Hasonló a hasonlót vonzza a kapcsolatokban is? – A Nagy Félreértés

angyal és ördög„Hasonló a hasonlót vonzza” – mondja ki a Vonzás Törvénye.
És ez teljes mértékben igaz is!
Mégis többször szembesültem az elmúlt időszakban azzal, hogy ezt a törvényszerűséget, valamiféle félreértés övezi. Legfőképpen, ami az emberi kapcsolatokat illeti.

Ez a félreértés alapvetően abból ered, hogy sokan csak felszínesen értelmezik ezt a kijelentést. Ennek az a következménye, hogy például nem értik, miért viselkedik velük egyik-másik ember úgy, ahogy viselkedik.
Felvillan bennük a „hasonló a hasonlót vonzza” törvényszerűség, de rögtön tiltakozni is kezdenek, hogy az nem lehet, mert ők aztán soha nem viselkednének úgy, ahogy a másik ember viselkedik, ők nem olyanok, mint az a másik ember, akkor most hogyan is lehetséges ez?

Való igaz, hogy az, hogy valaki, valamilyen módon viselkedik veled, nem feltétlenül azt jelenti, hogy Te magad is olyan vagy, és úgy viselkedsz, mint az a másik ember.
A „hasonló a hasonlót vonzza” alapelv, nem a konkrét fizikai megnyilvánulásra vonatkozik. Vagyis emberi kapcsolatainkban nem arra, hogy milyen a viselkedésünk, vagy a hozzáállásunk más emberekhez.

A „hasonló a hasonlót vonzza” alapelv egy energetikai alapelv. Egy energetikai törvény. Ez azt jelenti, hogy valójában az energia minőségének hasonlóságára utal. Arra, hogy egy gondolat, tapasztalás, állapot vagy akár viselkedés milyen energetikai jellemzőkkel bír. Az energiát magát pedig leginkább a rezgési frekvenciájával tudjuk jellemezni.
Egy adott viselkedés, vagy állapot rezgési frekvenciája pedig nem csak egy teljesen megegyező állapothoz vagy viselkedésmódhoz lehet hasonló, hanem adott esetben egy olyanhoz is, ami látszólag teljesen ellentétes azzal. Hogy miért?

Nos, azért mert a Törvény a kapcsolatainkban valóban nem arra válaszol, hogy milyen a hozzáállásunk más emberekhez, hanem sokkal inkább arra, hogy milyen a hozzáállásunk saját magunkhoz! Vagyis, ha valaki lekezelően, nagyképűen, vagy arrogánsan viselkedik velünk szemben, ez nem azt jelenti, hogy mi magunk is lekezelően, nagyképűen és arrogánsan viselkedünk másokkal, hanem azt, hogy a saját gondolatainkkal mi saját magunk lekezeljük, leértékeljük önmagunkat, és mélyen belül nagyképűen és arrogánsan viseltetünk saját magunk irányába.

Belátom, ezt nem könnyű megérteni, és még nehezebb elfogadni. De a kapcsolataink bizony az önmagunkról alkotott gondolatainkat tükrözik vissza. Ahogy gondolkodunk önmagunkról, ahogy viszonyulunk önmagunkhoz, ahogy bánunk önmagunkkal, úgy fog gondolkodni rólunk, viszonyulni hozzánk, és bánni velünk a környezetünk is.

Szemléld hát így az életedben felbukkanó embereket és a viselkedésüket, bármilyen emberi kapcsolatban, akár a munkahelyen, akár otthon a házasságodban, vagy a gyerekeidet illetően. Figyeld magad, miközben őket is figyeled. És ha viselkedésük bármilyen apró részlete, bármilyen minősége kellemetlen érzelmeket kelt benned, vizsgáld meg a saját bensődet, és vizsgáld meg azt, hogy a Te saját magadról alkotott gondolataidban, milyen formában jelenik meg ugyanaz a minőség, ami a másik viselkedésében zavar.

Embertársaid két lábon járó tükrök a számodra.
Nem bántani akarnak ezzel, hanem segíteni. Egyenesen Te hívtad őket magadhoz, hogy saját belső világod visszatükrözésével segítségedre legyenek.

