Kétség és bizonyosság

kétség és bizonyosságLassan egy éve annak, hogy nem írok semmit... sem ide, sem máshova. És úgy gondoltam, minek ragozni azt, amit már tudok, tudunk. Amit akkor gondoltam bőségesen kiírtam magamból. Az út amire lépsz, legyen az bármilyen, a végtelen valamelyik formájába vezet. Megérted, és megállsz egy bizonyos ponton. Egy hónapja azonban tovább "kellett" lépnem. Mindig is úgy tekintettem a Titokra, mint sok más lehetőségre, szellemi irányzatra, hogy igaz, és mégis hamis. Éreztem az életemben igazságát, és nem állítom, hogy tökéletesen tudtam működtetni, de azt sem, hogy nem. Tudtam is, és nem is. Csak azt nem tudtam, mi a hamisság a titokban. Mára már nyilvánvaló. Szeretném leszögezni, hogy a titok működik, van értelme. Ugyanakkor mivel fél igazságokra épül, működésképtelen, és értelmetlen.

Sokan foglalkoznak azzal, hogy bár érzik, hogy ez a titok valóban utat nyit valami felé, amire mindig is vágytak, mégsem tudnak előrébb lépni az életükben. Keresik az okokat, fejlődni kell, jól kell megélni, és elképzelni, vannak erre nagyon jó tanfolyamok, lehetőleg még épp megfizethető részvételi díjakkal, és hidd el, akkor már sikerülni fog. Mert mik a leggyakoribb gátak, amiért nem működik a titok?
- Rosszul vizualizálsz. Eredendő tudatlanságom, és mindentudásom okán nem tudom, hogy lehet jól, vagy rosszul vizualizálni.
- ....aztán, nem fogalmazod meg pontosan a kívánságodat, hogy mit akarsz. Persze arra is vigyáz ne legyen túl részletes... akkor mi a helyes megfogalmazás?

- Lelki gátak vannak, amiket még nem léptél át, nem bontottál le. Majd amikor megkeresed a lelkedben, a gondolkodásmódodban a problémát, mindig újabb, és újabb probléma bukkan fel, vagyis újabb blokkok, melyek megállíthatatlanul ahhoz vezetnek, hogy nem vezetnek sehova.

- ott volt a lehetőség, csak nem vetted észre... ez van, még nincs szemem a látáshoz.

Amiket leírtam, és amivel többen is küzdenek, valóban lehetnek okai annak, hogy a titok nem tud az életedben működni... ha elhiszed, hogy ezek a valódi okai. A valóság azonban most is, mint mindannyiszor lehangoló, és éppen ezért nem szeretünk vele szembesülni.

Ugorjunk vissza oda, hogy a titok működik. Már a biblia is említi, a titok pedig a Bibliát idézi: kérj, és adatik, kopogtass, és megnyittatik. Akkor mi ebben az új. A megfogalmazás, példák a hétköznapi életből, ezáltal közérthető. Lássuk be, a régi bölcs mondatok, szövegek, a korukban írt megfogalmazásban a mai ember számára sokszor homályosak, nehezen érthetőek. Igen, épp itt volt az ideje annak, hogy végre világosan beszéljünk. A titok c. filmben szereplő emberek érthetően fogalmaznak, nem kell különösebb agyalás az elhangzottak, illetve a leírtak megértéséhez. Sokkal inkább az érzelmeinkkel kell befogadnunk az elhangzottakat, a hitünket erősíti meg valamiben, és mivel még a tudományt is bevonja a kérdéskörbe, joggal érezhetjük úgy, nem egy elhomályosult tanoktól nyüzsgő újabb vallási alapokon nyugvó dogma, hanem átgondolt igazi remekmű, ami valóban képes az életünket megváltoztatni. És ez így van. A titok valóban kaput nyit... a kérdés az, hogy mi felé?

Ami kétségtelenül vitathatatlan erénye a Titoknak, hogy egy régi, mégis új utat mutat. Régi, mindenki számára hozzáférhető dologról beszél, de úgy állítja be, hogy csak kevesen ismerték. Miközben már régen ismerted te magad is. Csak szembesít ezzel... és ez éppen még jó is. Ha esetleg nem ismerted, akkor is jó, ha benned szunnyadt, és így tört felszínre akkor is jó, ha ismerted, csak nem tudtad mi is az, akkor is jó.

