Hit

hitSziasztok!

Első írásomat olvassátok, ezen a fórumon. A saját véleményemet teszem közzé, amit írok, az azt tükrözi, ahogy én látom a dolgokat. Gondolom ez természetes, de fontosnak tartottam erről is ejteni néhány szót. Szemléleteimről szívesen társalgok, bátran szóljatok hozzá az írásaimhoz. Másik fórum által találtam ide. Ott nincsenek blogok, csak hozzászólások. Sokan(relatív) bíztattak, hogy írjak, mert erőt adok, szeretik olvasni az írásaimat. Ezért kezdek el most írni itt, hogy bővebben kifejthessem a gondolataim. Szeretek ilyen témákról társalogni, véleményeket megbeszélni. Remélem örömmel fogadtok. :) Íme, első "szösszenetem" :

Véleményem szerint, a Hit müködtet mindent. A technikáknak, módszereknek annyi a jelentőségük, hogy átruházzuk a teremtés egy részét. Nem a technika teremti meg a vágyot dolgot. És nem is az univerzum! Te magad teremtesz meg mindent! A technikák, módszerek azért vannak, mert így könnyebb elfogadni a dolgokat. Könnyebb abban hinni, hogy megcsinálom x módszert, és utána teljesül, amit akarok. Pedig az "igazság" az, hogy az előírt módszerek alkalmazása nélkül is megteremthetünk bármit. Írd felül a benned lévő programot, változtasd meg a gondolatrendszeredet, dolgozz a hiteden, szélesítsd a látómeződ, tanulj, olvass, gyakorolj, ismerj meg új ismereteket, próbálj ki új technikákat, majd alakítsd ki magadnak a saját technikáidat, a saját hited tartópilléreit építsd fel magadnak. Majd gyakorlással acélozzd meg a hited. Gyakorolj, erősődj, nőveld a hited, legyél jobban tudatában a benned lévő Istenségnek. Teremts meg mindent a Vonzás Törvényével, amit akarsz! Érd el minden célod! Éld át és tapasztald meg minden álmod! Csináld meg! Képes vagy rá! Te teszed lehetővé. Te müködteted. Müködtessd, ahogy a legjobb Neked. Azért mükődnek és hatnak a technikák, mert hiszünk bennük. A hitünk ruházza fel a teremtő erővel. A teremtő erő bennünk van. Amikor elég erős a hitünk, már nem kellenek a technikák! Illetve új technikákat dolgozhatsz ki. Kidolgozhatod magadban, hogy leegyszerűsíted a technikáid. Elérheted, hogy kevesebb technika kell, kevesebb idő. Eljuthatunk a zéró szintre, amiben szó volt az önazonosság ho'oponopono-ban. Elég csak tudatosan gondolkoznunk, tisztítani magunkat és teljesülnek vágyaink. A hitünk is bennünk van. A hitünk teremti meg a dolgokat. Tehát, elég magunkban dolgozni és megkapjuk, amiket akarunk. Ez mindig így volt, most is így van, és mindig is így lesz! És jó hír, hogy bármelyik percben elkezdheted használni tudatosan a teremtőerődet.

