December 21-én világszerte közös TM-Szidhi meditációt tartanak

Folyamatos frissítéssel a oldalon!

Magyar idő szerint péntek este 19 órakor kezdődik a TM-Szidhi Jógarepülés. A déli 12 óra a mexikói időszámítás szerint van megjelölve kezdési időpontként.

Frissítés – dec. 19., 11:26: A budapesti Életközpont szervezi az egyik budapesti meditáló csoportot, a Facebookon eseményt hoztak létre:

Frissítés – dec. 19., 15:02: Magyarországon az alábbi helyszíneken lesz pénteken csoportos TM-gyakorlás, a szervezők telefonszámait közöljük, előzetes egyeztetés szükséges a részvételhez:

Budapest-Buda: Dovalovszky Márti: +36-70-9474-108
Budapest-Pest: Életközpont [betelt a helyiség, a budai csoporthoz lehet csatlakozni]
Debrecen: Dienes-Nagy Erika: +36-30-286-3744
Pécs: Gajdos Enikő: +36-30-683-3557
Szeged: Pálné Nagy Judit: +36-70-604-8179
Veszprém: Dömsödi András: +36-30-604-5593

Frissítés – dec. 19., 10:05: A főszervező tegnap arról beszélt, hogy december 21-étől FOLYAMATOS jelleggel fennmarad ez a gyakorlói létszám, és jelen pillanatban is százasával sajátítják el a diákok a TM-et és a TM-Szidhi Programot. A 8000-res meditáló csoportot valójában ünneplés céljából utaztatják az Alban-hegységhez. Latin-Amerikában nem csak a diákok gyakorolják a TM-et és a TM-Szidhi Programot, hanem a tanárok, az iskolák összes dolgozói, valamint az önkormányzatokban is gyakorolnak a hivatalnokok, beleértve a polgármestereket is. A főszervező – Raja Louis – november 7-én tárgyalt a perui kulturális minisztériummal, s magával a miniszterrel.

Frissítés – dec. 18., 14:59: A VNTV pénteken 18:30-tól élő adással jelentkezik, 18:30-tól Dienes István TM-tanár fog telefonos interjút adni, kommentálván az eseményeket.

Frissítés – dec. 18., 12:11: A csoport szervezésével párhuzamosan Quito-ban, Ekvádorban előadást fognak tartani a hadsereg vezérkarának, illetve további iskolákban mutatják be a TM-et és a TM-Szidhi Programot. Az előadást szervezők épp a Lima Airport repülőtéren várakoznak.

Frissítés – dec. 18., 11:20: Amerikában is szervezik a csoportokat, a Maharishi Menedzsment Egyetemen, és a Maharishi Védikus Városban is lesz közös gyakorlás.

Frissítés – dec. 18., 10:40: Csatlakozik a csoporthoz Cusco-ból, az inkák szerinti világegyetem köldökéből egy több száz fős meditáló diák-csoport. A csoportot egy meditáló pap, Francisco Atya vezeti. Cuscoban ezer diáknak tartottak előadást a TM-ről és a TM-Szidhi programról.

2007-ben nagyszabású oktatási program kezdődött a latin-amerikai (kolumbiai, perui, mexikói, ekvádori) iskolákban. Eleddig összesen 54 iskola több ezer diákja tanulta meg a Transzcendentális Meditációt, és annak haladó programját, a TM-Szidhi Programot. A gyakorlók száma már meghaladja a 9000 főt, a következő lépésben 257 iskola mintegy 20 ezer diákja fogja megtanulni Maharishi Mahesh Yogi tudattechnológiáit. Jelentős számú diák gyakorolja a TM-Szidhi programot a maják földjén is.

Frissítés – A szervezők december 21-ére szeretnének legalább 8000 TM-Szidhi-gyakorlót a maják ősi szent helyeire utaztatni annak érdekében, hogy a szociológia tudománya által is ismert, elismert Maharishi-hatás létre tudjon jönni (méghozzá az egész emberiség tekintetében) a koherencia-teremtő csoport által. Ennek érdekében felhívást tettek közzé, amiben e nem kis szervezési feladathoz adományozók támogatását (személyenként 10-20 dollár) várják. Dombornyomott bankkártyával a oldalon lehet adományozni, a jobb oldali “Oaxaca 8000 Celebration, December 2012″ gombot kell kattintani. A gomb megnyomásával egy biztonságos, titkosított adatkapcsolattal rendelkező fizetési oldalra jutunk el. Kérjük, aki teheti, bármilyen összeggel támogassa a szervezők költségeit!

