Apokalipszis, most!

Ennek is eljött az ideje, nyakunkon az újabb apokalipszis! Unalomig emlegetett szám a 2012, és talán tényleg jelent is valamit. A Titok is csak egy mozzanat az egészben, legalább annyira, mint a Mátrix c. film, mely mára már beleivódott a kollektív tudatba. A virtuális valóság ugyanúgy életünk része, mint a vonzás törvénye.

Sokan kételkednek még benne, vagy "nem tudják működtetni", ami önmagában abszurd, olyan mintha azt mondanám, rám nézve a gravitáció nem működik. Dehogynem, épp azért nem tudsz "talpra állni", és csak meg kéne tanulni járni... gyakorlat teszi a mestert!

Mások legyintenek, hogy ez már "lejárt lemez" de szó sincs róla, csak mostantól már az emberek zsigereiben lesz a Titok, és a legtöbb ember számára olyanná válik, mint a levegővétel. De mióta "apokaliptizálta" magát beépült az életünkbe. Valójában a Titok maga az apokalipszis: "elrejtett, titkos dolgok feltárulása", pont az, amit a görög szó jelent.

És ahogy terjed, és beleivódik a mindennapjainkba, mindenki számára világos és egyértelmű lesz, hogy az élet nagyszerű, ha szem előtt tartjuk néhány egyszerű működési elvét:

1. Az életedért csak Te vagy a felelős. Amikor áthárítod a felelősséget, akkor magadat vered át. Ha vállalod a felelősséget, akkor harmóniába kerülsz önmagaddal.

Ez eddig nem így volt, sokáig az egyház azt tanította hogy Isten irányít, a sors irányít, nem lehetett szabad az akarat, hiszen voltak parancsolatok, irgalom, kegyelem, és eleve elrendelés. Ma pedig a média irányít, és a toxikus vágyak irányítanak, mert az emberek elméje még nem rendezkedett be teljesen arra, hogy átvegyük saját életünk irányítását. Pedig ez a nagy feladat hiszen jön az apokalipszis... És ha kezedbe tudod venni a saját lényed irányítását, akkor nyert ügyed van!

2. Az életed Te teremted. Amit belső vágytól vezérelve meg akarsz valósítani, azt elég elképzelned, és cselekedeteid egy automatikus hajtóerő viszi majd a megvalósulás felé. Ha mások vágyait éled, küzdelmes lesz az életed. Ha a belső vágyaid hajtanak, akkor minden könnyedén valósul meg.

Fel kell ismerni hogy mi az, ami számodra a harmóniát, sikert, boldogságot, önmegvalósítást hozza el. Mi az, amit nem az elvárások, a rutin, megszokások, vagy a mások által vezérelt vágyak késztetnek. Mi az amit valóban, tényleg, őszintén szeretnél, ha ha ez megvan, képzeld el, hogy sikerült, majd valósítsd meg.

3. Kerülj összhangba a céloddal, közben légy maga a cselekedet!

Az út a cél, a cél a halál. (Madách: Ember tragédiája)
Ahogy a kő is, hiába remélted, hogy nem a virág az... (Dan Millman: Békés harcos útja)

Ha a vágyaid megvalósításán dolgozol, akkor az élet értelmét épp az adja, hogy teremtesz. És nem a teremtés végeredménye a siker, nem a végcél az, ami boldoggá tesz, hanem maga az út, ami alatt eljutsz odáig, hogy visszanézve azt mondhasd: "Megcsináltam!". Hiszen ezzel épp saját magad teremtetted újjá.

Kívánom hogy élvezettel haladjatok az úton, legyen veletek mindig egy jó adag humor, és szeressétek a változást, hiszen a változás az élet lételeme. A változás az egyetlen, ami örök.

HozzászólásokKedves Enti, mi az hogy önös

Kedves Enti, mi az hogy önös érdek? És mi az, ami az EGYség?

Az "élet" a Földön arról szól - szerintem - hogy mindenki a saját életét éli, önmegvalósít, járja a saját útját. Az EGY-ség be való törekvés számomra - de ez csak egy sajátos értelmezés - a halál iránti vágyat jelenti. Ugyanis aki vissza akar térni az egységbe, az meg akar halni, mert ezt csak úgy lehet :) Az élet arról szól - számomra - hogy meg tudod-e valósítani a születésedkor megfogalmazott vágyaidat, amit egyébként vannak akik sorsnak hívnak... Lehet az is egy életfelfogás, hogy a születés pillanatában kiszakadtunk az egységből, saját útra léptünk, azóta alkotunk, teremtünk, éljük az életünket, halálunkkor pedig visszatérünk az EGY-ségbe.

Ugyanakkor szerintem csak úgy tudod boldogan és önös érdekeid szerint élni az életed, ha összhangban vagy a téged körülvevő világgal is. Az EGY-ségre ugyanúgy szükség van az ÉLET során is, ha az önös érdek és a "közérdek" nincs egyensúlyban, akkor felborul a harmónia benned. De ezek csak gondolatok, nem feltétlenül van így, és számodra nem feltétlenül jelenti ugyanazt amit leírtam, mint amit számomra jelent.

