A hit törvénye

a hit törvényeTúlságosan nagyra értékeljük a tudást, és túlságosan keveset tudunk a hit gyakorlati értékéről.
A hit nem más, mint emlékezés az ember saját, isteni természetére. Jézus gyakran mondta: „...legyen úgy, ahogy hitted!" (Máté 8,13) Ez egyike a szellemi törvényeknek. Figyeljünk hát oda, hogy mindig az igazat higgyük! Nem az történik ugyanis, amit akarunk, hanem az, amiben hiszünk. A hit szellemi ereje összekapcsol bennünket az univerzum egyetlen erejével, amely számára nincsen lehetetlen.
A tudás tényeket állapít meg, a hit tényeket teremt.
A hit „belső tudás", amely nem külső bizonyítékokon nyugszik, hanem az igazság és a valóság belső felismerése. Az igaz hit az a bizonyosság, hogy amit kívánok, az meg kell hogy jelenjen, ha megnyitom magam az egyetlen erőnek, és azt a kívánt célra koncentrálom.
A köszönet azért fontos, mert megköszönni azt szoktuk, amit kapunk. És ezzel a köszönettel a beteljesülést a mába helyezzük. Hitünk dolgozhat nekünk is, de ellenünk is, a hit ereje ugyanis azt fogja megvalósítani, amiről az ember legbelül mélyen meg van győződve. A gyógyító hit már nem a külső látszatra figyel, hanem a belső létre koncentrál, s ennek következtében önmagát kívül is megjeleníti: körülményként vagy gyógyításként valósul meg.
Paracelsus felismerte, hogy a képzelet sok betegségnek előidézője, a hit azonban minden betegség gyógyítója. Jézus újra meg újra hangsúlyozta a „kitartó hit" fontosságát. Előfordulhat azonnali gyógyulás is, gyakran azonban órákig, napokig vagy akár hetekig kell erősítgetni hitünket.

A hit tehát nemcsak azt jelenti, hogy igent mondok az igazságra, a valóságra, hanem bizonyos is vagyok benne, és amire hitemmel igent mondtam, arról tudom, hogy meg is valósul. Aki csak abban hisz, amit lát, az csupán akkor fogja hinni a vetés következményét, ha már be is takarította.
Akinek nincs hite, az is hisz, csak éppen annak ellenkezőjében, mint amit el kíván érni. A kétely az a hit, amely ön ellen dolgozik!
A legmélyebb hit is hatástalan marad azonban, ha vágyaim beteljesülését kitolom a jövőbe, ha a jelenben tudatommal a hiányosságokra összpontosítok. Csak akkor válik szabaddá az út az egyetlen erő számára, ha a megvalósítás gondolata most tölt el engem. Csak ekkor tapasztalhatom meg a beteljesülést.
Hittel kell hát igent mondanunk arra, hogy az egyetlen erő most gyógyít meg engem, most segít nekem. A gyógyulás mindig a tudat kitágulásával kezdődik. A kitartó hit, mint a belső valóság felismerése, minden akadályt felszámol, amely a gyógyító energiák útjában áll, és így lehetővé teszi a tökéletes egészséget. Ezzel megteremtődik a kívánt állapot:
„Ha, hiheted azt, minden lehetséges a hívőnek."

HozzászólásokVidám vasárnapot az

Vidám vasárnapot az uraknak!:DCsoporttudat biztonsága.

Nagyon alacsony tudatossági szint, sajna.
Érdekcsoport.
Csorda...Ahhoz, hogy valakinek spirituális tapasztalása legyen...

nincs szüksége senkire és semmire. Csak jön. Legalábbis az első nagy csúcsélmény.
Azután meg a többi.
Az olyan csoportok, ahol hipnózis folyik, nem ilyen élményeket adnak.
És minden vizualizáció valahol hipnózis.
Nem az IGAZI.Ha IGoca, ha!

De szerintem,te "vedopajzskent" alkalmazod a szajkozast,mert felsz,hogy veled is megtortenik az a bizonyos megmagyarazhatatlan, felejthetetlen,egyedulallo,varazslatos,felemelo.......!:)))

Szeretettel,
felebaratVan kétezer év forom a kereszténységhez képes

szajkózásban. Tehát ha a kereszténység elhal, akkor még az én tanaimat legalább 2000 évig lehet szajkózni, akkor leszünk csak kvittek. :-)

Egyébként a szajkó egy madár.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!IGoca!

