Véleményem a hitről...

A HIT?
A HIT!
Számtalanszor hallottam már, hogy bármely módszer vagy eszköz eredményes használatához elengedhetetlen, hogy higgyek az adott módszerben vagy eszközben. És ez igaz is. Ha bármilyen "külső" - úhy értem a rajtad kívül álló - módszer vagy eszköz használatához nélkülözhetetlen a hit. Hinned kell az asztrológiában, a tarot-ban, az angyalokban, az agykontrollban, a rajtad kívül álló Istenben, Krisztus Második Eljövetelében, a Titokban, vagy Vonzás Törvényében... mindenben!
Az én véleményem erről az egészről ennyi: a magam részéről, én szeretném, ha egyszer elérném azt a létállapotot, amikor már nincs szükségem hitre. :)))
Fura dolgokat tapasztalok önmagammal kapcsolatban az elmúlt időszakban. Olyan dolgokat,melyeket még én is csak szokni próbálok! Rendkívüli és csodálatos dolgokat! Belül, a bensőmben! Fontos dolgokat tapasztalok és értek meg önmagammal, Istennel, Krisztussal, angyalokkal és sok minden mással kapcsolatban. A Világ és benne Én, kezd a helyére kerülni és egyre inkább körvonalazódik az, amit egyesek Igazságnak neveznek, vagy Végső Valóságnak! Ám szeretném hangsúlyozni, hogy mindez csak az én Igazságom! Az én Végső Valóságom!
Mégis, ez az egész nem olyan dolog, ami csak néhányak kiváltsága!
Ezt bárki megtapasztalhatja, aki csak akarja!
És ami igazán szükséges hozzá, az nem a hit. Hanem sokkal inkább az emlékezés! Az emlékezés arra a valakire, Aki valójában vagy! Az emlékezés arra, hogy Teremtő vagy! Hogy nem csupán isteni, hanem Isten vagy!
Ez nem hit kérdése!
Talán most az a kérdés merül fel Benned, hogy hogyan tudnál emlékezni!
A válaszom: nem tudom!
Csak azt tudom, hogy én hogyan tudok emlékezni arra, Aki valójában vagyok! Nekem az segít, ha elcsendesítem az elmém és figyelek. Figyelek mindarra, amit hoz magával a pillanat. És nem is annyira a gondolatot, eseményt, személyt, vagy bármit, ami konkrétan megjelenik, hanem sokkal inkább azt, amit ezekkel kapcsolatban érzek!
Ha kellemes, jóleső érzés tölt el valamivel kapcsolatban, akkor az összhangban van valódi lényed, Istenséged igaz szándékával. Ha kellemetlenül érzed magad valami miatt, akkor az nincs összhangban vele.
Nem azt állítom, hogy a bármibe vetett hit nem vezet sehova!
Azt állítom, hogy az élet nem a hit és a tanulás folyamata, hanem az emlékezésé és a teremtésé. Hiszen nem hinned kell mindabban, amit már tudsz, hanem emlékezned rá. És nem is tanulhatod meg mindazt, amit már egyébként is tudsz, hanem ideje alkalmaznod, és alkotnod, teremtened ezzel a tudással.
Azt állítom, hogy ha már mindenre emlékezni fogsz, és összhangba kerülsz Forrásod, Isten, Önmagad mély belső tudásával, akkor már hinned sem kell. Semmiben! És szükséged sem lesz senkire és semmire! Nem lesz szükséged módszerekre, eszközökre, vallásra, angyalokra, agykontrollra... semmire!
Ha összhangba kerülsz Forrásoddal, Istennel, Önmagaddal, valódi isteni lényed igaz szándékával, akkor egyszerűen csak tudni, érezni fogod, hogy amit éppen gondolsz, teszel, megtapasztalsz, az valódi, igaz szándékod!
Az maga Isten gondolata, cselekedete, szándéka!
Maga Isten létállapota!
Maga Isten!
Nincs második eljövetel! Első sem volt! Krisztus nem Isten egyetlen, egyszülött fia!
Csupán egy azok közül, akik felismerték, megértették és emlékeztek arra, hogy Kik Ők valójában!
Mind Isten fiai és leányai vagyunk!
Milliárdnyi, végtelennyi eljövetel van! Rajtunk keresztül!
Rajtad keresztül!
Isten a Te fizikai valódon keresztül testesül meg!
Isten a Te hangodon szól!
Isten a Te kezeddel ír és rajzol!
Isten a Te kezed által épít házakat és alkot szobrokat!
Isten a Te elképzeléseid útján, a Te cselekedeteid által teremti még ma is a Világot!
Isten nem rajtad kívül áll! Hanem Itt és Most ebben a Pillanatban Benned él!
Nem kell Őt keresned!
Nem kell benne hinned!
Emlékezned kell rá!
Emlékezned kell magadra!
Arra, hogy Ki vagy valójában!
Arra, hogy Te, Ő vagy!

