Gyógyítsd a Világot, Önmagad gyógyításával

föld a kézbenGyakran merül fel az a kérdés a Vonzás Törvényével kapcsolatban, hogy vajon mi a helyzet azokkal az emberekkel, akik folyamatos háborúk sújtotta területeken élnek és esnek áldozatul ártatlanul, vagy akik éheznek, vagy állandó megaláztatásoktól és kínzásoktól szenvednek. Vagy mi a helyzet a gyilkosokkal, rablókkal és áldozataikkal, vagy éppen a katasztrófákkal és tömegszerencsétlenségekkel…
Nagyon sokáig én magam is azt az egyszerű és kézenfekvőnek tűnő választ adtam, hogy ezek az emberek egyszerűen ezt választották, és a legtöbb, amit tehetek az, hogy miközben igyekszem őket magam előtt békében, boldogságban és bőségben látni, én magam valami mást választok, ezzel is emelve Univerzumunk rezgési frekvenciáját.
Azonban valahogy nem hagy nyugodni azóta sem ez a kérdés. Nemrégiben pedig belebotlottam egy hawaii-n dolgozó pszichiáter professzor történetébe, – amit egyébként a The Secret című filmből is ismert Joe Vitale mesélt el egy blogon – mely tovább erősítette bennem azt az érzést, hogy személyes felelősségvállalásunk nem pusztán addig terjedhet, hogy elfordítva figyelmünket arról, ami megzavarja érzelmeinket, a saját rezgésszintünket felemeljük.
Ha most arra gondolsz, hogy igen, valóban megtehetjük, hogy önkénteseket összeverbuválva, elutazhatunk a szenvedés által sújtott területekre, élelmet, oltóanyagot vihetünk az ott élő embereket és taníthatjuk őket, akkor azt mondom, igazad van ugyan, de én nem erre gondolok.
Amire én gondolok – és amit ez a professzor is alapul vett – az abból indul ki, hogy minden, ami körülvesz minket, az nem más, mint benső önvalónk kivetülése. Vagyis minden, amit a Világban látunk, hallunk, érintünk, ízlelünk, szagolunk, tapasztalunk, az mind belőlünk keletkezett, mind belőlünk kiindulva teremtődött. A Világban minden háború, éhezés és szenvedés a mi beleegyezésünkkel és jóváhagyásunkkal jött létre. Csakúgy, mint minden létező betegség, járvány és kór. Mindent, amin elszörnyedünk, ami elszomorít és elkeserít, vagy akár felbosszant, feldühít és megharagít, a mi jóváhagyásunkkal teremtődött. Megteremtettük Önvalónk egy olyan részével, mely még mindig beteg, háborgó és mélységesen szenved.
Az élet iróniája, hogy elmehetsz önkéntesként segíteni a szenvedőkön, de amíg Önvalódnak az a része, mellyel ezeket a szenvedő embereket teremtetted továbbra is beteg marad, addig hiába minden fizikai és anyagi segítség, hiába minden szavakkal átadott tanítás.
A Világ csak úgy kezdhet el igazán gyógyulni, ha Önvalódnak azokat részeit, melyekkel bolygónk betegségeit, háborúit, szerencsétlenségeit és szenvedéseit teremtetted, elkezded meggyógyítani. Bocsánatkéréssel és szeretettel!
Ha zavar, hogy mások háborúznak, ártatlan áldozatokat szedve, keresd meg énednek azt a részét, mellyel a háborúskodást teremtetted, kérj tőle bocsánatot és fejezd ki iránta szeretetedet.
Ha zavar, hogy mások éheznek, keresd meg énednek azt a részét, mellyel az éhezőket teremtetted, kérj tőle bocsánatot és fejezd ki iránta szeretetedet.
Ha zavar, hogy mások halálos betegségekben szenvednek, keresd meg énednek azt a részét, mellyel a halálos betegségekben szenvedőket teremtetted, kérj tőle bocsánatot és fejezd ki iránta szeretetedet.
Ha zavar, hogy mások embereket gyilkolnak, keresd meg énednek azt a részét, mellyel a gyilkosokat és áldozatokat teremtetted, kérj tőle bocsánatot és fejezd ki iránta szeretetedet.
Ha zavar, hogy mások lopnak, csalnak és hazudnak, keresd meg énednek azt a részét, mellyel a tolvajokat, csalókat és hazugokat teremtetted, kérj tőle bocsánatot és fejezd ki iránta szeretetedet.
Ha zavar, hogy ha valaki tolakodóan viselkedik, és semmibe vesz másokat, keresd meg énednek azt a részét, mellyel őt és a viselkedését teremtetted, kérj tőle bocsánatot és fejezd ki iránta szeretetedet.
Ha zavar, hogy a Világ kapzsi, gonosz és bűnös, keresd meg énednek azt a részét, mellyel ezt a kapzsi, gonosz és bűnös Világot teremtetted, kérj tőle bocsánatot és fejezd ki iránta szeretetedet.
A Világ, melyben élsz, mely körülvesz, s benne minden élőlény, tárgy és tapasztalat a Te teremtményed.
Ha úgy érzed beteg, akkor igazán hatékonyan csakis egyféleképpen gyógyíthatod:
ÚGY HA MAGADAT GYÓGYÍTOD!