10ezer évvel ezelött, sámánok voltak a szent emberek a törzsekben. Ők kommunikáltak az Istenekkel, és áldást kértek a vadászokra, és bőséges táplálékkal való visszatérésüket kérték, hogy sikeres legyen a vadászat. Amit mondtak, teljesült. Teljesült, mert elhitték az
emberek, amiket mondtak. Könnyebb volt hinni 1 sámánban, mint magukban. A sámánok ismerték a vonzás törvényét! Vadászat elött táncot
jártak, "varázsigéket" mormoltak, megáldották a vadászatra indulókat. Elmondták a vadászoknak, hogy sikerrel járnak és bőséges húskészlettel térnek vissza a törzshöz. Sámán maradt a faluban, vadászok útra keltek. Rátaláltak 1 mamutra. Megküzdőttek vele és legyőzték. Páran meghaltak a csatában, de meg volt a cél, a hús a törzsnek. Hazavitték a kaját, és hálát mondtak a sámánnak a bölcsességéért. Neki adták a legfinomabb falatokat. Pedig ő nem kockáztatta az életét. Más volt a szerepe. Hitet adott az embereknek. És azok sikerrel jártak, mert nem kételkedtek a bölcs sámánuk szavaiban. Hogyan is tették volna? A sámán az sámán, amit mond az úgy is van. Volt amikor sokat vándoroltak és nem találtak mamutot. Ha csüggedtek eszükbe jutottak a sámán szavai a böséges húsról. Mentek tovább, addig mentek, míg meglett a mamut és a hús. Hisz a sámán azt mondta meglesz! Tehát meglesz, csak tovább kell mennünk. -gondolták. És a hitükkel beteljesítették a jóslatot. A hitük szerint gondolkoztak és cselekdtek. Hit kérdése az egész!

Aztán eljött egy új korszak virágzása, mejelentek a papok. Ők közvetítették Isten szavait. Már nem csak húst szedtek be a munkájukért, hanem pénzt is. Őket Isten szolgáinak tartották, amit mondanak, az úgy van. Csak úgy kell cselekedni, ahogy az Isten megkívánja, imádkozni kell hozzá, adományokat adni a papoknak. Cserébe ők meg adták a hitet. Aztán a fazekasnak szüksége volt pénzre, új gyerek született, őt is etetni kell. Több fazekat kell eladni, hogy meglegyen a kenyér. Imádkozott és hitt Isten segedelmében. Beszélt a
helyi pappal. A pap "elfogadta" az adományt, elmondta melyik imát kell gyakorolni/használni és több fazekat vesznek meg tőle, Isten segedelmével. Hitt benne, így állt hozzá: mondom az imákat és több fazekat vesznek meg tőlem, szorgalmasan dolgozom (segítek magamon) és Isten megsegít, hozzám vezérli a vásárlókat. Nem kételkedett, vették a portékáját és meglett az étel. Hálát adott érte, megköszönte Isten jóságát. Amikor gyengült a hite és kevesebb árut adott el, akkor Isten útjai kifürkészhetetlenek voltak! :) Több adományt kellett adni a papnak esetlegesen, jobban kellett imádkozni. Mindezt azért, hogy eltudja hinni, mindent megtesz az Isten kegyéért, segít elérni a célját. Nőtt a hite! Újra rendben volt a bevétel. A hite tette mükődővé.

Ma sok közvetítő van. Sok spirituális vezető. Megadják Nekünk, illetve gondolataikkal hozzá segítenek Minket, hogy felfedezzük Magunkban az erőt a változtatásokhoz. Olyan korban élünk, amiben a lehetőségeink végtelenek. Sok könyv, film, írás van ma már a Vonzás Törvényéről. Bátran használhatjuk, mükődik! Mai sokszínű világunkban mindenki megtalálhatja a maga számára legjobban megfelelő nézőpontokat, szemlélő módokat, nyelvezetet, ismeretet. Éljünk a szabadságunkkal! Használjuk ki képességeinket! Érjük el a Tökéletes szabadságot! Tegyük valóságunkká!

