KÉRDEZÉS blogja

kérdésVan sok, sok kérdés amire nem tudhatjuk egyénileg a választ. Úgy gondolom, legyen egy hely, ahol kérdezhetünk, és a válaszokat is megadjuk egymásnak. Ki-ki saját tudatosságával.

Az én mai kérdésem: mi a különbség a DÖNTÉS és a VÁLASZTÁS között?

Válaszom: azt gondolom, hogy a döntés az, amikor választanunk kell. Hoznunk kell egy döntést, hogy mit választunk, ezt, vagy azt, és hogy nem lehet külön vonni a kettőt. Ti mit gondoltok erről?

HozzászólásokKedves Nadin és Anikó!

Ne légy türelmetlen magaddal. :) Lusta diák? Kinek viszed az ellenőrződ? Magadnak? Na és akkor mi lesz beírsz magadnak egy rosszpontot? Inkább bocsáss meg magadnak ahelyett, hogy újabb dologért haragudnál rá. :)
Ha nincs kedved meg is jegyezni, csak elolvasod a cikkeket, az is sokat ér. Hiszen az értelmed legalább egyszer megértette már, ha esetleg még nem is jegyezted meg. Elég, ha egyet tartasz mindig szem előtt. Egyetlen mondatot: " az életed TE teremted". És, ha valami rossz és háborogsz miatta, vagy türelmetlen vagy, vagy dühöngsz jusson ez eszedbe. Nem több, nem más, csak ez.
Egyetlen személlyel tudsz igazán kiszúrni. És az önmagad.

A hálára. Bevallom őszintén, hogy én, amikor hálás vagyok, szívemből érzem és ez odáig "fajult" nálam, hogy gyakorlatilag már napom nagy részében hálás vagyok. Mikor visszajöttem az oldalra a napi hála már gyakorlatom volt, de onnantól rendszeresítettem azzal, hogy a hála topikban minden nap hálát adok. Amikor rosszabb kedvem van, a hála érzése még akkor is bennem van, csak akkor esetleg nem tudok konkrétumot megfogalmazni. Ezután a bejegyzés után is megyek és megköszönök pár dolgot. :)

Mindennel kapcsolatban azt gondolom a lényeg, hogy az ember ne tegyen semmit azért, mert vár valamit tőle. Ezek a dolgok nem vezetnek sehova. Az egyetlen érdeked csakis önmagad lehet. Például a szeretetnél, azért, mert a könyvek azt írják, szeress mindenkit, mert akkor rendben lesz az életed... Ez is egy akkora baromság, már elnézést. Mindenkit szeretni lehetetlen. Elfogadni, igen, de szeretni? Ha egy embert tudsz igazán, maradéktalanul szeretni, önmagad, már az egy hatalmas teljesítmény! Ha másokat is képes vagy? Csodálatos lény vagy. Az életed akkor van rendben, ha Te rendben vagy, de ezt mesterségesen generálni azzal, hogy álszeretetet csiholsz ki magadból... Hát.
Én azokra, akiket nem szívlelek annyira, az elfogadást gyakorlom. Nekem elég annyi, ha szívből tudom mondani: "Béke veled!"

"* A feltétel nélküli szeretet az amikor a szarodat is tudod szeretni. És nem számít ki, mit követ el... csak szeresd! Elsőként az elfogadást kellene azonban gyakorolni, mert a szeretet ezután jöhet csak. Hosszú utat kell valamennyinknek megtenni lelki tisztaságban, hogy ezeket maradéktalanul megélje. Nem elérhetetlen, ezt már látom. És addig is gyakorolom, javaslom, te is tedd ezt!*"
Ebben nagyon nem értek egyet. A feltétel nélküli szeretet egy "van" érzés. Nem tudod sehogy kicsikarni magadból, vagy előjön vagy nem. Az elfogadás nagyon hasznos, ahhoz, hogy elfogadd a jelenlegi életed és újat teremthess a helyébe, de egy kicsit szezon és fazon esete.

Írok Neked a feltétel nélküli szeretetről. Ha már elfogadás, akkor önelfogadás. A szinte túláradó önszeretetnek is része van benne. De nem egészen a x@rodat is tudod szeretni dolgon van a hangsúly... Valóban a szőrőstől bőröstül való szeretetről beszélünk, de nem ez a lényege, hiszen erre az elvakultan szerelmes is képes, a szeretete feltétele mégis a viszontszeretet reménye.
A feltétel nélküli szeretet nevéből is adódóan feltétel, azaz érdek nélküli. Érzed, áramlik, átjár, néha egészen magasra feljuttat. Nem kér semmit, nem akar senkit magához láncolni, nem akar kapni (gyakran az emberek azért szeretnek, hogy elfogadják és szeressék őket), nincs semmilyen (ész)oka, nem birtokol, csupa mély tisztelet, nincs semmilyen elvárása. Nagyon hasonlatos az anyai szeretethez, bár manapság már azt is áthatják az anyai félelmek, aggodalmak és időnként elvárások.
Ezt az állapotot úgy is tudom jellemzi, ha szereteted tárgya szóba sem áll veled, utál téged, dühös rád, bánt akár szándékkal, akkor is harag és fájdalom nélkül tudod szeretni békével, DE szereteted mégsem elvakult irányába, nem majomszeretet. Látod őt, tudod milyen, de ennek ellenére szereted, elfogadod, belülről, mélyen, tisztán, őszintén, önmagáért, a lényéért, nem tulajdonságokért vagy azért, mert milyen kedves volt veled. Önmagad ugyanakkor érte sem adnád fel. (Hiszen elsődleges az önszereteted. A legfeltétlenebb szeretet önmagad iránt van és kell, hogy legyen.)
Ja és ez nem elképzelés, hanem saját tapasztalat. Ez a fajta szeretet a legszebb érzés, amit valaha is átéltem. :) Volt, hogy a tárgya a közelemben sem volt és mégis olyan erővel járt át az iránta való szeretetem, hogy először le kellett ülnöm, mert nem tartottak a lábaim, aztán pedig sírtam örömömben, mert úgy éreztem szétszakít ez a nagyon jó érzés és annyira szétáradt, hogy muszáj volt kiengedni. :D Ez leírva tök szomorúnak tűnik, pedig a szomorúsághoz köze sem volt. :D

Tudod Anikó, nem lehet mindent tanulás útján elsajátítani, meg begyakorolni. A szeretet egy ilyen dolog. Az értelem, a tudat tanul. De az érzelmek nem a tudatból erednek. A szeretetet érzed, nem tanulod és minél több fajtájával találkozol, annál inkább ismered, de sohasem lehet kiismerni teljesen. Szerintem a szeretet a legnagyobb csoda és rejtély a világon.
Van az az Osho idézet a fórumon a "vadakról". Alapvetően nem bírom Oshot és, ahogy ott Nux V. is rámutatott, tényleg rengeteg zöldséget írt össze, de van egy ilyen mondata: "A szerelem nem ismer törvényeket." Ez nagyon igaz, de szerintem ez a szeretetre is ugyanígy igaz. (Igaz a szerelem is egyfajta szeretet.) Az az érzés, ami törvényekhez tartja magát, az nem szeretet. Ami létrehozható akarattal, az nem szeretet.

A dühre: Amíg valaki gyorsan gerjed dühre, addig félelem van benne. A düh ugyanis, mint azt már írtam félelem reakció. (Legjobb védekezés a támadás.) Érdemes kideríteni mitől féltek. Én kapásból ott keresgélnék, hogy: Féltek attól, hogy nem fogadnak el titeket? Féltek attól, hogy nem szeretnek titeket? Féltek attól, hogy nem vagytok szerethetőek? Mert ezek komoly félelmek, ha igen bármelyikre is a válasz, érdemes ezekkel foglalkozni.