Ui.:
Ne higgy nekem!
Tapasztald meg magad! :)

HozzászólásokVeletlen?

Lehet,bar veletlenek nincsenek,megse tudom,hogy kerultem ide vissza,de elgondolkodtatott picit. Be kell latnom,hogy valoban sok idot fecsereltunk el magasszintu onteltseged enyhitesere.
BOCSASS MEG,hogy honapok alatt hatraltattam onteltseged tovabbfejlodeset. Semmisse mar nem tehetem,de tehetseges vagy,igy hat nem feltelek.

Szeretettel,
felebaratKedves Felebarát! :)

Én úgy vélem, hogy az írásaim éppen az adott pillanatban alkotott véleményeimet tükrözik. Hogy ebben Te ellentmondást félsz felfedezni? Meglehet! :)
Valóban, Isten bölcsessége végtelen, az emberé csekély, sőt Isten nélkül semmi. És ugyanígy Isten bölcsessége semmit nem ér, ha nincs az ember, akin keresztül ez a bölcsesség megnyilvánulhat!
Szerintem! :)

Szeretettel,
Álomkereső
http://www.alomkereso.com
https://www.plimus.com/jsp/dev_store1.jsp?developerId=90828
http://www.irdmegakonyved.comAlomkereso

Nem tudom,hogy tudatosan teszed-e vagy tudattalanul, de az irasaid es velemenyed kozott ellentetek huzodnak meg szep csendesen,alig eszrevehetoen.Ezert irtam vhol neked,hogy orom,ha tisztulni velem benned a zavarost.Meg mindig igy latlak.
Zavarosnak.Hiszem,hogy Isten bolcsessege vegtelen es az embere csekely, sot Isten nelkul semmi.
Szeretettel,
felebarat

u.i.:Szivesen beszelek az alazatrol, most csak annyit, hogy eme ereny nelkul, nincs felemelkedes, nincs teljes felvilagosodas,nincs lehetoseg egyesulni Istennel.
S amig nem probaltad mi is az alazat,nem tudhatod.Kedves Felebarát! :)

Én úgy vélem, Isten a cslekedeteinkben sem különböztet meg minket! :)
Ami pedig az Örök Élet Végtelen Birodalmát illeti: szerintem most is épp abban létezünk, és közben, amikor úgy döntünk fizikai tapasztalatokat gyűjtünk, mindezt azért, mert úgy véljük, hogy ez nekünk végső soron örömöt okoz, mert ezen fizikai összpontosulásaink útján vagyunk képesek a gyakorlatban is megtapasztalni mindazt, amit egyébként már tudunk: Isten mi vagyunk, nem kell egyé válnunk vele, mert soha el sem szakadtunk tőle, egyetlen pillanatra sem! :)
Ám mégis vannak pillanatok, amikor erről megfeledkezünk, és elfordítjuk Ő felőle az orcánkat, mások felé: tiltó szabályok, törvények, tanítások, erkölcsi normák, társadalmi elvárások, nevelő szándékú figyelmeztetések irányába.
Pedig nem létezik tisztább, pontosabb és jobb útbaigazító erőnk Ő nála, Aki pedig itt lakozik mindannyiunkban! :)

Az alázat témáját eddig nem tartottam túl fontos témának, és ezután sem tartom annak. :) Röviden csak talán ennyit: mint minden más, az alázat is viszonylagos, éppen ezért, ahány ember, legalább annyiféle alázat. És miért legalább? Azért, mert az alázat nem csak személyes szubjektivitásában viszonylagos, hanem arra nézve is, hogy ezt az alázatot az egyén mi iránt tanúsítja. Így hát egy-egy egyén akár végtelen számú "tanítás", "törvény", "hit", "erkölcsi norma", "társadalmi megegyezés", vagy bármi más iránt tanusíthat alázatot, még Önmaga iránt is! Megjegyzem, véleményem szerint ez utóbbinak van egyedül értelme, és valódi létjogosultsága, a többi nem egyéb, mint "félelemtől reszkető elmék biztonságot kereső" eszköze: "Légy alázatos az iránt, amit hirdetek és tanítok, mert addig is csak mögöttem kulloghatsz!".
Ha ez az alázat, akkor köszönöm, nem kérek belőle!
És mástól sem várom el! :)))