Ha eltudod hinni, hogy megkapsz valamit, megkapod. Olyan gondolatokat alkoss magadban, hogy elhidd, meglesz. A hited teremti meg, a hited teszi mükődővé, a hited miatt lesz meg amit akarsz! Csak rajtad múlik. Néhány dolog megvalósulását nehezen tudod elhinni konkrét formában/úton, a korábbi tapasztalatok miatt. Ezért van az, hogy "nem szabad" foglalkozni a hogyannal. Mert ilyenkor konkrét dolgon gondolkodsz, azokhoz meg kapcsolódnak emlékek tapasztalatok. Feltűnik a kétkedés, a hit helyét kétségek veszik át és nincs meg a cél. De meglehet! Meg is lesz! Csak hinned kell! Hitesd el magaddal, hogy az ideális módon és időben meg lesz, amit akarsz. Hogyan lesz meg? Ne gondolkozz rajt, ne engedj teret a kétségeknek. Hidd, hogy meglesz! Dolgozz a gondolataidon. Tisztítsd őket. Építs be új gondolatokat. Dolgozz rajta! Hidd el! Hidj magadban! Hidd el, hogy a tudatos gondolkozásodnak meg van a minden kétséget elsöprő és minden lehetőséget megteremtő ereje. Használld a benned lévő Isteni/Univerzális energiát, amely mindent megteremt Hidj!!!!! Csináld meg. Dolgozz a hiteden. Építsd fel magadban. Bármilyen kapaszkodót építhetsz magadnak a gondolataidban.

Megosztom most egy példámat is, hogy teljessebb legyen a gondolatmenetem: Agykontrollban van vízprogramozás. Nem használom, nekem macerás használni a programozási technikát. Lusta vagyok hozzá, meg úgy vagyok vele, hogy nekem ez kötöttség, nem szeretem a procedúrákat. Viszont a programozott vízben hiszek! Miért kételkednék? Tudósok támasztották alá, hogy müködik! Hiszek. Én csak ráírom a címkéjére, amit akarok, kihagyom a programozási procedúrát. Ilyen szavak vannak az ásványvizes flakonjaim cimkéin: szálkás izomzatú és feszes bőrű test, karcsú és vonzó külső, sportos alkat. Az én programozásom ennyi volt, hogy csak ráírtam a flakon címkéjére. Mindig amikor iszok eszembe jut 1 futó pillanatra(spontán vizualizálok), hogy milyen programú vizet iszom. Ivás után nem foglalkozom vele tovább. Netezek, pókerezek, mert ezt akarom, ettől érzem jól magam. 3 hét alatt fél számmal kisebb lettem. Elindult a fogyás a hitem miatt. Testem változik a vágyott külső felé. Azért mert hiszek! Néha súlyzózok 1 keveset, edzem magam a mozgás öröméért. Viszont nagyobb eredményt értem el, mint azt a fizikai edzés mennyisége kifejtené. Pár hónapja, tervbe vettem, hogy az agykontrollos diéta szerint fogok étkezni. Azt hajtogattam, hogy hamarosan meg lesz rá a pénzem. Aztán idővel elhagytam gondolataimból a pénzt. Pénzem nem lett rá több, mégis a diéta szerint étkezem, nagyjából. Megvalósult a vágyam! Ösztönösen olyan ételeket eszem, és olyan sorrendben, ahogy az agykontrollos szisztémában kidolgozták. Sokat változott az étkezési szokásom, olyan ételeket kívánok meg és fogyasztok el, amiket korábban nem kedveltem. Most meg szívesen eszem meg őket. Figyelek is az ételre, evés közben a rágás és ízek élvezetére koncentrálok, ahogy írták A Titokban. Ez sem tudatosan alakult ki. "Jött." Valóságommá vált, amikor megérett a gondolat, hogy megjelenjen a fizikai valóságban.

Szóval formálhatjuk a hitünket. És ahogy a Mátrixban volt: "Ne csak hidd! Tudd is!" Aztán eljuthatunk arra a szintre, amikor már nem kell kerülgetnünk a korlátozó hiedelmeket, nem kell kerülgetnünk a negatív gondolatokat("golyók/töltények") amiket ránk akarnak zúdítani más emberek("ügynökök"), meg tudjuk állítani őket, mielött elérnének hozzánk. Ahogy Neo-ban nőtt a Hit és a Tudat. 1 idő múlva meg tudta állítani a levegőben a golyókat, amiket felé lőttek. Állítsuk meg a felénk célzott "golyókat", a negatív gondolatokat!

