Legyen úgy, ahogy a hited

hitTúlságosan nagyra értékeljük a tudást és keveset tudunk a hit gyakorlati értékéről.
A hit nem más, mint emlékezés az ember saját isteni természetére... "Legyen úgy, ahogy a hited" (Máté 8,13)
Figyeljünk hát oda, hogy mindig az igazat higgyük.
Nem az történik ugyanis, amit akarunk, hanem amiben hiszünk.
A hit szellemi ereje összekapcsol bennünket az Univerzum egyetlen erejével, amely számára nincs lehetetlen.
A tudás tényeket állapít meg, a hit tényeket teremt.
A hit "belső tudás" amely nem külső bizonyítékokon nyugszik, hanem igazság és valóság belső felismerése.
Az igaz hit az a bizonyosság, hogy amit kívánok, az meg kell jelenjen, ha megnyitom magam az egyetlen erőnek és a kívánt célra koncentrálok.
A köszönetemet fejezem ki, és ezzel a beteljesülést a mába helyezem.
Hitünk dolgozhat nekünk, de ellenünk is, a hit ereje ugyanis azt fogja meg valósítani, amit amiről az ember legbelül meg van győződve.
A gyógyító hit már nem külső látszatra figyel, hanem a belső létre koncentrál és ennek következtében önmagát kívül is megjeleníti: körülményként vagy gyógyításként valósul meg.
A képzelet sok betegségnek előidézője, a hit azonban minden betegség gyógyítója.

A hit nem csak azt jelenti, hogy igent mondok az igazságra, a valóságra, hanem bizonyos vagyok benne, és amire hitemmel igent mondtam, arról tudom, hogy meg is valósul.
A legmélyebb hit is hatástalan marad azonban, ha vágyaimat kitolom a jövőbe, ha a jelenben tudatommal a hiányosságokra koncentrálok.

Csak akkor válik szabaddá az út az egyetlen erő számára, ha a megvalósítás most tölt el engem.

Csak ekkor tapasztalhatom meg a beteljesülést!

Szeretettel: Ágica

Hozzászólásokbonczidai

bonczidaiajánlat egy édes színvek

Drága szivecske!

Előszőr hozd magadat valami nagyon jó, csodás hangulatba! Biztos vannak erre módszereid (pl. számodra kedves zenék hallgatása), ha ez megvan, akkor előszőr figyelj az érzéseidre, és ha vannak gondolataid, akkor azokra is! De nehogy át vegye az irányítást a "vitázó elme". A boldogság állapotában levő gondolataidat csak úgy figyeld meg, hogy nehogy elhatalmasodjanak feletted. Ha figyeled magad ebben a csodás állapotban, akkor lehet, hogy megleled a választ is! Vagy az is lehet, hogy egyszerűen csak ráérzel a "könnyeden, de célirányosan élni" keverékére. A jelenben két állapot a fontos:
a kitörő, vagy akármilyen öröm, akár csak a lét öröme; illetve a béke. Vagy az egyik vagy a másik... minden más állapot a gondolkodó elme zöreje, legyen az kétely, aggódás, félelem, stb.Szia ÁGICA! (sánta versikébe írt HELP)

Nem tudom miért nincs erőm hinni. Olyan ez az érzés mintha valami leblokkolna. Hit, de mégis mit tegyek, hogy jó irányt vegyek? Életem egy káosz és minden nap rám csak frászt hoz.
A lényeg ennyi. Mégis ÉN mit tudok tenni? ENERGIA, IDŐ, pihenés az én életem erre oly kevés. Vagy mégse essek kétségbe? Egyedül nagyon nehéz még ha a távolban van is sok segítő kéz. Már kínomban rímelek mert valahol már egyre megy.
Na, belőlem se lesz poéta. De a lényeg le van írva.
ui: szerinted mit nem csinálok jól?
Szép estét neked!(nektek)
szivecskeKedves Ágica!

Minden írásodat olvasom.Sokat adsz nekem.Köszönöm!Hajni