Használd hát e tükröket, és légy hálás segítségükért és útmutatásaikért!

HozzászólásokGreat Article

Mau cari yang terpercaya silakan mampir kesini gan ??? Pusat obat aborsi Terpercaya / Obat Telat Bulan / Obat Penggugur Kandungan. Good Doctor Company memberikan Cara Menggugurkan kandungan dengan aman dan dipercaya oleh ratusan pelanggan, BUKTIKAN !!!
Atau mau lihat jual obat aborsi.

Good post. I learn something new and challenging on blogs I stumbleupon every day.
It will always be exciting to read content from other writers and use a jual obat aborsi and obat aborsi little something from their jasa pembuatan website.Thanks for explain

Mau cari yang terpercaya silakan mampir kesini gan ??? Pusat obat aborsi Terpercaya / Obat Telat Bulan / Obat Penggugur Kandungan. Good Doctor Company memberikan Cara Menggugurkan kandungan dengan aman dan dipercaya oleh ratusan pelanggan, BUKTIKAN !!!
Atau mau lihat jual obat aborsi.

Good post. I learn something new and challenging on blogs I stumbleupon every day.
It will always be exciting to read content from other writers and use a jual obat aborsi and obat aborsi little something from their jasa pembuatan website.Kedves Álomkereső

ez a következtetés, levezetés egyszerűen zseniális!
Ezért nyomják el a gyávákat és emelik magasra a bátrakat. Fontos eszköz az önértékelés, kincs az egészséges önbizalom.
Köszönöm az írásod. :)

"A jó, a szép, és a remény mindenben benne van, benne él. A felkelő nap sugarában, a kimondott szó erejében, egy édes kacagásban, akár egyetlen pillanatban."Drága Barátaim! :)

Juditmama, Bea, Deni, Zsul, Felebarát, Zorba, Humorgumo, Öbike, Ery, Peg, köszönöm, hogy olvastatok és hogy hozzászóltatok! :)
Békés estét mindenkinek! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás Törvényéről........... érdekes egybeesés

....... ugyanis érthetetlen konfliktusba keveredtem pillanatok alatt ma valakivel akivel nem szabadott volna. Most, h. olvashattalak .... igen ..... leesett a tantusz.Megértettem annak az üzenetét ami ma szinte ordított velem a szituációban. De miért kell ahhoz mindig egy mankó, h. felgyúljanak a reflektorok :)))))))))))))
Köszönöm szépen
eDrága Sanya!

Teljesen világos és teljesen világos, hogy milyen borzasztóan nehéz.
Köszönöm szépen!:)))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryFelebarát:)

Most

A hozzátartozó emberi cselekedet:) És voltaképpen a csapból is az folyt, hogy így meg úgy rossz. Nos füleim szellősek lettek így a csapot elzártam. Nem érdekel ki mit mond egy olyan dologról amit egyfelől én sem ismerek tisztességes mélységében és aki mondja az sem. És ez nem csak a vallásra értendő nálam, hanem mindenre, bármire. Hiszen csak a száj beszél, a hangos elme. Valaki azt mondja, hogy a biztosítók hazugok és csalók. Én azt mondom nem a biztosító, hanem néhány ember a biztosító égisze alatt meglehet, hogy az, de ez sem érdekel már, mert ez is csak illúzió.Igen Zsul:)

Most

Beleestem abba a hibába, hogy a szervezetet minősítettem, holott az egyénekben van a probléma. Sőt azokban sincs, pusztán állapotok, amelyek illúziók. :)Köszönöm :)

A szeretet mindent áthat.....
Szeretlek! Sajnálom! Kérlek bocsáss meg! Köszönöm!
Mosolyogj Magyarország :)Sanyi isten vagy:) pont erre kerestem tegnap a választ!

" Életünk minden pillanata kockázat,amelyet a szeretet vagy a félelem vezérel.Ha sikerül a tudatosságot elérni akkor ezek a pillanatok felismerésekben fognak megnyilvánulni.Így minden pillanatban új világok nyílnak meg.Merj kockáztatni."Drága Sanya Barátom!

