Hiányzó Titok?

Ez az írás nem lesz minden aspektusában trendi heppi. Kritikus gondolatokat fogsz olvasni, vedd magadnak a bátorságot, hogy szembenézz vele. És természetesen, ha nem tetszik a stílus és a mondanivaló, akkor kritizálj meg te is engem nyugodtan! Szívesen folytatok eszmecserét erről!

Több „hiányzó” aspektust is előhoztak már a Titok könyvvel és filmmel kapcsolatban. Gyakorlatilag szinte minden fontosabb szereplője a filmnek előállt valamivel. És igen, természetes, hogy fokozatosan bomlik ki a tudás, és mindig van tovább.

De tényleg valódi információk vannak, vagy csak felpörgető lelkesedés? Esetleg ugyanaz újracsomagolva? Állandó, kissé izzadtság szagú hurrázás, és menekülés a győzelembe?

Magával ragadott a film és sokat kaptam tőle. De ugyanolyan taszítást is éreztem a dologgal kapcsolatban. Bár a film ausztrál, mégis egy amerikai MTV klip stílust hozott, nem csak látványvilágában. A szereplők zöméből is valami erőltetett optimizmus áradt. Igen, hidd el! Meg tudod csinálni! Csoda vagy! Nem gondolom, hogy a nagy magyar búvalbéleltség az, amitől viszolygok a dologtól. Óhatatlanul egy filmélményem jutott eszembe: A fehér alsó. Ez egy magyar rövidfilm, amit a mozikban a Világ második legjobb gitárosa előtt játszottak. A topmenedzserhez odalép egyik beosztottja a nagy kérdéssel, hogy milyen gatya legyen rajta este a randin? A válasz eleje süket közhelyekből áll, mint „Meg tudod csinálni!”, „Ha magadra figyelsz, ő is rád figyel majd!” Röhejes multicég duma.

A filmben hivatkoznak Jézusra, Buddhára, és más hasonló spirituális notabilitásokra. Ha szavaikat tanulmányozzuk (a sajátot, amennyire fennmaradt, nem az interpretációt) eléggé pozitív dolgokat találunk bennük, de kincstári lelkesedést, valóságtagadást soha.

Mindenkinek vannak a filmből kedvencei, lehet, hogy most ebbe beletaposok. Vállalom. Joe Vitale az egyik érdekes figura. Neki köszönhetjük a csodálatos Hooponopono világsikerét. Ettől függetlenül úgy tűnik már az ezredik bőrt nyúzza le a témáról. Ahogy egy barátom fogalmazza: minden könyvében megírja, hogy az igazi titok a következő tanfolyamon, vagy könyvben lesz benne. Újabban egy hitelkártya-hamisító, közismert csaló titkait reklámozza, akik állítólag a világot irányító titkos társaságok szupertitkos tanításaival házal. Valamint egy orosz származású, vak szellem kívánságteljesítő szolgáltatására lehet befizetni nála.
James Arthur Ray három ember megölésének vádjával áll bíróság előtt. Belehaltak a spirituális harcos képzésébe. Amikor hallottam Esther Hickstől, hogy valakit lecsuktak, tudtam, hogy ő lesz az, mielőtt kigugliztam volna. Rajta látszott leginkább az erőltetettség.
A legtöbben a hiányzó titokként valami hitet, még nagyobb elszánást, és cselekvést cselekvés hátán javasolnak. Ha a fejedet idáig verted a falba, akkor még nem csináltad eleget, vagy nem hittél eléggé abban, hogy kosszarvaid vannak, és le fog dőlni a fal! Igen, meg tudod csinálni! Kivéve, ha más a karmád, vagy nem tisztítottad meg magad eléggé. - ahogy állítják egyesek.

Érdekes, hogy szerepel a filmben legalább két olyan figura, akik tényleg egyek a tanítással, és –meglátásom szerint- valóban a hiányzó titok egy-egy darabkáját őrzik. Az egyikük Esther Hicks, akit ki is vágtak a filmből. Ha már titok, akkor tényleg tartsuk titokban! Mi az, amit kivágtak a valóban értékes tanításból? A rezgéseket, a spirituális aspektust, a teljesebb képet.
Szerencsére az Ábrahám tanítások elérhetőek magyarul is, bár tapasztalatom szerint kevesen látják át a használható lényegét. Összefoglalom hát pár szóval, amit lényegesnek látok belőle:
A rezgések tanítását. Amire figyelsz, úgy érzel, gondolkodsz, és rezegsz. Mindnél jobb érzéseid vannak, annál nagyobb összhangot élsz meg a céljaiddal. A cél rezgésével kell megkeresni az összhangot, és ezután cselekedni, nem fordítva. Ez a motiváció és az inspiráció közti különbség. A kincstári lelkesedés motiválni akar, hogy tedd azt, amit valaki kigondolt A céloddal való összhang inspirál, hogy intuitíve a megfelelő dolgot tedd. A legfontosabb Ábrahámi tanítás pedig az, hogy egyszerre csak egy kis lépést tegyél, ne erőltesd rögtön a maximumot! Ha depis, tehetetlen vagy, akkor keresd a dühöt. (Anélkül, hogy mélyebben politizálnék, figyeld meg, hogy mi motiválja sokak választását most, az országgyűlési választásokon!) Ha dühös vagy akkor keresd a következő érzést, a rosszkedvet, innen a reményt, majd az optimizmust, elvárást, lelkesedő értékelést. Kicsit elnagyoltam a lépéseket, de nagyjából ez a folyamat. Amit elszúrunk az a túl nagy lépések. Depiből nem lehetsz rögtön hálás. Tartsd tiszteletben azt, ahol jársz!

A másik figura, aki szintén szerepel néhány villanásra a filmben Hale Dwoskin. Őt ugyan nem vágták ki, de nem is kapott különösképp nagy szerepet, tán nem volt 64 foga a vigyorgáshoz, inkább egy csendes mosoly ül az arcán. Pedig nagyon tud nevetni. Ő azt tanítja, hogy engedd el a nagy akarásokat az életedből. Talán furcsának tűnik egy teremtésről szóló anyagban olyant szerepeltetni, aki azt tanítja, hogy engedd el a céljaidat, sőt a legvégső lépésként azt az arroganciát, hogy te vagy a teremtő (illetve, hogy van egyáltalán olyan, hogy én, vagy te). Mégis, ahogy az ember elengedi az akarásait, minden egyre könnyedebben megy, a dolgok maguktól teremtődnek. A rezgésskálán Ábrahám a gondolatok erejével halad felfelé, Hale pedig az érzések elengedésével teszi meg sokkal gyorsabban ezt az utat. Kezeket a szívre! Hányan nyomasztjátok magatokat olyan gondolattal, hogy a titok birtokában már egészségesebbnek, gazdagabbnak, stb. kéne lennetek? Még a könnyedség, és hatékonyság felé vezető utat is görcsössé tudjuk tenni magunknak! Hagyd az akarást! Próbáld így: „megengedem magamnak, hogy …..”