A módszer jó, az irány rossz.

Mért rossz az irány. Nem tűnt fel valami? Bevallom nekem sem tűnt fel sokáig, tehát nem bántalak, vagy ha igen akkor magamat is.

Három dolog is feltűnt idővel számomra, és valószínűleg, ha nagyon akarnám, lehetne ebből 10, vagy 100, akár végtelen probléma is a Titokkal kapcsolatban. Nem a számuk a lényeg, hanem az, hogy világosan látszik, rossz az irány.

Ezen a ponton gondold meg, hogy tovább olvasod-e, amit írok. Tudod, van a kék, és a piros kapszula. Vagy maradsz álomországban, és hiszel amit hinni akarsz, vagy megmutatom milyen mély a nyúl ürege... de aztán így folytatódik: amit ígérek, az csak az igazság. Az igazság, ami a legfelszabadítóbb, és legfájdalmasabb dolog a világon.

A legdurvábbat hagyom másodiknak.

Az első:
Egy igen érthető, és könnyen nyomon követhető logikai blikkflnag a történetben. Biztos emlékszel a filmben a brigájáért aggódó szereplőre, akinek pont azért lopják el a biciklijét, mert aggódik, nehogy ellopják, és persze ahol a figyelem ott az energia, világos, hogy el fogják lopni... ez a vonzás törvénye... eddig stimt. Csak hogy a történet két szereplős. Az egyik akit megloptak, a másik aki lopott. Egy ősrégi tévedés áldozatai vagyunk. Lopni bűn. Nem foglalkozol a tolvajjal, kizárod a tudatodból, mert te becsületes ember vagy, számodra a gond, és annak megoldása, hogy ne károsítsanak meg. Leragadsz ennél a pontnál. Mondok neked valamit. Biztos vagy te abban, hogy aki a bringát ellopta, az csak azért tette, mert kellett neki. Mert így akart valamit megszerezni? Gondolkozz el ezen kérlek. Ez is lehet ok, lehet az egyik ok. De valójában, azért is lophatott, mert számára ez egy jó érzés... a lopás számára egy jó érzés. Mit mond a Titok? Kérd azt, amire igazán vágysz! Hát csórikám pont erre vágyik... az adrenalinra, hogy benne van a lebukás lehetősége, és ezért lopni jó. Jó érzés másokat megkárosítani. Nem csak az, hogy megszerezzek valamit... maga az érzés számára jó. Számodra ez érthetetlen? Lehet, számára viszont nem. Képzeld el a folytatást. A tolvaj is látja a filmet, és el kezdi alkalmazni a titkot. Neki is megy, meg a bicikli tulajdonosának is megy. Ki fog csalódni? Mert ha ő el tudja lopni, akkor a bringa tulajdonosa vágja a földhöz a Titok könyvet. Ha viszont a tolvaj csalódik, akkor meg ő ábrándul ki belőle. De mindkettőre megvan az esély. A film arról szól, hogy az anyagi világban vannak vágyaid, még akkor is, ha egy társról beszélünk, hiszen neki is van teste bizonyos mértékig ő is az anyagi világ része. Megszerezni valamit... csakhogy az emberek nem csak meg akarnak szerezni bizonyos dolgokat, elérni eredményeket, megélni a hírnevet, hanem valójában érzéseket akarnak megélni.
Ki dönti el, hogy kinek mi a jó? Ki dönti el, hogy az egyes emberben mi jelenti a jó érzés megszületését? Ha mindenki alkalmazza majd a titkot, a tolvaj, és a tulajdonos is, akkor ki fog csalódni? Hmmm?

Most jön a 2. ok, ami nem lesz szép, de igaz.

Szóval kinek mi a jó? Kérdezem én, ha valaki pedofil, akkor neki mi a jó? Hogy gyerekkel létesítsen szexuális kapcsolatot. Tudod ő erre vágyik. Egy kéjgyilkosnak mi a jó? Hogy ölhessen, ez az ő igazi vágya. Egy szélhámosnak mi a jó? Hogy becsaphasson embereket, és utána jót röhögjön rajtuk. Soroljam még? Ki dönti el közülünk, vagy a filmben szereplők közül, hogy kinek mi okoz örömet, kinek mi jelenti a jó érzést? Azért, mert a filmben csupa pozitív példát mutatnak meg: gazdagság jó autó, szerelem, társ, az nem jelenti azt, hogy nem lehet rosszra használni. Lehet, mert ami neked rossz érzés, az másnak bizony jó... és fordítva. Ha a titok működik, akkor az épp oly felemelő, mint amennyire elkeserítő. Tehát a titok, és ezen a ponton mondjuk ki, a társadalmunk többsége által elvetett viselkedési formákat követő emberek számára is alkalmazható.

És jön a 3. ok:

Az igazi nagy csalás, és hamisság a történetben. A titok semmi mást nem csinál, mint visszájára fordítja a dolgokat. A keresztény, ilyen formán jellemzően az európai kultúra, nagyon sokáig a következőket vallotta. Aki a földön boldog, halmozza az élvezeteket, az pokolra jut, nehogy élvezd az életet! Érezzük, hogy ez az állítás igaz is, de hamis is. Legtöbben ezt úgy fogalmazzuk meg, hogy jóból is megárt a sok, nem kell aszkétának lenni, de mértékletesek mindenképpen tanácsos. Ráadásul látjuk, hogy a papság nem nyomorog, tehát ez a kijelentés, hogy ne halmozd a földi ékezeteket, innentől kezdve hamis.
Most mit hallunk? Bőség van, mindent elérhetsz? Ez ugyanaz a mese, csak megfordítva. Nem azért, mert nem igaz. Valóban hatalmas bőség van itt a földön, az univerzumunkban, a végtelennek tűnő energiának köszönhetően, de ugyanakkor hatalmas szegénység is. Ugyanott tartasz, ahol eddig. Most is arról szól a dolog, hogy a földi élvezetekhez való viszony álljon a gondolkodásod középpontjában... csak most más előjellel, pozitívan.

Továbbra is ugyanaz a a dolog történik, élj itt, élj ebben a valóságban, és szolgáld azt. Miközben az összes keleti tanító, Buddha, Mohamed, Krisna, Mózes, vagy Jézus is egy másik világról beszél... igen, ez egy másik világ, de nem kívüled, hanem benned. Csak ezt a benned szunnyadó világot, ne keresd, mert ha megtalálod, ez az egész világ, amiben most élsz, élünk, egyetlen pillanat alatt semmivé fog válni. És hidd el, ezt nemmindenki akarja.

Ha nem tudtad működtetni a titkot eddig, annak egyetlen igazi oka van... keresed az igazságot... ezért érzed, hogy itt valami nem stimmel, következésképpen nem lehet jó megoldás. És lényed, lelked, tudatod, ösztönösen ellenáll.

Emlékszel mit idéztem: Csak egy dolgot tudok kínálni neked, az igazságot.

Nem én mondom először, és nem tőlem fogod hallani utoljára: A játék lényege, ismerd meg önmagad, mert minden ott van benned, a jó is, a rossz is, a kettő is, és az egy is......

HozzászólásokA valódi vágyak teljesülnek csak

amit legbelül érzünk, és amire ugye születtünk. A sors nem véletlenül ad nekünk képességeket stb hogy ezek által megvalósíthassuk vágyainkat.

Na most a bicigli témánál maradva, hidd el sokkal több ember lopna szívesen el egy bringát minthogy hogy gyalog kellene neki bandukolni, történnek lopások persze amik a karma törvénye szerint visszahat a lopóra majd és megkapja "bünetését" ettől ne félj, a lényeg hogy az egó teremtette vágyak vajmi kevés eséllyel teljesülnek, mint inkább azok a vágyak melyek a szívből történnek.
Az univerzum pontosan tudja mire van szükségünk, hisz belőle vagyunk valahol, ő teremtett minden létezőt, tehát pont ő ne tudná mire vágyunk valójában?!

Figyel minket minden mozdulatunkba, és ha a valódi vágyakat észrevesszük valahára, akkor nem habozik megajándékozni bennünket áldásaival, amik magyarul a vágyaink külvilágban megteremtett termékei. Persze érzés nélkül semmit nem érnek ezek a vágyak bármi fizikai tárgy is legyen az, éppen ezért az egós vágyak ha még meg is valósulnak biztosan nem nyújtanak kielégítő érzést a szívben, ellenben a valódí szívből jövő vágyak célok elérése, olyan érzéssel töltik el az embert ami a boldogság telítettség öröm mámor érzéseihez hasonlóak, és persze szavakkal nemis igazán lehet ezt leírni.

Például vki luxus kocsira házra vágyik és havi 10 millió forintra, tegyük fel megvalósul ez neki, és mégis üresnek érzi magát és Csalódótt! vajon mér? sokan az életüket latba dobnák ezekért a vágyakér. Azért történik ilyen, mert nem valódó lélekből jövő vágyak hanem ego teremtette ambíciók ezek, és beteljesülésükkor nemhogy boldogság hanem csalódottság van, sehol a telítettség érzés helyette üresség van, sehol az ünneplés (mivel mindent ünnepelni kell amit csak lehet, a lét is ünnepelne velünk folyamtosan) helyette mintha temetésen lennénk.
Ezekből a dolgokból kiderül, hogy nem minden valósul meg, nem minden "vágy", sok mindenki vágyik sok mindenre, amelyekből csak töredéke a valódi szívből jövő vágy, amik valódi boldogságot is adhatnának. Nem véletlenül vonzanak sokan hiába, az univerzum mindent értünk tesz, csak a fejlődésünket segíti minden pillanatban, ezért természetes hogy a fantazmagóriákon alapulú elme teremtetette vágyakat nem fogja nekünk soha megadni, ha mégis ezt teszi akkor az okkal történik, hogy az utánuk lévő csalódottságból és szomorúságból tanulva végre a szív szavára helyezzük a hansúlyt.

A lényeg hogy tudd mit akarsz az élettől, vonzz bátran mert jó és működik, élj szívből, a szíved vezessen utadon és ne a társadalom elvárásai szabályai, vagy az egós vágyak, ahogy Tolle mondaná a "világ csak belül változhat meg", és igen ha belül megtörténik a változás, akkor csak idő kérdése és akár már holnap is teljesülhetnek valós vágyaid...kedves világjáró, te is

kedves világjáró, te is belesétáltál közben a 22-es csapdájába, mert nincs csattanó. ahogy a szeretet vagy a boldogság sem végcél, a titok sem. nem is mondta ezt senki, legalábbis nem hallottam ki belőle ilyet. még azt sem hogy a vonzás törvénye lenne az egyetlen, vagy akár fő törvény, senki sem mondta. elengedés törvénye a másik? hm, miért épp az? miért nem az ok-okozat vagy a harmónia törvénye? bármi lehetne... az elengedést egyébként sem hívnám törvénynek, inkább módszer, mint a titok. a vonzás törvénye is más törvényekből következik.
de mindez lényegtelen, mert tetszett amit írtál, jók a meglátásaid, csak visszaérsz te is a végén ugyanoda. mert ha igazán mélyre mész, akkor ott nem találsz semmit. pont ez lehet sokak számára ijesztő. szoktam mondani hogy nem csak hogy igazság nem létezik, de még az is igaz, hogy ami igaz, annak az ellentéte nemcsak hogy nem hamis, hanem épp: igaz! :-D szóval a titok mint olyan is csak VAN és KÉSZ. de ettől még lehet jó, sőt, rossz is. attól függ, mire használodSzia Secret

Szia Secret Admin,ismét:)Először is köszönöm neked,hogy van lehetőségünk leírni a gondolatainkat!:)Jól érzed,nem volt csattanó,mert az olyan lett volna,mint amikor meghajolnak a színészek a darab után,vagy amikor szertefoszlik az üstdobok hangja a zenemű végén.Ha lett volna csattanó,azzal beismerted volna,hogy a létezésednek valaha is vége szakad.Te is érzed,tudod az,hogy mivel a létezés örök,így befejezése sincs,a vég csupán a kezdet,a kezdet a pedig vég kezdete.Amit leírtam,az épp annyira új,mint amennyire nyilvánvalóan régi.Ha szerinted ebben nincs semmi új,akkor az a te bölcsességedet dicséri.Igazad van,a cél,hogy megismerjük önmagunkat.De a pontos megfogalmazás nem ez.Aki megismeri önmagát,az előtt világossá válik a létezés minden titka.És amit már ismersz,az többé nem titok.Ebben pillanatban szeretnéd viszont,ha mégis lenne valamilyen titok.A saját farkába harapó kígyó képe derenghet fel előtted.Másrészt magadat pedig megismerheted bármiben,akár másokon keresztül is,de akár egy pohár vízben is.Végső soron a megismerés mindenre vonatkozik,mert mindent ugyanaz az élő,eleven energia alkot.
A Titok erénye,és hibája ugyanaz,és ilyenformán semmiben nem különbözik bármi mástól,ami a tudatunkban végbemegy az életünk során.A hiba továbbra is az irány....de megvilágítom egy másik szemszögből is.
A Titok azt mondja,elérhetsz bármit.Igazad van,hogy ki mit hall ki a bármi szóból,az sajátosan őt magát jellemzi.Nem minősíti,mert ha minősítené,azzal elismernéd,hogy többféle ember létezik,többféle energia létezik...de mi az elején abból indultunk ki,hogy minden egy.A "módszer" azzal kezdődik,hogy egy törvény van,a vonzás törvénye.És ez így igaz.Ezt te magad sem vitatod.Ahhoz,hogy alkalmazni tudd a titkot,előbb az kell,hogy újragondolj dolgokat az életedben.Amíg kétségeid vannak,amíg ostorozod magad,hogy ez vagy az úgy sem fog sikerülni,addig valóban nem is fog.Tehát,ha most már valami mást szeretnél,akkor el kell tudnod engedni a régi rossz befejeződéseidet.El kell tudnod engedni!!!Amíg nem engeded el,addig nem haladhatsz a másik felé.Amikor elengedted a régi önmagad,a régi elképzeléseidet,megszabadultál mindentől,ami eddig ott tartott ahol,ami miatt nem sikerült megvalósítani a vágyaidat,akkor tudsz majd egy másik életet élni.A vonzás törvénye,tehát az elengedés törvénye is egyben.Aki ezt nem látja,az csak fél szemmel lát.A történet nem megy tovább.Ha elsajátítod a titkot,akkor boldog leszel...itt a vége,fuss el véle.Már hogy lenne a történetnek vége?Ha semminek nincs vége?Mert mi a folytatás?Miután elengedted a régi életed,és megtanultad a Titkot,és most,hogy már tudod alkalmazni a titkot,és végtelenül boldog,és hálás vagy az életedért,most meg kell tanulnod megint valamit.Mit?El kell tudnod engedni a boldogságot is.Aki képtelen elengedni a boldogságot,arról ugyanazt mondom,mint az előbb,fél vakságban szenved.Azért kell megtanulnod a titkot,hogy utána megtanuld elengedni is.Gondod végig kérlek!ha mindenki a boldogságban létezne,és nevezzük ezt az állapotot Titoknak,mennyországnak,nirvánának,békés nyugalomnak,akkor mi mozgatná ezt a világot?Csak is kizárólag a boldogság és az elégedettség.Ebben a boldog békés világban egyszer csak feltűnne valaki,aki azt mondaná: - Én tudok egy Titkot,amivel ebből a bárgyú,hallelúja állapotból ki tudsz végre jönni..és hidd el,lenne rá igény:)...azt mondaná,itt egy Titok,a vonzás törvénye.Lehet az élet szar is!:)Gyere,tanuld meg!ÉS sokan követnék őt egy idő után.A Titok az,hogy az energia áramlik,egyik irányból a másikba.Elengedem a régit,és elfogadom az újat.De sem az új,sem a régi nem ilyen vagy olyan,ez csak a mi tudatunkban más,valójában mindkettő egy és ugyanaz,hiszen tudod,minden egy és ugyanaz az energia.Be kell látnod ez után,hogy ez csupán egy folyamat.

Ha ebben akarsz tobzódni,természetesen megteheted,mozgatod az energiát,szolgálva ezzel másokat,ezáltal saját magadat is,hiszen te is része vagy ennek az energiának,ennek a folyamatnak.Lehetsz saját magad rabszolgája.A szabadság az,a döntés szabadsága az,hogy ezt felismered,és őszintén feltárod magad előtt.

Ezen a ponton döntesz úgy,hogy elfogadsz mindent amit az élet nyújt,a jót és a rosszat is,mert belátod,hogy mindkettő létezése szükségszerű,de semmi köze erkölcshöz.Megszereted magad,másokat, madarakat,a hegyeket,a Napot, a Holdat,és önként teszel saját létezésed fennmaradása érdekében.Képes vagy másokkal együttműködni,mert ők is te,te is ők.
Ezen a ponton lép be a képbe a szeretet.Mert ez eljátszani nem lehet.
Aki a titokban hisz,az rabszolga...mert a titok nem említi azt,hogy ezt azért kell megtanulnod,hogy utána megtanuld elengedni is.Végtelen csiki csuki játékod egyik színtere csupán,de nem a megoldás.

A megoldás,hogy elfogadd a létezésed,hogy szeresd azt,mindennel ami annak részét képezni.Képes legyél lemondani mindenről azért,hogy a semmiben boldogságra lelj.

Ez a csattanó:)szia Világváltó. tök jó az

szia Világváltó. tök jó az írás, de vártam a csattanót, és nem volt. ez a három indok, amit írtál, ezekről a film is beszél. a kapcsolatokról szóló résznél például. meg a végén. szerintem a Titok lényege pont az önmagadra találás. hiszen csak akkor tudod mit akarsz, ha önmagaddal tisztában vagy.
aki az anyagi javak megszerzésénél leragadt a filmben, az azért azt hallotta ki belőle, mert a gondolatai -vagy félelmei- miatt ezt "hallotta meg" belőle. szóval nem csak a módszer, de szerintem az irány is jó. legalábbis nem tudtam az írásodból kihámozni hogy mi az aminek fel kellett volna tűnnie :-)Világváltó!

Ez nagyon szép! Megérintett!köszönöm a

köszönöm a hozzászólásokat,mindegyikből sokat okultam..és tényleg:)
Rövid és nem feltétlenül igaz:),de őszinte válaszom mindre:

Fényben fürösztöm világosságom,
egybekovácsolt valóság és álom,
felejtem a jövőt,
tervezem a múltat,
nem keresek,de ha találok nem untat,
élvezem ha fáj,
fáj,ha minden szép,
vagyok démon,vagyok angyal,vagyok a mindenség,
vagyok a magány,szédítő tömeg,
a csillagok megjósolták jöttömet.

egyedül vagyok,magamban bármi lehetek,
keresem a kettőt,hogy újra egy legyek:)Igazság. Nézőpont kérdése.

Igazság. Nézőpont kérdése. :)Én úgy szoktam felfogni, hogy

Én úgy szoktam felfogni, hogy ahogy az Univerzum nekünk katalógus, úgy vagyunk mi is katalógus az Univerzumnak.
Azt mondjuk: Kérek egy ilyen tapasztalatot az életembe.
Az Univerzum azt mondja erre: Oké, nézzük csak, ki az, aki épp arra vágyik, hogy ezt a tapasztalatot megadja valakinek?
És ezután semmi mást nem csinál, csak összepárosít minket. Tolvajt az áldozattal, hősszerelmest szíve hölgyével, dühös embert a megalázkodóval, stb.Köszönöm!

Nagyon jól megfogalmaztad! Gondolatébresztő írás! Az igazság odaát van. :DD ja nem ez egy x aktás idézet volt.
Nagyon összetett dolgok ezek, valszeg fel sem foghatjuk, amíg ebben a testben leledzünk. Hisz a keresztényég is azt tanítja, nagymamám is mindig így jellemezte Istent, amikor gyerekkoromban kérdeztem róla...Isten meghaladja az értelmünket, ésszel nem felfogható, megérthető. Tehát hasznos minden magyarázat, tanítás, helyére állnak lassan a mozaikok, majd néha helyet cserélnek, aztán egy-egy kipotyog és így tovább. :) Vicces kis játék, aztán idönként fájdalmas. De nagyon úgy tűnik tényleg ez az élet, teremteni, keresni, magunkat, akik Vagyunk, Istent, megismerni az igazságot Önmagunkban stb. stb. minden együtt! :) Szavak, fogalmazhatjuk sokféleképpen. A lényeg az érzés, amiről Te is írtál. Hol az Igazság. Egyszer itt, egyszer ott. :):)

Köszi!