EZ IGAZI MESTER-MŰ!!!

Rövid, tömör, lényegre törő...Igazán szép megfogalmazás!!!

GRATULÁLOK, BARÁTOM! MOST TELJES MÉRTÉKBEN LEBORULOK EZEN MEGNYILVÁNULÁSOD ELŐTT!!!

Jó olvasni ilyen tisztázó erejű, megvilágosító írásokat. Ez ennek az oldalnak a valódi ereje... MI az írók s az olvasók, s a Bennünk létrejövő érzések, változások!!!

KÍVÁNOK NEKED ÉS MINDANNYIUNKNAK, VÉGTELEN SOK, HASONLÓAN LETISZTULT ÍRÁST!!!

ÖLELLEK!!!

Meghajlok a Bennetek Élő Tudatosság Előtt!!!

Baráti Szeretettel.

zorba

totzoli129@freemail.hu-ez a saját e-mail címem...ide bátran írhatsz.

Ez a Jövő, az egymásért tevékenykedők közössége.Deninek!

Mi az, ami zavar/t a vallasokban,maga a vallas vagy a hozzatartozo emberi cselekedetek (mindent beleertve!)???

Szeretettel,
felebaratAlomkereso!

Koszonom!:)

Szeretettel,
felebaratKedves Deni... meg lehet

Kedves Deni... meg lehet magyarázni, ha véletlenül ilyen helyzetbe kerülnél, hogy nem az xy-t minősíted, hanem az emberi szerveződésről, szervezetről beszélsz... és hát a minősítés inkább annak elmondása, hogy mi működik, és mi nem.:) Továbbá: ha északra akarunk menni, inkább ne mennyünk Délre... aki erre felhívja a figyelmedet inkább csak jelez, nem pedig szélsőségesen ítélkezik.:)Sanya:)

Most

Pont tegnap jöttem erre rá. Voltaképpen az egyik itteni társunk ugyan arról beszél mint én csak felcsavarta a potmétert kopra. És lám az az egyszerű pszichológiai trükk áldozata lettem, amit én is nagyon jól ismerek. Lényege hogy ha valaki azt mondja, hogy rossz, akkor te mondd tízszer jobban hogy milyen rossz és végül megszólal az illető, hogy "na azért annyira nem is olyan rossz"
Voltaképpen szembesültem saját magammal, és kimúlt belőlem bármilyen vallással kapcsolatos ellenérzés. Tehát innentől szót se beszélek semmilyen vallásról negatívan, mert egyfelől a vallása az embernek szinte olyan, hogy hetero é vagy homo. Másfelől vannak akik olyan rondán teszik azt amit tesznek, hogy szégyen lenne, ha velük egykalap alá vennének.

Nagyszerű írás Sanya.Kedves Álomkereső!

Ma étteremben ebédeltünk. Én csak hallottam a párt, akik a szomszéd asztalnál ültek, a Kedvesem látta is őket. A lány nagyon durva, kioktató hangon beszélt a sráccal, én erre lettem figyelmes. Aztán meghallotam, ahogy a srác beszél, és valahogy tényleg azt sugallta: "Rúgj belém". Rossz volt hallani, de én is megintcsak erre jutottam: "Zsák a foltját". "Agresszor" a "Szegény ént", "Vallató" a "Zárkózottat", így vonzzuk be egymást. És legtöbbször, pont a másik pólus áll hozzánk legközelebb. Hasonló az ellentétét.
És pont ezért - tényleg mindig Önmagunkat bántjuk.
Köszönöm, hogy olvashattalak.Hajjaj!

Drága Álomkeresőm!

A felismerésig már eljutottam. De a hála érzését még ritkán tudom elővarázsolni.
Nehéz észrevenni a segítő szándékot, ha két lábbal tipornak rajtam.
Hosszú és rögös ez az út, de talán ettől olyan szép!

Szeretettel: Judit

"Csak egy helyen szeretnék élni, és ez az a hely, ahol a szeretet örökké uralkodik."