Hozzászólásokröviden

Kedves Álomkereső!
Úgy vélem Eckhart Tolle, Új föld című könyvét Neked is írta;-) Ha még nem olvastad el feltétlenül pótold be.:) Az meg ne zavarjon, hogy időnként esik szó az egóról, hiszen úgy is tudod, hogy mit értenek általában alatta.:)Namostmár:))))

Hogy kerülgetik egymást a mondanivalók:)))
Töltekezem némi táplálékkal a napra és utána dologra!

:)Álomkereső:)

Most írtam volna azt,hogy a fóka és bálnavadászatot,a lelkileg beteg embereket,satöbbi?
Ha nem olvasom el az írást,nem is gondolok mindezekre,vagy nem is jutnak eszembe.
Ebből a szempontból tekintve keresve sem találnék "hibamentes" egyént.S velem együtt sokan teremtenek még hasonlót és hasonlóképpen.
Viszont ha a másik oldalát veszem,velem együtt sokan felismerik,hogyan alakíthatják gondolataikat,érzéseiket ezzel kapcsolatban.
Bevallom,a környezetvédelem a szívem csücske,vagy karikás domborulata,és rég letettem arról,hogy sírjak azon,mik mennek a Földön...
Viszont amit tudok,megteszek,és tapasztalataim szerint példát mutatok.Másolódik.A jó:)
Ez nekem öröm.
Éppen ezért van nálam a tv kikapcsolt állapotában folyton folyvást.
Minderről annyit lehetne eszmecserélni:)
Maradok annyiban,hogy egyenlőre magamban,magamat s körülöttem.
/magyar nyelv szerinti megfogalmazásban így tudom körülhatárolni:)/

Öleléssel,
KatisDrága Katisom! :)

Tudtam én, hogy Te ezt érted! :))))))

Szeretettel,
Álomkereső
Teremts Szabadon - 7 részes előadássorozat a Tudatos TeremtésrőlAzthiszem...

Azthiszem megvan.
Mármint a megértés fonalának vége.Már csak gombolyítani kell.
Belső küzdelem.Vagy tudatos,vagy tudattalan.Lelki vagy szellemi.Ez vetül ki.És mint a hullám,vagy mint a tóba dobott kavics rezeg és hullámzik tova.
Egyszerű.
Ne dobáljak még több kavicsot.
Fura,hogy pont a kollektív tudattalan "szennyezését" nem ellenőrzik még:)
Hmm...
Most annyira le vagyok ülve:)))Ez valóban hihetetlen.Eddig arra gondoltam,ha nekem jó,az jó mindenkinek.Mostmár azt is szem előtt tartom,ha én morci vagyok,attól nemcsak nekem,de senkinek sem lesz jobb:)))
Na,most jót nevetek az eddigi,úgymond,hülyeségeimen.

