"Ha nem szóltál volna..."

ha szóltál volna, ShaktiMinap érdekes beszélgetés fültanúja lettem. Akaratlanul is kihallottam a pár-beszédből az alapkonfliktust jellemző szavakat.

„Gyáva vagy elmondani a véleményedet!” – kiáltott fel diszkrét hangerővel a nő.

„Mert neked nem lehet elmondani semmit! Rögtön besértődsz! Azt hiszed, minden ellened van!” – reflektált a férfi.

Vajon mi nők, tényleg annyira érzékenyek lettünk, hogy nem bírjuk elviselni a nyilvánvaló tényt: az igazság néha fáj.

A férfi programot szervezett a hétvégére. A betervezett esemény megbeszélésekor a nő is jelen volt, így – a férfi, bátor vélemény-nyilvánítás helyett -, kimondta a visszavonhatatlanul hangzó varázsmondatot:

- Igen, ott a helyünk!

„Nekünk. Neki és nekem.” – gondolta a nő.

Már közeledett a program napja, s a hangulat érezhetően egyre feszültebb lett. A ki nem mondott szavak dolgoztak tudat alatt. A nő érezte, vissza kellene lépnie, de várt, hátha megkérik rá. A férfi is érezte, hogy szólnia kellene, de próbálta halasztgatni a dolgot. Majd szól. Gyűlölte a konfrontációt!

Elérkezett az esemény napja. A nő tétován, várakozón állt az ajtóban, karjait összefonva mellkasán. Aztán nem bírta tovább az érzelmi nyomást, a beszédes hallgatást és megszólalt:

Jó olvasást! Shakti

Hozzászólásokkedves Harmatcsepp, a könyv

kedves Harmatcsepp, a könyv kapható a Libriben, Alexandrában, minden nagyobb könyvesboltban, illetve rendelhető - talán legolcsóbban - a Triviumtól, aki kiadta:
üdv,
AdminEgyáltalán nem álszent módon kívántam minden jót. :D

Őszintén, tiszta szívből tettem, mert tényleg úgy gondolom, hogy a tömegek ezt fogják fel.
És ez nem baj, így sokakhoz eljut az üzenet.
De attól még nem elit irodalom, hanem ponyva, tényleg hülyeség Jókaihoz hasonlítani, ebben egyetértünk.
És kösz, nem olvasom el, ahogy a Titok című könyvet sem olvastam, mert már beleolvasva láttam, hogy unni fogom, annyira egyértelmű dolgokat taglal.
Viszont sokaknak segített.
Így van helye.
Csak nem az én könyvespolcomon. :-)Origami

"Bizonyos igényszint alatt"??? Olvastad a könyvet?
Nem? Épp itt az ideje! Utána visszatérhetünk a "nyilatkozatodra". Addig számomra ez nem egy építő kritika, csak egy rosszindulatú vélemény.
"hadd idézzem a kiadó szavait, ez hölgyeim és uraim nem egy szinglitörténet, ez már irodalom :)"
Hagy helyesbítsek Imi, ezt a főszerkesztő bácsi mondta, akinek most jelent meg a 11(!). könyve! Ponyvairodalom? Lehet. Viszont amíg nem olvastad, tán nem kellene véleményt formálni.
Gratulálsz? Nem kell! Túl álszent!kedves Ori, szerintem

kedves Ori, szerintem felesleges az almát körtéhez hasonlítani. gondolom nem olvastad a könyvet, de azért ítélkezel felette. mindenesetre tény, hogy a szórakoztató irodalmat ez a mű meghaladja, mert az életről szól, és tele van olyan tanításokkal, melyre nagy szüksége van az embereknek. épp ezért örülök - és nem véletlen hogy Shakti a nagyon kevés új magyar írók közé - titok ide vagy oda - bekerült. :-)Hát, igen, a ponyvairodalom is irodalom, akkor is...,

ha Shakti azért nem egy Jókai.
Attól még lehet szórakoztató.
Bizonyos igényszint alatt.
Mindenkinek más az ízlése és a felfogóképessége, ezért erre is nagy szükség van.
Tehát, sok sikert mindenhez Shaktinak!zseniális könyv a Szex és

zseniális könyv a Szex és Titok, végre egy merész írás, ami feszegeti az okokat, hogy miért úgy ahogy, és hogyan tudsz változtatni. hadd idézzem a kiadó szavait, ez hölgyeim és uraim nem egy szinglitörténet, ez már irodalom :)