Expecto patronum

expecto patronumNapok óta foglalkoztat a gondolat... expecto patronum, és huss, elsuhannak a negatív energiák, és átjár a pozitív érzés, az öröm vagy az életöröm. A felismerés eme varázsigére... egy fáradt, sötét, borús estén történt. Mikor lefekvéshez készülődtem bekapcsoltam a tv-t és pont a Harry Potter valamelyik része ment az egyik kereskedelmi csatornán.
Gondoltam hurrá, végre egy olyan film amin nem kell gondolkodni és csak zümmög a háttérben. Könyv formájában már ismertem a történetet (mind a hét könyvet olvastam), de a látvány és a technikai megoldások sok újat mutattak (régi énem közbe vágna - már el sem kell olvasnunk a könyveket no és a képzelet minek is??? :)-de ez a szempont nem fontos). Éljen az olvasás és a filmezés!

Nah igen elkanyarodtam. A varázsige úgy működik, hogy a dementorokat elűzi ez az ige, vagyis a pozitív gondolatok sokasága. S arra gondoltam, hogy ez az életben is így van, ha csalódás ér, megbántanak akkor a boldog emlékek felidézése kiütheti, átírhatja a negatív hatást! Ez egy olyan jó dolog szinte mindennapi mágia. Mert ezt a "fegyvert" mindenki alkalmazhatja, ebből meríthetünk erőt, nem? Szerencsés vagyok és hálás azért, hogy jó emberek vesznek körül és lassan és biztosan elérem azokat a célokat, amiket kitűzök magam elé. De azért sérelmek és csalódások engem is érnek, amikre most megtaláltam a varázsigét! Expecto patronum...s már csak a vonzás törvényének kell engedelmeskednie, hogy ez az öröm sokasodjon és még több érjen. Mert ahogy az életemen végiggondolok nem találok egy nagyon erős emléket, hanem sok kicsit, amik összesítve szupernovává nőhetnek. Apró emlékek, amik jók és pozitívak semmi eget rengető nem történt velem eddig, de a kis emlékek is emlékek - a tenger hűs fuvallata, a diplomaosztó, egy ölelés, egy elismerő pillantás stb. azok az érzések, amik nagyon mélyen elrejtettem magamban, mert lehet könnyebb azon nyavalyogni, hogy "velem nem történik semmi jó" és "milyen szerencsétlen/boldogtalan vagyok". Mert nem ez az elvárás, hogy panaszkodjunk. Bár sokszor úgy érzem mást sem tudunk. Lehet félünk kimutatni az örömünket, érzelmeinket??

Most kimondom, összesítve minden pozitív gondolatomat, minden vágyamat belesűrítve - expectó patronum - távozzon minden negatív energia/személy és egy jobb jövő, jelen vesz körül ezután. Úgy akarom várni a szülinapom, hogy minden pozitív irányban megváltozik körülöttem, megtalálom/bevonzom a társam és boldogan élünk ...

HozzászólásokKedves Lujzicat:o)

Bár nagyon fáradt voltam,de én is megnéztem a filmet.
Szuper volt!Biztos vagyok benne,hogy megtalálod az igazi társad és boldog leszel,illetve BOLDOG VAGY!:o)
Legyen mindenki boldog "expecto patronum":o):o)Hát, akkor Kedves Lujzicat!

Veled együtt mondom: expecto patronum!

Szeretettel: Judit

"Csak egy helyen szeretnék élni, és ez az a hely, ahol a szeretet örökké uralkodik."