A szervezők a fentieken kívül globális közös meditációt hirdettek december 21-ére. Arra kérnek minden TM- és TM-Szidhi-gyakorlót, hogy lehetőségeikhez mérten – magyar idő szerint – este 19 órakor gyakorolják a TM- és a TM-Szidhi programot. A szidhi-gyakorlók 19 órakor kezdik a TM-Szidhi Jógarepülést. Budapesten az Életközpont szervez péntekre közös TM-Szidhi-gyakorlást, elérhetőségük:

Alább ismertetünk – a közel ötven kísérletből – néhány tudományos kutatást, melyek igazolják a Maharishi-hatás társadalomra kifejtett jótékony hatását, elsőként Stanka Zsuzsanna rendőrszázados szakdolgozatára hívjuk fel kedves olvasóink figyelmét:

Egy 1983-as, két hónapig tartó izraeli koherencia-teremtő csoportot naponkénti lebontásban követő vizsgálat megmutatta, hogy azokon a napokon, amikor a csoport létszáma magas volt, a szomszédos Libanonban, a háború halálos áldozatainak száma 76%-kal csökkent. E két hónap során a bűnesetek, a közlekedési balesetek, a tűzesetek és a társadalmi stresszt jelző más esetek száma is csökkenésnek indult Izraelben. A hatást okozó egyéb lehetséges tényezőket (hétvége, ünnepnapok, időjárás) statisztikai módszerekkel kizárták. (Journal of Conflict Resolution 32:776-812, 1988; Journal of Conflict Resolution 34: 756-768,1990)

Ezeket az eredményeket a következő két éves időszak során (amikor a leghevesebben tombolt a libanoni háború), hét egymás után végzett kísérlet igazolta újra és újra.

E beavatkozások még az alábbi eredményekkel jártak:

A háborús tevékenységekhez köthető halálozások száma összesen 71%-kal csökkent
A háborús tevékenységekhez köthető sebesülések száma összesen 68%-kal csökkent
A konfliktus szintje 48%-kal zuhant
A szembenálló felek közötti kooperáció 66%-kal nőtt

Annak a valószínűsége, hogy ezek az összesített hatások pusztán a véletlen eredményei lennének, kevesebb, mint egy a tíz a tizenkilencedikenhez. Így ez a társadalmi stresszt és konfliktust csökkentő hatás a társadalomtudományok legjobban megalapozott jelensége. (A tanulmány elhangzott: 85th Annual Meeting of the American Political Science Association, September 1989, and Dissertation Abstracts International 1988; 49(8): 2381A)

A legújabb tanulmány, mely azt vizsgálta, hogy az 1993. június 7-től július 30-ig Washingtonban zajlott National Demonstration Project” során a koherencia-teremtő csoport miként csökkenti a bűnözést és a társadalmi stresszt és hogyan javítja a kormányzat hatékonyságát. E nagy gonddal kivitelezett kísérlet során a csoport létszáma 800-ról 4000-re nőtt a két hónapos idõszak során. Bár az erőszakos bűnözés meredeken emelkedett az év első öt hónapja során, a vizsgálat kezdete után nem sokkal az erőszakos bűnesetek száma (melyet az FBI Egységesített Bűnözési Statisztikája; FBI Uniform Crime Statistics) alapján mértek, elkezdett csökkenni, és a kísérlet végéig folyamatosan csökkent, 23,6%-os maximális értéket érve el. Ezután viszont ismét emelkedni kezdett. Annak a valószínűsége, hogy ezt a hatást a bűnözési mutatók véletlenszerű változása idézte elő, kevesebb, mint 2 az 1 milliárdhoz (p<.000000002). A bűnözés csökkenése nem tudható be olyan egyéb lehetséges okoknak sem, mint a hőmérséklet és a csapadék változásai, a hétvégék hatása, vagy a rendőrségi és lakossági bűnmegelőzési tevékenységek. (Ezen kutatásról bővebben a címen lehet olvasni.) (Social Indicators Research, 47, 153-201, 1999)

