"Játsz ma!" vírus

játszmaMilyen érzés lenne, ha más szemmel néznél mexokott kereteidre?
Életedre?
A túlélésért vívott harcban mindenképp fontos, hogy valami legalább megmaradjon amit mindenáron megvédhetünk.
Na... egy kis tekintély. A hibákat meg szőnyeg alá seperjük.
Erre sikerünk bizonygatásaképpen egy egész életet építünk, családostul, vállalkozásostul.
De mééég kilóg a lóláb.
És azé, azé, hogy másokat hibáztathassunk, és ne valljunk színt, muszály egy újabb balekot megtenni alkalmazottnak.
Lehetőleg olyat vonzzunk be, aki élethelyzetéből adódóan már mexokottan reagál ezekre az érzelmi mintákra.
Így sikeresen mentegethetjük magunkat az egész életbe...bele.
Direkte önsorsrontunk.
Ugyanígy kapcsolatot is lehet bevonzani sikeresen a negatív mintákra ráhasalva.
Hogy alátámasszuk a szülői minták igaz, és tekintélyes voltát, hogy ezáltal szeretettelinek látszódjunk, de közben azt ne érezzük át.
Mert az már fájdalmas lenne....
Ezért tovább örökítjük a "Játsz ma!" vírust a gyerekeinkbe is.
Sokat papolunk nekik, hogy nem tudják, nem okosak, nem állnak meg a lábukon, nem kitartóak...
Vetítsük beléjjük az alkalmatlanságérzetünket, hogy nekünk ne kelljen többé beismerni magunk előtt ha hibázunk, vagy nem vagyunk
tök-életesek. Így sokáig mentegethetjük is magunkat, hogy semmi újat nem kell tanulnunk, már mindent tudunk.
Vagy okoskodóan állíthatjuk, hogy jaj, még sokat kell nekünk tanulni...., de halkan inkább utáljuk a számítógépet, mert azért nem szeretnénk szembenézni magunkban azzal, hogy ehhez tényleg meg kell tenni a szükséges lépéseket.
Tartsunk látványos mesedélutánt mindenkinek, milyen csodálatos is ilyen okosnak lenni.
A sok balek soha nem szár-nyalhat minket túl...
A remélt dicshimnuszért áldozzunk sok pénzt, és csodálkozzunk, hogy mi nem kapunk egy kanyi fityinget se!
Pedig mi bizonyítottuk a jóságunkat!
Kinek?
Egy manipulatív szélhámosnak?
Egy gyarló, ugyanabba a hibába eső rokonnak?
Reméljük a megbecsülést... egy egész életen át... , de csak mi fosztjuk meg magunkat tőle minden nap.
Ez a túlzott felelősségérzet a visszájára képes fordítani mindent, ha azt hisszük, hogy mindíg mi vagyunk felelősek mások jó érzéséért.
Ha nem vagy jó, akkor megbüntetnek...
Kik?
A fejedben lévő hangok...

sazígy gondolkozók vonzzák azígygondolkozókat

boldogok akik á-t látnak az illúzión

Hozzászólásokhelo vsenge333

hidd el , hogy minden csak illuzio . aaa megtapasztalni valamit ,, semmit nem er azok csak figyelmeztetesek . figyelmeztetnek , hogy nem jo fele megyen az uton . eltort a kezem a arcom es legvegul a labam , csak ekkor hagytam abba minden sz...rt. ( pedig megtapasztaltam mar , milyen a fajdalom , nemszamitott , mert csak illuzio volt ). nem lattam a valosagot addig az volt nekem a valosag . a labtores utan nagyon sokara jott az erzes , hogy nincs renben valami . utana dobbentem ra arra , hogy az az elet amit eltem csak egy mese volt . vissza gondolva arra az eletre es rabobbeni maskent kellett volna csinalni . itt ulok a valosagban , innen nezve mit csinalnak az emberek azt mondom . ez egy fantasztikus scifi 3d-ben !szia galjani

azon keztem el begondolkozni magamon es magamon , hogy melyik en vagyok en . arra jutottam , hogy " EN NEM EN VAGYOK HANEM EN VAGYOK " akkorat kattantam ezen , hogy lekellett ulnom es megkerdeznem magamtol " en nem en vagyok hanem en vagyok ? " neked vagnod kell ezt galjani . k.......va jovolt ! nesze neked hazugsag , adjunk neki jo nagy pofont nem fog tobbet atb......szniLolli kicsit másról ír szerintem, mint Müller Péter.

csenge333
/Ez utóbbi azt próbálja közvetíteni, hogy amikor az ember beleszületik a fizikai világba, elfelejti ki ő valójában és azonosul a mostani életében felvett szerepével.Lolli pedig egyszerű látásról ír./Van aki néz, de nem lát, illetve elhiszi, hogy ami illúzió az valóság.Ezzel is csak egy gondom van.Onnantól kezdve, hogy megtapasztaltunk valamit, nem mondhatjuk, hogy illúzió.Amíg képzelgünk róla, vágyunk rá, addig igen.DE A TAPSZTALAT SEMMIKÉPPEN NEM ILLÚZIÓ./Ami az egyiknek az, a másiknak élő valóság, mert ő megtapasztalta./Pl.más dimenziókat, de attól, hogy nem mindenki látja, érzi, még létezik, főleg azok számára, akik megtapasztalják.Köszönöm Jani!

Tanulságos volt, amit írtál. Nagyon találó.Önmagunkhoz őszintének lenni..

a legnehezebb dolog a világon.. de elengedhetetlen ahhoz, hogy az ember haladjon a lelkiismeret útján..
De Nekünk kell rájönni a hazugságainkra és őszinték lenni önmagunkhoz...

"Minden emberen van egy jelmez és egy maszk, melyet mohó ambícióval és ravasz önvédelemből visel. És ami a lényeg: fogalma sincs róla, hogy rajta van! Nem tud róla. Ez nem csak kellemetlen, de roppant vicces is. Magára hazudja, de olyan hipnotikus erővel, hogy elfelejti, hogy ő egyáltalán nem az, akinek hiszi magát. Ezért nem is érdemes vele sem hitről, sem eszméről, sem világnézetről vitatkozni, mert úgysem azt éli. Ő valami egészen mást él, és másban hisz, mint amiről azt hiszi, hogy hiszi. És nincs veszedelmesebb dolog, mint figyelmeztetni valakit, hogy hazugságban él."
Müller Péter

GÁL JANI.. :DDDDDDAzta! Nemsokára tanulmányt

Azta! Nemsokára tanulmányt írhatnál, vagy egy jó könyvet! Mindig ledöbizek írásodon. Hogyan csinálod? Hogyan tudsz ilyen érzékeny lenni? Mintha mikroszinten is érzékelnéd a világot. Látnád a mini érzelmi és gondolati hullámokat. Benéznél a maszk mögé, és mindezt olyan bátran!
Ahogy Zorba mondaná:
Leborulok a benned élő tudatosság előtt!