Ki tudja

atom, atommagAz atommag belseje légüres tér, nagy részben. Világunk építő kövei és leg alapvető tényezői mikroszkopikus szinten. Ahol többet létezik a „semmi”, mint a „valami”. A kvantumelmélet egy sajátos voltából szemlélve az üres tér tele van virtuális részecskékkel, méghozzá azoknak minden fajtájával. Ezek mérhető hatással vannak a részecskékre. Ha megjelennek, és állítólag mindig, azonnal jelen van ellentétpárjuk, mivel a kvantumszámaik összege nulla. Virtuális részecskék a valóságos világban.
Ameddig azonban virtuális valóságuk létezik, ugyanúgy képesek ütközni másokkal, mit az igazi részecskék. Elegendő ütközésekkor felvehetnek annyi energiát, vagy többet, mint amennyi a nyugalmi tömegük. Elegendő energia felvételkor tömegük már nem nulla, így nem tűnnek el idejük lejártával, hanem azok lesznek belőlük, amit új energiaszintjük lehetővé tesz. Vagyis átléphetnek - kellő számú ütközések után- a valóságos létbe.
Egy nem létező energia, ami információ tartalommal bír, valóságossá válik. Pont azoké a valóságokká, amelyek minket is alkotnak. Atomok, melyek ilyen-olyan reakcióba lépve egymással élő szövetek alkotórészei lesznek. A mieink. Sőt, olyan bonyolult szerkezetet képesek létrehozni, amely táplálja önmagát. Speciális érzékszerveket fejleszt ki, hogy lehetősége legyen érzékelni a táplálékot, és megszerezni, amivel meghosszabbíthatja élettartamát ebben a világban. Majd, ki tudja mi okból, egyszer csak távozik e háromdimenziós világból, beleveszi k az idő végtelenségébe.
Mi célból? Ezek hogyan történhetnek meg? Valószínű, még keveset tudunk ezen virtuális részecskékről.
Az biztos. Mindannyian részei vagyunk ennek az egésznek kikerülhetetlenül. Teljességgel a Teljesség alkotó egységei vagyunk. Lehetünk akár kreatívak, vagy reaktívak, lusták, vagy dolgosak, szegények, vagy gazdagok, jó szívűek, vagy rossz szívűek, vagy hinduk, vagy keresztények, vagy bármi mások ezt nem tudjuk kikerülni. Pedig akarjuk! Olyan jó egyedül lenni, teljesen elkülönülten! És akármit erőlködünk, nem tudunk nem a világ részei lenni. Még így is legfőbb célját hordozzuk az életnek. Hordozni azt, ami a legtökéletesebb megjelenése valóságunknak, önmagunkat. Ez a valóságban megjelenő információ! A valóságos igazi INFORMÁCIÓ. Ez égbe kiáltása a világmindenség megannyi mikro- és makroszkopikus részegységeinek, hogy léteznek. Íme, létrejött. Elevenen!
Hát mit kezdhetünk ezzel? Egyrészt nem tudunk nem önmagunk lenni. Akkor is önmagunk vagyunk ha alszunk, vagy ébren vagyunk. Ha igazat mondunk, vagy hazudunk. Hol itt a hiba? Mikor teljesedhetek ki egészen? Melyik az igazi ÉN? És hol van, vagy mely aspektusban létezik valójában az az információ, ami én vagyok? Vagy logikai bakiba kerültem? Az ami én vagyok, valójában a teljesség vagyok, ami nem abszolválja azt, hogy egyedi megismételhetetlen Én vagyok?
Ez a légüres tér félelmetes! Ha belegondolok, hogy világunk nagy részét ez alkotja, és minden szemem előtt megelevenedő dolog csak illúzió… Hát valóban félelmetes. És ide térhetek majd vissza. Ebbe a semmibe, ahonnan valamikor jöttem. Úgy gondolom.
A megfigyelő hatással van a megfigyelt jelenségre. Valójában a része. Azt látja tonképpen, amit látni akar. Amit látásmódja megenged. Ha a megfigyelő kapcsolatban van a jelenséggel valamilyen szinten, látásmódja szerint hat rá, akkor arra is hatnak más megfigyelők. Tudtán kívül. Nagyobb megfigyelő egységek, ha van ilyen. És azokra a nagyobb szintű megfigyelőkre is hatnak még nagyobb szintű megfigyelők. A jelenség tudja, hogy figyelik, és a tetejében nagyobb részben üres tér. Egy valósággá vált virtuális valami, egy információ. Amely kifejezi önmagát, illetve azt, ami elvárható tőle. Furcsa átélni, hogy csak egy hangya vagyok egy emberiség bolyban, egy teljesen általános folyamat része. Akit talán … figyelnek? Ezzel meghatározzák viselkedésemet? De lehetséges ez? Valójában él a Világegyetem? Különben ki lenne a megfigyelő? Talán… Isten?
Ki tudja….