A legjobbakat Nektek!

Ui: értetted 2 t, ezt magamnak írtam, mert elütöttem, de nem javítom ki. :DKedves Ragyogás!

Köszönöm hogy válaszoltál. Jó hogy több ember véleményét olvasom. Az is tök jó, hogy bemásoltad Ritocska válaszait, így tényleg olyan mint egy jegyzet, amiből tanulhatok. :)
Valójában nem is reméltem, hogy ennyi kérdésemre is választ kapok.
A hálát ismerem, és hallottam mekkora ereje van. CSak szerintem akkor van ereje, ha tényleg átérzed a hálát, nem. Attól hogy csak naponta leírom miért adok hálát, az nem olyan erős, mert csak szavak.
A néma tűréssel kapcsolatban, én is hasonlóan érzek. Meg néha elég durva gondolataim vannak, és nagyon tudok bántani, ilyenkor azt szoktam kapni, másoktól, hogy ne tegyem, mert csak engem minősít. Meg valamikor nem is tehetem, pl a munkahelyen,mert magamnak csinálok rosszat.
Köszi,
NadinMost van egy kis időm.És,mert érdekeseket kérdeztél kedves Nadin

A válaszait Ritocskának idemásoltam, kérdéseiddel együtt:))))

Miért jó érzés panaszkodni?
*Igen a megszokás. Mert ez a módi? Elavulóban van szerencsére! Akkor ne csodálkozunk, hogy nem haladunk! Hiszen arra figyelünk a panaszainkkal, amit nem akarunk! Mi lenne, ha változtatnánk ezen? Panaszkodás helyett, hogy mink nincs, elkezdenénk szívből hálálkodni azért, AMINK VAN!!!! Te mit érzel erről?*

Nem jó, csak talán megszokott. Elmondod, ismétled, teremtesz, Hazudni nem akarsz, jót nem tudsz mondani, csak mondod, mondod, mondod... Átadod magad egy érzésnek, amihez talán hozzá vagy szokva. Általában valamiért a negatívhoz vagyunk szoktatva, szocializálva. Csak át kell állítani a kapcsolót. Ennyi a trükkje. :)

Miért teremtünk magunknak rosszat?
*A fentiekért. Nem életed szekerének haladása a panaszkodásoddal a célod, hiszen a negatívat is teremtjük. Aminek rengeteg érzelmet adunk, az teremtődik. Mindenképpen változtatnunk kell ezen a beidegződésünkön, hiszen a jót akarjuk! Akkor arra kell figyelmünket és érzéseinket koncentrálnunk. *
Amiért panaszkodunk. :) Megint csak, megszoktuk az ilyen kijelentéseket, gondolatokat, önkéntelenek. Pl. "hogy én milyen hülye vagyok". Kérésed parancs. A törvényszerűség nem ítélkezik, nem gondolkodik helyetted. Teremt, illetve létrehozza, amit Te "rosszul" gondoltál.

Ezek a rosszak mért akkor "csúsznak" be amikor már rendben alakulnak a dolgok?
*Tisztázatlan ügyeink, lezáratlan dolgaink a tudatalattinkban raktározódnak el. És, mint olyan időről-időre előkerül, mint megoldatlan feladat. Hisz életünk iskola, és leckéink a nehézségek, melyek egyben a felemelkedést is szolgálják, ha felismerjük a belőlük fakadó, és levont tanulságokat. *
Mert kételkedsz, a kételyed kérés, teremtesz.

Miért nincs olyan hogy valami fekete és fehér, nem pedig túl bonyolult?
*Mi nem tudunk szerintem egyszerűsíteni. Annyira belebonyolódunk dolgainkba, hogy dzsungellé válik egy idő után. Milyen jó lenne varázsütésre felismerni a kavarást, és megtenni az egyszerűsítés felé a lépéseket! *
Van. Csat talán rossz oldalról figyelted meg eddig. Túl bonyolult, amit annak látsz. A dolgok pofonegyszerűek. Mi bonyolítunk magunknak.

Miért azt bántjuk a legjobban akit a legjobban szeretünk?
* Látod, ez nagyon nagy kérdés! Fején találtad a szeget. Én ma azt éreztem, pont ennek kapcsán, hogy odafentről egyfajta megmérettetés is lehet, hogy, hogyan reagálom le a dolgot! Azonnal a szeretetemre hagyatkozva, dobáltam lányom felé a kis szeretet pamacsaimat:) És semmi harag, düh, sértettség nem maradt, mivel nem engedtem magamba! Azt érzem, a szeretetünk lehet ellen a legjobb fegyver. Csak megkell előtte nyitnunk magunkat. Szívünket. És ehhez nagyon nagy fokú érzékenység kell. *

Félelem.
* A félelem görcsös, összehúzódó hatású. A szeretet kiold, kisimít, elcsitít, kiáraszt, felszabadít. Mond ki hangosan, ha kell: Ha Jézus velem, ki ellenem? Varázsszerű mondat ez. Mindjárt megnyugtat. Ez többszörösen kipróbált technik:))) *
" Legjobb védekezés a támadás." Félsz, hogy bánt, ezért Te bántod. Zárójeles megjegyzés, az igaz szeretet szándékosan vagy akár dühből képtelen erre. Zárójel bezárva.

Miért tűrjük némán ha bántanak?
* Igen. Azt gondolom, ez egyéni. Magam nagyon durván tudok reagálni. Szokatlanul durván. És attól való féltemben, hogy ez bekövetkezzen, inkább szó nélkül szoktam hagyni. Ám a minap, pont egy ilyen kapcsán, és már rájöttem, az illető így akar energiához jutni, ráripakodtam, hogy ezt azonnal hagyja abba! És lőn! Csodálatosképpen, másképp viselkedett utána. Vasárnap találkozom újra vele. Visszareagálok, hogy, hogy viselkedett ezután, mert, hogy nem fogom eltűrni viselkedésének ezt az aljas részét ezután, ez biztos! *
Magadtól kérdezd. Te miért tűröd? Én nem szoktam. :)

Mért van az, hogy a másik még akkor sem vesz észre, ha még egyszer látványosan elmegyek előtte?
* Az emberi lélek rejtelmei kifürkészhetetlenek, és helyzete is válogatja.... Aztán, meg te, az adó és a vevő is egyszemélyben, milyen lelki állapotot nyújtasz! Tisztaságod is taszíthatja, és ellenkezőséged is vonzhatja.... mikor mire van egymásnak a fejlődéshez, vagy épp a játszmához szüksége. *
Mert nem akar.

Miért van az, hogy akár otthon bőgök akár úgy hogy az utca közepén, ahol sok ember van körülöttem, csak a kutya figyel fel rá?
* Ezt Ritocska nagyon jól elmondta. Én annyit tennék hozzá, mivel a ma embere közönyös. Csak magával van elfoglalva mindenki, tisztelet a kevés, üdítő kivételnek. ( én ilyenné nevelem folyamatosan magamat. ) Ahhoz, hogy érzékelni tudjam egy, akár ismeretlen ember baját, túl kell lépnem magamat, Önmagamon, megnyitni lelkemnek érzékeny, /szenzitív / részét, mely együttérzésemet, részvétemet biztosítsa a másik, az elesett ember iránt.
Ezt gyakorolni kell, hogy tudjunk figyelmet fordítani önzetlenül másokra is, és szeretteinkre ugyanúgy. *
Jó kérdés. Szívből bőgsz vagy figyelemért? Ha szívből, senkire sem tartozik. Ha figyelemért, akkor rossz módon akarsz fel/kitűnni.

