A Káosz-elmélet és a Vonzás Törvénye

A Káosz-elmélet és a Vonzás Törvénye„…egy olyan apróság, mint egy pillangó szárnyának rezdülése, akár tájfunt is okozhat a világ túlsó felén. „

/Káosz-elmélet/

Ismét egy nagyszerű film ihletett írásra!

Évekkel ezelőtt hallottam először a Pillangó hatás című filmről, még Huszti Sanyitól, amikor az Önismereti iskolájába jártam. Olyannyira felcsigázott már maga a cím is, és az, amit Sanyi elmondott a filmről, hogy azonnal be is szereztem magamnak belőle egy példányt. Azóta már számtalanszor megnéztem, és újra meg újra lenyűgözött a mondanivalója, a kivitelezése, a színészi játék (Ashton Kutcher és Amy Smart is fantasztikus alakítást nyújt), a rendezés… Szóval az egész film, úgy ahogy van zseniális.

Pillangó hatás - a filmÚgy 1-2 hónappal ezelőtt újra késztetést éreztem arra, hogy megnézzem a filmet. Így is tettem. Sőt, nem csak a filmet néztem meg, hanem a DVD-n lévő extrákat sorra végigvettem, melyek között van egy kb. 20 perces tudományos összefoglaló is, magáról a káosz elméletről.

Az igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy ezúttal szándékosan úgy kezdtem el nézni a filmet, hogy ezt az egész Káosz-elméletet majd szeretném egy kicsit összevetni a Vonzás Törvényével, mert az volt az érzésem, hogy a kettő között bizony van kapcsolat. Ezt a kapcsolatot kísérlem meg most bemutatni Neked.

Előrebocsátom, hogy mindaz, amiről írok csak puszta elméleti fejtegetés. Két spirituális-fizikai elmélet, vagy ha úgy tetszik törvény, elméleti összevetése, semmi több. Engem mindenesetre elgondolkodtatott, és talán Téged is el fog. Ezért osztom meg Veled.

A Káosz-elmélet szerint tehát, „egy olyan apróság, mint egy pillangó szárnyának rezdülése, akár tájfunt is okozhat a világ túlsó felén”.

Ez a kijelentés, elsőre talán egy picit ijesztő. De vizsgáljuk meg egy picit más szemmel. A Vonzás szempontjából.

Egy pillangó szárnyának rezdülése ugyebár, apró légörvényeket, széllökéseket eredményez. Úgyis mondhatnánk, hogy amolyan „mini tájfunokat”. Vagyis, ami valójában történik az nem más, mint hogy ezek az apró széllökések, légörvények „magukhoz vonzzák” a lényegükben hozzájuk hasonló széllökéseket és légörvényeket, ezáltal erejük megsokszorozódik, végül pedig ez az erő egy hatalmas tájfunban összpontosul. És hogy miért éppen a világ másik felén?

Nos, erre is egyszerű a válasz. Azért mert ezek a „mini tájfunok” egymást vonzzák, nem pedig csak egyikük a többit. Így folyamatosan mozgásban vannak egymás irányába, egészen addig, amíg nem találkoznak.

Pillangó hatás - Lorenz rendszerValóban káoszt rejt-e tehát a Káosz-elmélet?

Igen is, meg nem is! Egyfelől jól behatárolható az, hogy egy bizonyos „bemenetből”, indító okból, végül milyen „kimenet”, okozat vagy következmény lehet. Másrészről viszont az a folyamat, ahogy a „bemenet” végül „kimenetté” alakul szinte teljességgel kiismerhetetlen és átláthatatlan. Erre mondják azt a Titok filmben, hogy „A hogyan az Univerzum felségterülete!”

És valóban. Az, ami a folyamaton belül lejátszódik, ahogy a „bemenet” „kimenetté” alakul, arra vonatkozólag csak találgathatunk, és egyelőre csak találgatnak a tudósok is, még akkor is, ha például a kvantumfizika már fantasztikus eredményekre jutott erre vonatkozóan.

Az Univerzum konkrét működése egyelőre továbbra is rejtély. De a működésének alapelveivel már egyre inkább tisztában vagyunk, és nem is szükséges ennél többet megértenünk.

Amit az Univerzumba kibocsátunk, amit az Univerzum „Alkotó Folyamába” bemenetként bele helyezünk, annak lényegével megegyező eredményt, következményt, kimenetet kapunk. Hogy átlátjuk-e az Univerzum átalakító munkáját, vagy sem, hogy az számunkra egyértelmű és világos-e, vagy tökéletes káoszként hat, az lényegtelen. Nem is a mi dolgunk! Had tegye csak az Univerzum a dolgát, még ha az káosznak is látszik.

Nekünk csak azzal kell foglalkoznunk, hogy mit helyezünk bele az „Alkotó Folyamba”.

De vigyázz, hogy az indító szándék valóban mélyről jövő és igaz legyen, és ne vegyüljön bele ártó szándéknak, vagy kicsinyes önzésnek még csak a szikrája sem! Mert a következmények beláthatatlanok…

De ha „egy olyan apróság, mint egy pillangó szárnyának rezdülése, akár tájfunt is okozhat a világ túlsó felén”, akkor talán el tudod képzelni, hogy mit okozhat az, ha egyetlen aprócska szeretetteljes, nagyrabecsülést, elfogadást és tiszteletet kifejező gondolatot küldesz az egész emberiség felé…

Vagy egyetlen kedves mosolyt egy számodra teljesen idegen ember felé az utcán…

Vagy egyetlen aprócska, ki nem mondott jókívánságot, valamely ellenlábasod felé…

Vagy egyetlen picike megbocsátó gondolatot azok felé, akikről azt gondolod, hogy megbántottak…

El tudod képzelni, mivé terebélyesedhet egy-egy ilyen kicsinyke gondolat?

Hát, csak képzeld el, Itt és Most!

Hozzászólásokkedves Juliette, vajon

kedves Juliette, vajon saját gondolataid is vannak? csak azért kétdem, mert folyton másokra hivatkozol... s ha már azzal dobálózol hogy te mennyire magasan fejlett és tudatos vagy, és az itt lévők ovis kezdők hozzád képest, akkor nem az lenne a feladatod inkább hogy segítsd a tudásoddal azokat, akik nálad (szerinted) alacsonyabb szinten vannak?
úgy gondolom hogy a mesterek nem lenézik a tanítványokat, és kioktatják őket, hanem segítenek nekik, és ha nem is osztják meg tudásukat, legalább nem kérkednek és hencegnek azzal hogy ők milyen okosak. kérlek ha erre az oldalra jössz, akkor ennek szellemében szeretettel szólj embertársaidhoz és ne kioktatva, megalázva a többieket, mint ahogy azt eddig minden esetben tetted. és ha így teszel, akkor mindenki hálás lesz neked, s elindulhatna az a bizonyos általad emlegetett spirál felfelé... Te pedig sok sok szeretetet és megbecsülést, tiszteletet kapnál az itt lévőktől!Alom!

Gyonyoru,amit irtal,idezem:
"Mert minden embernek vannak ilyen mely belso igazsagai, anelkul,hogy barmilyen kivulrol erkezo igazsagot bele kene programozni."
Egyetlen kerdesem lenne:
Ha teged szuletesed utan azonnal egy oserdobe letesznek,ahol ember a kovetkezo kb. 30 evben a labat be nem teszi oda,es te meegis felnosz,es egeszseges ember lesz beloled,mondd,milyen nyelvet fogsz beszelni???

Szeretettel,
felebarat

u.i.: Szerintem kicsit tulbonyolitottad a "mihez tartsuk magunkat", erted te mirol szol a 10 parancsolat?A.J. Christian szerint

sem lehet az érzelmeket megfigyelni, ahogyan Tolle szerint sem, hiszen azokat megéljük, s utána tudjuk vizsgálni,kedves álomkereső... :)
Hihetetlen és elképzelhetetlen számomra, hogy Te, aki ilyen magas tudatosságot mutatsz, ezt nem vágod? :)

JulietteKedves Felebarát! :)

Nem kell, hogy higgy nekem! :) Nem is kértem! :)
A gondolatok ellenőrzésével nekem az volt az egyik gondom, hogy nem csak a 10 parancsolatot kellene hozzá megtanulni. Hiszen a 10 parancsolaton kívűl még számtalan más szabályrendszert is alkotott az emberiség, hogy megpróbálja kordában tartani a "nyájat". :)
A másik problémám az volt, hogy egy idő után képtelen voltam ellenőrzésem alatt tartani, mind a 100 ezer gondolkodási folyamatot, ami egy nap alatt elindult az elmémben - mert hogy egy átlagos agyműködésű egyén elméjében bizony ennyi gondolkodási folyamat indul el naponta. :)
Neked ez sikerül? Ha igen, gratulálok! :)
Viszont az érzelmi állapotom minden pillanatban tökéletesen jelzi, hogy éppen milyen gondolkodási folyamatok zajlanak az elmémben, és hogy ezek mennyire vannak összhangban mély belső igazságaimmal.
Mert minden embernek vannak ilyen mély belső igazságai, anélkül, hogy bármilyen kívülről érkező igazságot bele kéne programozni.
Az emberi lény alapvetően "erkölcsös" és "szeretetteljes" lény, más kérdés, hogy ezt a természetes "erkölcsösséget" és "szeretetteljességet" már gyerekkorban igyekeznek elnyomni a legtöbbünkben. :)

Így hát, én továbbra is az érzelmek megfigyelésére voksolok. Talán tényleg azért könnyebb ez nekem, mert inkább érzelmi beállítódású vagyok. Bár aki igazán ismer az tudja, hogy legalább annyira jellemző rám a racionális és logikus gondolkodás, mint az érzelmesség és az érzékenység. Sőt! :)

De kétségkívűl lehetséges, hogy Te még nálam is racionálisabb vagy, és sokkal kevésbé érzelmi beállítódású, mint én.
Lehet! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-könyv a Vonzás Törvényéről
Kövess a Twitteren!Alom!

Nem hiszek neked!!!
"...mint magukat a gondolatokat,es azokat osszevetni vmifele elore lefektetett szabalyokkal...."
Most azt akarod elhitetni velem,hogy nem vagy kepes kivulrol megtanulni, ertelemszeruen megjegyezni pl. a 10 parancsolatot???!!!
Te,aki egy bekezdesen is kepes vagy orakat elmeditalgatni es nem sajnalod ra az idot!!!???
Egy pl.: "NE HAZUDJATOK!"
Na,most mi ebbe a nehez,amikor pl. vkivel beszelgetsz? Nehezen jut eszedbe,hogy vagy igerj es tartsd be,vagy ne,de ne hazudj? Hogy valaszosz egy feltett kedesre vagy nem, de ne hazudj?!
Szerinted ez olyan nehez lenne???
Ha az erzeseidre figyelsz, vajon megallitanak,mielott epp hazudnal, vagy csak miutan mar megtetted?De akkor mar tul vagy rajta!
Ha viszont jol az eszedbe vested,akkor mielott szora nyilna a szad,emlekezni fogsz es 3x is meggondolod,mit is mondj!
De! Mivel nem vagyunk egyformak,csak nagyon hasonloak,lehet,hogy te az erzelmek embere vagy es azokra konnyebb figyelned.Lehet!

Szeretettel,
felebaratKedves Felebarát! :)

Köszönöm! :)
Igyekeztem... :)))

Nem! Nem vagyok képes minden pillanatban tudatosan figyelni az érzelmi állapotomat. Ezzel együtt azt tapasztaltam, hogy az érzelmeink megfigyelése még mindig könnyebb, mint magukat a gondolatokat ellenőrizni, és azokat összevetni valamiféle előre lefektetett szabályokkal, hogy megfelelnek-e ezeknek vagy sem. :)

És szerencsére egyre több olyan pillanatom van, amikor valóban tudatosítani tudom magamban az érzelmi állapotomat. Sőt, már egy ideje ezekből a pillanatokból van egyértelműen több, mint azokból, amikor nem tudatosul bennem az érzelmi állapotom. :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-könyv a Vonzás Törvényéről
Kövess a Twitteren!Alom!

Teccik az anekdotad!:)))
Szep fogalmazast irtal a vazlatomra!

Te kepes vagy minden pillanatban tudatosan figyelni az erzelmi allapotodat?Lehetseges ez konnyeden, gorcsosseg nelkul,mindennap folyamatosan???

Szeretettel,
felebaratKedves Felebarát! :)

Szándékosan cseréltem fel a sorrendet! :)
Én ugyanis egy kissé kellemetlenebb érzelemnek tapasztaltam/tapasztalom meg a belenyugvást a reménynél. :)
Tökéletesen értem, mire gondolsz! :)
Megpróbálom én is egy hasonló példán keresztül bemutatni azt, amit én tapasztaltam. :)
Reggel olyannyira harmóniában ébredsz, hogy nem egyszerűen reménnyel vagy teli, hanem majd" kicsattansz az örömtől, és fantasztikus lelkesedéssel indulsz neki a napnak.
Azt mondogatod: "Micsoda nagyszerű reggel! Érzem, hogy ma valami fantasztikus dolog fog történni velem! Ez a nap egyszerűen erre van teremtve!"
Aztán elindulsz, még mindig lelkesen, teli szenvedéllyel.
Nem zavar még a zsúfolt tömegközlekedés sem, egyszerűen minden csodálatos és fantasztikus.
Aztán beérsz a munkahelyedre és megjelenik az első kósza gondolat: "Egész úton, amíg idefelé tartottam, nem történt semmi különleges. Hogy lehet ez? Pedig én teljesen úgy éreztem, hogy ez a mai nap rendkívüli lesz. Na sebaj, attól még lehet ez egy jó nap."
Itt még meg van benned a derűlátás és a remény, de a lelkesedés és a szenvedély érezhetően alább hagyott.
Egyre csak telik az idő, és dél körül már arra gondolsz: "Úgy látszik, ez is csak egy egyszerű nap, ugyanolyan, mint a többi." És már bele is nyugodtál, hogy ez a nap sem tartogat számodra semmi rendkívülit.
Délutánra már teljességgel unod, és egyre türelmetlenebbül várod, hogy végre elindulhass hazafelé. Egyre csalódottabbnak érzed magad, amiért mégsem úgy alakult végül a nap, ahogy azt reggel érezted, és már abban is kételkedsz, hogy reggel egyáltalán tényleg lelkesedve ébredtél, vagy ezt is csak bebeszéled magadnak. Persze a hazaúton már halálra idegesít a tömeg is a villamoson és a metrón. Mindenkit elhordasz magadban mindenféle figyelmetlen taplónak, és legszívesebben ordítozva toporzékolnál és ugrálnál azoknak a lábán, akik a tiédet tapossák.
Egy kis parkon keresztül vezet az utad hazafelé, ahol láthatóan boldog és önfeledt szerelmeseket látsz összebújva, amitől rögtön sárgára fest az irigység és azt gondolod: "Bezzeg nekik jó napjuk van, hogy fulladnának meg!". Ettől rögtön erőt vesz rajtad a bűntudat, hogy nem elég, hogy így tönkretetted a saját napodat, még ilyen csúnyákat is kívánsz másoknak. Egyre rosszabbul érzed maga, szinte már a hényinger kerülget, mire belépsz a lakásodba. Szörnyű fejfájás is kínoz már, és elnyúlva az ágyadon, nedves kendővel borogatva a homlokodat, egyre csak azon keseregsz, hogy vajon mit csinálsz mindig rosszul, miért ilyen szenvedéssel teli az életed. Végül keserves kínok közepette, mély ám nyugtalan álomba merülsz.
Nos, ez egy tipikusan "negatív" spirál volt.