HozzászólásokMelyikre gondolsz kedves Simsam?

Melyikünk melyik blogjára? Enyémre?köszönöm Ragyogás a bíztatásod

Sokszor ledöbbenek magamtól. Akár felebarár felé akármilyen irányban, akár ha megszáll az ihlet.
Én nem érzékelem álboldogságnak énedet. Korábban én is úgy gondoltam, de mióta megírtad őszinte fájdalmadat blogodban, ma már máshogyan látom.Simsam

Nem haragszom, nem is haragudtam.
Inkabb meguntam ,hogy az oldalon kb. minden hsz-hoz oda kellene irni: 'a mondanivalora figyelj, ne a "koritesre" '.
A parbeszedben minden resztvevo csiszolodik,tanul.

Koszonom gondolataidat.

Aldas, bekesseg!

Szeretettel,
felebaratKerestem ezt az oldalt, a témájával:)))))))))))

Hála neked Simsam, újra egymásra találtunk: a téma, és én:) Köszönöm neked!

Ami táguló tudásunkat, érdeklődésünket illeti, ami beleillik világképünkbe, eggyé olvadva velem, szívemmel, énemmel, érzéseimmel, és segítségével, ha felnézek a csillagos égboltra, nem érzem parányiknak magam, hanem a végtelen csodája tárul szemem és tudatos elmém elé.... nos, arról azt érzem, csak jó lehet számomra. És előre visz engem.
Csodálatos, tiszta értelem. Ez kell nekem. És szeretném ezt a blogot mindig a középpontban látni. Szem előtt. Mert értelmünket növeli, tudatosságunkat tágítja, mindegy ki mit érez erről.
Sztem.Bocsánatot kérek tőled

Bocsánatot kérek tőled felebarát! Nem csak másnak, nekem sincs jogom más istenképét bírálni.
Napokig tűnődtem azon, amit neked írtam. Nem volt jogom hozzá, csak engem is sértett lekicsinlésed. De magamért én felelek, és nekem sem szép, amit csináltam. Még nekem is sokat kell ezen a téren fejlődnöm.
Egymásra találtunk, tehát ez nem véletlen. Tanulhatunk belőle. Legalábbis ezt remélem a magam nevében.
Szándékosan nem törőltem, szerkesztettem hozzászólásom, hogy magamat is tanítsam.
Talán ez új kezdet lehet kommunikációmban.Kedves Simsam

Beke legyen veled!:)

Koszonom a valaszaidat.
Adhatok egy tanacsot?
Ne legy haragos. Vagy leg. vard meg,amig elszall a duhod,hogy azt ertsd a hsz-ombol,amit mondani szandekoztam,es ne vetitsd ra a te sajat "belso haborgasodat".
Az egyhazakrol irottak nem az en "ingem", nem reagalnek ra. Ahhoz a vallashoz tartozom,aminek nincs egyhaza, ha ez megnyugtat teged. Az idezetekbol ez kiderul,gondolom. Reklamozni meg nem akarom, nincs ra szukseg,hala Istennek.

Az ellentet,ami akar latszolagos is lehet, azert nem ertek egyet,mert figyelmen kivul hagytad az idorendiseget. Igy mas ertelmet kap.

Mas latoszogbol nezzuk a temakat kered, hat epp ez tortenik, te tudomanyosan(kvantumfizika) en meg hagyomanyosan.
Azt is kerted, hogy ne legyenek sertodesek, de te minden hsz-om utan sertegetsz,es kozben elvarod,hogy en ne tegyem,ez igy nem fair.
Ha vmi serto a mondokambol,nezd meg,miert,mert rad vonatkozik, vagy mert melle nezted es magadra vetted azt,amit alt. irok.
Legyszives, mielott tolem elvarsz barmit is, elobb vard el magadtol es a gyakorlatban is,mikor aktualis mutass jo peldat,hamar engem ennyire hibasnak itelsz meg.
Koszonom.
A gondolataimat ezutan is ugy irom le,ahogy az ihlet es a szokincsem megengedi.Nem hasznalok vulgaris kifejezeseket,amik sertoek.
Ha neked gondjaid vannak a vallassal /vallasossaggal,azt neked kell onmagaddal megbeszelni, szerintem.Fogadd el,hogy joember vagy,es barmibol,barkitol tanulhatsz,ha kesz vagy erre, en is ezt teszem, ezert kerdeztelek a kvantumfizikarol.
Koszonom indulatos velemenyedet, probalok meegtobbet finomitani a stilusomon,hogy ne erintsen erzekenyen teged.
Istenrol nem nyitok vitat sem veled sem massal,azt gondolsz ,amit jonak latsz.Itt egy profetai peldabeszed(hadisz), csak hogy lasd,en kb. hogyan gondolom:
"Olyan Vagyok, amilyennek szolgam var engem. Ha jot var Tolem, ugy lesz, ha rosszat var Tolem, ugy lesz."/Musznad/
Mielott kiakadnal a 'szolgam' szon, mondjuk helyettesitsd be a 'teremtvenyem' szoval,hatha konnyebb lesz megerteni a mondanivalot.