Miért félünk egy életen át a kapcsolatainkban?
* Ha bátran adod magad, ha önzetlenül szereted a másik feledet, aki mondjuk a párod, mert valamiért a kapcsolat szó alatt a pár jelent meg képernyőmön, ha nem akarod manipulálni, ha meghagyod és elfogadod a szabadságot egymás számára, ha sose adod őt ki mások előtt, csak dicséred, ha nem múlik el nap haragoddal, ha akkor is megtudsz neki bocsátani, amikor belül érzed, hogy igazságtalan volt veled.... Nos, ekkor nincs játszma. Csak a színtiszta kapcsolat energia van közöttetek. És ha nincs játszma, nincs félelem se, csak a szeretet van, ami kohézió, és összekovácsol évtizedeken át titeket:))) Jövőre leszünk 30 éves házasok. És boldog vagyok, hogy Ő a párom, életem jobbik fele, és, csak csodálkozom a rengeteg együtt töltött éven:))) Szeretettel szeretem, és örülök, hogy ő van nekem:) *
Ez egy igencsak rossz út. Ezen csat Te változtathatsz. Egy ideális kapcsolatban nem félsz, hiszen nincs mitől.

Miért olyan nehéz megbocsájtani, és csak szeretni feltétel nélkül?
* Hű, ez aztán egy Kérdés! A kérdések királya is akár! Kérdésem van: tanította ezt neked valaha, valaki? Támadt e benned gondolat, hogy megkéne ennek, vagy annak, és önmagadnak is, akár, megbocsátani? Kérdezd meg magadtól. Csak te tudod a választ. Mindenesetre, ha már itt vagy az oldalon, feltételezhetően felébredt a szellemiek iránt az érdeklődésed. Innen azt hiszem nincs visszaút. Kinyitottad Pandora szelencéjét... :))) Nem tanítja ma még shol nekünk senki. Szerintem sokunk úgy éli gyerekként is életét, hogy nem fordítanak erre kellő figyelmet, vagy, ha igen, a korai felnőttség korszakában, a tinédzser, a lázadó szakasz, ezt a tanítást elmossa és később már nem figyelünk erre oda. Senki nem figyelmeztet erre minket. Pedig nagyon fontos része életünknek.*
Egyik sem nehéz. Kérdezd meg magadtól Neked miért az. A megbocsátás egy pillanat műve. Ha nem megy oka van. Benned mi az oka? Nem ártana rájönni. Próbáld meg hangosan kimondani, próbálj ho'opponoponot. A haragtartás általános oka, ha magadnak sem tudsz megbocsátani és tele vagy félelmekkel. A düh félelem alapú érzelem.

Szeretet feltétel nélkül... ?
* A feltétel nélküli szeretet az amikor a szarodat is tudod szeretni. És nem számít ki, mit követ el... csak szeresd! Elsőként az elfogadást kellene azonban gyakorolni, mert a szeretet ezután jöhet csak. Hosszú utat kell valamennyinknek megtenni lelki tisztaságban, hogy ezeket maradéktalanul megélje. Nem elérhetetlen, ezt már látom. És addig is gyakorolom, javaslom, te is tedd ezt!*
Biztos vagy benne, hogy ismered? Ha igen, miért érzed rosszul magad attól, ha esetleg nem szeretnek viszont?

Miröl ismerszik fel Mr. Igazi?
* Van amikor " csak jön. " Összekerülnek és élnek mint Marci Hevesen. Ennyi. Nem kell túl bonyolítanunk a dolgainkat. Ha jön, fogadjuk. Ennyi. *
Van Mr. Igazi és van Mr. Ideális. Mindkettőt felismered, megérzed. Intuíció.

És honnan tudhatjuk, hogy mi tényleg azok vagyunk egymásnak?
Csak azt tudhatod biztosan, hogy Neked ki az. Ha kölcsönös dupla öröm, van szinkronitás. Őszinteség, egymás érdek nélküli elfogadása, igaz szeretet, nincs bizonyításkényszer, stb.

Miért jön elő olyan sokszor a "nemtudom szindroma"?
* Mert széles látókörűségünk még tudatlanságunk mögé van korlátozva. Ezt, korunkkal, és a tanulással, illetve, a nyitottságunkkal, mindenre érzékeny kíváncsiságunkkal lehet csak ellensúlyozni. Életünk sora folyamatos tanulás kell legyen. *
Mert mondjuk tényleg nem tudod és nem tudhatsz mindent? :)

Miért van az, hogy mint egy kisiskolás bár megtanultam olvasni, de értelmezni nem tudom az olvasott dolgokat?
* értelmezni kellő szókincs birtokában tud az ember csak. Szavakat az Értelmező kéziszótárban keress, tanuld meg azokat, írd ki, kérdezd ki magadtól... Nehéz, fáradságos meló ez. És, hogy megéri e, azt majd az idő dönti el. Olvasd itt az oldalon, Ritocskát, Merkabát, Palacskó Andrást, Admint, és Aloe Vikit, Melinda79, Alfajárót, Humorgumót.... és még sok sok embert írhatnék:)))*

Mert ismétlés a tudás anyja. :) Olvasd el többször, néha sokszor kell, vagy mert nem figyelsz rendesen. :)

Miért értjük az őszinteség alatt azt, hogy mondd azt amit szívesen hallanék?
* Meglepő kérdés. Az őszinte szó, lelki tisztaságot takar. Kérdés, ki, kinek? Mert van akinél a "kegyes hazugságot" kell gyakorolni, hisz nem érett meg az őszinte válaszra. Pl. És játszmáink része is ez, nagyon komolyan. Van mikor valódi, őszinte a szó, mégse hiszi el akinek adjuk, van, hogy hazudni kell neki, mert nem képes be, vagy el fogadni az igaz, őszinte szavunkat. *
Hát ezt azt gondolom Te érteted alatta. Az őszinteség a számunkra valós kép visszaadása általános értelemben. Amit szívesen hallanánk, de nem fedi a valóságot, az a hazugság kategória. :):)

Köszönöm Ritocska. Vártam ám is hogy válaszolj. :) Jó gondolatok, mint mindig.. A szinkronitás szót nem értettem. :( Am sajnos találkoztam olyanokkal, akinek az öszinteség ezt jelenti.. Hát tudom én a kulcsot, magamon segíteni.. csak nem olyan egyszerű.. Vmiféle tankönyvet kéne kreálnom magamnak, a tanácsokbol, kedvenc írásokbol, mikor nincs kedvem, időm itt olvasgatni. Csak persze arra is rákéne venni magam, hogy akkor azt olvasgassam..A titok könyvet is magamnál hordom, de alig veszem elő. Hát igy vagyunk, mint egy lusta diák.Szia Nadin!

Megpróbálkozok, ha nem bánod. :) De ez csak egy vélemény.

Miért jó érzés panaszkodni?
Nem jó, csak talán megszokott. Elmondod, ismétled, teremtesz, Hazudni nem akarsz, jót nem tudsz mondani, csak mondod, mondod, mondod... Átadod magad egy érzésnek, amihez talán hozzá vagy szokva. Általában valamiért a negatívhoz vagyunk szoktatva, szocializálva. Csak át kell állítani a kapcsolót. Ennyi a trükkje. :)

Miért teremtünk magunknak rosszat?
Amiért panaszkodunk. :) Megint csak, megszoktuk az ilyen kijelentéseket, gondolatokat, önkéntelenek. Pl. "hogy én milyen hülye vagyok". Kérésed parancs. A törvényszerűség nem ítélkezik, nem gondolkodik helyetted. Teremt, illetve létrehozza, amit Te "rosszul" gondoltál.

Ezek a rosszak mért akkor "csúsznak" be amikor már rendben alakulnak a dolgok?
Mert kételkedsz, a kételyed kérés, teremtesz.

Miért nincs olyan hogy valami fekete és fehér, nem pedig túl bonyolult?
Van. Csat talán rossz oldalról figyelted meg eddig. Túl bonyolult, amit annak látsz. A dolgok pofonegyszerűek. Mi bonyolítunk magunknak.