Megint szajkozol!:)))

Szeretettel,
felebaratHívők nincsenek is:-)

Egyébként is. Gondolj csak bele; Hívők nincsenek, mert ők is hitetlenek lényegében. Mert a hívő hisz a világ mondjuk legalább 10.000 hiedelme, vallása, világfilozófiája, mítosza, Istene közül jellemzően 1-ben és nem hisz jellemzően a többi 9.999-ben. A többi Istent is tagadja, a sajátján kívül. A többi Istennel szemben ateista. Mi ez ha nem hitetlenség???? - Az ateista is pont ezt teszi. - Hisz az ateizmus világfilozófiájában (esetleg azt hiszi, hogy tudja) és nem hisz a többi 9.999 hitbéli dologban. Sőt az ateistáknak is van Istenük, amit így hívnak: Láthatatlan Rózsaszínű Egyszarvú. Lásd a ateizmus.freeweb.hu. Tehát hibás logikai és gondolatbeli álláspont az ateistákat hívőknek tekinteni, olyan alapon, hogy ők abban hisznek, hogy nincs Isten, mert inkább a hívőket kell hitetlennek tartanunk, hiszen a "nem hit" többszörösen nagyobb a hitrendszerükben kb. 9.999 aránylik az egyhez.

Az én vallásom a P-DOX vallás pont ezen nézőpont einsteni relatívítása miatt egyik ideológiát sem tartja értelmesnek. Sem a bármilyen Istenhitet, sem a bármilyen ateizmust. Elveti mindkettőt, mint értelmetlenséget.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!IGe!

Talan nagyon zavar teged vagy inkabb faj neked,hogy az,amit oly sok ember tapasztal,az neked nem jon be! Nem sikerul megelned! Csak rajtad mulik,hogy mikor !

Szeretettel,
felebaratNagyon sok embernek nem jön be a hit/hitek

Mert a hit egyben egy rakás más hit tagadása is. Tehát a hit inkább ateizmus, ha az emberiség által eddig teremtett Istenek létezésének tagadását nézve tekintünk rá. Az én tudásom elutasítja az ateizmust és a hit bármilyen formáját is. Szabadgondolkodó vagyok. Akinek persze még megfelel egyik-vagy másik hit a több tizezernyiből, nem zavar, de akinek nem, annak nyújtok alternatívát :

A hit rabigájától való megszabadulás élményét Robert G. Ingersoll a következőképpen írta le:

"Amikor meggyőződtem róla, hogy a világegyetem természeti, s az összes szellem és isten mítosz csupán, akkor elmémben, lelkemben, minden csepp véremben szétáradt a szabadság örömteli érzése. Börtönöm falai szétmállottak és ledőltek. Fény árasztotta el a helyiséget, s az összes zár, retesz, rács és bilincs köddé vált. Nem voltam többé sem cseléd, sem rabszolga. Sem itt a földön, sem a végtelen tér mélységeiben nem volt senki, akit parancsolómnak kellett volna tekintenem. Szabadon gondolkodhattam és szabadon fejezhettem ki gondolataimat, szabadon élhettem saját ideáljaim szerint, a magam és szeretteim örömére, szabadon használhattam összes képességeimet, érzékszerveimet, szabadon terjeszthettem ki képzeletem szárnyait, szabadon vizsgálódhattam, találgathattam, álmodozhattam és reménykedhettem, szabadon ítélhettem és dönthettem dolgok felől... SZABAD VOLTAM! Egyenesen és félelem nélkül álltam, vidáman nézve szemközt az egész világgal."

Minden hívő átélheti egyszer ezt a nagyszerű élményt.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!Tudod, IGe,...

ha Jézus energiájára csak rágondolok, mindez már egyáltalán nem érdekel.
Megmagyarázhatatlan és elmondhatatlan szeretet árad belőle.
És egyáltalán nem akar elhitetni senkivel semmit.
Azt csak a negatív entitások csinálják. :-)IGe!:)

Kicsit eltevedtel:)
Ez itt Kurt Tepperwein eloadas volt!:)))

Szeretettel,
felebaratCheenska:))

Köszönöm!
Csatlakozom felebarátunkhoz - legyen mindenkinek hite szerint!
Amiben hittem, (belülről megingathatatlanul tudtam), az, bármi volt is, eljött hozzám és megkaptam. Igy legyen továbbra is. Neked is ezt kívánom:)
Szeretettel:
DerylJézusnak nem kell ám mindent elhinni

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!Koszonom Cheenska!

Koszonom az izelitot a konyvbol.
Nagyon hasznos,epito, es ertheto magyarazatok.:)
Legyen mindenkinek hite szerint!

Szeretettel,
felebarat