Azt írod, hogy "véletlenül sem lehet találni itt olyan embert, akinek az lenne a vágya, hogy ráébredjünk az egységünkre.", és lehet hogy ebben igazad van. De akinek van egy jó párkapcsolata, az nem vágyik még egy másik párkapcsolatra, vagy akinek van egy lakása, annak nem annyira az a vágya, hogy legyen még egy lakása, hiszen már van neki. Tehát az is előfordulhat hogy szimplán azért nem vágyik itt senki sem erre, mert már mindenki túl van ezen, és ráébredt... ;-)

Üdv,
Admin

Ui.: Az apokalipszis szó jelentése szerepel a szövegben is egyébként.Enti. A kérdés, hogy neked van-e...

A kérdés, hogy neked van-e Önös érdektől mentességed??
Hogy létezik e önös érdek, elgondolkodtató. Ha van aki nem tud Egy -ségben, csapatban érezni, játszani, lehet azt mondani, önző?
Érdekes felvetés. Köszönöm, hogy olvashattam és elmélázhatok rajta:)Önös érdek

Sziasztok!

Miután hetvenezredszerre is megnéztem a Mi a csudát tudunk a világról? című filmet, arra a megállapításra jutottam, hogy nincsen olyan, hogy önös érdek. Mivel az egységtudat mindenkiben él/létezik és maga a Megfigyelő minden fizikai lét "mögött" ugyanaz, az önös érdek teljes mértékben megegyezik az egység érdekeivel: vagyis a gondolataink és tetteink, valamint annak következményei által teremtve tágítani az Univerzumot. :)

Mellesleg nagyon régen jártam az oldalon - önös érdekből - kissé kihúzva magamat a közösség életéből és alakítva a sajátomat, egy újat építettem itt, külföldiában. Fantasztikus dolgokat teremtek magamnak nap mint nap és élvezem az emberi különbözőség (külsőleg) megnyilvánulásait, valamint boldog vagyok, hogy legyenek az új barátaim akár afgánok, perzsák, angolok, új zélandiak, olaszok, spanyolok, amerikaiak, franciák, észtek vagy litvánok: mindegyikőjük ugyanolyan nagylelkű, kedves, mosolygós, pozitív, segítőkész ember.Vicc :)

"Amikor a tudat ott tart - hogy EZT elérte ( a számára szükséges jólétet) már rég megteremtette önmagának a felelősséget a világ iránt amiben él."

Kedves Nanna,

Te valahol az elkényeztetettek mesevilágában élhetsz, és nem a vörös iszap károsultak között.

Szép napot :)Hm. :)

Hm. :)
Anyaisteen. ( enti)

Mi az hogy "önös" érdek, Enti?
Komolyan kérdezem.
Ha Admint az önös érdekei vezérlik - EZ az oldal nincs is. Akkor Admin ül otthon, nézi a tévét, vagy az életét és megosztja magával ( a kincseit is)
De ő ehelyett egy közösséget teremtett - ahol Te is elmondhatod a véleményedet ( például: hogy az itt lévőket az önös érdekei vezérlik)
Bírálsz vele Enti. Véleményt alkotsz- melyből sugárzik, az egyetlen jó az, ahogyan TE gondolod.
Ezután ( bejegyzésed) komolyan érdekel: Te hogyan képzeled az egység-re ébredést.

"önös" érdek: szt.em ez egy energia szint - a jólét. És ANNAK elérése
( ahogy Admin írta, az út, ami odavazet a célunkig, és amit mindannyiunknak azért " kell" megtennie, mert ez maga a célba-fejlődése. Úgy érhetjük el a célunkat, hogy "el-fejlődünk" odáig)
Amikor a tudat ott tart - hogy EZT elérte ( a számára szükséges jólétet) már rég megteremtette önmagának a felelősséget a világ iránt amiben él.

A buddhizmusban van egy iskola: a "vita" iskolája. Amikor a "szellemek" azaz a szellemiségek csatáznak. Kérdések, válaszok, világ-látások. Heves gesztikulációk, sőt heves mozdulatok is megenegdettek benne. A cél a vége: hogy a világnézetek közösen alkothassanak EGY-et. Mindenképpen formálja a szellemiséget.
J
Bizonyos vagyok benne Enti, hogy valamiféle jószándék vezérel ide ( ítéleteket alkotni és ezzel JÓ irányokba terelni, fordítani a megtévedt nyájat)
Valamiféle közösség építése - akinek tagjai valahogy a világot látják: egyben. És őrzik szépségében.
Hidd el: mi is azért vagyunk itt. Tanulni. Ezt (is)
Lehetnek véleményeink, alkothatunk képeket a világról - és itt-életünket megoszthatjuk egymással derüsen ( is) Enti.Apokalipszis

Apokalipszis = lelepleződés

Kiderül, hogy legtöbb embert az önös érdekei vezérli.
Ebben az írásban is csak önös érdekekről van szó.
Még véletlenül sem lehet találni itt olyan embert, akinek az lenne a vágya, hogy ráébredjünk az egységünkre.

Örömteli napot :)