Biegelbauer Pál, a magyar Eckhart Tolle

A magyar Eckhart Tolle most februárban lesz 11 éve, hogy elhagyott minket, tanítói és gyógyító munkásságát azonban mai napig ezrek őrzik emlékezetükben. Biegelbauer Pál a szeretet és az elfogadás művészetének egyik legkiemelkedőbb hirdetője volt. Holisztikus tudásával segítette tanítványait, és segíti most is olvasóit a testi-lelki jólét kibontakoztatásában és megőrzésében. Munkásságának egységes formába foglalását és újbóli kiadását tenné lehetővé az első Lélekpillangó Életműdíjjal járó elismerés és adomány.

Biegelbauer Pál neve kevésbé ismert, mint a Lélekpillangó Életműdíj két másik jelöltjéé. Szepes Máriát senkinek sem kell bemutatni, hiszen a Vörös Oroszlán című műve a spirituális irodalom egyik klasszikusa, és a Pöttyös Panni-sorozatot is nagyon sokan ismerik. A múlt század egyik meghatározó tanítója volt, kilencéves kora óta írt, számos díjat és elismerést kapott közel évszázados élete alatt.

Popper Péterre pedig biztos hogy a legtöbben még emlékeznek, hiszen alig két éve, hogy itthagyott bennünket. Hazánk egyik legnépszerűbb pszichológusa szintén a Lélekpillangó Életműdíj jelöltje.

Biegelbaur Pál életének jelentőségét, emberi és alkotói nagyságát nem kisebbíti az, hogy kevésbé ismert, mint a másik két jelölt. Azok, akik emlékeznek rá, vagy volt szerencséjük személyesen ismerni őt, tudják, hogy milyen fantasztikus dolgokkal foglalkozott.

Legnagyobb tanítása a csend erejéről szól:
„A másik ember felé fordulás (a teljes odafordulás) könnyebben megvalósítható (…) ha összeszedett állapotban van. A belső út közege a belső csend.”

Utolsó írásában pedig így fogalmaz:
„Nem szólni akarok hozzád, hanem érinteni akarlak, és az érintéshez nincs más eszközöm, csak a szó. A szó, amely túl van a tér és idő határán, és a csendből forrásozik.”

Biegelbauer Pál teológus volt, majd kilépett a papi pályáról és gyógyítani, tanítani kezdett. A filozófia és a pszichológia területén is jártas volt, sőt, széles érdeklődése miatt akár igazi polihisztorként is tekinthetünk rá. Már évtizedekkel ezelőtt foglalkozott az íriszdiagnosztikával, amit hét éven át tanult Sárpentelén, a helyi plébánostól. Emellett az aromaterápia és a grafológia területeinek is magas szintű tudója és tanítója volt.

Tanította a "jelen" és a "most" szerepét, valamint a szeretet és elfogadás művészetét – személyes példáján keresztül is – ezzel segítette a hozzá forduló embereket, valamint írásaival a téma iránt fogékony olvasókat.

Nagyon fontosnak tartotta az étkezést is, a jó közérzet és az egészség megőrzéséhez, fenntartásához egy külön könyvben, a "Gyógyító illatok" c. művében ad tanácsokat, és a konyhaművészet titkaiba is bevezet minket.

Biegelbauer Pál szellemi örökségét a családja gondozza, akik az életművének újbóli kiadását, sorozatba foglalását szeretnék megvalósítani. Ha szeretnéd, hogy ezek a könyvek, művek újra napvilágot láthassanak, szavazz te is Biegelbauer Pálra a Lélekpillangó Életműdíj szavazáson, hogy megkaphassák az ezzel járó pénzt és díjat. Járulj hozzá te is, hogy ez a méltán értékes örökség újra közkinccsé válhasson!

Szavazhatsz rá itt:

A tavaly ősszel életre hívott, Lélekpillangó Életműdíj egyik legfontosabb célkitűzése az, hogy a hazai spirituális fáklyavivők életműveinek megőrzését, és szellemiségének táplálását biztosítsa. A díjat életre hívó két magánszemély szeretné ezzel elérni, hogy ezek a művek nagyobb nyilvánosságot, több elismerést és ezzel együtt anyagi támogatást kaphassanak.

Nem csak a weboldalon, hanem ezen a Facebook oldalon is szavazhatsz a Lélekpillangó Életműdíj prominens jelöltjeire, úgy mint Szepes Mária, Biegelbauer Pál vagy Popper Péterre:

A szavazás pontos állását csak kéthetente, pontosan teliholdkor és újholdkor láthatják a szavazók. A szavazás végeredménye májusban, a díjátadó gálán derül ki.

A Lélekpillangó Életműdíjjal a szervezők hagyományt is szeretnének teremteni, vagyis várhatóan nem csak idén, de 2013-ban is lesznek jelöltek. Hogy kik lesznek jövőre, az szintén: a szavazókon is múlik!

A jelöltekre ezen a két weboldalon lehet voksolni, 2012. március 8-ig:

Weboldal:
Facebook oldal:

.