Egyébiránt én is nagyon kiváncsi volnék arra, hogy mit gondolsz Te az alázatról! :)

Szeretettel,
Álomkereső
http://www.alomkereso.com
https://www.plimus.com/jsp/dev_store1.jsp?developerId=90828
http://www.irdmegakonyved.comAlomkereso

Koszonom a bosoges valaszt,megtisztelsz vele.Mindenben egyetertek,kiveve a felsorolas veget.Az Atyauristent hagynam el onnan.Szerintem Isten szemeben mindannyian egyek vagyunk,csak a cselekedeteinkben kulonboztet meg minket.Azt is helyeslem,hogy tole jottunk es hozza lesz visszateresunk.De csak az valhat eggye Vele,aki eleri a teljes egyezes szintet itt a foldi elete soran s csak akkor ,amikor belepunk az orok elet vegtelen birodalmaba.
Szeretnek toled olvasni az alazatrol,irtal mar vmit e temaban?
Koszonom,
felebaratKedves Felebarát! :)

Meghat és nagyon köszönöm, hogy így aggódsz értem. :)
Hogy mi tévelygés és mi nem egy adott egyén számára, azt én megítélni nem igazán tudom, és nem is akarom! :) Vagy érzi az illető, hogy a saját útján jár-e, vagy nem! :)
A magam részéről, engem az a gondolat tölt el a felszabadultság és öröm érzésével, hogy "minden és mindenki egy", és "senki sem különb senkinél", "senki sem jobb, vagy rosszabb, mint bárki más, bármi is a hite, meggyőződése, vallása vagy foglalkozása, vagy akármije"...
És számomra ez alól senki sem kivétel!
Sem Te, sem más, sem Buddha, sem Mohammed, sem Jézus, sem a sarkon kéregető hontalan, sem a rablógyilkos, sem a háborús bűnös, és maga az Atyaúristen sem! :))))
Persze, igazad van, mint ahogy drága Alfajáró barátomnak is: "Mindenkinek hite szerint!" :)
Én a magam részéről semmit sem fogadok el hitemnek, ami az egyént, az embert és annak Teremtő Szabad Szellemét bármivel is korlátozni kívánja! :)))

Mellesleg, mindenkinek szabadságában áll eldönteni, hogy mit olvas el és mit nem, és hogy amit elolvas, abból mit tart meg saját magának és mit nem! :)

Soha nem mondtam senkinek, hogy feltétel nélkül fogadja el (vagy esetleg meg), amit írok vagy mondok! :) Sőt! Többször is kértem már mindenkit itt az oldalon is, sőt az egyik blog-bejegyzésemben egyenesen könyörögtem, hogy ne azt fogadják el feltétel nélkül, amit írok, hanem amit a szavaimmal kapcsolatban éreznek!
Mert egy-egy szó, címke, nem feltétlenül jelenti másnak is ugyanazt, mint nekem... :)

Szeretettel,
Álomkereső
http://www.alomkereso.com
https://www.plimus.com/jsp/dev_store1.jsp?developerId=90828
http://www.irdmegakonyved.comAlomkereso

Koszonom a valaszt.Ahogy nagyrabecsult Alfajaro mondana: mindenkinek hite szerint.
En nem azert vagyok itt,hogy hitteritsek!Es ugy velem te sem azert vagy itt,hogy magaddal masokat is tevelygesbe sodorj. Sajog a szivem erted!
Szeretettel,
felebaratFelebarát! :)

Én úgy vélem már volt...
Mint ahogy harmadik, negyedik és ötödik is...
... sok milliárd eljövetel volt már...
... és sok milliárd lesz még...
:))))

Szeretettel,
Álomkereső
http://www.alomkereso.com
https://www.plimus.com/jsp/dev_store1.jsp?developerId=90828
http://www.irdmegakonyved.comAlomkereso

Mindez nagyon elgondolkodtato, de masodik eljovetel azert lesz.Megha nem is hiszel benne!
Szeretettel,
felebaratDrága Álomkereső!

Ez annyira szép, hogy ........el is tűnődtem: eddig miért nem olvastam?
Aztán elkezdtem emlékezni....hisz olvasgattam, de nem értettem.
Most olvasom és le vagyok nyűgözve.
Átjár az a rezgés, ami csak nagyon ritkán szokott.
Tovább fogok emlékezni, mert szeretem ezt az állapotot!:)))) Köszönöm szépen!:))))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: ErySzervusz

Szervusz Álomkereső!

Röviden: Ez így van. :)))

Hosszabban: Istenek vagytok! Ezt Jézus mondta. Mint azt is hogy az emberek ő benne mint kezek lábak szervek sejtek foglalják el helyüket. Ő bennünk mi pedig benne vagyunk. Ennek a felismerése ahhoz vezet minket hogy a végén nem látunk különbséget köztünk és Isten közt úgy ahogy Jézus nem látott különbséget saját maga és a Krisztus között aki által Isten teremti a világot és aki szintén Istennel azonosítja magát. A kerítéseket lebontva magunk körül, ráébredünk arra hogy az összes formában, anyagban egyetlen határtalan lélek létezik.Hm.

Hm. Hm hm.

Hmmmmmmmmmm.

Hm hm.

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.

HM.

"Minden mondat, amit mondunk, magunknak mondjuk" - Molnár Attila - Kötél

"Az erőszakot nem megszüntetném, hanem tompítanám." - Pusztai Gábor - PussieKedves Fóka!

Már egy ideje döngölte a zsilipajtót, most szbad folyást engedtem neki! :)
Köszönöm szavaid! :)

Szeretettel:
Álomkereső
http://www.alomkereso.com
http://thesecret.alomkereso.info/Almok_keresese_thesecretSE.exe
https://www.plimus.com/jsp/buynow.jsp?contractId=1719430Kedves Eni!

Nincs miért bocsánatot kérned. Akik ismernek, józan embernek ismernek. Sosem szoktam szavakban áradozni, hogy kit mennyire szeretek. Ennyi. A szeretet ad. Az adásról is ismerszik meg. Sokan igen gyakran leírják, kimondják, valószínűleg igazi tartalommal. Én nem teszem. Adhatok neked egy szelet kenyeret egyetlen szó nélkül, és majszolgathatok kenyeret a szemeid előtt azt kiabálva, hogy szeretlek. És tehetem a kettőt egyszerre. Hozzám közelebb áll az első variáns. Én itt csak gondolatokat tudok adni, amivel vagy egyet értenek, vagy nem, ez az ő választásuk. Elmondhatom, hogy mennyire szeretlek benneteket, de tudatosan nem ezt teszem, talán ez hiányzik belőlem. De ha elolvasod az 1Kor. 13-at, ott le van írva minden világosan.
Békesség
-fóka-Kedves Fóka

Bocsánatkéréssel kezdem, lécci ne haragudj rám. Nem bántani akarok csak elmondani. Eddig minden beírásodat elolvastam, és most újra olvastam megint az egészet. Nagyon okos dolgokat írsz valami mégis megmagyarázhatatlanul zavar, vagy talán nem is zavar az írásaidban, hanem hiányzik. Most végre rádöbbentem mi az. Gondolom, hogy ez csak nekem jelent problémát. Mégegyszer hangsúlyozom, nagyon okos, értékes jó dolgokat írsz, de számomra sajna mindez mégis üres. Üres azért mert nem érzem bennük a szeretetet. Az "eszemet" megérintik az írásaid, de a "lelkemet" nem. Pedig úgy szeretném.

Szeretettel: EniFóka....

......Egy mondat Hozzád, szerintem az álmot nem " gyártani " kell...... Csak ennyi : ágicaHát ez kiömlött rendesen!:))

Ezt szeretem, mikor valakiből kiömlik az emlékezés érzése! Amnéziás istenek ébrednek fel ezeréves álmukból, Csipkerózsikák az igazság "titkos" csókja által. Rájönnek az alapigazságra, ami már a Bibliában is le van írva: "én vagyok". Maga a vagyok. Én te vagyok, ahogy ő én, te pedig ő és mindez egyetlen "vagyok"-ban összpontosul egy csodálatos kakofóniában. Különböző módon, különböző eszközökkel ébred a "vagyok" minden egyes sejtje a "Mátrix" milliárdarcú érzelem-rezgés kómájából és rájön, hogy a valóság messze magasan az illúzió felett áll. Jó dolog ébren lenni és tudni, hogyan kell álmot gyártani, olyat, amilyet csak akarunk! Köszönöm!
-fóka-Kedves Eni!

Azzal, hogy egyáltalán elolvasod és választasz, hogy igaznak érzed-e vagy sem, máris viszonzod! :)
Köszönöm! :)

Szeretettel:
Álomkereső
http://www.alomkereso.com
http://thesecret.alomkereso.info/Almok_keresese_thesecretSE.exe
https://www.plimus.com/jsp/buynow.jsp?contractId=1719430Kedves Álomkereső

Annyira szeretem olvasni az írásaidat. Mindig adsz nekem valamit. Bárcsak viszonozni tudnám.

Szeretettel EniDrága Hajni! :)

Én köszönöm Neked, a szavaid! :) Engem is megerősítenek! :)))
Minden teremtésünk akkor nyilvánul meg fizikai formában is, és minden kérésünk akkor érkezik meg az életünkbe, amikor már készen állunk az elfogadására! Amikor már emlékszünk arra, hogy az a valmi valóban azt szolgálja, Akik valójában vagyunk! :)
Köszönöm még egyszer! :)

Szeretettel ölellek:
Álomkereső
http://www.alomkereso.com
http://thesecret.alomkereso.info/Almok_keresese_thesecretSE.exe
https://www.plimus.com/jsp/buynow.jsp?contractId=1719430Drága Ágicám! :)

Ha csak egy ember is eltűnődik és elkezd emlékezni...
... már megérte! :)

Szeretettel ölellek:
Álomkereső
http://www.alomkereso.com
http://thesecret.alomkereso.info/Almok_keresese_thesecretSE.exe
https://www.plimus.com/jsp/buynow.jsp?contractId=1719430Drága Boldogságom! :)

Egymás iránti szeretetünk eggyéolvad a Végtelenben! :)

Végtelenül szeretlek Drága! :)
Álomkereső
http://www.alomkereso.com
http://thesecret.alomkereso.info/Almok_keresese_thesecretSE.exe
https://www.plimus.com/jsp/buynow.jsp?contractId=1719430Kedves Álomkereső!

cspotty
Az írásod végig olvasva, olyan volt,mintha belőlem szóltál volna.

"Fura dolgokat tapasztalok önmagammal kapcsolatban az elmúlt időszakban. Olyan dolgokat,melyeket még én is csak szokni próbálok! Rendkívüli és csodálatos dolgokat! Belül, a bensőmben!"

Nem véletlenül lettem ide vezetve, ide találtam és itt annyi dolgot olvasok, ami megnyugtat és rádöbbent, talán akkor nem vagyok különc. Mert akik körülöttem élnek most azok előtt mindezt titkolnom kell, hisz ők még alszanak, próbáltam ébreszgetni őket, de még nem jött el náluk a megfelelő idő, még fejlődniük kell.
Ha a hit szóba került,kérdezték hívő vagy? - olyan furcsa érzés támadt bennem és mindig próbáltam kitérni, hogy válaszoljak rá és ha megtettem mindig azt mondtam én nem vagyok hívő, nem hiszek. - Én magamban hiszek - és úgy tűnik nem is mondtam rosszul.

"A Világ és benne Én, kezd a helyére kerülni és egyre inkább körvonalazódik az, amit egyesek Igazságnak neveznek, vagy Végső Valóságnak!"

Köszönöm és azt is köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem a filmre: A békés harcos útja - rendkívüli film. De ha ezt pár évvel ezelőtt nézem meg szerintem nem értettem volna ennyire, mint most!
Az írásaid nagyon jók!
Ölellek HajniÁlomkeresöm.......

Köszönöm..... Egyett értek Veled! Tudod sokan összetévesztik a hitet a vallással és az kép jelenik meg elöttük , ahogy a mamókák mennek a templmba...... Itt teljesen másról van szó.....amiről Te irsz teljesen más.....Sokan talán elgondokoznak.......Ölel :ágicaDrága Álmom :)

húú, köszönöm :) ezt az állapotot meg fogom találni...
Dzsini megint lesz egy kivánságom :)
Drágám végtelenül szeretlek..... Boldogságod