És ha már itt tartunk! Milyen célokat jelölünk ki? Valóban a kis piros autó tesz boldoggá? Nem akarom leminősíteni az ilyen vágyakat, de előbb-utóbb rá kell döbbenni, az autó nem lesz boldog helyettem! Nemrégiben járt nálam valaki azzal, hogy szép a felesége, szuper az autója, nagy a háza, sikeres a vállalkozása, és tele a hócipője. Mindent megtett, amit a világ jónak tartott, a boldogság okának, és mégsem. Könnyedén segítettem neki, de rá kellett döbbentenem, hogy a boldogság nem az elért, megteremtett dolgokban rejlik. Sokkal inkább a boldogságod tud teremteni. Az emberek 90%át az határozza meg, hogy mije van. Talán 9%ot az, amit csinál. És 1% egyszerűen a „vanságot” éli, mint teljesség.
Richard Bach Hipnózis című könyve elég jó alapot kínál:
1. Minden, ami körülöttem zajlik, az összes érintett fél javát szolgálja.
2. Az emberek legyenek ugyanolyan kedvesek velem, mint ahogy én viselkedek velük.
3. Vigyen a véletlen azok közelébe, akiktől tanulhatok, és akiket én is taníthatok
4. Ha azzá leszek, amit magamnak választottam, semmiben ne szűkölködjem.
5. Mindig tartsam észben, hogy a világot én alkottam, ezért amikor csak akarom, meg is változtathatom, és jobbá is tehetem feltevéseimmel.
6. Időről időre ellenőrizni fogom, hogy saját világom a szándékomnak megfelelően változik-e; legyek-e jobban megelégedve, mint elképzeltem.
7. Jöjjenek világos, gyors és váratlan válaszok valamennyi kérdésemre, belülről érkezzenek.
És ide a végére jöhet azért a kis piros autó is!

Szóval, ha hiányzó titok: Ábrahám és a rezgéstan, meg az apró lépések, Hale-től a célokhoz való ragaszkodás, akarás és ellenállás elengedése. És amit én hozzászoktam tenni a Tudatos Teremtés Iskolájában, az a világ azonnali tükörként való meglátása és a szülői örökség feldolgozása. És az, hogy a világ negatív dolgait is tudjuk kezelni, ne elbújjunk előlük, hanem tudjuk, hogy mit tegyünk velük.
Szóval, ha kerestek egy olyan utat, ami tudja azt, amiről a titok szól, de nem erőlteti a vigyort, hanem kibontja a természetes pozitivitást, akkor szívesen látlak titeket!
Májusban már a harmadik Pozitív Gondolkodók Napján fogok beszélni, pedig mindig elmondom, hogy én nem vagyok pozitív gondolkodó. Nem kell! :-)

A Tudatos Teremtés Iskolája elmélyíti az elméleti tudást, és olyan látásmódot ad, amit máshol nem kapsz meg.
Az Elengedés tanfolyam két napon át intenzíven takarítja ki az ellenállást és az akarásokat pénz, kapcsolatok és egészség területén. A módszer egyszerű, természetes, és gyorsan összehangolja a rezgéseidet a legfőbb jóval. Nem igényel hitet. Többen elérték általa a teljes megvilágosodást. (pl. David R. Hawkins)
Mindkét programot havonta tartom. Időpontok:

És egy különleges lehetőség: a „Nincs több kifogás!” című háromnapos tábor Fonyódon a Boros kastélyban. Ebben a Tudatos Teremtés és az Elengedés anyaga is szerepel és 25 olyan kifogás megértése és elengedése, amivel eddig akadályoztuk magunkat. Bármivel akadtál el eddig az életedben, ezt itt most megoldhatod! A három nap ára mérsékelt az átadott tudás és gyakorlat értékéhez képest, de tudom, hogy sokaknak így is sok. Ezért egy érdekes dolgot fogunk csinálni: "megvarázsoljuk" Elengedéssel, hogy az összeget mindenki, kivétel nélkül visszakapja valami eddig ismeretlen forrásból, ami nem a szokásos munkája.

Szóval szeretettel várok mindenkit a programokon, vagy akár vitára azzal kapcsolatban, amit itt írtam!

