Kihez szálljon a Lélekpillangó? Szepes - Popper - Biegelbauer? Voksolj!

Tegnap kiderült, hogy Szepes Mária, Biegelbauer Pál és Popper Péter az első Lélekpillangó Életműdíj jelöltjei. Mai nappal indult el a szavazás, és egészen március 8-ig lehet szavazni a jelöltekre.

A lelki felemelkedés szolgálatának elismerése céljából létrehozott, Lélekpillangó névre keresztelt, átfogó kezdeményezés legfontosabb momentuma a Lélekpillangó Életműdíj. Ennek odaítéléséről a mai naptól kezdve mintegy három hónapon át lehet szavazni a kezdeményezés web- és facebook oldalán.

A jelöltek

Az első (posztumusz adható) Lélekpillangó Életműdíj jelöltjei olyan hazai neves és elismert személyek, akik odaadó munkásságukkal segítették kortársaik, és segítik az őket követő generációk boldogabb, teljesebb életét, valamint személyes példájukkal meghatározó és követendő szellemiség alapjait tették le.

A oldalon és a hozzá kapcsolódó facebook oldalon is lehet szavazni! Ez utóbbi esetében nem a „lájkok” számítanak A három prominens jelöltre, Szepes Máriára, Biegelbauer Pálra és Popper Péterre, az oldalon való előzetes regisztráció után lehet voksolni.

A szavazás pontos állásába a szavazók csak különleges alkalmakkor, mégpedig teliholdkor kapnak betekintést. A szavazás végeredménye, azaz a győztes személye és egyúttal a győztes munkásságának gondozását segítő örökös vagy alapítvány kiléte – májusban a díjátadó gálán derül ki.

A díjátadón a győztes megkapja Gáll Gregor neves szobrászművész Lélekpillangó Életműdíj kisplasztikáját, valamint azt az anyagi támogatást, amelyek összegyűjtéséből a szavazók is kiveszik részüket. A jelöltekre leadott voks mellett tehát az adomány összege is függ a lelkes szavazóktól.

Karácsony óta olvashatják a lelkes rajongók a Lélekpillangóról szóló spirituális mesét, melynek napról napra több rajongója van, s a Pillangó jelenlétét egyre többen érzik saját életükben is. A mese apró részletekben, naponta érkezik, alig egy-egy percben elolvasható, felemelő, katartikus részletekben. Aki fel szeretne iratkozni a mesére, vagy szavazni szeretne, látogassa meg a Lélekpillangó weboldalát!

Az első Lélekpillangó Életműdíj jelöltjeiről

Szepes Mária

(1908. december 14. – 2007. szeptember 3.)
Író, forgatókönyvíró, költő, színész

Ismertebb nevén Szepes Mária, íróként Orsi Mária, színészként Papír Magda. Legismertebb művei a Vörös Oroszlán és a Pöttyös Panni-sorozat. A spirituális áramlatok egyik meghatározó tanítójának és a század élő emlékezetének tartja a hazai ezoterikus irodalmi élet. Kilencéves kora óta írt, és még 99-ik évében is dolgozott, interjúkat adott. Számos elismerést és díjat kapott. A XX. század egyik legnagyobb spirituális tanítója volt.

Biegelbauer Pál

(1945. március 10. – 2001. február 20.)
A Fényadás megalapítója, katolikus (jezsuita) pap, majd kilépett tanító és gyógyító

Fantasztikus tanító és gyógyító volt, a Fényadás megalapítója, és karizmatikus előadó. Tanításainak középpontjában a megváltoztathatatlan elfogadása és a megváltoztatható megváltoztatásának lehetősége áll. Eszköztelen gyógyításnak nevezet a fényadást, hisz a kezünkön és szerető szívünkön kívül semmi másra nincs szükség hozzá. A Fényadás során meg szokott történni a csoda, felszabadul az emberekben a gyógyító erő és megszabadulnak a legkülönbözőbb betegségektől.

Popper Péter

(1933. november 19. – 2010. április 16.)
Pszichológus, pszichoterapeuta, egyetemi tanár

Évtizedekig volt hazánk egyik legnépszerűbb pszichológusa, könyveivel, előadásaival, tanácsaival az újságokban, a rádióadásokban, a televízióban segített az embereknek a mindennapok lelki gondjainak megoldásában, eligazodni a gyermeknevelésben. 1969-ben a pszichológia tudományok kandidátusává nyilvánították.

A Lélekpillangó Életműdíjról

Az életműdíjat hagyományteremtő szándékkal hívta életre két magánember (A HarmoNet és a TheSecret.hu portálok tulajdonosai, Gáspár Katalin grafológus, és Szilágyi Imre közgazdász) 2011 második felében.
Egyfelől azzal a céllal, hogy olyan neves emberek munkásságára hívja fel a figyelmet az elismeréssel, akik arra tették fel az életüket, hogy minél több ember számára mutassanak utat, másfelől pedig az ő munkásságuk gondozását, továbbadását segítse a szellemi örökösök, alapítványok támogatása révén.

Weboldal:
Facebook oldal: