Jön a tavasz...

tavaszItt a tavasz, itt van újra. Érzem, tudom, s ha a naptáramba nézek látom is, hogy már csak ez a hét választ el a tavasztól, a márciustól. Megkezdődik az új korszak, a megújulás kora.

Tegnap sétáltam a városunk hegyén és a madarak vitathatatlanul csiviteltek, mondogatták, hogy "nyitni-kék, nyitni-kék" olyan megnyugtató volt hallani ezt az ismerős dallamot újra és újra. Bár az időjárás megcáfolja a tavasz gondolatát is, a komor ősziességével. Mindenhol köd és nedvesség de ki-kivillan a nap melengető sugara. Legalábbis tegnap olyan szép tavaszias idő volt, melegen sütött a nap, örültem, bár amikor hazafele mentem már szemerkélt az eső újra.

Megújul minden, zöldbe borulnak a fák. Kinyílnak az első virágok, már alig várom a tavasz vérpezsdítő illatát.

Tegnap is elcsábultam, a hipermarketekben kapható kis tavaszi csoda cserepek láttán. Vettem egy jácintot, előtte tulipánt, nárciszt, crocust ismét tulipánt és persze nárciszt. Szeretem ezeket a kis tavaszi csodákat. Persze hamar elvirít és a még zöldellő töveket kiültetem az ajtó melletti nagy cserépbe, elszáradni. Mert ugye vissza nem lehet vágni mert akkor megsérül a hagyma, de nézni sem szeretném a száradó virágokat. Így kiültettem őket már egész kis "hagymás kertem" van, ahogy a barátosném nevezi. Mindig megcsodálja az ajtó előtti kompozíciót, főleg amikor gyarapodik. De úgy érzem muszáj sietettemen az időt mert már nem bírom a tél szürkeségét. S a tavasz egy új kezdet, a remény szimbóluma, legalábbis nálam. A változáshoz kell az újjászületés. A változáshoz pedig a rendrakás a tavaszi nagytakarítás is elkerülhetetlenül hozzá tartozik.

Hát nálam már megkezdődött a tavasz. Becsempésztem a lakásba az illatokat, a virágokkal. Elkezdtem rendet rakni a szekrényekben, persze helyet engedve az újnak is. Ehhez az is hozzájárul, hogy szert tettem két rattan komódra, amit azon melegében be is pakoltam. Nos ekkor már selejteztem is. Így a rattannak és a virágoknak hála kint még zord az idő de nálam már tavaszodik. Az orchideám is virít rendületlenül.

De ennyire meghatározza a lelki világunkat a rendrakás? Csak rendszerekbe pakolva élhetünk tartalmas életet? Mert tény ami tény, így majdnem "készen" még egy-két apróság hiányzik a szobámból de egyre szívesebben töltöm ott az időm részét. Talán megleltem a váram? a saját otthonomban? Ahol az én lakásom az én váram? Mert hát azt mégse írhatom egy panellakásra, hogy az én házam az én váram. De mégis az érzés hasonló lehet. Én vagyok a ház úrnője, már csak a lovag hiányzik meg a gyermekzsivaj :) Lassan három éve lakom ott, így három éve tart a lakásfelújítás, átalakítás, berendezés, rendezkedés. A lakás így észrevétlenül alakult otthonná. Nem az IKEA katalógusokat idézi, hanem valahogy stílusosan kusza egyveleg jellemzi, összeállt a kép. Nem szeretem az IKEA feeling személytelenségét. Lehet nem divatos de annál egyénibb lett az otthonom. Otthon, olyan jó kimondani ezt a szót. Most már "csak" élettel kell betölteni a tereket.

Addig is rendrakás a lélekben, kapcsolatok kusza hálójában és otthon a szekrények mélyén. Elhatároztam, hogy minden felesleges dologtól megszabadulok :) Erre azért kíváncsi leszek :P A régi érzések is tova szállnak s már csak a tanulásra, lesznek alkalmasak a szép emlékek. De a remény még mindig ott lubickol, hogy ő visszatér, bár akkor ez azt jelenti, hogy mást észre sem veszek ezután? Mert mindenhol őt látom és keresem? Nem hiszem, hogy ez teljesen így lenne, mert bár a szívem emlékszik a régire, s a szívemnek köszönhetem, hogy tegnap feltörtem a sarkam az új cipőmben, a testem szerintem ezzel jelzett, ne keressek kvázi véletleneket egy találkozásra, mert a sors úgyis megteremti a lehetőséget ha elérkezik az idő. De oly csábító volt a lehetőség. Pedig már elengedtem csak egy élő emlék talán. Addig is rendet rakok az életem minden területén, minden megkapja a helyét a megfelelő polcon.

Hozzászólásokköszi

Nagyon tetszett! Jól esett egy kis tavasz!Igen! :)

Ragyogás, a virágra gondoltam...Rég írtam már le ezt a szót. :)

Ma reggel arra gondoltam, hogy a munkahelyemre is hozok virágot, sajnos út közben nem láttam árusokat. Ebéd időben lehet kiszaladok!

Szép már majdnem tavaszi napot!Neytiri, a játszint az a virág lenne? A jácintra gondolsz?

Mert az annyira üde és szép a színével el tud teljesen bódítani bennünket. És az illata??????????? Mennyei:)Nagyon jó írás. Köszönöm, mert felemelő, és jó érzést ad:)

55 éves elmúltam. Épp a minap gondoltam vissza kissé sajgó szívvel, hogy, mivel stabil kapcsolatban élünk kedves párommal, akkor nekem már a szerelemnek, mint olyannak, nincs is helye az életemben? / erre mit ad Isten? Álmomban átéltem. Fülig szerelmes voltam valakibe, hogy csak na:)))) /

Párom sajnos nem romantikázó hajlamú! Bár történt már meg ellenkezője, rajtam áll úgyis a helyzet:) Nem igaz? Mi nők a tavasz legszebb virágai lehetünk párunk kezében, és szívében. Én úgy érzem, és most nőiességem 100 %-os pompájában virul-ó:)))Igeeen!

Kedves Lujzicat!

szuper volt olvasni az írásodat! Nagyon hasonló hangulatban vagyok. két napja tervezem, hogy veszek is egy finom illatu játszintot, teljesen ki vagyok éhezve az illatokra, színekre, na és a felemelő, lebegtető madárcsiripelésre. Nem utolsó sorban én is viszavárok valakit, ott a lelkem legmélyén. Bár nagyon igyekszem elengedni és felejteni, mert tudom ha úgy kell lenni visszajön. Addig meg szabadon élvezni a tavaszi szárnyalást!

Csodás napot! elég borús most, de a felhők fölött már ragyog a tavaszi napocska!:)