Miért azt bántjuk a legjobban akit a legjobban szeretünk?
Félelem. "Legjobb védekezés a támadás." Félsz, hogy bánt, ezért Te bántod. Zárójeles megjegyzés, az igaz szeretet szándékosan vagy akár dühből képtelen erre. Zárójel bezárva.
Miért tűrjük némán ha bántanak?
Magadtól kérdezd. Te miért tűröd? Én nem szoktam. :)

Mért van az, hogy a másik még akkor sem vesz észre, ha még egyszer látványosan elmegyek előtte?
Mert nem akar.

Miért van az, hogy akár otthon bőgök akár úgy hogy az utca közepén, ahol sok ember van körülöttem, csak a kutya figyel fel rá?
Jó kérdés. Szívből bőgsz vagy figyelemért? Ha szívből, senkire sem tartozik. Ha figyelemért, akkor rossz módon akarsz fel/kitűnni.

Miért félünk egy életen át a kapcsolatainkban?
Ez egy igencsak rossz út. Ezen csat Te változtathatsz. Egy ideális kapcsolatban nem félsz, hiszen nincs mitől.

Miért olyan nehéz megbocsájtani, és csak szeretni feltétel nélkül?
Egyik sem nehéz. Kérdezd meg magadtól Neked miért az. A megbocsátás egy pillanat műve. Ha nem megy oka van. Benned mi az oka? Nem ártana rájönni. Próbáld meg hangosan kimondani, próbálj ho'opponoponot. A haragtartás általános oka, ha magadnak sem tudsz megbocsátani és tele vagy félelmekkel. A düh félelem alapú érzelem.
Szeretet feltétel nélkül... Biztos vagy benne, hogy ismered? Ha igen, miért érzed rosszul magad attól, ha esetleg nem szeretnek viszont?

Miröl ismerszik fel Mr. Igazi?
Van Mr. Igazi és van Mr. Ideális. Mindkettőt felismered, megérzed. Intuíció.

És honnan tudhatjuk, hogy mi tényleg azok vagyunk egymásnak?
Csak azt tudhatod biztosan, hogy Neked ki az. Ha kölcsönös dupla öröm, van szinkronitás. Őszinteség, egymás érdek nélküli elfogadása, igaz szeretet, nincs bizonyításkényszer, stb.

Miért jön elő olyan sokszor a "nemtudom szindroma"?
Mert mondjuk tényleg nem tudod és nem tudhatsz mindent? :)

Miért van az, hogy mint egy kisiskolás bár megtanultam olvasni, de értelmezni nem tudom az olvasott dolgokat?
Mert ismétlés a tudás anyja. :) Olvasd el többször, néha sokszor kell, vagy mert nem figyelsz rendesen. :)

Miért értjük az őszinteség alatt azt, hogy mondd azt amit szívesen hallanék?
Hát ezt azt gondolom Te érteted alatta. Az őszinteség a számunkra valós kép visszaadása általános értelemben. Amit szívesen hallanánk, de nem fedi a valóságot, az a hazugság kategória. :)gyüjtöttem..

Miért jó érzés panaszkodni? Miért teremtünk magunknak rosszat? Ezek a rosszak mért akkor "csúsznak" be amikor már rendben alakulnak a dolgok? Miért nincs olyan hogy valami fekete és fehér, nem pedig túl bonyolult?Miért azt bántjuk a legjobban akit a legjobban szeretünk? Miért tűrjük némán ha bántanak? Mért van az, hogy a másik még akkor sem vesz észre, ha még egyszer látványosan elmegyek előtte? Miért van az, hogy akár otthon bőgök akár úgy hogy az utca közepén, ahol sok ember van körülöttem, csak a kutya figyel fel rá? Miért félünk egy életen át a kapcsolatainkban? Miért olyan nehéz megbocsájtani, és csak szeretni feltétel nélkül?Miröl ismerszik fel Mr. Igazi? És honnan tudhatjuk, hogy mi tényleg azok vagyunk egymásnak?Miért jön elő olyan sokszor a "nemtudom szindroma"? Miért van az, hogy mint egy kisiskolás bár megtanultam olvasni, de értelmezni nem tudom az olvasott dolgokat? Miért értjük az őszinteség alatt azt, hogy mondd azt amit szívesen hallanék?

Elnézést a kérdés áradatért, de ezek a miértek most nagyon bennem vannak, és nem akartam ezért blogot indítani, direkt ide szántam őket. Jó érzés, hogy csak leírhattam, és köszönöm ha némelyikre írtok véleményt is.
NadinÚjabb kérdés, mivel előzőre magam sem tudok mit felelni.....

Ha gondod van, amibe mondjuk úgy, beleőszülsz, mit teszel?Kérdésem van

tudna e bárki örülni más kudarcának?

Tudván tudva mennyi energiát fektetett bele annak a valamely dolognak elérésébe, ennek ellenére?Kedves Kiraéva! Ezek szép dolgok, ám a tudalattinkkal számolnunk

kell! Kötelező!Negatívumok kizárása

A negatív hatásokat ki kell zárni életünkből,és ha már sikerült akkor is vigyázzunk arra hogy feszültségforrások ,gerjesztők,rombolók,bosszantók,akaratunk,hitünk elvárásaik ,és jókedvünk ,pozitiviásunk ellenére betérhetnek az életünkbe.

Pósta rossz hírt hoz ,rossz levelet .
Felbosszantanak a Póstán, a boltban az eladó, a pénztáros, a rendőr, a hivatalban, mikor mész a gyerekért ,rossz hírrel fogad az óvónő, tanárnő .Lehet az a munkahelyeden, a családban ,a társad,a szülőd ,a férj a gyereked aki lerombolja a pozitív , aznapi hozzáállásod és hitedet, az örömeidet ,és a pozitív énképed, megerősítéseidet,a kedvedet,ambícióidat és a meditációdat.

Beléd marnak, támadnak tucat ellenség és veszély vár odahaza és kint is ,a munkahelyen is holott kedves vagy,pozitív mindíg mosolygós,segítőkész és vidám.
Póstás kisasszony feje és érzéseiben.
Én itt izzadok, szivatnak, egész nap cseszeget a főnököm,ezer levelet kell átnéznem,nem hibázhatok,alig látom a férjem a gyerekeim ennyi pénzért,annyi a gondom ,mikor lesz már munka vége ,fizetés, erre jön ez és vigyorog itt , jókedve van és irritál, utálom, azt mondja legyek pozitív.
Ha rájöttél hogy nem mindíg úgy végződnek a dolgok,ahogy te kisugárzod,megvágyod ,eltervezted és akarod, és ahogy indult a napod nem olyan lesz másoké is.
Mosolyogj vissza és visszamosolyognak rád.
Egy nap a barátaimmal ünnepeltünk és így mentünk be egy üzletbe,hivatalba végig az utcán és elképesztő milyen utálatot váltott ki egyesekből,minek örülnek,biztos nyertek a lottón .Ugyanígy a sikeres,pénzes,gazdag emberek,a gondtalan életet élő emberek,nők,gyerekek akiket körberajong a férjük,nincs más dolguk tanúlni és szépítkezni.

A gazdagság,nyeremény,jólét,sikeres állás,utazás sok irigyet,rosszallást ,csalót,tolvajokat vonzhat be,akarod vagy sem,még csak félned sem kell,is vált ki bizonyos emberekből,mert nem mindenkinek olyan az élete,családja,körülményei,gondolkodása,munkája mint neked .

Dúdolj,sportolj,olvass,filmek,zene figyelemelterelőnek jó.Emberi butaság

A döntés és a választás.
A döntés az egy elhatározott dolog, de nem mindegy ,hogy mi döntünk ,vagy rólunk döntenek , miénk a pénz vagy mi vagyunk a pénzé.
Mi döntünk egy munka, cél , társról, egy életcélról, tervről, karrierről vagy mások adják a szánkban, befolyásolnak, beleerőltetnek, ránk kényszerítik , vagy elfogadjuk, mert pillanatnyilag nincs jobb, más , új , az amit megvágytunk.
Ez a köztes időszak.
A és B pont között.
A és E pont közt. Közte van a B.C,D pont.
Sokszor elfogadjuk azt , ami nem a miénk, nem okoz örömet , boldogságot , mert nincs jobb.

Arra van csak pénz, csak oda vettek fel , és a kiszemelt adonisznak nem kellünk, nem vesz észre , más a mércéje.mi tudjuk ki lakik,él bennünk mit tudunk adni neki,tudnánk és kivé váli lenni mellette.
Mivé varázsolni az életét ,és hogy kis befektetéssel, eszközzel, pénzel,bárkiből válhat királylány Álomnő.
Megkaphatnánk bárkit és felhívhatnánk magunkra a figyelmet ,hogy kapkodjanak átunnunk.

Az adonisz viszont elvesz egy olyant aki jó színésznő, kifelé máz , játszik, hazudik, csalja, lop ,karrierista ,jól néz,csinos,szép,bombázó ,jól keres, jó háttér, jólinponált.Rendezett kiegyensúlyozott élete van , látszólag.
Abból hogy kifeküdt pár poziciót , amikből telik fodrászra, szép ruhák, ékszerek, fodrászra, új autó és lakásra .Ráncfelvarrás,zsírleszívásra ,drága ékszerek és ruhatárra,kozmetikai kezelésekre.Az örökségből meg kitúrta a testvéreit is már gyerekként , iskolában és munkahelyen, akit tudott.
A szülei és akikkel összeállt munkatársak,akikkel lefeküdt, együtt tanult,dolgozott,bulizott,szex és sikkasztott,falaznak neki .A vőlegényjelöltnek,az adonisznak leadják ,milyen okos,tehetséges,házias, jól süt és főz, jó anyuka ,társ, barát lesz, sokoldalú, okos ,tanult,ügyes jól keres,szorgalmas ms .tökély.

A adonisz megtudja házasság után jól átverték a lány apja,testvéreiről családfa igazat,miből,hogyan lett vagyonuk és mi tetszett meg a lányban,de azt nem látja és tudja a szerelemszemüvegtől hogy miből ,hogyan lett a ruhája,ékszer ,a diploma az állása és hogyan .Úgy,hogy egy furmányos, picsa és csalja,.lop,hazudik,szemétségekre képes és ő lesz a következő áldozata a férfi állása,vagyona,önbizalma,cége,családja,rokonai és barátai,a háza.
Így kap a buta paraszt aki szegény, ronda okos, szép álomnőt ,aki sallangoktól,,máz ,körítés ,csomagolástól mentes, hogy jól lerombolja ,szidja,és csalja.
Az igaz ugyanis nem attól igaz és nem attól jó,sok és szép,gazdag hogy mi van rajta ,hisz egy sima háziasszonyból is ha ügyes kezek veszik pártfogásba álomnőt lehet varázsolni, karriert,pénzt,palotát alá rakni,egy kis smink,frizura,jó reklám,alkalmi , ruha ahogy láttuk a médiában.
Mindenki azt kapja , azt eszi, amit értéknek vél, ami vonzza , amibe beleszeret .
Nem csak a nők nem látják a fehér lótól, jó kocsi, az állása, pénztárcája, izmos külső, drága ruhatár, ajándékoktól , rang, ház a hercegről a való énképet, igazságokat ,hanem a férfiak sem, ezek tények.
Sohasem az egyént választjuk társul, és az ő személyiségét és jellemét az igazságba szeretünk bele ,hanem az indformációkba és egy hamis képbe ,amit rászövünk a máikra, hiszünk ,látunk, tudunk, mások mondanak, mutatnak.Felruházunk olyan belső és külső tulajdonsággokkal , amikkel sohasem léteztek nem is fognak ,mert akarjuk,vágyunk rá olyannak látni szerelmünk,szüleink,gyerekeinket ,barátainkat, azt a valakit.Hazudunk magunknak és másoknak.

egy példa :
Láttam egy férfit , aki nős volt , 3 gyerekkel, és rendszeresen az óvoda, iskolában, játszótéren, csíp fel nőket a gyerekét használja fel, és csak akkor , és addíg kedves megjátssza a rendes házias, dolgos , jó apukát , amíg arra jár egy csinos nő felfigyel rá .

Szóval nem mindegy , hogy mibe szeretünk bele , az illetőbe vagy csak egy színjátékba, amit látunk belőle és tőle, amilye van , és sokakat nem érdekli miből, hogyan van, lett és lesz a férje pénze, háza, autó , ruhatára, cége.

A húga gyerekével csípte fel akkor anno az asszonyt, és ezzel bűvölte el a munkatársait, főnökasszonyát a lány szüleit, és működött.
Hetente sétált be valaki a csapdájába , már a dél falu megvolt és az internetről, más városban mindíg lett új, aki bedőlt neki.

A felesége melózott külföldön, nem ért rá , nemhogy magára ne telt,nem volt ideje, nem hogy pasizni és szórakozni, alig járt haza, hulla fáradt volt , sejtette.
4 nő akart hozzámenni , kettő elválni miatta, sok rászánta minden idejét, pénzét , főzött, ajándékok, közös program a rossz fiúnak távkapcsi, és a falujában.

A kívánt állás helyett , amit kiválasztunk, megpályázunk, hisz tisztába vagyunk képességeinkkel, erősségeink és gyengeségeinkkel ,tudásunk,értékeinkkel és mégis azt és olyan munkát bíznak, erőltetnek ránk ,mások akik nem ismernek, nem látnak belénk,nem laktak velünk, ami és aki nem mi vagyunk, fulladozunk benne ,rossz lesz nekünk,és nem tudunk kiteljesedni.míg ellenben maguknak levadásszák,megpályázzák a legtöbbet, legjobbat ami örömet okoz, jót hoz utazást, állást, képzést, pasit .

Ugyan ki dönthet jobban arról ,hogy mi a jó nekünk ,mi való,mihez értünk,miben vagyunk jók,kivételesek,és erősek, mit szeretnénk,hol és hogyan , miért és kivel, mint mi magunk , de sokszor a körülmények beleszólnak.S sok minden, sok mindenki kihathat, befolyásolhatja pillanatnyi érzéseink, cselekedeteink és döntéseinket, nemcsak mi maguk.

Az a pont ,amikor döntünk valami mellett, valaki mellett belevágunk, belementünk azon a ponton kifog hatni minden.Minden tapasztalat, találkozás az elkövetkező éltünkbe a jövőnkre nézve, így vagy úgy.

A döntés sem végleges, hisz egy adott pillanatban még mindíg dönthetünk másképp,visszavonhatjuk, hisz a lehetőség kulcsa nálunk és bennünk van ,azé hogy az a pont, a döntésünk útja, hatásai, szerteágazó rendszere a jelenés a jövőben, tovább fejlődjék,az egy másik dolog , hogy felfelé vagy lefelé fog.

Választás - szabad akarat.

Választani könnyebb.
Választás ?!

Kinézel az újságból 4 iskolát, képzést, kinézel 4 társat ,4 otthont ,4 étterem étlapját, 4 ruhát, és a sokból te választod ki melyik kell , melyik lesz jó , melyikre fizetsz be, melyiket veszed meg.

Döntés.

Van pl. 2 napod két heted, hogy eldöntsd mit tégy elfogadd e az állást , vagy sem, maradj a társaddal, vagy menj elköltözöl, változtatsz az életeden.
Ennek komoly következményei hatásai lesznek, okozat és eredményeket szül.

A döntésnek súlya van a választásoknak következménye és eredménye.
Ugyanakkor a társ, munka, felvételi,képzés , tárgy , nyeremény, díj megkapása már mások választása, döntésein is alapúl.

Ez az amit figyelme kívül hagyunk és ami miatt az életünk mégsem a megtervezett, vágyott irány felé alakúl .

Csakis a saját kezünkben lehet legjobb helyen, a tárgyak,pénz a sorsunk ,az életszőttesünk varázseszköze ,ezért a Kínai tanok ( Ji ching ) felhívják a figyelmünket .Csak akkor válthatjuk meg magunkat és sorsunkat , szüleinket is, ha nem függünk senki és semmitől.

Erőktől, pénztől, munkától, környezeti hatásoktól, ételtől, mások elismerése és szeretetétől, erőforrások, tárgyi eszközök, energia, hivatalok, törvényektől, nem vagyunk ezektől kiszolgáltatva, rászorulva másokra.

S nem ők döntenek rólunk, irányítják az életünk, hogy felvesznek, kellünk vagy nem,és nem ők szabják meg az érdemeink, milyen sors, társ, munka, képzés jusson.Kedves Christian és Ragyogás!

Köszönöm a válaszokat!
Hasznosak. :-)
Az én negatív gondolataim elég erősek, olyan bosszúállóak. Nehéz uralkodni rajtuk. A másik meg, hogy még a Vonzás törvényét sem tudom normálisan alkalmazni, csak kapisgálom a dolgokat. Azt viszont tudom, hogy bármi legyen is a gondolatom, teremtek vele, és azt is, hogy sok rossz történt már velem emiatt.
Tehát nem tudom, hogyan adjam ki őket végleg.Reménykedő barátom, ne elűzni, elhajtani akard azokat.

Állj meg. Nézz szembe minden félelmeddel. Jelentsd ki akár hangosan magadban, akár csak gondolatban: Szeretek. Bátor vagyok. Mert a félelem ellenszere e két csodás érzés: Szeretet és a Bátorság. Árny a fél-elem, és egyben a fény hiánya bennünk. Tárd ki magad, két kezeddel állj terpeszbe, és emeld fel bátran álladat, nézz szembe a VILÁGGAL: eltünnek az árnyak. A bátorsággal nem veszik fel a kesztyűt, ez tuti.Kedves Reménykedő! Az, hogy

Kedves Reménykedő!

Az, hogy ezerrel, azt jelenti, adj neki teret, éld meg azt, ami van, és akard azt ami van (tekintettel arra, hogy akár akarod, akár nem, mindenképp az van, ami van) és rá is tehetsz egy lapáttal. Ha ellenálsz a dolognak, csak növekszik a hatása rád. Ha teret adsz és megéled megszűnik hatással lenni rád. Megfigyelted már, hogy ha megengeded magadnak pédául, hogy dühös légy, már nem vagy annyira dühös, ha megpróbálod visszafogni, majd felrobbansz. Ha futsz valami elől, jó kérdés, hogy azért futsz mert félsz, vagy azért félsz mert futsz.... ?Kedves Christian!

Annyira tetszik a neved. :)
Igen ezt már hallottam, pont ezen az oldalon. Az a része: hogy ezerrel, nem teljesen világos. Illetve, kifejtenéd bővebben?
KösziAminek ellenállsz, annak a hatása alatt vagy

Kedves Reménykedő!

A legjobb ha nem állsz ellen neki. A negatív gondolatoktól megszabadulni csak egy módon lehet, ha teret adsz neki. Mert aminek ellenállsz, annak a hatása alatt vagy. Amit hagysz lenni, az téged is hagy lenni. Ha kétségeid vannak, legyenek ezerrel, ha félsz, félj ezerrel. Mert különben még attól is félsz, hogy félsz.Az én kérdésem

Sziasztok!
Én arra lennék kiváncsi, hogy ki hogyan "szabadul" meg a negatív gondolataitól, hogyan űzi el a kétségeket, félelmeket.
Köszi,Bruha-ha-ha drága Tréner:)

A te neved NÉV a javából:) Nem választott nevünkkel van bibi:) Ugye tudod te is:) Én pindurinak írtam, hogy ha nicket választ, olyat válasszon amihez fel tud fejlődni:))))))))))))))))))))) Megszakadok most a nevetéstőL:)))))))))))))))))) Egy vidámság:

Nagy a feje, búsuljon a ló! Nevessünk is, ne csak bú-bánatoskodjunk, ki ezért, ki azért:)))))))))): Javaslom, fogadjuk el a megváltoztathatatlant:) Anikó

Remek lista:) a női igényekről:)

Mindannyian pontosan tudjuk, milyen a számunkra ideális férfi.
Akitől elgyengülünk, akiért hevesebben ver a szívünk és akivel boldogok
lehetünk.
Persze az igényeink folyton változnak, így a férfiaknak nem marad más,
mint megküzdeni értünk és álmainkért...

Eredeti lista (22 éves korban)

1. Jóképű
2. Elbűvölő
3. Gazdag
4. Figyelmesen hallgat
5. Szellemes
6. Sportos
7. Van stílusa
8. Jó ízlese van
9. Ötletesen ajándékoz

10. Mély érzésű, romantikus szerető

Módosított lista (32 éves korban)

1. Jól néz ki - jó, ha van valami haj a fején
2. Kinyitja a kocsiajtót, felsegíti, a kabátomat
3. Van elég pénze, hogy elvigyen jobb éttermekbe
4. Többet figyel rám, keveset beszél
5. A Megfelelő időben nevet, a vicceimen
6. Vásárláskor könnyedén viszi a szatyrokat
7. Van legalább 1 nyakkendője
8. Méltányolja a házi kosztot, amit én kreálok számára
9. Emlékszik a születésnapokra és évfordulókra
10. Legalább egy héten egyszer szerelmeskedünk :))))))))))))))))))))) Hű! Az áldóját neki:)

Módosított lista (42 éves korban)

1. Nem néz ki túl rosszul, nem baj, ha kissé kopaszodik
2. Nem indul el a kocsival, amíg be nem ülök
3. Állandó munkája van, néha elvisz a McDonald'sba
4. Megfelelő időben biccent, ha mesélek valamit
5. Általában emlékszik a viccek poénjára
6. Elég ereje van, hogy segítsen átrendezni a szobát
7. Általában inget hord, hogy rejtse a pocakját
8. Tudja, hogy a csavaros tetejű pezsgő nem jó
9. Emlékszik rá, hogy le kell hajtani a WC ülőkét
10. A legtöbb hétvégén megborotválkozik.

Újabb módosított lista (52 éves korban)

1. Az orrában és a fülében illő hosszúságúra vágja a szőröket
2. Nyilvánosan nem böfög és nem pukizik
3. Nem kér túl gyakran kölcsön
4. Nem alszik el, amikor beszélek hozzá
5. Nem meséli el túl sokszor ugyanazt a viccet
6. Elég jó formában van ahhoz, hogy hétvégén felkeljen a kanapéról
7.Legtöbbször tiszta fehérneműt vesz, és nem visel felemás zoknit
8.Méltányolja, hogy a TV előtt vacsorázhat
9. Alkalomadtán a nevemen szólít
10. Néhány hétvégén megborotválkozik

Módosított lista (62 éves korban)

1. Nem ijesztget kis gyerekeket
2. Emlékszik, hogy hol van a fürdőszoba
3. Nem kér túl sok zsebpénzt
4. Csak kicsit horkol, amikor ébren van (ha alszik, akkor hangosan) 5.
Elfelejti, hogy miért nevet
6. Elég jó formában van ahhoz, hogy egyedül két lábra álljon
7. Legtöbbször van rajta valamilyen ruha
8. Szereti a pépes ételeket
9. Emlékszik rá, hogy hol hagyta a fogsorát
10. Emlékszik, hogy mikor....:)

Módosított lista (72 éves korban)

***************************** 1. Lélegzik!!!*******************************Nomen est omen

Ábrám 99 éves volt, amikor az Úr parancsára megváltozatta a nevét Ábrahámra, felesége Sárai nevét pedig Sárára.
Nem volt gyerekük, pedig az Úr megígérte nekik, hogy népek származnak tőlük.
Megpróbálkoztak trükkökkel is, így született Ismael, de Isten ígérete közös gyerekről szólt.
Ábrahám azt jelenti: Népek Atyja
Sára: Népek Anyja
A névváltoztatás után, már reggel, ahogy fölébredtek, így köszöntötték nyilván egymást:
- Jó reggelt Népek Apja!
- Jó reggelt Népek Anyja!
Ebédnél:
-Jó étványat Népek Apja!
- Jó étvágyat Népek Anyja!
és így tovább!
Csoda, hogy működni kezdett a dolog? Csoda, hogy megszületett Izsák?
Már akkor is működött.
Lehet, hogy nekem is meg kéne változtatnom a nevem?
Mondjuk Trainer helyett Creator vagy Maker? Nagyobb összhangban lehetnék a céljaimmal?
Mit gondolsz Ragyogás? A te neved igencsak beszédes név.Újabb kérdésem:

Ha részei vagyunk egy nagy egésznek, és a világ, vagy másnéven, Élet óceánnak, hogy lehet, hogy mégis csak cseppek lehetünk, egyénenként?

Eredményt csak akkor várhatunk, amikor már kellően " betöltekezünk". Beviszünk építő, pozitív gondolatokat magunkba:)

Lelkiségünk felépítése, szellemiségünk növelése az, ami előre vihet minket. Hálás vagyok most azért, hogy ezt felismertem magamban, és azért még jobban, hogy ezt elmondhatom nekeed, kedves Pindurka, aki nagyobb vagy bármelyikünktől, és ezt fontos, hogy elhidd. Vagy: válassz másik nick nevet magadnak. Mert hidd el, a Nevünk kötelez. Amilyen nevet választasz magadnak, és ugye ezt már te választottad, hiszen születési neved nem tudjuk, nos ahhoz fel kell nőnöd. " Nomen est omen! "Kedves pindurka!

Kérdésedre a válasz is önmagadba rejlik.
Megtanulni olyan dolgokat is, ami pl. most ezzel a te kérdéseddel, és bármelyik kérdéssel kapcsolatos, csak úgy lehet, ha belülről tágítjuk magunkat, szélesítjük belső, benső horizontunkat. Bármilyen extrémül is hangzik ez most neked / is /,
csakis a belső tudatosságunk tágulásával érhetünk el eredményt.

Hogy megtaláljam azt az eszközt, lehetőséget, bármit, ami a bennem levő homályt el tudná magamban oszlatni, ami még jelenleg is takarja bensőmben a Hozzám vezető utat, megmutassa nekem, vagyok itt az oldalon. / Ma még tükör által homályosan látok. Mondja Domján Laci az imájában.... Itt:
Kérdésedre a válasz is önmagadba rejlik.
Megtanulni olyan dolgokat is, ami pl. most ezzel a te kérdéseddel, és bármelyik kérdéssel kapcsolatos, csak úgy lehet, ha belülről tágítjuk magunkat, szélesítjük belső, benső horizontunkat. Bármilyen extrémül is hangzik ez most neked / is /,
csakis a belső tudatosságunk tágulásával érhetünk el eredményt.

Amúgy Trainer kiválóan megmutatta neked a "HOGYAN-t", köszönöm Trainer! És tudnod kell, nem lesz egyszerű ezt a HOGYAN-t, beépíteni életedbe, ám vannak akik ujj csettintéssel végzik ezeket.

És most Shaktira gondoltam most innen az oldalról, aki olyan remek technikai "játékos", egy igazi Életművész a szememben,
ahogyan csak nekünk is élnünk kéne az életünket, ehhez hasonló módon tenni dolgainkat, és döntéseink meghozatalát ilyen lágy tónusban megélni.
Valahogy úgy, ahogy a nap süt, a szél fúj.... mert ez a lágy, játékos, laza nívó segít csak minket előre jutni. !!!!

Tudom ezt, látjátok, leírom, fejből, csípőből lövöm, mégis!!!!!!!! a mindennapi megoldásaim alkalmazásakor, alkalmazásaimba hiba csúszik. Felhő takarja napomat ezen a ponton, és azt is tudom már miért: annyira benne van életünk, családommal egyetemben rossz döntéseinkkel hozott és "helyre kéne valahogy hozni!" megoldás keresésben, hogy szó szerint, ma még nem látom a fától az erdőt! Ebben a "pác"nak nevezett trutymóban nem szívesen dagonyázok immár.
Azt is tudom, nem vagyok EGYENSÚLY-ban, mert a pénz, mint felszabadító energia hiányzik életemben, életemből. Dolgoznom kell ezen, és ez annyira szét darabolja energiáimat. E dolog megélése elviszi energiámat, pl. Mert most azt az időszakunkat éljük, mint az " ég a ház!" jelenség. Most tüzet kell SOS oltani.

És az, hogy ezt felhoztad, eszembe juttatta, a 2005.ben történt eseményeket, régi életem redőnyének lehúzását.
Akkoriban, mint egyéni vállalkozó éltem dolgos életemet, folytonos keserűséggel szívemben, mert " VALAMI MÁST" szerettem volna csinálni! Valami olyat, ami homályosan bennem volt, és sajnos, csak homályosan, és bármennyire extrémnek hangzik, még ma sem olyan tiszta, ami a cselekvő energiáimat mozgósítani tudná, és ezen munkálkodom.

Hogy megtaláljam azt az eszközt, lehetőséget, bármit, ami a bennem levő homályt el tudná magamban oszlatni, ami még jelenleg is takarja bensőmben a Hozzám vezető utat, megmutassa nekem, vagyok itt az oldalon. / Ma még tükör által homályosan látok. Mondja Domján Laci az imájában.... Itt:

Csodálatos. Nagyon ajánlom naponta sokszor meghallgatni! A régebbi, ami folytatódott, is csodálatos volt. És nem tudom megszerezni, mivel Imrus, aki a honlap szerkesztője, sajnos, vagy nem kapta meg kérésemet, vagy..... szóval nem találom azóta sem!!! Én keresem, ezután is.

Tehát: az elégedetlenkedésem megszülte munkám elvesztését úgy, hogy nem volt még másik lehetőségem, és ebbe szó szerint belebetegedtem.
9 teljes hónap depresszió, mély sötét árnyak, főleg önvád, azzal együtt járó önmarcangolás, és sírás..... Hű, de nagyon mélyről indultam el, és ma már az kezdek lenni, aki mindig is akartam. Külső segítséggel, és nem orvossal, mivel tudatmódosító pirulákat nem szerettem volna fogyasztani, kijutottam a Napfényre önmagam mélységeiből, és erről a kezdetekben rengeteg blogban írtam is, és elindultam a Fény felé. Hosszú utat tettem meg. Apró mozaik darabkákból kell bezárt, az egységtől elválasztott Énemet összerakni, és épp ezért mivel újrateremtem Önmagam, hagyok ehhez a teremtéshez időt magamnak. Igyekszem szelíd, türelmes lenni Önmagamhoz, és tágítani ismereteimet, és ezt pl. te is segíted drágám, /bocs a bensőséges hangért, csak akkora a hála érzetem most, ahogyan ezt leírom, hogy a túlcsordult boldogságom nyilvánítja ezzel a szép szóval: drágám, meg magát!/

Tehát, olvass sokat, jegyzeteld ki, ha kell, tanulj újabbnál újabb iskolákat, melyek tudatosságod szélesítését hívatottak szolgálni. Mert az ismeretek, melyeket megszerzünk, majd megélünk, teszik lehetővé az EMLÉKEZÉST.

Richard Bach az Illúziók c könyvében írta:
"Tanulni, annyi, mint emlékezni, amit régóta tudsz. * Erre utaltam. Anikó*

A második mondata: Cselekedni, bizonyosságot tenned arról, hogy tudod.
*Ehhez keresem a mozaik darabkákat még mindig, és elveszek a sűrűben elég gyakran Anikó*

Harmadik: Tanítani, emlékeztetni másokat is arra, hogy tudják ők is ugyanilyen jól. " * Erre szolgál az oldal, és mindenki, aki itt pozitív, cselekvő, építő módon járul hozzá. Anikó*Kedves Ragyogás!

Én is erre gondoltam a döntés-választás kérdésében, mint te, csak talán más szavakkal.... valami olyasmi, hogy a döntés megelőzi a választást. Hiszen döntés nélkül nem tudsz választani.... a választás egy döntés.engem pénzügyi téren becsaptak, és sokszor jön elő a harag, tehe

Az mindig egy lehetőség - szerintem -, hogy megélem a saját tragédiámat. A dühömet, a haragomat, fölizzíthatom magamban a gyűlöletet, és elképzelhetem a bosszút. Ez ki tud elégíteni, és elmúlik a fájdalom. Sőt erősnek, bátornak, hősnek érezhetem magam. Majd én megmutatom. És persze képes vagyok valódi sebeket is osztani, képes lehetek megmutatni is. Ez is egy út. ez is egy választás.
Valaki egyszer azt mondta, hogy csak kiengedem a gőzt.
És várhatod a következő ütközetet, a következő csatát, a következő "tragédiát". Egyik felismerésem: vannak, akik nem is képesek jól érezni magukat, ha nem érzik magukat elég rosszul.
A másik út pedig másik út. Engedd el a fájdalmat, engedd el a haragot, engedd el a bosszút!
- könnyű azt mondani - válaszolhatod, és igazad van. Sok jópofát hallottam már a kocsmában így szólni a csaposhoz: nyomassuk ki a korsóból a levegőt! ez azt jelenti, töltse újra sörrel! És valóban, amint megtelik a korsó, a levegő kiszorul. Így van ez a haraggal is, a fájdalommal is.
Én például ilyesmit szoktam gondolni: - mennyivel jobb, hogy engem csaptak be, és nem én vagyok, aki becsap másokat. Inkább tőlem lopjanak, mint hogy nekem kelljen lopni. És hagyom, hogy a hála elterjedjen bennem. És kiszorítja a haragot. ÉS a hála sokkal nagyobb energiát képes létrehozni. a hála épít. Én speciel nagyon hálás vagyok, hogy hálás vagyok.kérdés

én is szeretnék kérdezni, mert ez engem is nagyon foglakoztat, hogy
- hogy lehet a negatív energiát pozitív teremtő energiává változtatni?
itt olyanra gondolok, hogy pl: engem pénzügyi téren becsaptak, és sokszor jön elő a harag, tehetetlen düh, azt érzem, hogy ilyenkor hatalmas energiák szabadulnak fel. Hogy lehet ezt pozitív pl: pénzteremtő energiává alakítani?A Különbség a választás és döntés között

Ha az életed útján útkereszteződéshez érsz ,választanod kell, melyik uton indulj tovább,
Ha választottál, döntened kell, hogy biztosan a választott uton indulsz e el
.Ezek a választások sokszor sorsforditó lépések,de te döntöd el, hogy mit választol.
Ha rájössz, hogy nem jó utat választottál,abból tanulsz, a javadra válik egy következő választás döntéshozatalánál.
Hát ez a különbség a választás és a döntés között.
eniko:)

Kedves Ragyogás és Mindenki!

Nekem elsőként a következő jutott eszembe:
Dönteni magam szoktam, a választásra rá-KÉNY-SZER-ítenek (még leírni is káros :))))
Választani általában kettő közül szoktam, de dönteni olyan, mint a mondat végén pontot tenni...sok tényezőt megvizsgálni vagy sugallat által azonnal csinálni...van benne lehetőség.
Ha már döntenem kell, akkor muszály választanom.
Ha hozhatok döntést, akkor válogathatok.
Ha választottam, akkor nincs visszaaút és viselem, de ha döntöttem,akkor mondhatom: tévedtem! Legközelebb jobban döntök!

A megtörtént negatív dologból csak te tudsz pozitívat kiértelmezni!!!! Az lesz a te megtapasztalásod, a te hasznod a történeteidből!!
Az univerzum nem csinál jót vagy rosszat.....események vannak, melyek hatnak az életünkre és mi éljük meg jól vagy rosszul.
Gondolj egy késre! Az még kés akkor is, ha kenyeret vágnak vele vagy leszúrak egy disznót!
Ha minden eseményben fel tudod ismerni a neked tett szolgálatot, akkor alázattal tekinthetsz rá és köszönömmel zárul a nap, mély hálával, hogy ezt a napot is befogadhattam....ez nem mindig egyszerű, mert ki gondol hálával a szeretett családtag halálára vagy amit negatívnak érzel a bőrödön....abban a pillanatban lehetetlen, hiszen az agyunk nem képes egységben befogadni csak polaritás útján ért! Ha nincs rossz ,akkor nincs jó se!!!!
Az sem mindegy, mikor történik veled az esemény. Vegyünk egy egyszerű példát: egy kapcsolat vége,szakítás .....ez nem kellemes.....szeretsz valakit és egyik hétfőn arra jössz haza, kilépett az életedből!!!!....DE LEHET KELLEMES.......már csak a megszokás tart össze titeket és végre volt valakinek bátorsága kimondani :elég és nem tovább........
Így hát róka fogta csuka lett a mesém és nem regélek tovább , inkább kívánok jó éjszakát!!!!!
Hálás szeretettel gondolok rátok, kik itt vagytok és ezen az oldalon keresztűl godolatokat cserélhetek veletek, megláthatom a meséteket, mely a ti életetekről és tapasztalataitokról szól...KÖSZÖNÖM...
CsacskataKöszi kedves Trainer a h.szedet! Remek.

Betűlemaradás ide, vagy oda, nagyon jó gondolatot adtál.

Ha részei vagyunk egy nagy egésznek, és a világ, vagy másnéven, Élet óceánnak, hogy lehet, hogy mégis csak cseppek lehetünk, egyénenként?Döntés és választás

ERRE - vagy ARRA (nézzek?)
IDE - vagy ODA (menjek?)
IGY - vagy ÚGY (éljek ?)
Aztán...
ARRA néztem és ODA értem. IGY élek, ahogy élek.
Megállapitottam...
Döntésem jó volt, csak a választás....
Újra megállapitom...
Nem ezt kellett volna tennem.
Következik...
A 2. választás lehetősége...
Vonatom a másik vágányon áll.
És?
ERRE néztem és IDE érkeztem.
A vonat megállt.
Végre...
ÚGY élhetek, mint a hal a vizben.
Persze...
Ha tudok úszni.lemaradt egy d

az előbbcsatlakoznék: ez egy nagyon okos blog

bár a kérdés, nem nekem szólt, és talán tolakodás - ha az, hagy figyelmen kívül - de minden negatív dologból lehet pozitív dolgot csinálni. azt mondják, a kudarc= lehetőség. Lehetőség arra, hogy intelligensebb módon újrakezdjük. a sikerből gyakran nem tanulunk. Gyakran nem is kell. Évezd, és menj tovább! Ne maradj ott túl soká!
hát talán ennyi példaként.