Vedd észre magad körül a lehetőségeket!

A világ tele van lehetőségekkel. Fantasztikus észrevenni, hogy nap mint nap remek lehetőségek tucatjaiba botlunk. Attól a pillanattól kezdve, hogy kinyitjuk reggel a szemünket ébredéskor, minden egyes másodperc azért van, hogy élvezzük, hogy jobbá tegyük környezetünket, és életünket. Ráadásul nem csak eddig vett körül mindez, hanem épp MOST is, és a jövő minden percében lesz még ezernyi esély, melyet kihasználhatunk. Ahhoz, hogy éljünk a lehetőségekkel, melyet az élet nyújt számunkra, az első és legfontosabb, hogy észrevegyük őket. Itt egy megdöbbentő videó, főleg azoknak, akik nem értik, miről beszélek...

Érdemes megnézni hogy a legtöbb ember hogy reagál a lehetőségekre. Akkor amikor ott van, amikor csak a kezünket kell kinyújtani érte, mindig körbevesz minket, ahogy ezen a videón is. Van, aki észreveszi, és van aki nem. És ahogy látszik is, az utóbbi a gyakoribb.


Érdemes végignézni a film készítőinek végső következtetéséig:

"Amikor elkezdtük feldíszíteni a fát, sok mindenre gondoltam, hogy vajon mi fog történni, de a két leggyakrabban előforduló eset fel sem merült bennem:

1. Hogy a legtöbb ember elsétál egy pénzzel felaggatott fa mellett, anélkül hogy észrevenné.
2. Hogy sokan ránéznek a pénzzel teli fára, de valahogy mégsem látják meg."

És mi a tanulság?

Mostantól észreveszem és meglátom a lehetőségeket, melyek adódnak az életemben!

Miért épp most? Ismerve a magyarországi pénzügyi fejlettség és a pénzügyi gondolkodás szintjét, optimistán szólva, azt lehet rá mondani, hogy rengeteg fejlődési lehetőség van benne. Azt látva, hogy mennyien élnek ezekkel a lehetőségekkel, elmondható, hogy nagyon kevesen. A pénzügyi műveltség hiánya csakis a mi saját felelősségünk, márpedig a pénz és az elménk működésének megértése nélkül nehéz előbbre lépni.

Ezért tartom nagyon fontosnak, hogy vegyük észre a lehetőségeket, vegyük észre hogy hol és hogyan tudjuk jobbá tenni az életünket, hiszen minden helyzetben saját magunkra számíthatunk csak. Tudjunk és merjünk felelősen gondolkodni, tények alapján mérlegelni és dönteni. Felejtsük el a félelmeinket, mert nincs mitől félni, hiszen a félelem csak gúzsba köti a tetteinket. Bátraké a szerencse, és azoké, akik hisznek a jövőben.

Felejtjük el azt hogy mások miatt tartunk ott, ahol tartunk, felejtsük el azt hogy a felelősséget magunkon kívülre helyezzük. Vállaljuk fel a saját életünket, a saját környezetünket minden bajával és szépségével együtt.

"Lásd meg a lehetőséget, és csapj le rá. Tedd meg amit meg kell tenni, és dönts mindig úgy, ahogy Neked a legjobb. Nem tudhatod hogy mit hoz a holnap, de ha Önmagadban bízol, akkor soha nem érhet meglepetés."

És végül egy idevágó idézet az "A ravasz, az agy és..." c. filmből:

"Meleg helyzet volt. És ha helyzet van, akkor mindig lépni kell. Ha olyan a helyzet."

Az eredeti angol idézet jobban visszaadja azt, ami ide kapcsolódik, mert nem helyzetről hanem lehetőségről beszél (és meleg helyzetről szó sincs az angol verzióban):

"A lehetőség ott volt. És a tapasztalatom az, hogy a legjobb ilyenkor élni vele. Már ha tényleg ott a lehetőség."

Mától észreveszem a lehetőségeket. Mert azok MINDIG a szemem előtt vannak!

A.

