Itt és most élünk

szundiJohn bejön a kertből, és leroskad a fotelbe.
– Tíz perc múlva eszünk. – mondja a felesége.
– Tíz perc? – morog magába John. – Mi a fenét csináltál eddig?
John fáradt. Reggeltől dolgozik a kertben, elege van. Éhes és szomjas. Ül a fotelben, a konyhából terjengő illatok növelik éhségét és türelmetlenségét.
– Mikor eszünk már? – kiabál ki a konyhába.
– Tíz perc drágám, – jön a válasz.
– Még mindig tíz perc? Az ember egész nap dolgozik, éhes, fáradt, és még enni sincs mit.
– Tíz percet csak kibírsz még!
– Elvárom, hogy délben ebéd legyen az asztalon!
– Én is teszem a dolgom, szívem.
– Na ebből elég! – John kikászálódik a fotelből, kimegy, és becsapja az ajtót.

Jim bejön a kertből, és leroskad a fotelbe.
– Tíz perc múlva eszünk. – mondja a felesége.
– Tíz perc? – mondja magában Jim, és lecsukja a szemét.
Jim reggeltől dolgozik a kertben. Elégedett magával, jóleső fáradságot érez. Az izmai pihennek a fotelben, a konyhából ígéretes illatok lengik körül, megkordul éhes gyomra, Jim elmosolyodik. Valahol halk zene szól, a felesége dudorászik a konyhában, rendben vannak a dolgok. Az élet szép.

CsatolmányMéret
sleepy.jpg27.87 KB

HozzászólásokSzóval

akkor a pasi (John) élete attól függ, hogy bánik vele az asszony? Milyen szerepeket (tradícionális, modern) oszt rá valaki? ebben lenne a megoldás?
És Jim a helikopter?Tízperc akkor az, az étel már

Tízperc akkor az, az étel már készen is van lehet tálalni megint loptunk egy kis időt perceket és békesség van köztetek.Valahol el kell kezdeni

A darabolás és késezés az tradicionális családokban is férfimunka. Mármint az asztalnál, ezért a kenyérszelés tökéletesen alkalmas a férfiak bevonására. Tradicionális családban nőttem fel, ahol a családfő szed először, neki járnak a legfinomabb falatok, de le is mondhat róla, ahogy neki tetszik. A kenyeret pedig ő szeli és adagolja. Ezért nem is az etcájggal vegzálja az asszony még egy rogers-i miliőben sem, hanem neki valóval. A nehéz és forró szállítmányozása, a legfontosabb fogás odahelyezése az asztalra, mielőtt még leül a család és a szeletelés nem csorbítja az erős férfi szerepet.
:)- Nem, az az asszony

- Nem, az az asszony dolga!
Eltelik némi idő, majd megkezdődik az étkezés, s a mogorvaság, úgy illan el a finom lakomázástól, mint ha ott se lett volna.
Ehhez tényleg kell, egy olyan nő, aki megtanulta kezelni ezt a fajta férfit.:)John is rendben van

Szerintem mindkét forgatókönyv teljesen rendben van, ha hiteles. Johnnak teljesen felesleges volna eljátszania Jimet, mert ő nem Jim. Akkor még hazudna is. John játszmájában partner a feleség, nem tudja leszerelni Johnt, a játszmát szabályosan végigjátszák.
Egy rogers-i verzió nagyjából így hangozna.

John bejön a kertből, és leroskad a fotelbe.
– Tíz perc múlva eszünk. – mondja a felesége.
– Tíz perc? – morog magába John. – Mi a fenét csináltál eddig?
John fáradt. Reggeltől dolgozik a kertben, elege van. Éhes és szomjas. Ül a fotelben, a konyhából terjengő illatok növelik éhségét és türelmetlenségét.
– Mikor eszünk már? – kiabál ki a konyhába.
– Tíz perc drágám, – jön a válasz.
– Még mindig tíz perc? Az ember egész nap dolgozik, éhes, fáradt, és még enni sincs mit.
– Türelmetlen vagy fáradt és éhes.
– Igen.
– Nagyon szeretnél már enni, a finom illatoktól pedig még éhesebb vagy.
– Igen.
– Kérsz egy limonádét, amíg elkészül az ebéd?
– Igen, az nagyon jólesne.
– Bizony finom az ebéd, mindjárt meg is kóstolhatod. Gyere, segíts, annál hamarabb kész lesz. Feltennéd a levest az asztalra? Felvágnád a kenyeret?Nahát!

