minden porcikám azt súgja.
Orr: megérezni a szagát a dolgoknak, valami bűzlik, mint akit orrba vágtak.
Száj: étel=élet, nyelv ízlelni, fogak rágni, rágódni, torok nyelni, gyomor megemészteni, máj, epe, hasnyál mirigy, végbél, elengedés
Nyak: a fejet forgatja körbe, körültekintés, nyakaskodás.

Mell: szív jó szívű, szívére veszi, tüdő, lélekzet, mellemre ölelem, szeretet, hit, remény, bátorság, merészség, teljes mellszélességgel kiállok érte, ide lőjetek, teljes mellszélességgel kiállok magamért..:))
Hát: háttér, múlt, tartás, mihez tartás, magatartás, egyre erősebb, ehhez tartom magam

Váll: vállalás, vállalom, erősebb a vállam, többet vállalok, felelősséget vállalok, egyre erősebb a vállalássom
Kar: akar, tetterő, kézben tartom a dolgokat, kezelem a dolgokat, tricepsz eltolás távolítás, bicepsz húzás, tetterős vagyok, erős az a-kar-at-om
Has: lapos has, erős has, megemésztem a dolgokat.
Derék: derék ember vagyok, derekasan helyt állok, egyenes derékkal járok, egyre derekabb emberré válok.
Láb: biztos lábon állni, erős lábon állni és megtenni a szükséges lépéseket, az előre lépéseket a haladás érdekében, egyre erősebb lábon állok.

Így komplett összefüggéseiben épül, fel a szellemi EGÉSZ-ség ez a meglátásom a lelkiségben is mint a testiségben minden összefügg mindennel.

Körültekintés, vállalás, önbecsülés, akarat, tetterő, kezelés, kézben tartás, magatartás, önbizalom, hit, remény, szeretet, tartás, teljes mellszélesség, erős háttér, derekasság, megállok a lábamon, erős lábon állok, kétlábbal állok a földön, haladok, megteszem a szükséges lépéseket, előre tudok lépni.
Erős vagyok :DD

Minden jót mindenhez :DDSzia Ritocska!

A mostani irásodbol nagyon megfogott a "nincs de" rész. Azt is Tőled tanultam, hogy ha el akarok vmit érni, akkor ne használjam a az akarom, szeretném kifejezéseket. Most döbbentem rá hogy a kifogásoló szavakat is milyen gyakran használom, így nem csoda ha hiba csúszik némelyik számításomba.
Szóval köszönöm. Ezentúl erre is figyelek. :)Drága Ritocska!

Hát igen.. Szívemből vagyis testemből szóltál. Ép testben ép lélek.. Hasonló a cipő és nem szorít :) A mozgás örömét, jótékony hatását én is érzem.. Felszabadul az adrenalin, endorfin vagy nevezzük csak boldogság hormonnak.. Mi lenne , ha felírnánk a mozgást a leszarom tabletta mellé?? :) Én alkut kötöttem a testemmel... Miden szépet és jót megadok neki(és ebbe természetesen a mozgás is beletartozik) és Neki csak annyi a dolga, hogy tegye A DOLGÁT:. Hogy mi az?? Szépnek lenni, egészségesnek lenni és gazdája lelkének dicsőségére lenni... Mert olyan szépen mondtad. Test és Lélek kézen fogva járnak... Tehát csatlakozom: Gyúrjunk Wazze és közben teremtsünk szép testet magunknak és EMLÉKEZZÜNK a tökéletes Lelkünkre..
Köszönettel NEKED drágaság: Gyöngyi P2 :):)

Ritocska,
mosolyogtam. Nagyon aranyosan és kíméletesen írtad le a valóságot. És a legjobban az tetszik, hogy én is tapasztalom ennek a működését...:) Sőt, sokak szerint már bőven szemmel látható az eredményt, tehát mindenkit csak bíztatni tudok a fentiek alkalmazására.
Nincs DE! :)

Ölellek