András

Hozzászólásokwanglili20171030

ugg boots
coach outlet
coach outlet
hermes outlet
coach outlet online
michael kors outlet
polo ralph lauren
fred perry polo shirts
fitflop sandals
pandora outlet
moncler jackets
coach outlet online
polo ralph lauren
moncler coats
ray ban sunglasses
canada goose outlet store
coach outlet online
ray bans sunglasses outlet
coach outlet online
michael kors outlet
pandora bracelet
canada goose jackets
polo ralph lauren outlet online
cheap jordans
cheap ray ban sunglasses
michael kors outlet online store
coach outlet clearance
coach outlet online
canada goose jackets
michael kors outlet store
coach factory outlet
canada goose jackets
polo shirts
valentino shoes
ugg outlet
christian louboutin outlet
michael kors outlet
ugg outlet
ralph lauren
michael kors outlet
ray ban sunglasses wholesale
michael kors outlet online
coach outlet
mlb jerseys
mcm bag
mulberry handbags
canada goose parka
nike outlet
coach outlet store online
michael kors outlet online
valentino outlet store
coach outlet
ralph lauren outlet
prada outlet stores
longchamp outlet store
ugg boots
canada goose outlet
ugg boots
ralph lauren uk
michael kors outlet
nike air jordan 4
michael kors outlet
nike shoes outlet
michael kors outlet online
coach factory outlet
nike shoes outlet
michael kors handbags
nike shoes
cheap uggs
ralph lauren outlet
christian louboutin shoes
canada goose outlet
nfl jerseys
canada goose outlet store
lebron shoes
ralph lauren pas cher
fred perry
pandora bracelet
ray ban sunglasses
lacoste clothing
polo ralph lauren
coach factory outlet
polo outlet
lacoste shirts
michael kors outlet
fitflops sale clearance
michael kors outlet online
oakley sunglasses wholesale
mbt shoes
coach factory outlet
ralph lauren polo
coach outlet
coach outlet store online
michael kors outlet online
coach outlet store online
kate spade handbags
canada goose outlet online
ugg boots
cheap ray ban sunglasses
coach factory outlet
ugg outlet
oakley sunglasses wholesale
jordan shoes
canada goose jackets
canada goose outlet store
cheap oakley sunglasses
ugg outlet
michael kors outlet clearance
canada goose outlet
ugg outlet
polo outlet
mbt shoes outlet
true religion outlet
polo ralph lauren
cheap oakley sunglasses
polo ralph lauren outlet
ralph lauren
nike outlet store
cheap uggs
oakley sunglasses
fitflops sale clearance
michael kors handbags sale
michael kors outlet
christian louboutin outlet
michael kors outlet
cheap uggs
canada goose jackets
mulberry outlet
canada goose outlet
pandora outlet
true religion outlet store
adidas shoes for men
coach outlet
polo ralph lauren outlet
longchamp handbags
cheap jerseys
ralph lauren uk
kate spade outlet
canada goose outlet
canada goose outlet
canada goose outlet online
ugg boots australia
coach outlet online
nhl jerseys
ugg outlet online
michael kors outlet store
coach outlet online
pandora charms
fred perry shirts
canada goose outlet store
ugg outlet store
michael kors outlet online
mlb jerseys wholesale
nike air max 90
canada goose outlet store
michael kors outlet clearance
kate spade bags
cheap jordan shoes
canada goose outlet
mcm backpack
ugg outlet store
michael kors outlet
cheap ugg boots
fred perry polo shirts
coach outlet online
ugg outlet
polo ralph lauren outlet
cheap ugg boots
canada goose outlet
air max 2017
uggs on sale
fitflops clearance
ray ban sunglasses
ugg outlet
mcm outlet
michael kors outlet
ugg outlet
michael kors outlet clearance
ugg boots
michael kors outlet online
christian louboutin shoes
coach outlet online
michael kors outlet clearance
canada goose jackets
michael kors outlet online
lacoste outlet
polo ralph lauren
polo ralph lauren
moncler coats
pandora jewelry
canada goose outlet
ferragamo outlet store
mont blanc outlet
nike shoes for men
ugg boots
nike outlet
ray ban sunglasses on sale
coach outlet online store
michael kors outlet clearance
canada goose outlet
air jordan shoes
ugg outlet
mulberry bags
michael kors outlet clearance
polo outlet stores
uggs outlet
ray ban sunglasses
canada goose outlet
polo ralph lauren
pandora charms
coach outlet
air jordan retro
canada goose outlet store
coach factory outlet
christian louboutin outlet
polo outlet
canada goose jackets sale
ferragamo outlet
coach outlet online
ralph lauren
ralph lauren uk
cheap snapbacks
coach outlet online
coach outlet
christian louboutin shoes
cheap nhl jerseys
yeezy boost
tory burch outlet online
ugg boots
cheap ray ban sunglasses
michael kors outlet
coach factory outlet
canada goose outlet
oakley sunglasses
air jordan shoes
canada goose
ralph lauren outlet
coach outlet store online
ray ban sunglasses for men
coach factory outlet
air jordan 4
ugg outlet online
polo ralph lauren
christian louboutin shoes
polo outlet
kate spade handbags
mbt shoes clearance outlet
uggs outlet
ralph lauren polo
oakley sunglasses wholesale
coach factory outlet
polo ralph lauren outlet online
canada goose outlet
canada goose outlet
canada goose jackets
polo outlet
pandora outlet
ugg boots
ugg boots clearance
longchamp outlet
mont blanc outlet
coach factory outlet
kate spade sale
asics shoes
cheap jerseys wholesale
canada goose outlet
oakley sunglasses
hermes outlet
adidas outlet
cheap uggs
adidas nmd
michael kors outlet online
coach factory outlet
ugg outlet
michael kors outlet store
ralph lauren shirts
ugg outlet
coach outlet
pandora outlet
mulberry uk
canada goose outlet
canada goose outlet online
coach outlet
mbt shoes
ugg boots
adidas outlet store
mulberry uk
ralph lauren outlet
ferragamo shoes sale
cheap oakley sunglasses
michael kors handbags
polo ralph lauren outlet online
true religion jeans
cheap oakley sunglasses
kate spade handbags
cheap mlb jerseys
oakley sunglasses
canada goose jackets
pandora jewelry
michael kors outlet online
air max 90
canada goose outlet
michael kors outlet
mbt shoes
longchamp handbags
kate spade outlet store
cheap ugg boots
nike outlet
ralph lauren outlet
oakley sunglasses wholesale
uggs on sale
cheap jordans
kate spade outlet
michael kors outlet
cheap ray bans sunglasses
christian louboutin uk
coach outlet online
polo outlet
nike outlet online
pandora outlet
adidas shoes for women
canada goose
christian louboutin outlet
prada outlet online
jordan retro shoes
polo ralph lauren outlet online
canada goose outlet store
longchamp outlet
lunette ray ban
mont blanc pens
ralph lauren outlet
true religion outlet
coach factory outlet
michael kors outlet clearance
fred perry polo
polo ralph lauren
ugg outlet
pandora jewelry
cheap mlb jerseys
canada goose outlet
ralph lauren uk
adidas yeezy boost
ralph lauren outlet
canada goose outlet
uggs outlet
longchamp
ugg outlet
michael kors outlet
adidas nmd
canada goose outlet online
michael kors outlet clearance
fitflops outlet
canada goose jackets
nike outlet store
christian louboutin
canada goose jackets
polo ralph lauren pas cher
mbt outlet
canada goose uk
prada outlet
michael kors outlet
canada goose outlet
polo outlet
uggs outlet
michael kors outlet online
ultra boosts
polo ralph lauren
uggs outlet
cheap ugg boots
giuseppe zanotti shoes
ralph lauren outlet
true religion
canada goose outlet online
canada goose outlet online
ugg outlet
polo ralph lauren
pandora rings
ugg boots outlet
michael kors handbags
coach outlet online
true religion jeans
yeezy boost 350
pandora jewelry
adidas yeezy
polo ralph lauren outlet
valentino shoes
pandora jewelry
michael kors outlet
michael kors outlet store
ferragamo shoes
ralph lauren
ed hardy outlet
mont blanc outlet
uggs outlet
ralph lauren outlet
polo ralph lauren outlet
ray ban
ugg outlet
cheap ugg boots
michael kors outlet online
canada goose outlet
coach outlet
polo ralph lauren
michael kors outlet clearance
true religion jeans sale
pandora jewelry outlet
coach outlet
longchamp bags
valentino outlet
true religion outlet
ray ban sunglasses
ralph lauren
coach outlet store online
canada goose outlet store
moncler sale
cheap ugg boots
pandora outlet store
uggs canada
ugg outlet store
canada goose outlet
pandora charms
ugg outlet
canada goose outlet store
oakley sunglasses wholesale
kate spade outlet
tory burch handbags
michael kors outlet online
cheap nfl jerseys
michael kors handbags
michael kors official site
giuseppe zanotti sneakers
ugg outlet
cheap ugg boots
fred perry clothing
cheap uggs
michael kors outlet
canada goose jackets
polo outlet
polo ralph lauren sale
ray ban sunglasses
giuseppe zanotti outlet
cheap ray ban sunglasses
adidas yeezy boost
michael kors outlet online
yeezy boost 350
coach factory outlet
cheap ugg boots
uggs outlet
ugg outlet
nike factory store
20171030wangliliRE: Hi there

