Teremtés három szinten: test, érzelem, szellem

Az emberek nagy része félreértette a titkot. Hiába tudja az élet nagy kérdéseire a választ, vagy nem hiszi el, hogy ennyire egyszerű az egész, vagy lusta alkalmazni az életében, és inkább félremagyarázza, hogy addig se kelljen felelősséget vállalni az életéért. Két népszerű félreértés a Titokkal kapcsolatban:

1. A sült galamb effektus

"Nem csinálok semmit, mert majd az univerzum úgyis elintézi."

Éé-éééééééééé! Ez téves! A titok nem mondta hogy neked csak nézni kell. Többször is elhangzik a filmben hogy cselekedni, önfeledten élvezni az életet. Ennyi a dolgod. A titok csak azt mondja, hogy ha jó irányba vizualizálsz, akkor a jó lehetőségek jönnek, és gyorsabban észre is veszed őket. Azt nem mondta senki, hogy becsöngetnek hozzád a biciklivel. Talán gyerekkorban még működik ez. De aztán ideje felnőni. A világ az, amit te tükrözöl vissza. Aki csak kapni akar, attól még több vétetik.

A sültgalamb effektus helyett itt egy hasznosabb mottó:
"Add magad a világ számára, és a tiéd lesz az egész világ!"

2. A struccpolitika

"Ami nem jó, azzal nem foglalkozom. A Titok azt mondja, hogy fordítsam a figyelmemet azon dolgok felé, amit szeretek."

Ez így van. A baj ezzel csak az, ha olyan dolgok felett akarsz szemet hunyni, ami attól még ott marad. Semmi sem változik azzal, ha úgy teszünk, mintha nem lenne ott, ezzel csak a szőnyeg alá söpörjük a dolgokat. Attól hogy nem foglalkozol vele - fizikailag - még nyomasztani fog, és ott lehet a lelki teher is, amit nem lehet elnyomni. Mi hát a megoldás?

Tisztítás!

Nem kell szemet hunyni, hanem pont ellenkezőleg, szóvá kell tenni, meg kell ragadni, rendbe kell tenni azt, ami nem tetszik. De nem nyavalyogni, vagy panaszkodni kell, hanem cselekedni, és célorientáltan. Takarítás. Érzelmileg, fizikailag, lelkileg, amire épp szükség van.

A lényeg

A titok sokféleképpen értelmezhető, de a természeti törvények mindig működnek, és ha nem mozogsz egyszerre minden szinten - azaz testi, érzelmi, gondolati szinten - akkor nem működik. A titok nem azt mondta hogy mindent gondolatban oldj meg. Csak arra hívta fel a figyelmet, hogy a kiindulópontja ennek a hármas egységnek nem a fizikai világ, hanem a szellemi.

Ezért a gondolat > érzelem > tett a kívánatos sorrend a teremtésben.

És nem a hiszem ha látom, hanem a látom ha hiszem szemlélet.

Kívánok neked is sikeres teremtéseket!

Admin

HozzászólásokEgyetértek veled.

Egyetértek veled.