Álomkereső,"nagy" vagy,komolyan.
:))
Érted,hogy értem.
Mindenesetre,
Köszönöm:)
*Drága Katisom! :)

Kérlek, olvasd végig még egyszer a hozzászólásodat! :) Főleg, az utolsó mondat három utolsó szavát! :)
Hát, ezzel járulsz hozzá és ezzel teremted meg a Világnak ezt a részét! :)))

Szeretettel,
Álomkereső
Teremts Szabadon - 7 részes előadássorozat a Tudatos TeremtésrőlKedves Álomkereső:)

Hmm...
Olvasva eme sorokat először is egy hatalmas kérdőjel lettem.Merthogy "urambocsá" igazán közöm nincsen a háborúkhoz és sorolhatnám.Igazából inkább foglalkozom a közvetlen környezetem és családom történéseivel,minthogy a híreket böngészve jusson tudomásomra,hogy mondjuk Jangcsu Mingcsut letartóztatták rizslopásért.Merthogy a dolgok,ha foglalkozom velük,ha nem,ugyanúgy megtörténnek a világ másik szegletében is.
Éppen ezért nem fordítok figyelmet arra,ami diszkomfotrtos érzést kelt bennem,egyszerűen másra figyelek vagy mással foglalkozom,ami számomra jó érzés,és még most is,olykor komoly mentális erőfeszítéseket igényel.Sőt,lelkit is olykor.
Így,hogy írtad ezeket a sorokat,eszembe jutott,hogy mikor tanultunk a történelem csatáiról,akkor sem értettem,miért van/volt erre szükség.
Namármost,ha lelkem reinkarnálódott,nyilván akkor is hozzájárulhattam esetleg mindahoz,és azóta folytonosan rágom és más is rágja a dolgon magát.
Mi lenne a részmegoldás?
Valóban a jelenben élni:)Történelem könyvek helyett készségeket és képességeket,életrevalóságot fejleszteni.Harmóniában élni.
Bár,mint megannyiszor megtárgyaltuk már ezt oly sokan,ezen a Földön itt és most ezek az energetikai formák a mérvadóak,amik túlnyomórészt vannak.
Gondolom,egyre több emberben kezd helyreállni a belső egyensúly,harmónia és béke,így alakul át oly sok minden és lesz,ahogy lesz.A lényeg,hogy most jó érzés legyen:)
Persze ez is mindenkinek más,hiszen a nemlétező ego,a társadalom irányítottságára adott viselkedési válasz is nagyban befolyásolja,hogy egy-egy ember mit érez jónak.
Szóval,ahogy korábban olvashattuk itt az oldalon,azt a nagy rakás kőhalmot kell magunkról szépen lepakolni,a port leseperni és fellélegezni.
Nem biztos,hogy a "nemfoglalkozás" a dolgokkal megoldás.Valahol elfogadás is.Amit tudok,akarok,érzek,a magam részéről megteszem.
Van egy mondás,amiről nem tudunk,az nincs.
Javítom,a mi világunkban nem létezik.
Igyekszem a jóra fókuszálni,és amit az élet elém sodor,vagy magam elé sodortatok,kinek melyik megfogalmazás tetszik,igyekszem a tudásom szerint a legéletrevalóbban megoldani.
Sok-sok dolog létezését fogadtam el.
S akkor már csak az van hátra,hogy ami nincs is a közvetlen tapasztalatomban,azt is szeretettel öleljem át.
Bár a "világomat" igyekszem szeretni,itt is van még tennivaló,és sok-sok virágot is akarok ültetni és szép magokat elvetni.
Szóval,először a magam háza táján.
Ám mivel minden és mindenki egy,ez csak jó lehet az egészre nézve is.
Szerintem:)
Azért még olvasgatom soraidat,hogy megértetődjön bennem,hogyan járulok hozzá ahhoz,ami a világnak /szerintem/ nemjó része:)

Csodás keddi napot kedves Álomkereső és köszönet a gondolatokért:)