Jólét-tudatosság

Vajon elgondolkoztál már azon, hogy lehet, hogy évente valami új személyiségfejlesztési anyag lepi el a világot? Valamennyi a jólét megteremtését hirdeti, a jólét megteremtését tűzi ki a zászlajára.
De mi is az a Jólét?
Anyagi gazdagság, vagyon, pénz, lelki harmónia, lelki gazdagság, boldogság, egészség?
Jólét az, ha ehetek egy finomat, ihatok egy hűs italt, ha megvehetek egy ruhát, egy könyvet?
Jólét, ha elmehetek nyaralni, ha nézhetem a The secret című filmet, ha van internetem?
Számtalan választ hallok máris: „igen ez a jólét”, „nem, nem ez a jólét” „hogy teremthetem meg én is mindezt magamnak?” „ugyan, már megint egy ezoterikus duma”…
Számtalan ember írt és kérdezett meg: „Sándor, százszor megnéztem a Titok filmet, elolvastam az összes könyvet, meghallgattam az összes hanganyagot, hogy lehet, hogy mégsem találom meg a kedvesemet, hogy mégsem áll a Mazda 6-os a garázsomban, hogy mégsem lett jobb munkám, több pénzem.
Mit is mondhatok erre?
Ha valamit el akarunk érni, fel kell emelni a fenekünket, meg kell emelni a lábunkat! Csak attól, hogy minden nap megnézed a The secret című filmet, hogy minden nap vizualizálsz, hogy minden nap olvasod a könyveket, nos csak ezektől ne várd, hogy jólétet teremtesz magad köré! Tévedsz, ha azt hiszed, ennyi elég a jólét, a boldogság, az egészség, a munka a pénz megteremtéséhez!
Mi is tehát a jólét?
A jólét egy fajta gondolkodásmód. Mennyire vagy jóléttudatos. Hogy mennyire alkalmazod az univerzum valamennyi spirituális törvényét, mint a Dualitás törvényét, vagy az Ok-okozat törvényét, vagy a Vákuum törvényét, a Rezgés törvényét stb… A vonzás törvénye csak egyike azon spirituális törvényeknek, amelyek szükségesek a jólét megteremtéséhez az életedben!
Ismerned és tudnod kell az egész képet, és ami igen fontos: CSELEKEDNED is kell.
Vagyis most mát körvonalazódik a legfőbb hiba amit elkövetünk: Nem csak POZITÍVAN kell gondolkoznunk és megtörténik a dolog!
Ez nem elég, de vele szinkronban kell cselekednünk is! A pozitív gondolatok igen fontosak, hiszen az egész tudatos gondolkozásnak a Jólét fogalmának a meghatározó alapja ez a fajta gondolkozás mód!
Ha jóléttudatossá válsz, abban a pillanatban kinyílik a lelked az új dolgok irányába. Megnyitod a lelked és az elmédet az új dolgok felé.
Ha kifejleszted magadban ezt a gondolkodásmódot, akkor magadhoz fogod vonzani a megfelelő embereket.
Amikor jóléttudatos vagy, magadhoz vonzod azokat az embereket, helyzeteket, eseményeket, körülményeket, amik segítségével, amelyeket használva jólétben élhetsz!
De mindezekkel együtt még tenned kell valamit: CSELEKEDNED KELL:
Igen, az érzéseiddel, a gondolataiddal szinkronban cselekedned kell!
Mi történik akkor, ha nincs benned jóléttudatosság?
Nézzük meg egy példán keresztül. Jön valaki, és azt mondja, van egy fantasztikus ötletem, majd ezt elmeséli neked. Te mikor meghallgattad, azt mondod, ez egy vacak ötlet. Ez nekem úgy sem menne, mert hiszen az adók, a válság, a volt nyolc év… Így nem igazán figyelsz tovább a dologra.
Vagy egy másik példa: Nincs meg a jóléttudatosságod, és valaki küld neked egy lánclevelet, amiben fantasztikus dolog vár rád ha tovább küldöd. Ugye ismerős. Vagy ott a piramis játék, vagy a „S-net” sokat mondó mondata „Gazdagodjon, meg ha tud”, vagy vegyen aranyat jelmondatok.
Te lelkes leszel: „Hű, milyen briliáns ötlet, és a megtakarított pénzedet, amiért olyan sokat dolgoztál, gondolkozás nélkül beteszed ebbe a hülyeségbe, ebbe a rossz ötletbe. Elkezded vonzani az ígért számítógépet, az ígért milliókat. És persze, mivel nem sikerül…
Nos mindez akkor történik meg, ha nem megfelelő a gondolkozásmódunk, ha elhisszük, elegendő csak a Vonzás törvénye a boldogsághoz, a fogyáshoz, vizsgához, a szerelem megtalálásához, a megfelelő munka megkapásához.
Ugye, ha nincs meg a megfelelő gondolkozásmód, akkor ha valaki tényleg nagyszerű ötletet mond neked, te akkor is nemet mondasz rá, mert tudod, ebbe már késő beszállni, mert neked már biztosan nem sikerülhet, mert hiszen nincs is elegendő pénzed, stb. Ezer kifogást sorolsz fel, miért is nem szabad neked ebbe belemenned!
Nos, gondolom, mindenki számára világossá vált, hogy a megfelelő gondolkozásmód nélkül, Pénztudatosság, Egészségtudatosság, Jóléttudatosság, Boldogságtudatosság nélkül nem érhetünk el sikert. Ilyenkor a Vonzás törvénye nem működik megfelelően. Gondozzuk hát gondolatainkat. A tréningen megtanult módon hangoljuk át a negatív gondolatainkat, ültessünk el magunkban kellemes örömteli érzéseket, dolgozzuk a meg önkorlátozó hiedelmeinket, amire a tréningen pontosan gyakorlati útmutatót kaptál.
Jusson eszedbe, ha ezt szokásoddá teszed, átalakul a gondolkozásod és ez lesz a sikered záloga!
Vagyis képes leszel bevonzani olyan embereket, helyzeteket, érzéseket, amelyek segítségével kiteljesítheted a cselekvésedet, és eredményesen elkezdheted a Jólét teremtését.
Ám ehhez CSELEKEDNED KELL!
( Randy Gage nyomán)
A cikk először megjelent:
2010-06-23
Sándor

HozzászólásokIgen, köszönöm Sanyi!

Én is arra jöttem rá, hogy néha fordítva kell a lóra ülnöm. Na ez most hülyén hangzik, de igaz. Nem nekem kell "erőlködni", hogy valakit megváltoztassak. Azt nem tudom. De ha az orra elé tálalom a célokat, amikre vágyik, amiket kézzel megfoghat, érezhet, magáénak tudhat.....talán akkor kezdődhet el benne a változás a pozitívum felé. És ő fogja úgy érezni, hogy ezt ő teremtette.....holott én segítettem neki egy kis irányítással.
Tegnap hazafelé jövet mosolyogva mondta: ezzel az autóval el lehet húzni egy kis hajót a tengerhez. Én meg csak rákérdeztem: és benne van már a dobozkánkban a hajó fényképe?
Hát Sanyi! Örül a lelkem nagyon! Mert látom a változást! De tudod mit mondok én Neked? Én ezt akartam! Minden nap azt akarom, hogy a párom megváltozzon......negatívból pozitív gondolkodásba menjen át. Hogy ne hezitáljon! Hogy ne féljen nagyot gondolni. Merjen lépni! Nem számít a hogyan!
És elindult a változás felé! Most akkor itt is működik a vonzás? Pedig úgy tanítják: mást nem lehet megváltoztatni. (Persze kivételek, ha elmegyünk szakemberhez, aki feloldja bennünk a korlátokat, görcsöket, kinevel bennünket abból, amibe nem kéne lennünk.)
Na majd még beszámolok a jövő eseményeiről! De most mosolygok és küldök Neked is belőle, hogy örüljünk együtt. És köszönöm, hogy meghallgattál és válaszoltál.
További szép napot kívánok!
ZsuzsaKedves Littledove

Nos ez csodás változás!
Köszöntelek!
Akkor ugye meg van a recept a férjednél is. Legyen egy igazán fontos vágya, egy igazán fontos célja, mint az autó:Azt hiszem mind azon dolgoknál jönnek elő a férjed gondolatai amik számára nem bírnak fontossággal.
Ha ráakarod ébreszteni a teremtés művészetére, nos akkor tudd meg a férjed égővágyait, és ott segítve vidd végig a dolgot mint most!.
Sok sok ezer km-t vezessétek az új autót békében szeretetbenKedves Sanyi!

Tegnap áttörés volt az életünkben. Én ennek látom és nagyon örülök neki, mert a párom életében ez egy nagy előrelépés. Röviden a lényeg: a párom kedvenc autójának a fényképét is beleraktam az én teremtő dobozkámba (aminek a tetején az van: ami ebben van, az már van) kb. 1 hónapja.
Amikor ezt meglátta, reménykedő de kétkedő mosolyt láttam az arcán.
A hétvégén beszélgettünk arról, hogy kéne egy másik autó is a vállalkozáshoz. Sok lehetőséget végiggondoltunk. Tegnap egy étteremben ebédeltünk, és vázlatosan leírtam egy papírkára, hogy mit kell elintéznünk. Többek között ott volt: autó, esetleg csere....és még pár dolog, amiről tudtam, hogy megoldásra vár, de nem tudom, hogyan. És ezt a papírt otthagytam az asztalon......rábíztam az Universumra. Tegye a dolgát. (Ábrahámtól tanultam)
Hazafelé menet megszólal a párom, hogy akkor nézzünk be a márkaszervízbe - olajcsere, stb. És ott állt a bemutatóterem közepén álmai autója. Kértem, símogassa meg, üljön be....és érezze. Természetesen rögtön ott-termett egy alkalmazott, és széles mosollyal érdeklődött, hogy mit szeretnénk.
És ekkor a párom: "gondolkodunk egy cserén, a régi autónkat itt vettük tavaly és szeretnénk lecserélni egy nagyobbra......"
Természetesen a következő kérdése az alkalmazottnak: ki szeretné ezt próbálni? Hát persze!
És az én párocskám széles vigyorral az arcán kipróbálta az ő "MacLeod"-ját.......
Semmi negatívum, semmi kétség, utána azonnal számolás következett és ha minden igaz és a bank is rábólint, ma meg lesz az álmai autója.
Mindez nem is lenne érdekes senkinek. De ez nekem azért jelent nagy előrelépést, mert a párom mert egy nagyot gondolni. Nem kezdett el "gondolkodni" a hogyanon. Igaz, a végén csak annyit mondott: "Ez tiszta őrület! Ezt nem hiszem el!".....de én támogattam: ha igazán akarsz valamit, megteremted, nem gondolkozol hogyan, csak megcsinálod. És ha nagyot gondolsz, annál nagyobbat fogsz cselekedni. Toltam felé és bele a pozitív energiát tiszta erőmből, és nevettem és vidám voltam, mert láttam az arcánt a hitetlen de örömteli boldogságot. És ezt olyan jó volt látni!
Tehát azt szeretném ezzel kihangsulyozni, hogy végre bátor volt, nem volt benne a félelem, hogy jajaj, miből fogjuk ezt finanszírozni havonta.....
Mondtam neki, ne gondolkozzon azon, hogyan, csak azon, hogy az övé és természetesen ki van fizetve. És tekintse ezt egy célnak, amit el kell érnie!
Ez engem akkora boldogsággal tölt el, hogy azt el sem hiszed!
És tudod miért? Mert csak elindult a változás felé. Akkor lehet, hogy mégis csak tudok ráhatni és változtatni a gondolkodásán pozitív irányba!
Hát csak ennyit szerettem volna Neked elmondani. Köszönöm, hogy figyelmet szenteltél rám!A példamutatás nagyon jó!

A példamutatás nagyon jó! lassan de el lehet érni némi változást .
Ha azonban a férjed felkeresne egy szakembert, aki járatos a kognitív terápiában, no ő gyorsan tudna látványos változást létre hozni.
SándorA kérdés jogos,

és máris megválaszolom: Quebecben élek, francia nyelvterületen. Én még csak angolul beszélek, a francia nyelvet még nem tudtam tökéletesen elsajátítani (bár már mindenféle varázsigét mormolok magamnak, hogy jobban menjen a tanulás....:-). Azután, hogy nem hívta vissza a páromat az illető, vártam 3 napot, és miután egyik pasi sem mozdult, hát rámozdultam én, felhívtam. De a mobil üzenetrögzítőn volt. Angolul mondtam rá az üzenetemet, hogy legyen kedves visszahívni. Semmi eredmény. Azt sajnos nem tudom, hogy beszél-e az illető angolul. Jellemzően itt nem sokan tudnak angolul, csak franciául.
Szóval, az akarat bennem jóval nagyobb volt, mint a páromban. Ő fél.....sajnos. Annyira szeretném "feloldani" benne ezt a görcsöt, illetve ezt a legyintést, hogy úgysem sikerül. De nagyon nehéz. Ugye mindenhol azt olvasom, hogy senkit nem lehet megváltoztatni, mert az illető fejével és gondolkodásával csak ő rendelkezik, ő tudja az akaratát érvényesíteni avagy nem. Meg folyamatosan olvasom azt is, hogy fogadjuk el a másikat olyannak, amilyen........
Csak egy marad, a példamutatás. Élő példa volt másfél hónapja, amikor tényleg úgy éreztem, hogy a vonzásom igenis sikerült: munkát akartam, jó munkát, amit szeretek csinálni, élvezem, sikeres vagyok, boldog vagyok, és nagyon jól keresek vele. Gőzöm nem volt, hogy mit.......és 1 hétig tanulmányoztam-olvastam az "elengedést" (András blogjában). Hát elengedtem! És május 31-én az ölembe hullt szó szerint életem lehetősége, amit nem szabad kihagyni. Tudtam, ez az....működik a vonzás, bevonzottam azt a lehetőséget, amire igazán vágytam. Egy olyan munkalehetőség, illetve itt vállalkozás, amit otthon is csináltam (élelmiszeripar, kereskedelem, értékesítés, üzletkötő voltam). És itt, Kanadában felkértek, hogy legyek a disztributora (itt Quebecben államban, ami akkora, mint fél Európa) Magyarország No. 1. termékének.......amiből 10millió darabot adnak el havonta (otthon). Tudtam-tudtam-tudtam, hogy ez az! Sikerült! És boldog voltam, nevettem, és kiáltottam bele az Universumba: KÖSZÖNÖM!!! Azóta minden, amit akarok megvalósítani a vállalkozással, sikerül. Olyan helyekről kapom a visszajelzést, hogy eláll a lélegzetem is, és csak nevetek.....mert nem gondolkodom a hogyanon.......csak tudom a célt, amit akarok. (Bocsi, kivéve a lakást. De tulajdonképpen nevetek és örülök, mert itt lakom már július 1-je óta, imádom, kényelmes, és érzem, hogy igen, otthon vagyok. Érzem az új környék illatát, élvezem, és boldogságot érzek. Tegnap fedeztem fel, hogy tőlünk 5 percre(!) egy olyan vízesés van, körbe gyönyörű parkkal, hogy amikor megláttam, könnybelábadt a szemem és összeszorult a szívem a boldogságtól. És csak azt hajtogattam magamban, hogy köszönöm-köszönöm-köszönöm.....)
Szóval jó példát mutatok szerintem a páromnak, de ő csak legyint.....a problémát keresi, nem a megoldást. Hogy mi lesz akkor, ha.......
Na ebből hogy neveljem ki?????Nos ez egy csodálatos példa a negatív gondolkozásra!

Nos ez egy csodálatos példa a negatív gondolkozásra!A férjed észre sem veszi, mert mint írtam „én azonos” gondolkozásról van szó!
Kérdezheti bárki „mikor sajátítjuk ezt a gondolkozást el?”
Hát a szocializációnk során. Az apánk, és az anyánk a fő ludasok ebben. Ők pusztán szeretetből ültetnek belénk olyan sémákat, amelyekkel ők maguk sem tudtak megbirkózni.
Tehát jó régóta velünk vannak ezek a gondolatok.
Persze egy kérdés eszembe jutott: vajon te miért nem vállaltad át a telefonhívásokat?
Vajon milyen gondolat az ami elhiteti: „Ezt a férfinak kell intéznie”!
SándorEgyetértek

minden szavaddal, hogy kemény munka, amihez igenis hozzá kell fogni. Tudatosan csinálni, alakítani gondolatainkat megfelelő, pozitív irányba. Tudod mi a nehéz nekem? Másokat úgy elfogadni, amilyenek. Holott igenis tanultam, hogy nem szabad-nem is tudod megváltoztatni az embereket, a gondolkodásmódjukat. Mert nem TE vagy! Na és az ebből adódó "érzelemzavarom"-at nehéz kezelnem. Hogy feldühítenek azon viselkedési formák, amelyekkel nem értek egyet. És ezt nehéz saját magamban kezelni, hiszen ezek okozzák aztán azt a negatív lavinát, amit bennem elindítanak.
Egy rövid példán levezetem:
Költözés előtt álltunk. Az új lakásból már rég kiköltözött a régi tulaj, ott állt üresen. Hű de jó, gondoltam, akkor előbb bejutunk oda, elkezdhetjük a festést és takarítást. Ennek egy feltétele volt, felvenni a régi tulajjal a kapcsolatot. Megkértem a páromat, hívja fel. Felhívta, de az illető nyersen közölte a párommal, hogy nem ér rá beszélni, majd visszahívja. Természetesen ahogy Te nem hívtál vissza engem, ő sem hívott vissza minket. Folyamatosan kértem a páromat, hogy hívja újból. A reakciója: ááááá.....unszimpatikus volt a hangja......úgysem veszi fel.......úgysem hív vissza........biztos, hogy nem fogja odaadni előbb a kulcsot.......egész biztos, hogy nem tudunk bejutni a lakásba. Szépen lebeszélte a negatív gondolataival magában, hogy mi nem fogunk előbb bejutni a lakásba.
Ezzel szemben én minden nap azzal a biztos reménnyel keltem fel, hogy na, aznap megkapjuk a kulcsot. Nagyon akartam. Szinte biztosan tudtam, hogy bejutunk előbb, mert akartam.
De minden nap szembetaláltam magamat a párom negatív véleményével: minek felhívni, úgysem sikerül. És nem sikerült. Sőt annyira nem, hogy a régi tulaj még a kulcsot sem adta le a hivatalnak a mai napig. Mi elsején, rendre beköltöztünk.
És akkor elgondolkodtam két dolgon: mi az erősebb? A negatív vagy a pozitív gondolkodás. És hogy tudnám megváltoztatni a negatív gondolkodását a páromnál? Hogy ne a problémát keresse mindig és mindenben, hanem a megoldást. Ez nagyon nehéz. Tőlem csak a pozitív dolgokat látja-érzékeli, amit úgy érzem, el is fogad. Néha megmosolyog (teremtődoboz és társai láttán), de meghallgatja az én véleményemet, de sajnos mindig hozzáteszi: '....igen, de....." és máris ott van benne a kétkedés, a negatív. Néha úgy érzem, árral szemben úszok. Sok energiámat leveszi, néha úgy érzem, dupla energiámba kerül megvalósítani mindent. Ami ugyanakkor jó, mert az eredményt látva örül a szívem. Elmondhatom, hogy eddigi "teremtéseim", "vonzásaim" mind sikeresek, tudatosan alkalmazom, és figyelek mindenre, és nem várom a sültgalambot. Felemelem a kis popsimat és megcsinálom, amit kell! Mert a cél lebeg a szemem előtt!:)

Tudtátok,hogy az egyetlen társadalom,amit még jóléti társadalomnak neveztek, az a vándorló, gyújtögető,vadászó törzsek közösségei voltak?
Amint letelepedtek és vagyont gyűjtöttek,máris megjelentek a zsákmányoló hordák... máris azt nézték,kinek mennyi van... máris nekem is többet és többet.. na és innentől nincs többé jóléti társadalom!
csak mint érdekesség... mondom.
:)littledove igaz minden

littledove igaz minden szavad!
A cikk alapját valóban Randy Gage kisfilmje szolgáltatta! Az ő gondolatai lettek ide hazánkra adaptálva, és kiegészítve, tovább gondolva!
Az önkorlátozó hiedelmeink, vagy más néven Diszfunkcionális gondolataink azok amelyek megkeserítik az életünket. Ezen gondolat meg változtatása döntő!
Azonban azt kell tudnunk, egyedül nem megy, mert mint írtam a korábbi cikkemben,én azonosak, tehát észre sem vesszük őket. Ami tény: az érzelemzavarok- pl. rosszkedv, félelem, harag, - gyakorta azért jönnek létre mert az eseményeket egy bizonyos szempont alapján értékeljük.
Ez a bizonyos szempont lesz egy diszfunkcionális gondolat. A tréningem célja hogy ezt az értékelést észrevegyük és megtanuljuk áthangolni! Ha sikerül megváltoztatni a dolgok értékelést, akkor ezzel együtt megváltoznak az érzelmek is.
Ez azonban egy kemény munka, amihez hozzá kell fogni!Randy Gage

szavai ezek, tőle hallottam először ugyanezt még tavaly. A jólét tudatosság egy gondolkodásmód. Siker-boldogság-egészség-jólét. Ne átlagember módjára gondolkodjunk, mert akkor azon a szinten maradunk. Ő egy példával írta le: egy repülőgépen hova vennél jegyet: az első osztályra 15.000 dollárért vagy a turistaosztályra 1500 dollárért.
És ti?
Ahogy Gage mondja, ne szabotáljuk a sikereinket önkorlátozó hiedelmekkel. Azokkal a gondolatokkal teremtünk, amelyekre figyelmet fordítunk. Ha megváltoztatod a programozásod, megváltoztathatod az alapvető meggyőződéseidet a világról.