Ehhez kívánok Mindenkinek erőt, energiát, hitet!

Szeretettel: Kálmi

Hozzászólások:)

:)IGe!

Koszonom a valaszt!:)

Szeretettel,
felebaratA kóan definiciója:

"A kóan olyan szemantikai lelemény, mely megoldhatatlan feladat elé állítja a tudatot, mivel paradoxiális. A kóant a Mester adja a tanítványnak, nem ritkán egyet egy életre."

Például a hazai ateista klub vezetőjének, Brendel Mátyásnak is feladtam egy ilyen életre szóló "kóant", amit én P-DOX gyógyító vakcina gondolatvírusnak nevezek. Mégpedig:

Isten létezése tudományos tény, hiszen a klausztrofóbia létezése is tudományos tény.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!U.I.

Hogy nem a hittel kapcsolatban vettem észre nála ellentmondásokat, azt olyan értelemben írtam, hogy a saját véleményei, állításai között, nem feltétlenül a hittel kapcsolatos nézeteiben észleltem ellentmondásokat, magához képest, véleményeihez képest. Természetesen én a hit oldalán vagyok, én hiszek. Remélem ezzel sikerült a szótisztázás és világos, mit akartam kifejteni.
Utólag visszaolvasva tényleg félre érthetően fogalmaztam.Szia Origami :)

Már régen döntöttem!!! Abszolút a Vonzás Törvénye pártján állok. Használom, tapasztalom mükődését, vannak sikereim is. Csak azt akartam mondani, hogy mindenkitől lehet tanulni. Mindenki észrevételeiből lehet építkezni, mindenből leszürhetünk magunknak igazságokat, tanulságokat. Hogy miből mennyit és mely ember gondolkozásából mennyit és mit veszünk át, az emberenként változik. Erős a hitem magamban, képességeimben, gondolataim erejében, Vonzás Törvényében. Ha valaki gondolkozásában olyan dolgokat veszünk észre ami nem tetszik, különbőző a saját összképünktől, és ezeket is átgondoljuk valamilyen szinten, az igenis hasznos. Szerintem. Meggyőződésem, hogy aki a Vonzás Törvénye ellen beszél, illetve valami más mellett tette le a voksát, hasznos a Titok tudók és használók számára is. Pl: a negatív gondolatok sem rosszak. Útjelzők. Negatív gondolatok észlelése és megértése, könnyen terel a pozitív gondolatokat kiváltó dolgok irányába. Minden része az egésznek/Univerzumnak/mindenségnek........Mi az,hogy...

...koan-koanok?

Szeretettel,
felebaratNa, ez jó, Kalmi...

még nem döntötte el, kinek is higgyen. :-)
Talán majd eldönti.
Kár.Kedves Zsul és a Többiek :)

Igazad van. Mindenki véleményében fedezek fel igazságokat és értékeket. Nem is igazán a hittel kapcsolatban érzékeltem ellentmondásokat Ige korábbi írásaiban. Hogy vannak benne ellentmondások, Ő is elismerte. És ez nem probléma, nem gond, nem is rossz. Jó így, ahogy van. :) Néha erélyesebben válaszolok, vagy kissé félreérthető vagyok, ezt élő beszélgetések során is tapasztaltam. Viszont tudok erről a tulajdonságomról, fejlődők, tanulok, változom. Szóval nem vagyok reménytelen :)))))))))))) Tudom, hogy Ige-tól is sokat lehet tanulni, rendben van a dolog. Tudom, hogy Ő is jót akar, megértem és elfogadom ezt is. Csak más oldalról nézi a dolgokat és megvan a saját stílusa. Ez is oké. :) A szokatlant, az eltérőt olykor nehéz befogadni, elfogadni, megérteni. Nem értek mindenben egyet Ige-val, de nem utasítom el a véleményeit. Nem fogom elolvasni az összes írását, de ma már másképp állok hozzá a hozzászólásaihoz, mint pár napja. Ezért is tetszik ez az oldal, ezek a beszélgetések, mert sokat lehet tanulni és tanítani. Sokmindenről. Például az elfogadásról, megértésekről, felismerésekről.
Örülök, hogy itt vagyok! :)
Mindenkinek csodás napot! :)))