hermes bag
moncler coats
moncler sale
canada goose sale online
pandora charms
louis vuitton sale
michael kors outlet
Premier Jewelry. - Official
coach sunglasses for women
kate spade outlet
Nike Air Max
chrome hearts uk sale
prada bags
pandora rings
official coach outlet site
pandora rings
burberry outlet
Prada Sunglasses - Official
mlb com shop
Kevin Durant Shoes
Hermes Belt
kate spade bags
rayban aviator
kate spade outlet
Brighton Jewelry - Official
asics shoes australia
michael kors bags
China Suppliers
Premier Jewelry - Official
Nike Free Run
ugg boots
Basketball Jerseys Outlet
beat headphones
Nike Air Max TN
oakley frogskins glasses
pandora bracelet uk
prada bags
louis vuitton outlet
pandora bracelet
Basketball Jerseys Outlet
oakley glasses
kate spade bags
ray ban wayfarer
chrome store uk
canada goose coats
michael kors outlet online
Hockey Jerseys Outlet
prada uk
pandora necklaces
nike air max 95
shop mlb
major league baseball
nfl store near me
pandora uk
Shopping Online
louis vuitton outlet
michael kors uk
michael kors canada
pandora charms uk
Mens Sunglasses
Tiffany
louis vuitton factory outlet
burberry canada
nba mock draft
burberry outlet
authentic prada outlet online
prada outlet
Dreamland Jewelry - Official
Prada Shoes - Official
Prada bags
nike running
kate spade handbags
nike outlet
michael kors tote
Nike Air Jordan
north face outlet
Clothing
ugg boots uk
Burberry Shirt - Official
coach handbags
Mizuno Running Shoes
oakley frogskins sunglasses
chrome store
Oakley Sunglasses
prada outlet online
michael kors bags outlet
myhermes
pandora bracelet charms
coach outlet us
michael kors outlet online
louis vuitton handbags
prada bags outlet
burberry
michael kors outlet online
myhermes parcel shop
Nike Zoom
mlb store
chrome store
Gift
pandora bracelet
ray ban sunglasses
moncler outlet
canada goose sale
ugg uk
nfl schedule
pandora uk
mlb jerseys
mlb shop
ray ban sunglasses
michael kors outlet
nike air huarache
balenciaga outlet
shoes online sale
michael kors factory outlet
official
coach australia
prada bags
snow boots
polo outlet
salomon hiking shoes
Ray Ban Outlet
Burberry Australia
kate spade outlet online
michael kors online
coach outlet
prada bag
Oakley Australia
chrome hearts earrings
KD 8 shoes
Tiffany and Co.
Pandora Bracelet - Official
Hugo Boss Online
oakley australia
kate spade
nflshop com
Sports
Football Jerseys Outlet
prada outlet
adidas australia
mens sunglasses
ugg boots
Table
coach tennis shoes
rayban prescription
payless shoe source
kate spade handbags
ralph lauren australia
shoes sale
pandora bracelets charms
TCO
michael kors bags
nba score
michael kors us
coach crossbody
moncler outlet
yeezy boost 350 white
michael kors bags
balenciaga bag
Online Marketing
chrome store
nfl jerseys
kate spade
nike outlet
coach online
michael kors
Nike Free Run
Jewelry
Wedding Rings- Official
pandora bracelet
Zales Jewelry
prada men
beats studio
prada outlet prices
moncler men jackets
Oakley Australia
prada outlet
chrome store canada
louis vuitton outlet
prada wallet men
longchamp outlet
payless shoe
Salomon Speedcross Shoes
sunglasses
coach factory outlet
kate spade
Products Made in China
payless shoe store
hermes parcel
coach carter
pandora.com
pandora rings uk
Jewelry Armoire - Official
north face outlet sale
Flatware
pandora charms sale
pandora deutschland
Jewelry
coach factory outlet
uggs outlet
pandora sale
oakley holbrook glasses
mcm factory outlet
Coach Australia
Prada Shoes - Official
prada sunglasses
ray-ban aviator
pandora uk
Wine
pandora uk
yeezy boost 350
Gift Card
prada outlet online
prada saffiano
ray ban aviator
chrome hearts outlet
michael kors wallet
piumini moncler replica
Prada Sunglasses - Official
rayban eyeglasses
prada outlet california
Cheap Ray Ban
moncler jacket
pandora charms sale
coach outlet usa
pandoracharms
hermes belt
online shoes
ray-ban glasses
Ray Ban Australia
dre beats
pandora earrings
Coach Bags
nike shox
Nike Air Jordan
moncler clothing
ray ban sunglasses
pandora necklace charms
air jordan shoes
nike huarache shoes
nike shoes
pandora rings
Nike Free
kate spade black friday
louis vuitton outlet online
ray-ban outlet
Nike Air Max
coach outlet online
payless shoe store near me
ua shoes
louis vuitton outlet online
prada bags prices
Dinnerware
Prada Sunglasses - Official
ray-ban aviator
pandora earrings
prada online
Diamonds
pandora rings
Mobile Phones
louis vuitton outlet
pandora sale
balenciaga us
kate spade newyork
prada handbags
michael kors outlet
louis vuitton us
tracking ups
pandora rings
ray ban prescription sunglasses
celine factory outlet
michael kors bags
louis vuitton
homepage keywords
chrome hearts
ray ban wayfarer sunglasses
michael kors
kate spade bags
tiffany and co
coach outlet
authentic shoes
Nike Air Jordan
oakley frogskins
michael kors handbags
coach outlet
moncler jacket
michael kors outlet online
salomon sneakers
michael kors outlet
ugg boots sale
michael kors handbags
coach outlet
michael kors online
Sunglasses for men
prada outlet bags
moncler jacket
top sunglasses
adidas shoes australia
ray ban uk
nike air
burberry outlet
prada sale
coach bags
prada handbags
MIZUNO Shop US
coach outlet
balenciaga bags
kate spade online
louboutin shoes
coach
pandora jewelry
prada bags on sale
nfl fan shop
michael kors uk online
prada outlet price
ray ban aviator sunglasses
Nike Free Run
louis vuitton
kate spade canada
ups com tracking
michael kors australia official
ralph lauren polo
Wedding Registry
michael kors outlet
Nike Hyperdunk 2015
louis vuitton outlet
mlb.com
nike id
mk outlet
kate spade black friday
MIZUNO Shop On Line
brand sunglasses
prada outlet
prada outlet nj
Accessories
kate spade italian
shoes online
Engagement Rings - Official
prada clearance sale
michael kors
Nike Dunk SB Low
Oakley Sunglasses
coach outlet online
Oakley glasses
ray ban polarized sunglasses
prada bags
pandora rings
Mizuno Wave
sunglasses hut
pandora rings
ugg uk
michael kors outlet
nfl shop com
chanel australia
ups tracking number
christian louboutin shoes
Nike Free
polo online
michael kors outlet
prada bags
kate spade handbags
kate spade bags
2015 Nike Dunk
pandora bracelet
kate spade
abercrombie canada
moncler down jackets
ugg slippers uk
louis vuitton outlet online
Home
jordan shoes
ray ban online
michael kors shoes
discount nfl jerseys
louis vuitton outlet online
coach outlet
rayban prescription glasses
gel kayano
Coach Outlet Store
nike air max 2013
Watches
Sterling Silver Flatware
shoes online
Minisinbox
coach australia
ups shipping
nike shoes
official rayban
nfl store nyc
nba finals
sunglasses sm
north face outlet online
Nike Air Jordan
salomon mens shoes
kate spade outlet
burberry outlet online
nike air max
coach shoes
rayban sunglasses
kate spade bags outlet
yeezy boost 350
sunglass hut
Air Jordan
coach outlet online sale
pandora australia
Jimmy Choo Australia
pandora charm bracelet
Kay Jewelers - Official
michael kors outlet online
nba store
michael kors outlet clearance
coach purses
coach factory outlet online
prada outlet
Nike Air Jordan
ray-ban wayfarer
chanel bag
Prada Outlet
kate spade bags
my hermes tracking
Promise Rings - Official
Abercrombie Fitch
hermes handbags
moncler us
mcm outlet
prada outlet online
coach outlet
Jared Jewelry - Official
ray-ban sunglasses
Michael Kors Outlet
nike huarache
kate spade outlet
mlb jerseys
michael kors outlet
brand sunglasses
spades uk
tiffany co
snow boots uk
beats by dr dre
dr dre beats
pandora charms
pandora charms 2016
Wave Prophecy 2 Shoes
pandora charms cheap sale
snow boots
ray ban new wayfarer
nfl shop coupon code
ray ban polarized
boots
wayfarer sunglasses
CHanel Factory Outlet
tiffany and co
official prada site
nfl store
pandora rings
Nike Air Max
tiffany australia