Hozzászólásokköszönöm

Köszönöm Admin,hogy válaszoltál így már minden világos
Üdvözlettel Nagy Erikaköszönöm

Köszönöm Admin,hogy válaszoltál így már minden világos
Üdvözlettel Nagy Erikakedves Erika, milyen

kedves Erika, milyen hozzászólások? ha az email értesítő ment ki, és nem látsz újat az azért lehet mert tegnap és ma telepakolta az oldalt reklámokkal egy robot, és ezeket töröltük, így most nincsenek.nem tudom miért az új

nem tudom miért az új hozzászólásokat nem tudom elolvasni emailben megjön de csak a régebbiek jelennek meg ,ha tudsz kérlek segíts. köszönöm.
Nagy Erikanem tudom miért az új

nem tudom miért az új hozzászólásokat nem tudom elolvasni emailben megjön de csak a régebbiek jelennek meg ,ha tudsz kérlek segíts. köszönöm.
Nagy Erika-

A tapasztalat nem az, ami történik veled, hanem az, hogy mit kezdesz azzal, ami veled történik.Secret Admin

Köszönöm, hogy törölted azokat a szörnyű reklám bejegyzéseket :DMikee, lehetőség mindenkinek

Mikee, lehetőség mindenkinek adott, ha nem látod, akkor nem veszed észre őket.Érdekes,nekem nem adódik

Érdekes,nekem nem adódik egyetlen lehetőség sem.van ebben jó is

Nekem mind a két filmen feltűnt az emberi jó tulajdonság,vagy tulajdonságok.
Az emberek segítettek egymásnak,adtak a másik embernek is pénzt,jószívűség,az ügyes adott a gyengébbnek,és mohóság mentesek voltak,mert egyet,vagy kettőt,vagy egy párat elvettek,és tovább mentek,hagytak másnak is.türelmesen néztek vártak,nem volt tülekedés,lökdösődés.
Én ebből a két filmből arra a következtetésre jutottam,hogy az emberek nem olyan rosszak,mint ahogy hisszük,vagy ahogy halljuk, alapjába véve jók az emberek .
köszönöm,mert ez visszaadja a bizalmat,ez engem arra tanít,hogy kellő éberséggel bíznom kell embertársaimba.
Köszönettel:Nagy Erikafelismerés

Én magamra ismertem !

Sokszor veszem észre nap mint nap a lehetőségeket,de nem élek vele ,mert éppen akkor amikor megjött amire már régen vágyok ,akkor azt túl macerásnak tartom ,mert éppen mást csinálok,és nincs kedvem abbahagyni azt a tevékenységet,felöltözni,vagy letusolni,vagy elmenni otthonról.Én nap mint nap, hagyok ki csodálatos dolgokat így,vagy például eltaktikázom,vagy éppen egy órával, vagy egy perccel kellett volna egy válaszesemest megírnom.
döbbenetes a felismerés,és most szégyellem is magam emiatt,hogy ilyen lusta vagyok olykor olykor.
ezzel magamnak ártok a legtöbbet,mert rájövök,hogy mennyivel jobb lett volna ,ha megtettem volna.
Köszönöm ezt a videót ez abban segített nekem ,hogy haladéktalanul tegyem meg azt amit meg kell tennem,és azt amire vágyok,hogy boldog, fájdalom,és sóvárgás mentes legyen az életem.
Köszönöm
Nagy ErikaSokszor az is előfordul, hogy

Sokszor az is előfordul, hogy látjuk a lehetőséget, de nem hisszük el, hogy tényleg megtehetjük, vagy képesek vagyunk rá, vagy hogy megérdemeljük ezt a sok szépet és jót ami körülvesz minket! :-)Kedves Admin!

Köszi az írást, nagyon elgondolkodtató, a videó nagyon kifejező. Elképesztő, hogy ilyenek az emberek, többek között én is. . Az a kérdés fogalmazódott meg bennem, elsőre,h Úristen, tényleg nem látják? Hogyan lehetnek ennyire elfoglaltak, ennyire vakok? Pedig nagyon sokan így vagyunk ezzel. Szóval köszi a szemléltetést. :)
Nadinmég egy hasonló videó:

még egy hasonló videó: