Kérjetek és kaptok

kérj és megkapod„Kérjetek és kaptok! Keressetek és találtok! Zörgessetek, és az ajtó kinyílik előttetek! Mert mindenki, aki kér, kap! Aki keres, talál, és aki zörget, annak ajtót nyitnak. Vagy talán van köztetek olyan ember, aki követ ad a fiának, amikor az kenyeret kér tőle? Vagy ha halat kér, kígyót ad neki? Ha tehát még ti is – bár gonoszak vagytok – tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad majd mennyei Atyátok jó ajándékokat azoknak, akik kérik tőle.” (Máté 7, 7-11)

Ma hosszú sorok kígyóztak a benzinkutak előtt. Holnap áremelés lesz. Ki kellett mennem vágóképezni. Az autósok marmonkannákkal jöttek. Délután nekem is tankolnom kellett. Én csak a szokásos adagot kértem. Nem félek a gazdasági válságtól. Csak azt érinti, aki fél tőle. A mi Urunk a Forrás. Kimeríthetetlen. Bátran kérhetünk. Mint a gyermekek az apukájuktól. Addig könyörögnek a cukorért, vagy a rágóért a pénztár előtt, míg meg nem lágyul az apai szív. Még akkor is, ha nem éppen egészséges édességekről van szó.

Ilyen egy igazi apa. Az ő örömük mindennél többet ér. A csipszes zacskóban talált matrica kincseket ér. Meg kell tanulni újra a gyerekek fejével gondolkodni. Csak így lehet elkerülni a begyöpösödést. Meg a depressziót. Ők még szabadok és boldogok. Irigylésre méltók. Feltétel nélkül megbíznak apuci szavában. Így kellene viszonyulnunk Istenhez is. Ő a mi igazi apukánk. Mindent tud rólunk. Ismeri a vágyainkat, szükségleteinket. Igazából arra vár, hogy kapcsolatba kerüljünk vele. Ez a feltétel nélküli Szeretet megnyilvánulása. Keres minket.

Amikor hazaérkeztünk, bekapcsoltuk a rádiót. Szerintem az argentin ébredés legszebb dalai szóltak éppen. Csodálatos, szenvedélyes érzelmekkel és Szent Szellemmel átitatott énekek. Ráhel nagy szakértője ennek a témának. Őszinte kritikus. Neki is tetszett. Most Alan Vincent tanítását hallgatom. Közben írok. A gyerekek játszanak. A felhők gyülekeznek az égen. Nem akar esni. Pedig nagyon meleg van. Talán éjszakára megjön a vihar. Mi nagyon szeretjük. Akkor szoktunk sétálni. Amikor dörög és zuhog. Nem sajnáljuk a ruháinkat. Megszáradnak.

Az aggódás a hit ellentéte. Vagy aggódunk, vagy hiszünk. A kettő nem működik együtt. Választani kell. Dönteni. A búzamag magától csírázik a konyhánkban. Nem fél semmitől. Nem tart senkitől. Nem lehet megrettenteni. A növekedés a természetében van. Bármi is történik vele, tudomásul veszi. Elfogadja. Csak az ember tud beavatkozni az életébe. Milyen jó hasonlat! Isten akarata a jólét. A növekedés. A bőség. A boldogság és öröm. A szabadság és extázis. Az élet teljessége. Miért akadályozzuk ezt meg? Bolondok vagyunk.

Közben megnéztem a muskátlikat. Lehet, hogy újra kell ültetnem őket. Még nem értem teljesen a virágok lelkivilágát. Meg kell tanulnom. Ahogy sok minden mást is. Az egész élet egy iskola. Tanulási folyamat. Rengeteg hibával. Sok tévesztéssel. Esetleg bukással. Néha még osztályt is kell ismételni. Ezt el kell fogadni. Akár tetszik, akár nem. Az Osztályfőnök tudja, hogy mit akar. Rá kell hagyatkozni. Szót kell fogadni. Ilyen egyszerű az egész. Mindig erről írok. Azért, mert ez az Igazság. Nem kell túlbonyolítani az életet. Végtelenül egyszerű.

Lóg az eső lába. Kínlódik. Mindig elkerül minket. A környező falvakban úszik minden. Mi meg csak reménykedünk. A gyerekek megették a vacsorát. Mesét akarnak nézni. Nyári szünet van. Ez az ő idejük. Mindent szabad. Remélem, nem lesz gond a reggeli felkeléssel. Legszívesebben én is aludnék, ameddig csak tudok. Ez a trópusi időjárás mindannyiunkat lefáraszt. Gyertyát gyújtok és megágyazok. Megvannak a hétköznapi szertartásaink. Ezek teszik széppé és emlékezetessé az életünket. Erre tanítom őket. Ráhel ma megnyugtatott, hogy azt a hívatást fogja választani, ami kezdettől fogva a szíve vágya. Boldog vagyok. Ő is.

Hozzászólások:)

A lehető legjobb kiindulópontot választották a tanulmányaikhoz, melyet úgy hívnak: Az Élet Iskolája :)
Szeretettel: Öbike

A szeretet mindent áthat.....
Szeretlek! Sajnálom! Kérlek bocsáss meg! Köszönöm!
Mosolyogj Magyarország :)Jó lehet a gyerekeidnek. :-)Tankolás

Bizony, így volt. Az emberek - szinte - szó szerint ölték egymást a sorban. Marmonkannákkal jöttek. Én csak mosolyogtam. Nem ez fogja megoldani az életemet, vagy a problémáimat:-)

Tudod, a 37. zsoltárban van egy nagyon érdekes mondat: "Jól tudja az Úr a feddhetetleneknek napjait, és hogy örökségök mindörökké meglesz. Nem szégyenülnek meg a veszedelmes időben, és jóllaknak az éhség napjaiban."

Nnnna, én ebben hiszek:-)Soma!

Mennyire lelkemből szóltál. A benzináras gondolkodás megmosolyogtat. Pont ma írtam egy pár sort a benzinárakról, ráadásul tegnap tankoltam. Mivel nem érdekel a média, így a kútnál szembesültem az áremeléssel. És tudod, mit csináltam? Csak mosolyogtam, és tankoltam annyiért, amennyiért szoktam. Egyszerűen nem érdekel. Lesz az még olcsóbb is, tudom. ;-)

ShaktiDrága Soma :)

Köszönöm :)

A szeretet mindent áthat.....
Szeretlek! Sajnálom! Kérlek bocsáss meg! Köszönöm!
Mosolyogj Magyarország :)kedves Soma!

Köszönöm ezt a megnyugtató írást! nagyon jó volt egy nyüzsgő este után egy ilyen írással ébredni! :)Udv. Soma!

Meghitt nyugalom, bekesseg van a soraidban, jo volt olvasni.
Koszonom.

Szeretettel,
felebarat