louis vuitton factory outlet
coach watches
beats by dre headphones
polo outlet online
Air Jordan
pandora charms uk
prada outlet
kate spade outlet
pandora jewelry charms
Football Jerseys Outlet
Diamond Rings - Official
ugg slippers
pandora necklace
Mizuno Shop Japan
nike free shoes
Chanel bags Outlet
Shoes
ray ban sunglasses
classic
kate spade purses
michael kors outlet
chrome hearts
pandora jewelry
Mizuno Shop
moncler down Jackets
pandora rings uk
prada purses
yeezy boost 350 black
chrome hearts jewelry rings
Nike Air Max Lunar
prada outlet
ray ban prescription glasses
Jewelry Armoire - Official
louis vuitton australia
prada outlet online
burberry purse
payless boots
huaraches shoes
nike air max
beats headphones
celine outlet online
coach shoes
burberry outlet canada
coach outlet online
kate spade outlet
burberry outlet online
nbastore
Gift Certificate
Jordan Flight 45 Femme
burberry online
kate spade outlet online
michael kors outlet
Coach outlet online
coach usa online
official prada site
canada goose jacket
Birkin Bag Hermes
Longchamp Outlet
China Wholesale
michael kors outlet
Hyperdunk 2016
prada outlet bags
beats audio
payless sandals
pandora rings
payless shoes near me
canada goose outlet
nike shox
Nike Air Jordan
coach bags
pandora jewelry
coach australia
chrome hearts
canada goose mens
prada outlet texas
chrome hearts jewelry
coach usa
nike australia
coach sunglasses
adidas yeezy boost 350
coach outlet online
louis vuitton factory outlet
rayban glasses
sunglasses store
pandora charms sale clearance
pandora jewelry
michael kors bags
2017 Nike Air Max
pandora jewelry
coach wallets
Longchamp Sale
michael kors shoes
Air Jordan
rayban sunglasses
canada goose jacket
prada us
coach outlet online
nfl pro shop
Mizuno Shoes
ray ban
nike store
the beat
coach outlet store
ray-ban eyeglasses
michael kors factory outlet
ray ban new wayfarer sunglasses
pandora online
Cheap coach purses
ray ban sunglasses
ray ban sunglasses
nike com
michael kors outlet
nike shox
adidas shoes
Vase
michael kors bags
nike free
ups ground tracking
nfl apparel
Dreamland Jewelry - Official
michael kors outlet online
official chrome hearts
michael kors outlet
canada goose kensington parka
louis vuitton factory outlet
Hugo Boss Store
nfl shop
Nike Air Jordan
prada bags 2016
chrome hearts jewelry rings
michael kors wallet
pandora charms
payless shoes online
chrome hearts outlet
prada outlet store near me
official michael kors
rayban wayfarer
Nike Air Jordan
adidas australia
michael kors
sunglasses online
nba jerseys
pandora bracelet charms
celine outlet
beats by dre studio
pandora australia
pandora charms
pandora bracelet
michael kors outlet
kate spade online outlet
michael kors purses
kate spade italy
coach outlet
pandora charms
cheap mlb jerseys
coach outlet online
prada bags outlet
Air Max
louis vuitton purses
nba shop
huaraches
ugg
pandora charms sale clearance
michael kors outlet
coach outlet
chrome store
prada bags
kate spade handbags
chrome store
coach shoes for women
ray ban wayfarer
pandora bracelet charms
Drinkware
nba schedule
hermes uk
ups tracking
pandora bracelet
tiffany australia
prada outlet online
Nike Zoom
pandora australia
yeezy boost 350 shoes
payless coupons
Air Max
Tiffany And Co
pandora rings uk
rayban sunglasses
michael kors uk online
Wave Prophecy 2 Shoes
kate spade uk
coach factory outlet
nba scores
chrome hearts
coach factory
michael kors australia
adidas
michael kors outlet online
prada sale
Home Accessories
chrome hearts jewelry for men
prada online
michael kors bags outlet
pandora jewelry
coach outlet online
moncler outlet
pandora charm bracelet
michael kors tote
pandora app
Salomon Running Shoes
michael kors watches
pandora charms
shop mlb
Nike Air Max
pandora bracelet
louis vuitton online sale
kate spade wallet
burberry australia
prada official site
mlb clothing
Jimmy Choo Shoes
ray ban aviator
softball jerseys
pandora sale
ugg
prada shoes for men
Michael Kors
pandora bracelet
sunglasses
ray ban outlet
coach outlet
ray ban eyeglasses
Salomon Shoes
coach outlet online
moncler jackets
Air jordan Femme 2015
prada outlet bags
ups freight tracking
Canada Goose Outlet
coach outlet online
adidas yeezy boost
Gift Registry
Oakley Sunglasses
Hermes Outlet
Hugo Boss Outlet
michael kors watches
prada outlet online
mk outlet online
coach handbags
salomon shoes
michael kors bags outlet
Abercrombie Nederland
asics gel kayano
prada handbags
kate spade handbags
Phones
pandora earrings
burberry scarf
pandora uk
michael kors handbags
louis vuitton australia
pandora jewelry sale
kate spade
Nike Free
michael kors
coach outlet online
mlb store
payless shoes coupons
christian louboutin uk
louis vuitton 80% off
mcm outlet online
hermes parcel shop
official kate spade website
nike air max
louis vuitton bags
Coach Handbags
Air Jordan
payless shoes
prada outlet online sale
pandora official site
coach handbags outlet
Coach Sunglasses Outlet
prada outlet
rayban outlet
burberry australia
oakley holbrook sunglasses
Jared Jewelry - Official
nike air max
nba standings
coach handbags sale
coach outlet
beats by dre
mlb news
official michael kors
import sunglasses
yeezy boost 350 Pink
michael kors
louis vuitton australia
fox fur
Air Max
ray ban glasses
ray ban clubmaster sunglasses
michael kors online
cheap ray ban sunglasses
pandora rings
sunglasses outlet
dr beats
drum beats
Ray Ban sunglasses
chrome hearts jewelry
asics gel
pandora charms
oakley sunglasses
kate spade outlet online
nbashop
my herm茅s
pandora necklace
michael kors outlet
pandora charms
nike air max 90
michael kors outlet
Wedding
pandora charms sale
Home
nike free run shoes
Jordan Aero Mania Homme
ray ban wayfarer
dr dre headphones
adidas shoes
coach outlet online
coach factory
pandora bracelets
coach factory outlet
Kate Spade - Online Sale
coach outlet
kate spade outlet store
prada outlet sale
BURBERRYburberry australia
pandora outlet
huarache nike
nike jordan shoes
Brighton Jewelry - Official
mlb apparel
north face sale
burberry scarf
pandora bracelet
pandora charms
michael kors
coach totes
Nike Jordans
Sunglasses outlet sale
pandora jewelry
burberry online
Air Max
burberry scarfs
kate spade black friday
prada factory outlet
ray ban sunglasses
longchamp outlet online
pandora jewelry
michael kors purses
prada handbags
prada online
Longchamp tote
oakley glasses
yeezy boost
Phones case
Ray Ban Outlet store
nike outlet
chrome hearts us
michael kors uk
kate spade
rayban aviator
michael kors outlet bags
Baseball Jerseys Outlet
Mizuno Shop Japan
pandora rings
Coach Outlet
chrome hearts jewelry
prada online
michael kors outlet online
salomon boots
baseball jerseys
prada bags
ugg australia
poly sunglasses
burberry outlet
coach factory outlet
Nike Hyperdunk Shoes
michael kors outlet
chrome hearts
rayban prescription sunglasses
pandora uk
Company
prada outlet woodbury
ray-Ban sunglasses
chanel
ray ban clubmaster
Nike KD 8
coach factory outlet
beat maker
coach factory outlet
louis vuitton bags
chrome hearts earrings
michael kors outlet online
ray ban sunglasses
Tiffany Co
pandora bracelets
cheap moncler jacket
michael kors factory outlet
mlb shop
oakley holbrook.
coach outlet
chrome hearts canda
andora charms cheap sale
rap beats
Coach Outlet Online
tiffany co
prada outlet online
Baseball Jerseys Outelt
michael kors outlet online
Electronics
nba playoffs
nike shoes
pandora charms
Nike Air Max
burberry us
pandora charms 2016
prada outlet online
kate spade outlet
Nike Air Max
prada glasses
nba store nyc
michael kors outlet
kate spade UK
Abercrombie Outlet
Watches
Chanel Outlet
louis vuitton
Nike Jordan Shoes
prada sale
China Manufacturers
kate spade wallet outlet
asics kayano
beats dr dre
Bridal Registry
Michael Kors Canada
me adc5.22Bezzeg

Semmit sem tudok elfogadni, aminek azzal kell kezdődnie, hogy más mit csinál rosszul.

András, csak engedd el ;)

Mindenkinek megvan a maga stílusa, módszere, mindenkinek bejön valami, és valami sok meg nem. Másnak meg pont az jön be, ami nekem nem. Ez így van jól.

Beszélgettem valakivel, aki a tanfolyamodról jött. Frászt kaptam tőle. Minden mondatom után azt mondogatta: engedd el. Nem lehetett vele beszélgetni. Remélem, kinövi :)Dejavu

Hűűű, mekkora hiba van itt mátrixban.
Elolvastam az írást, aztán a végén beleakadtam a "reklámba", és gondoltam megírom, hogy jó kis írás, csak mindig elveszi a kedvem az ilyen cikkek végén lévő "és gyere a tanfolyamomra" reklám. Aztán beleolvastam a kommentekbe, és dejavu érzésem lett. Méghozzá arról, hogy ezt egyszer már olvastam és akkor is dejavu érzésem volt, és akkor (vagy mindkétszer???) úgy döntöttem, hogy ááá, inkább nem írom meg. Most is csak azért írom, mert hűűű, nagyon dejavu.... :O

Egyébként a témánál maradva: a Titok nekem egy kapcsoló volt, egy első lépés, egy picike lökés rengeteg számomra érthetőbb és hasznos infó felé.Titok

Szerintem abban a könyvben és filmben az a jó,hogy annyira nyálas,hogy a tömeg megnézi, vagyis terjed a hit és ez a lényeg.Ha bonyolultabban fogalmaztak volna,nem nézik vagy olvassák ennyien.Akit meg komolyan érdekel a téma,mert ott tart,az úgyis utánanéz és megtudja a többit.
Nekem tetszett.Amivel viszont nem értettem egyet az az volt,hogy szerintük nincs sorsszerűség, szerintem meg van.Szóval szerintem csak azok a csodák válnak valóra ami az adott ember életútjával kapcsolatos,ha valaki másfelé jár,kérhet bármit,tapasztalatból tudom,hogy nem működik(legalábbis szerintem).Ebből következik,hogy azoknak sikerül komolyan dolgokat bevonzani,akik kapisgálják már kicsodák ők és mi a nyavaját akarnak e bolygón.Abban nem hiszek,hogy csóresz ember,akinek semmi célja megnézi a filmet,vizuál egyet és lesz egy úszomedencés háza meg egy jó kocsija....szerintem olyan cél kell a vonzáshoz ami az életútba passzol.Jön Dr Len,

Jön Dr Len, akitől Joe Vitale is tanulta a HO'OPONOPONO-t!:-)

Sároztam? Ha úgy gondolod....
Nem állítom hogy van végső tuti, ami elmondható! Biztosan nem való az én megközelítésem se mindenkinek. De azt is tudom, hogy az elvágásnak is van értelme. Az egyik legnagyszerűbb tanítóm pont azért erős, mert mer, sőt akar szembenézni visszásságokkal, és rá mer mutatni a nem rózsaillatú dolgokra is. Én magam általában konfliktuskerülő vagyok, így valahányszor valódi impulzus jön a cselekvésre, lehet hogy tyúkszemre lépek, vagy kellőnél több tojást török fel az omletthez. Én is megkapom a magamét, az biztos! De ebből (is) tanulunk! Nem csak az OMM SWEET OMM-ból...Halkan jegyzem meg András, hogy ami

szemünknek elsőre nem jó, nem biztos, hogy attól az még tényleg nem jó.
És még az sem tuti, hogy amit te ajánlasz tanfolyamaidon tömegeknek az a tuti.

Vagy így akarsz esetleg embereket bevonzani, hogy előtte mást besározol? Bocsi, csak hangosan gondolkodám... mert többszöri elolvasás után is, mindig mást mondott ez a blog..... mindenesetre, érdekes, elgondolkodtató mű.
... És az jutott eszembe, amit egyszer olvastam valahol, a Nyerhetsz könyv írónőjétől, hogy Joseph Murphy, sikeres író, az emberi agy működtetéséről 43 könyvet írt, és gyakran lehetett könyveiben ugyanazt olvasni. Helen Hadsell rákérdezett, mire J.M. azt felelte: ha 43 x ugyanazt olvassa el valaki, addigra tuti megjegyzi amit kell:)

Az is, milyen kevés számú megnyílvánulás tapasztalható erre az érdekes cikkedre....Kiegészítés

Kösz Fóki, szívesen benne vagyok minden jóban! :-)

James Arthur Rayel kapcsolatban Ábrahám véleménye: fogalma sincs a vonzás törvényéről. Alvásmegvonás, kajamegvonás, vízmegvonás oda vezetett, hogy most szabadságmegvonásban részesül. A filmben is ez a küzdelmes lemondó érzet jött át belőle. Én is tanítom az elengedést, de az nem megvonás! :-)

Egyébként nem akarom lehúzni a gurukat! Joe Vitale nagyon sokat adott nekem! Még a teljes megvilágosodást elért tibeti tanítóimnak is voltak hülyeségei! Emberek vagyunk és óhatatlanul is másképp élünk meg és látunk dolgokat.Joe Vitale-vel az a fő problémám, hogy kitűnik, hogy bár öntudatlanul is jól használja a módszereket, nem érti annyira tudatosan a mechanizmust. A felszínt el tudja mondani, de a mélysége kimarad. Persze a mélységre csak akkor van szükség, ha tanít az ember, és ott kell észrevenni a finomságokat.
Tuti, hogy nekem is van sok hibám, vakfoltom, de egy biztos: arra törekszem, hogy mindnél inkább képes legyek az egyént is megszólítani, és ne csak általános dolgokat mondjak. Könnyen lehet képviselni egy-egy kialakított rendszert, de az emberek egyediek, és ha tanítani akarok, meg kell tanulnom méretre szabni a dolgokat. Legalábbis ez az ideálom.

Ezt a cikket főképp az motiválta, hogy azt látom, hogy sokan erőlködnek a pozitív hozzáállás kifejlesztésével, és túl nagy lépteket kényszerítenek magukra Akik pedig már eleve jól vannak azok nem tudják mindig elmondani, hogy milyen az út felfelé, csak a nagy mosolyt tudják bemutatni, ami csak ideig óráig inspiráló.

Írtam egy folytatást, ami remélhetőleg sok mindent megmagyaráz!Kedves Fóki!