A 160 véletlenszerűen kiválasztott amerikai város vizsgálata azt mutatja, hogy e városokban a TM gyakorlók számának növekedése egy hét éves időszak során (1972-1978-ig) a bűnözési mutatók javulását okozta. A tanulmány az FBI Egységesített Bűnözési Statisztikájának (FBI Uniform Crime Statistics) adatait használta és statisztikailag megvizsgált minden olyan tényezőt, mely hatással van a bűnözésre. (Journal of Mind and Behavior 9: 457-486, 1989)

Manila, Új-Delhi, Puerto Rico, és Washington városaiban a koherencia-teremtő csoportok tevékenysége szintén megfeleltethető az erőszakos bűnözés szignifikáns csökkenésével. Ezekben a tanulmányokban számos alternatív magyarázatot megvizsgáltak, melyek a bűnözés csökkenését okozhatták, de egyikükre sem vezethetők vissza a mért eredmények. (Journal of Mind and Behavior 8:67-104,1987)

HozzászólásokShrek:Igen, már megint mindenkinek igaza van, Keislaenti. :-)

Én azt látom, hogy tényleg szenvednek ártatlan gyerekek a világban, és ártatlan meditálni vágyók is, akik nem tudnak félmillát kipengetni, pedig lehet, hogy esetleg a legnagyobb álmuk megtanulni ezt a fenti meditációs technikát. Nagy az egyenlőtlenség.
Viszont:
Ha ezen idegeskedek, nem teszek vele jót senkinek sem.
Inkább megteszem, amit tudok.
Jelen meditációs esetben például kinyilvánítom a véleményem. :-)
Viszont:
Attól még jól érzem magam. Hiszen, ha mindenkire haragszom, attól még nem lesz jobb senkinek.
Nekem nem fáj a világ.
Már.
Viszont lehet TENNI azért, hogy jobban szeressük egymást. :-)
A harag miben segít?
Na, részemről holnap rántott karfiolt készítek, majd egy kis Shrek-szeletet. :-)

Csúnya, de finom. :-)
Mert főzni jó. :-)Kedves Keisla :)

"Tudod, milyen céllal létezik a világ?
Tudod, miért él az ember, miért születik a Földre?
Ha nem tudod az okot, akkor honnan tudod, hogy amit látsz, az jó, vagy sem?"

Igazad van, nem tudom.
Te sem tudhatod, hogy bennem milyen pszichés folyamatok zajlanak.

Azt látom, hogy ártatlan gyerekek szenvednek. Biztosan az előző életükben gonosztevők voltak. De lehet, hogy nem. Lehet, hogy más okok miatt van a szenvedés és az Istenig ordító egyenlőtlenség.

Igaz, nem tudok tenni semmit :( de nem vagyok egy érzéketlen gép, és igenis fáj. Sajnálom :(

Szebbet :)

SegítsÉg! SegítsKila!Na látod Enti...

...erre mondják azt, hogy Te csak egy szeletét ismered a valóságnak.

Tudod, milyen céllal létezik a világ?
Tudod, miért él az ember, miért születik a Földre?

Ha nem tudod az okot, akkor honnan tudod, hogy amit látsz, az jó, vagy sem?

Amellett pedig, kérlek hallgass Eckhart Tollét, mert amikor azt részletezi, hogy ha valami nem tetszik Neked, és jól felbosszantod Magad, akkor a bosszúságod valójában nem megoldás semmire, sőt, éppen hogy egy további probléma a már meglévő mellé, nos, akkor nagyon igaza van.

Ha haragszol, változik valami?
Ha bosszankodsz, gyűlölködsz, és minden pillanatban kinyilvánítod, mennyire nem tetszik Neked ez a világ, változik valami?

Igen, méghozzá annyiban, hogy Magad körül felbosszantasz mindenkit, és Te is folyton fortyogsz, Nincs rosszabb, mint egy dühös, házsártos, folyton elégedetlen ember közelsége. A nyugodt, kiegyensúlyozott emberek közelében viszont mások is nyugodtak, és kiegyensúlyozottak lesznek.

Szóval aki valóban tenni akar a világért, az emberekért - állatokért, növényekért, hiszen ők is itt élnek velünk -, az az elégedetlenkedésével csak ront a helyzeten, ám ha elfogadja, hoyg a világ ilyen, kiegyensúlyozott lesz és békés, azzal igenis tesz önmagáért, és másokért. Semmi egyebet nem tehetsz, a dühöngés még mélyebbre húzza a világot. De ezt már elmondtam Neked jó párszor, azt hiszem, tök fölöslegesen ismételgetem magam:)Szerintem ¤

Kétfelé kell osztani az elégedettséget és az elégedetlenséget is.
Magammal, körülményeimmel, pszichés állapotommal elégedett vagyok :)
De aki azt mondja, hogy minden rendben az emberi társdadalommal, az rendkívül tájékozatlan. Hogyan lenne minden jól, mikor a társadalom nagyobb része nyomorban él. A másik fele, pedig a kölykének a szarát is aranyba foglalja. (ez nem vicc, hanem megtörtént eset) De ez csak egy langyos példa volt az idiotizmusra.

Szebbet :)Kedves Ori :)

Szerintem is jobb ha megmaradsz a főzőkanálnál.

Szép napot zombi :):D :D :D Én most részemről ettem egy jó adag...

töltött káposztát ebédre, és közben a kellemesség érzésével hozzájárultam a világ pozitivitásához. :-)
Most főzök a férjemnek milánóit, mert az a kedvence, és ha hazajön a munkából, együtt leszünk. :-)
Élünk. :-)
MINDEN spiritualitás. :-)
Nem kell hozzá félmilliót fizetni senkinek sem, hogy tanulj. :-)
Vajon, miért mutogat itt mindenki másra, miért akar pénzért megvilágosodni ahelyett, hogy ÉLNE? :-)Kedves Ori :)

A Te spirituális, és nem spirituális egód Hatalmas :)
A hozzászólásaidból számomra az jön le, hogy rendkívül tájékozatlan vagy az Életről, ami Te magad vagy.

Szerintem Admin elment erre az 1/2 milkós tanfolyamra.
Remélem megtudja, hogy miről szól, mit jelent, a szignifikáns társadalom, és tesz is érte, hogy megvalósuljon.

Szépet :)A meditáció sokszor ingyenes, ez a fajtája sokszor...

horribilis összegekbe kerül.
A meditáció (is) jó lehet kapunak, de csak ennyi, nem több.
A spirituális egó hatalmas.¤

Kérésemre a Bölcsek Titka című könyvet ingyen elküldték :) ezúton is köszönöm *

Nagyon jó, és tudományosan igazolt, az Együttes meditáció. Teljesen ingyenes :)

Remélem Admin elmegy a tanfolyamra :)

Kedves Ori!

Te is meditálj ill. próbálkozzál meditációs állapotba kerülni a megadott időpontban :)

Szépet :)Na, erre sem mennék. :D

"A TM-Szidhi program a Transzcendentális Meditáció legfontosabb haladó technikája. Legalább 2 hónapos rendszeres TM gyakorlás után sajátítható el. A tanfolyam elvégzése 3 teljes hétvégét és 2 teljes hét bentlakást igényel. A TM-Szidhi technikákról részletesebben olvashat az Érdekességek fejezetben, de még inkább javasoljuk a Bölcsek Titka c. könyvet.

TM-Szidhi tanfolyam éltalában másfél évenként kerül megrendezésre. A tanfolyam díja várhatóan 450.000 Ft + ÁFA lesz, plusz a bentlakás költsége (kb. 90.000 Ft). A tanfolyam időpontját szinte kizárólag az érdeklődők száma határozza meg: amint 25 biztos résztvevő összejön, a tanfolyam azonnal megszervezhető. Ezen okból javasoljuk, hogy a komoly érdeklődők az elhatározásuk megszületése után jelentkezzenek be az alábbi regisztrációs lapon. A tanfolyam kezdetének várható alakulását mindig felvezetjük erre a honlapra, ezért érdemes rendszeresen visszalátogatni. Itt külön felhívjuk a TM-Szidhi érdeklődők figyelmét az "1 másodperccel az ismertségért" programunkra, mellyel növelni kívánjuk a TM honlap olvasóinak számát, és ezáltal a lehetséges TM-Szidhi résztvevők számát is. A programban való részvételt szinte elvárjuk elkötelezett meditáló társainktól."

Póz az egész, egóhízlaló álbékeprogram.
Sajnos, sok ilyen van már.