Böjt Magyarország felébredéséért

Hétfőtől elkezdődött a magyar hagyományban a böjt. (A katolikus szokás szerint a húshagyó kedd utáni szerda a böjt kezdete.) A böjt a megtisztuláson kívül arra is ad lehetőséget, hogy úgymond kiböjtöljünk valamit. Az önkéntes lemondást, a böjtöt, felajánlhatjuk egy cél megvalósulásának az érdekében. Pontosan ezért a nagyböjt idején március 16-tól engesztelő böjtöt hirdetünk.
Március 16-án 11 órakor imával indítjuk a böjtöt és megtesszük a felajánlásainkat. (Találkozó 10,30-tól a Zsindelyesnél). Az ima helyszíne Dobogókő, a Mária kegyhely.

Az imát és a felajánlást természetesen más helyszíneken is megtehetjük. Kérem, hogy jelezzék, jelezzétek felénk a másik helyszíneket, hogy tudjuk az összefogás mértékét.

A böjt lehet léböjt, 3-5-7 napos.
Egy lehetséges léböjt leírása:
De bármilyen önkéntes lemondás is megteszi. A lényeg az, hogy az áldozatunkat ajánljuk fel az Istennek! Mi a következőt kérjük:

„Kérjük és hálásan köszönjük Istenünk, hogy engesztelő áldozatunk következtében segíted vezetőink és mindannyiunk tisztánlátását. Segítesz, hogy felismerjük mi a helyes és bátorságot, erőt adsz a megtételéhez! Segíted a helyes út megtalálását és a kitartó, következetes, bátor cselekedeteinket, amellyel végig megyünk rajta! Köszönjük a nemzet ébredését, az egyéni és a közösségi felelősségvállalást, amelynek következtében utódainkra élhető MAGYARORSZÁGOT hagyunk!

Legyen Uram a Te akaratod szerint!”

Természetesen ez alakítható, kiegészíthető, saját szavainkkal is kifejezhető.

Csendesedjünk el, tisztuljunk meg, a böjtben, ajánljuk fel áldozatunkat az Istennek, hogy Krisztussal együtt támadjunk fel Húsvétkor!

Kérjük mindenki terjessze, juttassa el minél több helyre!

Isten áldásával!

Somogyi Péter, lélekszerelő
Szerednyei Béla, színművész