Szeretettel: Kálmi :)Én nem látok

Én nem látok ellentmondást IGe-ben, pusztán azt, hogy a "hit" szónak mindíg csak az őt érdeklő feléről hajlandó beszélni.:) Arról már nem vesz tudomást, hogy a "hit" hárombetűs hangzásvilághoz más társítás is hozzájárul. Jézus is erről a másról beszélt, amikor a hitről beszélt. Ezek az emberek itt a secreten is másról beszélnek, tehát teljesen felesleges a két gondolatszálat egymás mellett futtatni. A "hit" szónak ilyen nagy képzettársítása és gondolattartalma van. Ennyi.Valamiért és nem valami ellen

Kedves Kalmi!

Tévedsz, mert én nem valami ellen, hanem valamiért teszek. Küzdeni??? Ez inkább azért némi szórakozás, mint küzdelem.

Ja és a tanítási módszerem egyik fő eleme, hogy önellentmondó példázatokkal tanítok. Ez olyasmi, mint a koanok. Aki felfogja tanulhat belőle, aki nem, annak nem kötelező.

A hit egy rossz beidegződés és egyben egy giccses tömegdivat is.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!Ige!

Olvasgattam néhány írásod. Tudod, az a helyzet, hogy rengetegszer ellent mondasz saját magadnak. Nem hívom fel ezekre a figyelmed, legyen neked igazad. 1 dolgot említek csak meg: küzdesz a hit ellen. Persze letagadod a küzdelmet, mert nem hiszel benne. Ja, ezzel mit is csinálsz? Egyre több embert segítesz arra az útra, hogy hidjenek valamiben, legfőképpen magukban. Ez örömteli! :) Hasznos vagy. Egyébként arra is van magyarázatod, hogyha nem hiszel, miért PRÓBÁLOD bizonygatni a hit értelmetlenségét? Nem ragaszkodom a válaszodhoz! Persze hogy arra is van magyarázatod. Mint mindenre. Mindig tudsz találni valami ismeretetet, valami írást, idézetet, hogy miért nem jó ez, miért nincs úgy az............. stb. Írtál valamikor arról, hogy milyen módszerrel nem lehet bizonyítani állításokat helyesen, csak helytelenül, megtévesztően. Hát nem tudod bizonyítani az állításod. És azt sem tudod bizonyítani, hogy nem hiszel semmiben, még abban sem, hogy nem hiszel semmiben. Te dolgod! Én nem bírálom, nem kritizálom az általad írt naplóbejegyzéseket. Azért nem, mert nem érdekel, viszont elfogadom az enyémtől eltérő vélemények létjogosultságát. Te miért félsz más emberek véleményétől? Miért félsz más emberek hitétől? Volt mikor írtál a bölcsekről is....... hát, Te nem épp úgy viselkedsz a hozzászólásaiddal, ahogy abban az írásodban megosztottad a bölcsek jellemzőit............. Engem nem zavar. Elfogadlak így. Nem vagyok rád kíváncsi, de elfogadlak. Nem akarlak megváltoztatni. Te tisztában vagy vele, miért nem fogadsz el másokat és mások gondolkozását? Ezt is inkább magadnak válaszold meg, nekem nem kell. Ne tévesszen meg a pár kérdőjel a hozzászólásomban! Nekem nem kell válaszokat írnod. Költői kérdések voltak. Lehetőség szerint nem foglalkozom Veled és írásaiddal (köszönöm, erre sem kérek jellemzést!). Én jól érzem magam! Örülök az életnek!

