Hála (2.)

Hálás vagyok a Napért, akit én "Arany Nap Anyácskának" hívok. Meggyőződésem, hogy élőlény, és nőnemű. Ő minden élet anyja. Nélküle nem létezne a Földön semmi. Csak ad és ad, és nem kér cserébe semmit. Tőle lehet megtanulni az önzetlen szeretetet, mert Ő maga a szeretet. Nagyon szeretem, amikor süt, átmelegít, és csak nagyon ritkán bújok el előle az árnyékba:-)
Hálás vagyok a Földért, Földanyánkért, aki szintén élőbolygó. Ha a Föld nem lenne, ha nem táplálna minket, nem létezne élet.
Hálás vagyok az esőért, ami vizet ad a Földnek, és segít, vigasztal, amikor szomorú vagyok.
Hálás vagyok a szélért, ami elfújja az állott, megposhadt levegőt, felfrissíti az életet, összekócolja a hajamat:-)
Hálás vagyok a fáknak, akik gyümölcsöt adtak nekem, és nem kértek cserébe semmit; sem pénzt, sem azt, hogy viselkedjek "jól". Meggyőződésem, hogy a Föld termése mindannyiunké. A fák azt akarják, hogy egyetlen egy éhes ember se legyen a Földön. Hálás vagyok a cseresznyefáknak, a meggyfáknak, a körtefáknak, az almafáknak, a birsalmafáknak, a szilvafáknak, a sárgabarackfáknak. Mennyire-de-mennyire finomak voltak az óriási, mézédes, nagyranőtt barackok:-) Hálás vagyok a diófáknak. Hálás vagyok a bokroknak, amelyeken mogyoró termett. (Igaz, ezek termését a mókusok mindig megették.:-)) Hálás vagyok a ribizlibokornak, a málnásnak, a büszke-bokornak.
Hálás vagyok az őszibarackoknak, a görögdinnyének, az uborkának, a salátának, a krumplinak, a sárgarépának, a fehérrépának, a petrezselyemnek, a zellernek, a karalábénak, a zöldborsónak, a sárgaborsónak, a babnak, a lencsének, a búzakalásznak, és a kenyérnek, a kalácsnak, a süteményeknek, a cukornak és a méznek ...
Hálás vagyok az állatoknak, akiket megettem, meghaltak értem, főleg csirkéknek és néhány disznónak, meg halaknak. Hálás vagyok a tyúkoknak, hogy rengeteg tojást tojtak, amelyekkel tápláltak engem.
Hálás vagyok a fenyőfáknak, hogy minden évben karácsonyfává alakulnak.
Hálás vagyok a virágoknak, mert szépségükkel és illatukkal vigasztalnak, jókedvre derítenek, és emlékeztetnek rá, hogy az élet szép:-) Különösen szeretem a rózsát és a margarétát, de az összes többi virágot is!:-) Hálás vagyok a pillangóknak és a méheknek.
Hálás vagyok a Holdnak, aki olyan nagyon szép volt a tenger felett. Hálás vagyok Neki, mert Ő szabályozza a tengert és a menstruációt, az évszakokat és az évet, kiegyensúlyozza a Föld tengelyét. Nélküle nem lehetne a Földön élni.
Hálás vagyok a Tengernek. Meggyőződésem, hogy Ő is élőlény. Hálás vagyok, hogy fürödhettem benne, kagylókat gyűjthettem a sziklákon, mert megmutatta, hogyan él, milyen apályban és dagályban és milyen amikor este rászáll az összes sirály, és a Tenger elalszik. Csodálatos nyugalom tölti el ilyenkor a Földet és az ember lelkét.
Hálás vagyok a madaraknak: a galamboknak, mert annyira szelídek, hogy kézből lehet etetni őket, a verebeknek, mert gyönyörűen énekelnek, (igen énekelnek, ha nem hiszitek, költözzetek össze velük:-), a rigóknak, mert szépen trilláznak, a sirályoknak, mert imádom nézni őket, ahogy repülnek a víz fölött. Hálás vagyok a hattyúknak, mert annyira szépek, és a vadkacsáknak, mert mindannyian hozzátartoznak a Balatonhoz. Hálás vagyok mert nagyon sokat fürödtem a Balcsiban.
Hálás vagyok a csillagoknak, mert valahányszor felnézek rájuk, boldog és szabad vagyok, mert tudom, hogy a világ végtelen. Ugyanezt érzem, ha felnézek a kék égre, és a pici selymes bárányfelhőkre. Hálás vagyok a csodálatos, élő, lélegző Mindenségnek!:-)

Címkék:

Hozzászólásoktárgy

Istent dicsérem és hálás vagyok neki naponta. (nem vagyok vallásos). tegnap lett vége egy balatoni körbekerülő túrámnak,inkább a túlélésről szólt,
mintsem a felhőtlen szórakozásról. remeg a kezem a fáradtságtól,a hátsóm már nem fáj,alig aludtam,valami mérges pók több helyen megcsípett,a szúnyogokról nem is szólva.
sokat fotóztam,ide nem tudok föltenni,nehéz is lenne kiválasztani melyiket osszam meg.

GáborÉn pedig hálás vagyok azért

Mert van aki annyira szeret, hogy háklisan, hisztisen is el tud viselni és még akkor is szeret :) pedig szinte kibírhatatlan vagyok akkor.Én pedig, kedves Fleur, hálás

Én pedig, kedves Fleur, hálás vagyok Neked, amiért mindezt így érzed, és amiért le is írtad, hogy olvashassam:) Köszönöm:)