Most nézzünk egy "pozitívat".
Az álmatlan éjszaka után kissé meggyötörten ébredsz. Belenézel a tükörbe és elszörnyülködsz: "Hogy tehetem ezt magammal? Hogy lehetek ennyire ostoba?" Újra a bűntudat és az önostorozás, de ezúttal már "pozitív" célt szolgál: kiszabadított az elkeseredettségből és a tehetetlenségből. Még mindig a tükör előtt állva azt mondod magadnak: "Ha annak a nyálas párnak lehetett tegnap egy jó napja, akkor ma nekem is lehet egy!". Az irigység ezúttal a bűntudatból ragadott ki.
"Majd én megmutatom a világnak, hogy igenis tudok magamnak egy jó napot csinálni! Majd megmutatom én ezeknek a nyavajásoknak!". Ez már szinte bosszúvágy, és dühösen dobálod bele a táskádba a sietve összetákolt szendvicseidet, miközben egyre csak forr benned a harag. Azt gondolod magadban: "Ez a nyavajás Világ azt hiszi, hogy csak úgy kiszúrhat velem? Hát nem!"
És útnak indulsz! A szomszédnéni félénken kitér az utatból, mert látja rajtad, hogy majd szétvet a harag. De legalább már kifelé áramlik az energiád és nem fojtod magadba. A villamoson megint tömeg, és most nem csak "képzeletben" toporzékolsz, hanem tényleg teljes erőből ráugrasz a melletted álló lábára, aki hangosan felkiált. Kérdően, értetlenül néz rád, Te pedig elbizonytalanodsz: "Mi van, ha nem is ő volt az, aki a lábamra lépett?". Hirtelen a hátad mögé mutatsz és azt mondod: "Engem is meglöttek! Elnézést!", és egy picit aggódni kezdesz, hogy vajon elhitte-e. De sebaj, mert jön a kétség és "kirángat" az aggodalomból. Azt mondod magadnak: "Lehet, hogy mégsem mutatom meg a világnak? Lehet, hogy mégsem tudok egy jó napot csinálni magamnak?" Ettől cslódottságot érzel és legyőzöttséget. Egyre türelmetlenebbül várod, hogy végre leszállhass a zsúfolt villamosról és gyalog folytathasd az utad. Leszállás közben még bosszúsan rángatot ki a táskádat a "heringként" összetapadt utasok közül és felsóhajtasz: "Na, megint szép kis nap elé nézek!". És ebben a borúlátó hangulatban érkezel meg a munkahelyedre, ahol az első órában nem tudsz magaddal, mit kezdeni. Borzasztó unottnak érzed magad, dolgozni sincs kedved, félre is tolod a munkát, és lassan belenyugszol abba, hogy ez a nap is csak olyan lesz, mint a többi, és ma sem fogod megváltani a világot. És ebben a pillanatban felcsillan a remény is: "De legalább már sokkal jobban érzem magam, mint tegnap este! Talán mégis lehet, legalább egy átlagosan kellemes napom!". És máris derűsebb vagy, és egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntesz, hogy a megszokottal ellentétben, ma nem a benti menzán ebédelsz, hanem kisétálsz a közeli vendéglőbe, és annak kerthelységében, a ragyogó kora nyári napsütést kiélvezve étkezel. És mi történik ekkor? Egyszercsak azt veszed észre, hogy a szomszéd asztalnál ott ül álmaid férfija/nője! "Mégis csak csodálatos nap van ma!" - mondod magadban és rámosolyogsz, ő pedig visszamosolyog. Végül együtt, kellemes hangulatban fogyasztjátok el az ebédet, és abban maradtok, hogy másnap újra megismétlitek. Számot is cseréltek, hogy tudjatok egyeztetni, pontosan mikor is legyen a közös ebéd.
Majd kibújsz a bőrödből. Átjár az öröm, és már alig várod a következő napi ebédidőt. Egyre erősebben hiszed, hogy az Élet szép, és a Világ csodálatos.
És végül nem vártok másnapig, hanem még aznap este együtt vacsoráztok és egyre inkább el vagytok ragadtatva attól, ahogy érzitek magatokat egymás társaságában. Egyre erősödik bennetek a szenvedély, egyre nagyobb magabiztosságot érzel Te magad is! Érzed, hogy teljes egészében átjár a szeretet, szabadnak és boldognak érzed magad, és minden kétséget kizáróan tudod, hogy minden jó úgy, ahogy van!

Mind a "negatív", mind a "pozitív" spirál végbemehet teljesen tudattalanul. Sőt, az emberek többségénél ez így is történik. Teljesen tudattalan állapotban élik meg ezeket az érzelmeket, csak az tudatosul bennük, hogy egyik nap így érzik magukat, a másik nap úgy, és nem értik, ez miért lehet így.

Tudatossággal azonban a "negatív' spirál bármely pontján visszafordítható "pozitívba", mint ahogy a "pozitív" spirálban is módunk van arra, hogy tudatosságunkkal megtartsuk a kellemes érzelmi állapotot, vagy akár tovább fokozzuk azt.

De csakis akkor tudjuk ezt megtenni, ha minden pillanatban pontosan tudatában vagyunk az érzelmi állapotunknak, és megértjük, hogy ez az érzelmi állapot mit jelent, milyen "irányultságot" jelez a számunkra. Ha kellemesebb, felszabadítóbb mint az előző pillanatbeli állapot, akkor "emelkedünk". Ha kellemetlenebb, nyomasztóbb, akkor "süllyedünk". :)

Én így tapasztaltam/tapasztalom. :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-könyv a Vonzás Törvényéről
Kövess a Twitteren!Alom!

Osszekeverted az altalam irt sorrendet,kicsit!:)
Tehat, remeny es belenyugvas. Persze a belenyugvast is kovetheti remeny.
Ahogy en gondolom:
pl. ha szerencsesen ugy ebredtel reggel,hogy harmoniat erzel,akkor remennyel teli kezdessel indul a napod. Aztan napkozben becsap a menku,amit nem vartal,nem szamitottal ra.Hirtelenjeben vagy ketsegbeesel-tehetetlenseget erzel a helyzet miatt,vagy -s ez mar a tudatos hozzaallas- megorzod a lelekjelenletedet es azt mondod,mi ebbe a jo nekem? Ezzel elkerulve a duh,bosszusag...stb fokozatot,ami egyre tavolabb sodor a reggeli harmonikus allapottol. Aztan ha bekes ember vagy,estere belenyugszol a kialakult helyzetbe es talan meeg el is fogadod.Ezzel visszaterve a harmoniadhoz.:)))
Tudom,ez egy egyszeru,hetkoznapi pelda, barkivel megeshet.
Remelem,erted mire gondoltam!

Szeretettel,
felebaratKedves Felebarát! :)

1. Tökéletes! :) Amikor dühünk szabadjára engedésével el kezdünk másokat hibáztatni, újabb lépést tettünk a Harmónia felé. :) Ezzel ugyanis még erőteljesebben "kirántjuk" magunkat a bűntudatból és a tehetetlenségből. Paradoxon, de mások hibáztatása útján juthatunk el végül oda, hogy vállaljuk a felelősséget a saját életünkért. :) De ehhez végig kell haladnunk a "lépcsősoron". :)
2. A tehetetlenség és kétségbeesés állapota áll legtávolabb attól, amit én Harmóniának vagy Összhangnak nevezek. :) A belenyugvás és a remény már sokkal közelebb van hozzá. :)
Én így tapasztaltam! :)

Az utolsó kérdésedet nem igazán tudom értelmezni. :)
Belenyugvás és remény állapota között én még soha nem tapasztaltam tehetetlenséget és kétségbeesést. Mint ahogy dühöt és haragot sem. :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-könyv a Vonzás Törvényéről
Kövess a Twitteren!Alom,ez maga a kaosz!

Jol erzed! Meg van ,amit nem ertek.De tiszta,es egyre erthetobb fejtegeteseidnek koszonhetoen mar pirkad!
Amit meg mindig nem ertek:
1. "A duh vagy a harag, csak egy erzelmi allapot,ami nem azonos a gondolattal,szandekkal..."-irtad.
Te mikor duhos vagy v. haragszol,akkor eppen aldast hintesz arra,ami/aki miatt ilyen allapotba kerultel? Vagy ,mint alt. az embereknek,megszuletik egy-ket gondolat, amit szavakba is ontesz, szavak,amit harmonikus allapotban nem szokas hasznalni?
2. Akkor a tehetetlenseg,ketsegbeeses mar nem harmonikus allapot, mig a remeny es belenyugvas mar talan kozel a harmoniahoz?
Nem lehet,hogy a ketsegbeeses,tehetetlenseg epp a remenyteli(harmonia) es a belenyugvas(harmonia) kozott erint meg minket,es vagy duh,harag(kerulout),vagy elfogadas(egyenesut) lesz a folytatas a harmoniahoz?

Szeretettel,
felebaratKedves Diamyne! :)

Köszönöm! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-könyv a Vonzás Törvényéről
Kövess a Twitteren!Kedves Felebarát! :)

Úgy érzem, valamit még mindig nem sikerült megértened. Ez nyilván az én hibám, mert én nem tudtam eléggé világosan közölni a mondandómat. :)
Azért teszek még egy kísérletet. :)
A düh vagy a harag, csupán egy érzelmi állapot, mely nem azonos a gondolattal, vagy szándékkal, amit az "Alkotó folyamatba" helyezünk.
A düh vagy a harag csak jelzi azt, hogy ez a gondolat éppen romboló, vagy építő. De ezt sem pusztán önmagában, hanem az előző pillanatbeli érzelmi állapotunkhoz viszonyítva tudjuk eldönteni, hogy merre is tartunk.
Ha a tehetetlenség és kétségbeesés érzését követi a düh, akkor "emelkedik" a rezgés szintünk, és a Harmónia irányába tartunk. Ha a remény, a belenyugvás után érzünk bosszankodást, haragot, vagy dühöt, akkor "csökken" a rezgés szintünk és távolodunk a Harmóniától.
Remélem, így már elég világos. :)
Nem tudom, ennél árnyaltabban megfogalmazni. :)))

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-könyv a Vonzás Törvényéről
Kövess a Twitteren!

 

Pillangó szárnyverdesések

Érdekes és igaz, hogy a pozitív jelentésű szavaknak csupán a kimondása is már egy olyan "pillangószárny-rebbenés", ami be tudja indítani a jó dolgok "viharát". Ezért is javaslom, hogy vegyük körbe magunkat ilyesmivel és álljunk neki minél gyakrabban kibocsátani ilyen pozitív szárnylebbenéseket. El is kezdem egy szóval, akinek van kedve, folytassa a sort! Libbenjenek azok a pillangószárnyak!
Tehát akkor:

ÖRÖM :)

-Fóka- :)A fejlődésről ...

"Vajon a démonok nélkül szebb lenne az élet?

Elmondom mit gondolok erről: számomra a démonok is fontosak, én őket is szeretem! Miért? Mert minden, amit az életben megtanulhatsz, azt a démonoknak köszönheted. Azt, hogy fejlődsz, magasabbra emelkedsz, tapasztalatokat gyűjtesz, erősödsz, javulsz, csiszolódsz, azt mind mind a démonoknak köszönheted! "

Kedves Admin, ezzel az idézettel egyetértek,
Hono_LuluAzért annak oka van, nem, hogy pont ide? Az a bizonyos..

pillangó...De szerintem mindenki tanult belőle, és ez a fontos, érezzétek magatok jól! :-)
Ez a lényeg, a többi csak körítés. :-)
http://www.youtube.com/watch?v=x5maVcHL2m8&feature=relatedAkkor bocsi!

Indulatos voltam, sorry! Imádom a Titkot, a Titkot, ami többé már nem titok. Örülök, hogy eszköz van a kezünkben. A felismerésé, a megismerésé, az önmagunk megteremtéséé! Örüljünk együtt ennek, és

Mindenkinek üzenem, akinek szüksége van rá: Fel a fejjel!!!! :-)Shakti! Nem tűnt el, ott

Shakti! Nem tűnt el, ott van, most már kétszer is. De mostantól minden hozzászólást, ami nem a témához jön, törölni fogok. A szappanoperának vége, a szereplők szerződése lejárt :-) Mindenkinek jó éjszakát!Valamiért eltűnt ez a bejegyzésem!!!!!!!!

Bocsánat a szókimondásért, de mostmár elég! Legyen elég! ez egy olyan dráma/komédia, amelyhez semmi közünk nincsen. Tessék ezt felnőttek módjára szóban, írásban, sms-ben, vagy bárhogy elintézni. Ez itt a Titok című film fóruma! Semmi közünk a magánéletetekhez! Lehet haragudni, de ez már több a soknál! Admin, Juliette, Csenge! Hát hol az a moderárot, aki ezt még mindig hagyja! Emberek, térjetek már észhez! van egy határ, és ti ezt már rég átléptétek! Azért idéztem a Titok című könyből, mert

1) Ott a megoldás,
2) ez a fórum erről szól!

Nekem már sok ez! Valóban! Ne haragudjatok érte, én is érzelmes, ámde értelmes ember vagyok! Ezek a dolgok már nem érintenek/érdekelnek bennünket! Megalázó mindenkire nézve, minősíti az oldalt, nem gondoljátok!!! Jó reggelt!tanulság...

Mindannyian saját sorsunk kovácsai vagyunk. Gondolataink körülményeket vonzanak és teremtenek. Ahogyan mi változunk, úgy változnak a körülményeink is… Amíg nem tanuljuk meg a leckéket az eladósodásról, a munkáról, a partnereinkről, addig vagy

a) ugyanannál a leckénél ragadunk le, vagy

b) ugyanazokat a leckéket kapjuk különböző csomagolásokban.

Ilyen az élet! Kis kavicsokkal dobál meg minket – figyelmeztetésképpen. Ha ezeket a kis kavicsokat nem vesszük észre, akkor egy téglával dob meg. Ha a téglát sem vesszük észre, akkor szétzúz egy kősziklával. Ha őszinték vagyunk magunkhoz, akkor láthatjuk, hogy hol nem vettük észre a figyelmeztető jeleket. És akkor még van képünk azt mondani: “Miért pont én…?”

(Andrew Matthews: Hallgass a szívedre)

" Életünk minden pillanata kockázat,amelyet a szeretet vagy a félelem vezérel.Ha sikerül a tudatosságot elérni akkor ezek a pillanatok felismerésekben fognak megnyilvánulni.Így minden pillanatban új világok nyílnak meg.Merj kockáztatni."A Titok

"Hogyan is várhatod, hogy bárki más jól érezze magát a társaságodban, ha te sem vagy kibékülve önmagaddal? Hiszen tudod: ilyenkor a Vonzás Törvénye, illetve a Titok értelmében ugyanezt váltod ki másokból. Tisztázd magadban a következő kérdést: Vajon te úgy bánsz-e magaddal, mint ahogyan azt más emberektől elvárod?"

(James Ray - idézet a Titok című könyvből)

"Gyakran előfordul, hogy boldogságunkat mások kezébe adjuk, ők azonban nem képesek megfelelni az általunk támasztott elvárásoknak. Hogy miért? Mert saját jólétünkért csakis egyetlen ember vállalhatja a felelősséget: MI MAGUNK. Még a szüleink, A PÁRUNK vagy a gyermekeink sem tehetnek boldoggá bennünket. Ők csupán osztozhatnak a mi boldogságunkban, a többi rajtunk múlik."

(Lisa Nichols - A Titok című könyvből / filmből)

NEKED MAGADDAL VAN DOLGOD. ÖNMAGAD FELTÖLTÉSE NÉLKÜL NINCS MIT ADNOD MÁSOKNAK.

AMIKOR ROSSZUL ÉRZED MAGAD A BŐRÖDBEN, BLOKKOLOD A SZERETETET, ÉS OLYAN EMBEREKET ÉS HELYZETEKET VONZOL MAGADHOZ, AKIK ÉS AMELYEK MEGERŐSÍTENEK NEGATÍV ÖNÉRTÉKELÉSEDBEN.

HA MŰKÖDŐKÉPES KAPCSOLATRA VÁGYSZ, AZT NÉZD, HOGY MIT TISZTELHETSZ A MÁSIKBAN, ÉS NE PANASZKODJ!!!!

"Hát, ennyit szerettem volna mondani Vietnámról..." (Forrest Gump)moderálva

a hozzászólás a felhasználó saját kérésére törölve lettmoderálva

a hozzászólás a felhasználó saját kérésére törölve lettFóka, Fóka, az a gond csak, hogy hamarabb írsz, mint...

gondolkodsz. :-)
Érted már a miérteket, kis rezgőakksis? :-)
http://www.youtube.com/watch?v=x5maVcHL2m8&feature=relatedKunigundának:

http://www.youtube.com/watch?v=AWttzL4HVI8
Na, már érthetőbb? :-)Azt hiszem a lényeg nem is az, hogy kibírja-e, hiszen...

emiatt a nő miatt megtanultál önzetlenül szeretni.
Én örökre hálás lennék neki a helyedben. :-)
És gratulálok! :-)
http://www.youtube.com/watch?v=x5maVcHL2m8&feature=relatedmoderálva

a hozzászólás a felhasználó saját kérésére törölve lettHa ez valóban így van, Admin, és még ezt is kibírja a ...

szerelmetek, akkor sok sikert, és drukkolok, hogy minden a "helyére kerüljön".
Végülis Neked sem lehet könnyű, de látod, már építő jelleg felé mozdultál. :-)
http://www.youtube.com/watch?v=x5maVcHL2m8&feature=relatedmoderálva

a hozzászólás a felhasználó saját kérésére törölve lett