Minden jót! :)Sziasztok!:))

:-)) Én se fedeztem fel a filmeket:)) KösziA hit definiciója:

hit;
A pédox szerint hinni csak a bizonytalan dolgokban kell, mert a biztosat azt tudni szokták az emberek. Tehát a hit a bizonytalanság egyik jelzője.

forrás: http://vallaskritika.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=21080

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!Kedves Admin :)

Köszönöm a jelzést, a fórumról! Még nem láttam mindent az oldalon..... Lehet, nem is fogok mindent...... Hisz annyi írás, annyi fórum van.... És ez a közösséget dícséri! Rengeteg jó dolog van itt,és folyamatosan bővül.... Huuh! :))) Mindenkinek gratulálok a közösségben megtett alkotásáért, kreativítása darabjainak megmutatásáért! :) Mindenkinek köszönöm! :)))kalmi, van már filmes

kalmi, van már filmes fórum :-) itt: http://www.thesecret.hu/filmekKedves Kalmi!

Öröm volt olvasni az írásod!
Cél: a "golyók" megállítása! :))))
Vidám utat Neked!
Bea.Kedves Anduska :)

Nagyon szívesen! :))) Most csak ennyi jutott eszembe, pedig van rengeteg............. Lehet nyitni kéne egy fórumot, ahol filmeket ajánlunk egymásnak? Szerinted? Van kedved megcsinálni?Kedves Kálmi:)

Én is azokat szeretem! Köszönöm:)) A szitakötő is nagyon jóó. Megnézem őket:))Kedves Anduska!

Az olyan filmeket szeretem, amiben a gondolkozásról, akaratról, kitartásról, nagyságról, szeretetről van szó pozitív értelemben. Ezek jutottak eszembe: Egy csodálatos elme ; Mi a csudát tudunk a világról? ; Boldogság nyomában ; Angyalok városa ; .....................A belső meggyőződés sem hit

A belső meggyőződés, az belső meggyőződés, ami sokaknál helyesen világnézet és az sem hit.

Amit Emil Cué leírt a könyveiben néhány száz éve, ahhoz képest a titokban én semmi újat nem látok. Az elméletben semmi új nincs szerintem, csak max a tálalásban.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!Kedves Kálmi!

Köszönöm hogy olvashattam :-)
Hit-tel minden lehetséges!

Szép napot kívánok!
Jugik

http://www.jugik09.gemsziget.com:))

Kedves Kálmi!:) Tudnál nekem ajánlani pár filmet? Szívesen megnézném! Vagy esetleg ha valaki tud még....? Köszönöm:) anduskaKedves Kálmi!:))

Örülök hogy ránk bukkantál:)) Biztos ez sem volt véletlen:)) Tetszett nagyon az írásod, jó volt olvasni Téged. Köszönöm:)) Szerintem hasznunkra fogsz válni-nekem biztosan- a gondolatvilágoddal és a hiteddel. Tudod nekem volt egy nagymamám akit imádtam és nagyon hiányzik. Mikor élt nem hittem még ezekbe a "hites dolgokba", ma ez már másképp van, persze mióta a kezembe akadt a könyv... Ő hívő ember volt, teli szeretettel és pozitívummal... Mindig azt mondta:" kislányom hit nélkül nem lehet élni !" És milyen igaza volt.... Ha most élne biztos örülne hogy "megtértem" és tudna segíteni tapasztalataival. Köszönöm írásod:)) Ui.: A vizespalack nagyon tetszik:))) Kipróbálom!! Sok sikert neked. Szeretettel: anduskaÉn is csatlakoznék: ez az

Én is csatlakoznék: ez az oldal soha nem arról a hitről beszél. Jobban szeretem, ha azt vallásosságnak nevezzük, amiről Bari és IGe írtok. A hitről nekem inkább jut eszembe ez a belső meggyőződés, amiről SA is írt.Igen!A hit -a belső meggyőződés-csodákra képes...

