Ha az ember rendben van, akkor rendben lesz a világa is

puzzle emberOlvatam egy jó történetet, amelynek mondanivalóját pontosan az életemre tudtam vetíteni, mikor éppen úgy éreztem, hogy el vagyok veszve, és csak valami csodára vártam, hogy valami történjen, valaki tegyen valamit, hogy nekem jobb legyen, lényegében úgy éreztem velem nincs semmi gond, a világgal van baj.

Majd egy Önserkentő könyv került a kezembe és elkezdtem olvasni (az a könyv már 5-10 éve ott volt a polcon de nem olvastam, talán csak most volt rá szükségem, nem tudom hogy miért pont akkor került a kezembe, de azt hiszem épp jókor találtam rá).

Az egyik történet amit, pont az elején olvastam egy lelkipásztorról, és a kisfiáról szól:

A lelkipásztor egy szombat reggel meglehetősen nehéz körülmények között próbált felkészülni a prédikációjára. A felesége elment vásárolni. Esett az eső, a kisfia unatkozott és nyugtalan volt, mert nem tudott mit csinálni. Végül a lelkész kétségbeesésében elővett egy régi magazint, átlapozta. Talált egy szép színes oldalt. A világ térképe volt rajta. Kitépte a lapot, szétszaggatta, a darabkákat szétszórta a szoba padlóján és ezt mondta: "Johnny, ha össze tudod rakni a térképet, kapsz tőlem egy huszonöt centest."
A lelkész azt hitte, hogy egész délelőttre való munkát adott Johnnynak. De tíz perc múlva kopogtak az ajtón. A kisfia volt az összerakott térképpel. A lelkész meg volt döbbenve, hogy Johnny ilyen gyorsan végzett a feladattal. Ott voltak a papírdarabkák, gondosan összerakva, és a hibátlan világtérkép.
"Kisfiam, hogy tudtad ilyen gyorsan összerakni?" - kérdezte a lelkész
"Ó! -mondta Johnny- nagyon egyszerű volt. A másik oldalon egy ember képe van. Egy papírt tettem a földre, összeraktam az embert, aztán egy lapot tettem a tetejére, és megfordítottam az egészet. Rájöttem, hogyha rendbe teszem az embert, a világ is rendben lesz."
A lelkész mosolygott, és átadta a fiának a negyed dollárost. "Te pedig megadtad a holnapi pédikációm témáját- mondta- Ha az ember rendben van, akkor rendben lesz a világa is"

Mély tanulság rejlik ebben az egyszrű történetben. Ha szerencsétlennek érzed magad a világban, és a világot meg akarod változtani, a legjobb hely, ahol kezdheted, magad vagy.

Ahogy ezt átéreztem, megértettem akkor rájöttem, hogy igenis velem van baj, a világ pedig pont olyan, mint én, mert én teremtem a saját világom. Tehát nekem is kell helyre hozni, olyanra formálni amilyenre szeretném.

Remélem nektek is legalább olyan hasznos lesz ez a kis történet, mint számomra.

Üdvözlettel mindenkinek
Emerius

HozzászólásokHúúúú :)

Milyen jó, hogy Secret Adminunk megteremtette a kedvenceket, igy elindultam újra az olvasgatásban, keresgetésben. És most vettem észre, hogy ezt az írást még nem olvastam.
Drága Emerius :) Köszönet érte :)
Igen, mindenkinél előfordul, hogy takarítani kell önmagában, most én is egy ilyen folyamaton megyek át. És azt vettem észre, hogy mikor a tisztulást érzem, akkor egyre több sikerem van, egyre több vágyam teljesül. Aztán megint elindul egy rossz érzés, csalódás, megint rendberakom magam, és újra teremtek.
Tudom, hogy mivel ezt a négyrétegű bioruhát választottam, ezért folyamatosan kell megtapasztalnom milyen EMBERnek lenni. És már azt is élvezem, mikor a negatív érzelmeket rövid időn belül pozítiv rezgéssé alakítom át. Hiszen ez is velejárója ennek a mostani életemnek.
Már arra is rájöttem, hogy sokkal több vagyok annál, amit csak gondolni is tudok magamról, de ettől néha égnek áll a hajam, mert ez a gondolat nagyon fantasztikusnak tünik.
Köszönöm mégegyszer, hogy elindítottál valamit bennem :)
Szerető öleléssel: Öbike :)

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Emerius:)

Korábban olvastam ezt a történetet.
Jó volt újra.Örülök,hogy minden így "klappol":)
A könyvre ráakadtál,a történetet vonatkoztattad,felismerésre jutottál.Minden rendben.
Kell ennél több?:)Belső rendünk ....

Köszönöm a történetet, valaha, valahol már olvastam, de sajnos én is hajlamos vagyok megfeledkezni mély igazságáról, könnyebb külső okokat találni nehézségeinkre, mint magunkban rendet rakni. Pedig - talán túlérzékenységem miatt - nálam ez a rendben-lét, nem rendben-lét fizikálisan is jelez. Már megfigyeltem, ha egy feldolgozatlan lelki problémám van, 1-2 napon belül sajnos fizikai tüneteket ölt /szédülés, rossz közérzet/ és ezt nem nyugtatókkal lehet helyrehozni. De mint annyi sok minden, ha észrevesszük, pont akkor talál ránk, amikor arra a legnagyobb szükségünk van. Nekem is van olyan könyvem, melyet már évek óta megvettem és most csodálkoztam rá, hogy ez nekem megvan. Szinte a kezembe fordult takarítás közben. Így ért most a történeted, köszönöm, és én is kezdem a "nagyatakarítást", mert nem a világ homályosabb, az "ablakaimat"kell megtisztítanom és kitárnom ...., mert a fény igenis egyformán áramlik csak nem mindig vesszük észre.