Szerintem a szélsőségek a legtöbb esetben negatív dolgokhoz vezetnek. Mindegy, hogy gururól van szó, vagy más jellegű hitbuzgalomról, elvakultságról. Ahogy az "elvakultság" szó is jelzi ez egyfajta korlátolt állapot. Vakon kell bízni önmagunkban és Istenben, ez igaz, de minden mást érdemes kételyekkel fogadni. Negatív és pozitív irányba is. Legalábbis eddigi tapasztalataim szerint. Ha csak egyfelé nézel, másfelé nem is láthatsz.

Egyet értek Veled abban is, hogy a barátokkal vagy legalábbis kellemes emberekkel együtt töltött idő sokat adhat, örömöt, értelmes véleményütköztetést, új ismereteket és egyáltalán pozitív érzéseket.

"Önmagunk guruja vagyunk." Ez is 100%-ban így van. És ezzel úgy értek egyet, hogy én egyszer jártam András egyik előadásán. Voltam már tréningen, de bevallom, mostanában például nem sok szükségét érzem, hogy menjek. Amit akkor ott kaptam, céges tréningen és saját kedvtelésből látogatotton egyaránt, hasznos volt számomra, de nem életbevágó. Azt mondanám, segített felismeréshez, de ugyanakkor több felismeréshez vezet maga az élet és a tapasztalások. Van, amit hasznosítottam például pont András előadásából, van, amit más előadásából hasznosítottam. De nem minden szó. Vagyis tényleg igazán a mértéken van mindenben a hangsúly. Én például az az ember vagyok, akinek mondhatná egy guru, hogy csináljam meg ezt, vagy azt, ha nekem nincs kedvem hozzá, hajtogathatná élete végéig akár. :D Hát mondjuk úgy ezért is nincs most munkám. :)))

Bár ezzel nem akarok itt most vitát szítani, mert vannak az oldalon, akiknek kicsit érdekes elgondolásai vannak az ezotéria és a pénz világának összemosódásáról, de én azt látom például Joe Vitalnál is, hogy ő is kicsit átbillent az anyagiak oldalára. Ő, ha jól tudom egy hajléktalan volt, most meg "áramlik" hozzá a pénz és egyedi tervezésű autókat vásárolgat magának... Ez sokakat megrészegíthet. Még alapvetően értékes embereket is. (Pl Joe Vitalt blogjának olvasását azért hagytam abba, mert már fojtogattak a reklámjai, amik gyakorlatilag minden második szavát átitatták, de ha ennyit nem is, biztos, hogy minden bejegyzésében min. 2 bujtatott reklám volt.)
Érdekes elgondolkodni azon, hogy az anyagi javak szemetszúró megjelenése valaki életében mit váltanak ki belőle. Ismerek olyat, aki tökéletes anyagi körülményekkel, totálisan leépült emberi kapcsolatokkal rendelkezik és egy nagyon bezárkózott, bizalmatlan egyéniség. De a tárgyhoz visszatérve, itt is az arany középúton kéne tudni maradni. Tudni segíteni ingyen is, de szerintem semmi baj sincs, ha valaki ezen tapasztalatait teszem azt könyv (film, hanganyag, mittudomén) formában osztja meg.
A legnagyobb baj azokkal van, akik teljesen hiteltelenek és ezt az egész dolgot arra használják, hogy a bajba jutott, nehézségekkel küzdő, elkeseredett és ezáltal már bármiben hinni képes, hiszékeny embereket kizsákmányolják, "lehúzzák" és ezzel mintegy megtapossák őket. A baj azokkal van, akik minden eszközt megragadnak saját boldogulásukra és másokat nem tartanak szem előtt. Amíg valaki úgy tör céljai felé, hogy figyelembe vesz másokat és ügyel másokra, vagyis nem csak kapni akar, de képes adni is, addig ez elfogadható. Számomra legalábbis.

Csodás napokat Neked Fóki és mindenkinek! :)
Köszönet az értékes véleményedért. :)Nem akarom szétoffolni...

...András blogját ezzel a James Ray sztorival. Csak annyit jegyeznék meg, hogy az angolul tudók nézzék meg a túlélőkkel és Ray egyik asszisztensével forgatott interjúkat, főleg, ha bennük is nagy az elvakultság a nagytudású guruk iránt. Ray nem ússza meg a dolgot, nem tud kimosakodni belőle. Eddig úgy néz ki, 12 évet kell guggolnia az ostobaságáért és az emberek semmibe vételéért. Az izzasztókunyhóban (ami ráadásul nem is jól volt megépítve, ezért életveszélyes volt alapból) valóságos horror zajlott. Ilyesmit is eredményezhet a tudatlanság, az elvakult hit és bizalom egy guruban. Önmagunk guruja vagyunk. Inkább jókis baráti társaságokba kell járni, nevetni, élni. Az a legjobb tréning! :) Ez az én véleményem.
Mellesleg nekem furcsa, hogy emberek trénigről tréningre járnak. Ez is vezethet egyfajta függőséghez. Bár ez is mindenkinek a maga választása.
András tréningje jóval józanabb és emberibb, én úgy tudom. Bár magam még nem voltam, nem érzem szükségét.
Sokszor egy sör egy haverral, egy jókis beszélgetés a barátokkal, egy kerti sütögetés jó társaságban felér a legmenőbb spirituális szemináriummal. Amúgy meg véleményem szerint az az igazán jó tréner, akihez nem tér vissza folyton a tanítványa, mert saját maga oldja meg már a problémákat, legfeljebb csak azért keresi fel, hogy megköszönje a tanultakat. Főleg, miután egy halom pénzt kifizetett. Túl sok az ügyeskedés spirituális berkekben, a kispályán és a nagypályán is, és előbb-utóbb ennek megvan a következménye is. Egyik ékes/éktelen példája ennek James Ray. Remélhetőleg több Secret-guru botrányról nem kell hallanunk.Fúú Fóki!

Ez meredek történet! Tényleg észnél kelle lenni. Sok szarral próbálják az embert megetetni az ezopiacon is. A jóléti társadalmakban rengeteg a boldogtalan, önmagát kereső ember, így nagy üzlet van benne. Aki meg egy kicsit butább az átlagnál az bedől. Gondolom Arthur még mindig hirdeti az igét ha sikerült kimosakodnia...Ha ilyen dolgot látok el szoktam gondolkodni, hogy vajon az illető, az álguru elhiszi, hogy ez frankó vagy tudja ott legbelül, hogy nem teljesen kerek a történet és ezek után képes tükörbenézni. Tudatlanságból csinál ilyet valaki vagy jól bírja a lelke csatornabűzt...James Arthur Ray

Nos, utána olvastam a neten ennek a fickónak. Elég hülye volt, az biztos. Ráadásul ezt a marhaságot még igen drágán is árulta. Ez az izzasztókunyhós sztori elég gáz, de az még gázabb, hogy mennyi pénzt kért el a résztvevőktől, meg hogy mit össze ügyeskedett az eset után, hogy helyre tegye a dolgokat. Csatornázó médiummal azt csatornáztatta az eset életben maradottjainak, hogy akik meghaltak, milyen királyul érzik magukat és vissza se akarnának jönni. (tehát végül is még ők jártak jól! :)) Nos, igen. Nagy az Isten állatkertje és sajnos alacsony a kerítés. :))))
Arthur Ray azután, hogy beszedett fejenként 10 000 dollárt a résztvevőktől, az izzasztókunyhós buli előtt még 36 órára kiküldte a lúzereket a sivatagba egy hálózsákkal "vision quest"-re, ami amolyan "egyedülavadonban" rítusféle némely kultúrában, és böjtöléssel jár. Persze, még eladott nekik erre a célra "specializált" perui poncsókat, darabját 250 dollárért. Szóval az alaposan kiszáradt mukik aztán mentek az indián izzasztókunyhóba. Sokak kerültek kórházba kiszáradással, veseelégtelenséggel stb. és volt aki meg is halt.
Naszóval: azért adott észt a Teremtő (lett légyen az akárki is), hogy használjuk. :)
Elgondolkodtató ez a sztori. Az emberekkel óvatosan kell bánni. Mert ha van is pénzük, attól még lehetnek ostobák. Az ostoba emberek meg rendszerint hiszékenyek. Ezt pedig sokan jól ki is használják. Jó volna, ha valaki végre józan ész tréninget is tartana a Secret-re ráizgult tömegeknek. :)))Nagyszerű írás