csenge333szia Bari! ne forgasd ki a

szia Bari! ne forgasd ki a szavaimat kérlek :-) egyáltalán nem arról a "hit"-ről beszéltem... ennek a hitnek sokkal inkább a reményhez van köze, nem a vallásos, kövess engem hitről beszélgetünk, hanem a belső meggyőződés erejéről... de ha elolvastad az írást amihez hozzászóltam, akkor ez nem is lehet kérdés! az a hit, amiről kalmi írt, aranyat ér, és semmiféle fanatizmushoz nem vezet, hanem inkább roppant egészséges, hidd el :-DDDDDHit?

Hitet adni?
Szerintem tudást, tapasztalatot megosztani másokkal.
A tapasztalatok nélküli hit a fanatizmushoz vezet.
A hivők nagyon veszélyes emberek. Ölni képesek az elme szülte hitükért.köszönöm Kálmi, az

köszönöm Kálmi, az írást :-) valóban így van, a hit egy fontos tényező, és ha hitet tudsz adni, akkor mindent odaadtál!a hit egy fabatkát sem ér

- Álláspontom szerint és hát ez a valóság is, a hit egy fabatkát sem ér. Ön és mások becsapása. Nagyon sok legenda, mese szól arról, hogy a hit erre, meg arra képes. Aztán ha jobban megvizsgáljuk, rájöhetünk arra, hogy a világon szinte semmi haladó dolog nem történt még a hit és csak is a hit által. A legendák nem igazolhatóak, sőt az derül ki, hogy azok hatalmas nagy lódítások, hazugságok a legtöbb esetben. Szívesen kiállok bármennyi hívő emberrel egymagam, egy-vagy akár több ellenőrzött kísérletre is, hogy a hitnek, vagy a hitetlenségnek van nagyobb ereje? Legyen például a klasszikus; " A hittel hegyeket lehet megmozgatni állítás", vagy bármi hasonló. Nos a hívők próbáljanak meg elmozgatni egy hegyet a helyéről, csupán hittel, én meg majd hitetlenkedem, hogy a helyén fog maradni. Nos lehet a hívők millióinak jelentkezni a próbára, egymagammal szemben.

Az optimizmus és a pozitív gondolkozás nem hit. Ezzel nem szabad összetéveszteni. Az a hit nélkül is működik. A hit ne más, mint kő a kőlevesben. Felesleges parasztvakítás.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!Hit

"Aki megérti az életet, annak biztosan nincs szüksége hitre.
Aki szeret, az sem hisz-az szeret.
Annak van hite, akin eluralkodik az értelem, mivel az mindig biztonságra, védelemre törekszik.
Állandóan kerüli a veszélyt, ezért épít eszmékbõl, hitbõl és eszményekbõl menedéket.
A hit által megzavart elme nem ismeri meg az igazságot.
A tényektõl és kapcsolatoktól elszakadt elme sohasem talál Istenre.
A vallás, az Istenben való hit tehát menekülés a valóság elõl, ezért nem is nevezhetõ vallásnak.
Minél szilárdabb a hit, annál erõsebbek a dogmák.
Amikor a keresztény,hindu vagy buddhista hitet elemezzük, felismerhetjük, hogy ezek megosztják az embereket.
Könnyen belátható, hogy a politika, egyházi, nemzeti vagy egyéb hitek milyen módon választják el egymástól az embereket, hogyan teremtenek konfliktust, zûrzavart és ellentétet.
Lehet-e a mai világban hit nélkül élni-nem hitet váltani, egyiket helyettesíteni a másikkal, hanem teljesen megszabadulni minden hittõl.
Amennyiben nincsen hit, amellyel az elme azonosulhatna, az így szabaddá vált elme képes olyannak látni magát, amilyen.
Ez a biztos kezdete annak, hogy az egyén megismerhesse önmagát."

/Judi Krishnamuri/