Szia Shila!:)

Egyetértek. Vannak olyan helyzetek, amikor ugyanakkor érdemes engedni a panaszkodást. Ezt belül meg lehet érezni... s olyankor nem is válik "felesleges energiagyűjtő-panaszkodássá". Olyankor, ha figyelünk, puszta figyelmünkkel erőt adhatunk a panaszkodónak, aki így megkönnyebbül, így nem a szokásos lesz, hogy 1 szomorú + 1 meghallgató = 2 szomorú.:)Hihetetlen,

de tenyleg csak ennyin mulik...
Pl az Edesapam ilyen John fele. De amiota probalom ezt figyelmen kivul hagyni es en nem probalok a
"kicsi John" lenni vele es en is meltatlankodni a dolgokon,,azota tok jol kijovunk es mar o is jobban hasonlit Jim-re :)

Nem kell hangot adnunk semmi negativnak...Igazabol sok minden csak egy erzes bennunk es ha az a rossz erzes csak nekunk erzes mas nem erti,h az miert rossz...akkor ezt miert nem forditjuk a javunkra es miert nem gondolunk es ezaltal erzunk inkabb pozitivat? Lehet az sincs ott valojaban,de akkor mastol fuggetlenul miert ne ereznenk magunkat jol?
Miota erre rajottem,borzaszto rosszul erzem magam a borombe,ha valaki panaszkodik es bele aakr vonni a "szegeny en" jatekba...

Nem is szoktam megadni a lehetoseget a panaszra,egyszeruen kozlom,h nekem ne panaszkodjon,azzal nem oldja meg a gondjat,ha en is arra forditom az energiam,h sajnalom,mert akkor mar ketten fokuszalunk a rosszra,magyarul ketten kuldjuk az energiat arra ,amire pont nem kene..

Ennyi!
Minden a mi fejunkbe dol el,h mit h latunk es h ertekelunk.
Ujabban mar latom,h az eletem mindig rendbe jon es mindig jobbra fordul,ha nem meltatlankodom.
Azota jobban es jobban elek!

Halas vagyok a felismeresert,
Koszonom!Ja,felfogtam,

először nem értettem,de másodszorra igen.Hát ez tök jó.És a másodiknak tuti hamarabb készült el a kajája,mint az elsőnek.:)))Ugyanaz a téma egymás mellé

Ugyanaz a téma egymás mellé került, ez sem véletlen, meg gondolom Admin keze van a dologban...:)
Egyébként nem rossz dolog ez, amit felfestettél ide... talán "könnyű" is, így kirántani magunkat az "itt és most"-ba, hiszen egy nő gondoskodó, szerető, otthonteremtő sürgése-forgása "vesz körül bennünket". Én biztos, hogy hamar "elveszíteném" minden dühöm, bánatom... éljenek a Nők!:)kedves kreátor, köszönet

kedves kreátor, köszönet ezért a zseniális írásért!Kedves Kreátor!

Íme a Szabad Akarat, a döntés szabadsága, egyáltalán a szabadság maga, ami minden nap adott számunkra, csak baromi sokan nem veszik észre. :)
John teremthet magának negatív tapasztalatot és az elfogadással, elengedéssel teremthet pozitívat is. :) Emberek ilyen egyszerű, tessék észrevenni!
Köszönet érte Kreátor, hogy próbálod felnyitni a szemeket. A legjobbakat Neked! :)