Kedves András!
Ott voltam én is a legutóbbi Mosoly Napon, ahol Te is előadtál. Fantasztikus előadás volt.
Amit Joe Vitale-ról írtál, az valóban érdekes, ezen már én is elgondolkodtam. Jót mosolyogtam én is a vak szibériai csodamuksin, amikor megkaptam hírlevélben. Ő is, mint a film legtöbb szereplője, sütögeti a pecsenyéjét, olykor nevetségesnek tűnő módszerekkel. Ugyanakkor mégis bírom a fickót, mert alapítványt hozott létre a hajléktalanokért, és amúgy egy szimpatikus, vidám figura.
Végtére is nincs abban semmi rossz, ha mindenki sütögeti a maga pecsenyéjét. Ez a "spirituális kufárkodás" ma a válságos időkben eléggé elterjedt. Hiszen még Te is itt reklámozod a tevékenységedet, ami lehet, hogy valakinek ugyanúgy nem jön be, mint Joe Vitale spirituális merchandising-ja. :) Sőt, mondjuk, ha valaki részt vesz az elengedő tréningeden és teszem azt rosszul értelmezi, esetleg kerülhet olyan szituációba, hogy emiatt bizony jól meghal. Akkor Rólad cikkeznének, hogy megöltél valakit. Fura tud lenni az élet, de gondolom, ezt Te is tudod. :) Éppen ezért jobb megenni a halat és kiköpni a szálkát. James Arthur Ray több videó előadását is megnéztem, elég jó motivációs tréner, csak arról nem cikkeznek, hogy esetleg valaki profitált is a módszeréből. De hát ilyen a média világa, nem igazán érdemes irányadónak használni, főleg tudatos berkekben. Az nekem is lejött, hogy kissé durva fickó, olyan, aki egykettő pofán vág, ha beszólsz neki, de nem hinném hogy az elhalálozások ebből fakadtak :):):)
Még a Magasságos Bob Proctor is, akit secretes körökben már-már Atyaúristenként tisztelnek, ő is büszkélkedhet olyan dolgokkal, amikről nem szívesen hallanak rajongói, hiszen azon túl, hogy tréner és a spiritualitásban is derékig menetel, valójában üzletember, s bizony vannak ellenségei szép számmal, akik nem jóságos nagyapóként tapasztalták meg üzleti tevékenységét a tengeren túlon és éppen abban az országban, ahol a film készült: Ausztráliában. De ettől függetlenül szívesen olvastam a könyvét. Szó ami szó, valóban kell kiegészítő olvasmány a Secret film mellé, és szerintem talán a legalkalmasabbak erre a Hicks könyvek. Tiszta, sallangoktól mentes és lényegre törő.
Beismerem, én is sütögetem a magam pecsenyéjét (noha távolról sem ebből élek), hiszen a videóblogom oldalsávján ott az egyik e-könyvem reklámja és itt is létrehoztam egy fórumot.
Ha benne vagy, készíthetnénk a videóblogba Veled is egy beszélgetést. Mit szólsz hozzá? Hmm? :)
Szép napot! :)
-Fóka:-)

Köszi. :-D+1

Annyit pedig még hozzátennék pluszban, hogy szerintem a Titok könyv egy jó alap és ennyi. Nem több, nem kevesebb. Ha valakinek az az útja, hogy megismerje önmaga teremti az életét, azt elindítja. Aki itt leragad, annak meg más. :) De ez újfent csak egy vélemény. :):)

Kedves Kati!

Ne dőlj be Andrásnak! :) Remek előadó és, ahogy észrevettem imád szurkapiszkálni. De tudod ez pontosan az, amitől, ha már tudod, hogy működik, jobban, elnézést tudatosabban, tudod működtetni a "titkot".

Én azt vettem észre a dolog lényege az, hogy valóban meg tudja-e (meg meri-e) az ember kérdezni magától, hogy "tényleg?" vagy ahogy Katie Byron mondaná "igaz ez?". És nem csak magától, de, amit mondanak neki, azt bekajálja 100%-ig vagy el is gondolkodik, hogy ebből ő mit tud hasznosítani és mi az övé és "igaz ez?". Ráadásul anélkül, hogy depibe esne e miatt. Az arany középút az értelem és az érzelem között.

Kedves András!

Teljesen igazad van a Titokkal kapcsolatban. De ugyanakkor sok ember működik a birka elven, már elnézést, ezzel nem minősíteni szeretnék, csak a tapasztalatom ez. Sokaknak egyszerűbb követni a nyájat és egy kész gondolatot magukévá tenni, mint használni a fejüket és sokkal inkább felelősséget vállalni azért, hogy használták.
Néha tényleg kell a lelkesítés, kell az, hogy lássuk, másnak sikerült. Azzal együtt én sem igazán repesek a "nagy amerikai álomért", azért a "just do it" vigyorogva és önként érzésért, aminek valóban izzadtságszaga van. De ugyanakkor van, akinek segít. Van, akinek kell. Én ezért tudom elfogadni. Azzal a kitétellel, hogy rám nem minden esetben hat, sőt inkább nem. Én személy szerint jobban szeretem a teljesen őszinte dolgokat.
Azért köszönet érte, hogy rámutattál, engem speciel ez abban erősít meg, hogy nem feltétlenül járok rossz úton, ha vannak kételyeim néha és azzal sem, hogy bármilyen nagy név a "tanító", nem fogadok el minden ideát feltétel nélkül tőle. :)
Szóval köszi ezt is és még néhány értékes gondolatot, amit egy előadásodon mondtál. Bár nem hittem el ott sem mindent Neked, de volt, ami hasznomra vált és felnyitotta a szemem, különösen az elfogadás terén. :)
Legjobbakat Neked!A hittel

nincs semmi baj! :-)
Nem is ezt állítottam! És a titok bizony működik!
Azért írtam meg ezt a provokáló cikket,mert ugyanakkor látom, hogy sokan küzdenek vele.
Egy felmérés szerint a pozitív gondolkodás annak a 10%-nak működik, aki eleve pozitív volt!
Amit tapasztaltam az az. hogy nincs szükség rá, ha elengedjük azokat az akarásokat és ellenállásokat, akibe belebonyolódtunk! Magától pozitív minden! :-)ÉN NEM..

ÉN NEM VITÁZOM, FELESLEGES. CSAK ANNYIT MONDOK HOGY "A HIT HEGYEKET MOZGAT MEG."-ÉS NEM IRNÉK ILYET, HA NEM TAPASZTALATBÓL MONDANÁM. A TITOK IGENIS ÚGY MŰKÖDIK AHOGY VAN! :) TOVÁBBI SZÉP NAPOT!