Legyen bekes, szep napod!

Szeretettel,
felebarat

U.i.: Mindket bekezdes vegen van egy mondat, kulon neked,ha elkerulte volna a figyelmedet.Ne a "negativat" keresgeld csak,a jot is.Koszonom.Egyébként a képről a látásod

Egyébként a képről a látásod tetszik. Lehet ez a megoldás, az más kérdés, hogy ez a Te Istened, nem az enyém.
Ha erődemonstráció, akkor is erődemonstráció, bárhogyan színezzük, vagy plasztikázzuk, a hatalomról szól. Még a hegy sem bír, te hogyan bírnád te kis féreg? Bár én olyan nagylelkű vagyok, hogy nem öllek meg. A hegyen éltek más élőlények. Ugyan! Csekélyke áldozat. A pusztítás eszközével tanít? Jó módszer.

Nekem nem kell.
Csakhogy tisztázzuk. Eszmecsrénk célja, hogy más oldalakról megvilágítsuk az egyes témákat. Egy nyitottabb látásmód, nem a minősítés. Nem a másik minősítése. A témákról lehet, hiszen ez a kérdés, hogy ki hogyan látja, ha nem tévedek.hitetlen/tudatlan

Már megint elemzel. Kértem, hogy ne hittérítés legyen az alap. Feltettél egy kérdést én válaszoltam. Akárhogyan.
Minden illúzió. Ez eléggé kvantumfizikus.
Egyébként honnan veszed a bátorságot, hogy bárki hitét kétségbe vond? Beskatulyázd. Ja! A saját mércéd szerint. Mi ez? Versenyfutás? Ki tud több könyvet eladni? Tudatlan és ingadozó. Te ezt tudod onnan, akárhol is vagy? Pont az a baj a különböző egyházakkal, hogy egyedüli kinyilatkoztatásnak állítják be saját vallásukat, semmibe véve a másik igazságát. Ennyi kizárólagos "tudó", nem csoda , hogy annyi háború van.
És nem mondtam, hogy ellentmondásos, csak ellentét húzódik meg, de nem az. Ha figyelmesen végig olvastad volna rájöhetnél, hogy végeredményben nem mondtam ilyet. Az ellentét látszólagos.Kedves simsam

Ez egy kvantumfizikus magyarazat volt?
Ez a kvantumfizika?
Nekem ugy tunt,hogy ez csak a te filozofalgatasod, amely bar huen tukrozi a hited es hitetlenseged aranyat, semmi kulonleges nincs benne.Ugyertem, hogy egy ilyen elemzest barki hitetlen/tudatlan/ill. hiteben ingadozo ember ki tudna fejteni.
De lehet,hogy tevedek, es nem vettem eszre,hogy mi benne a kvantumfizikus!:)

Ahogy en latom, nehany megjegyzes erejeig:
"Nem fogsz latni engem"- ez szerintem, azt jelenti,hogy Isten Mindenhato es jol tudja/ismeri a jovot,tehat meeg az esemeny bekovetkezte elott tudta,mi fog tortenni Mozessel. Isten jovotudasat hivatott bizonyitani ez a kijelentes.
"...nezz fol a helgyre.Ha szilardan a helyen marad, akkor latni fogsz engem." - vagyis ,ha a hegy minden tulajdonsagaval egyutt,kepes valtozatlan alakjaban elviselni Isten jelenletet, akkor Mozes is kepes ugyanerre. Es ez is arrol arulkodik nekunk,hogy Isten elore tudta,mi fog pontosan tortenni, s tokeletesen ura a helyzetnek. Mozes nem lehetett tul messze a hegytol,ha fol kellett nezzen ra,tehat ott kellett alljon a hegy kozeleben.Amikor Isten a maga vegtelen erejevel,nagysagaval megmutatkozott a hegynek,az porra omlott, gondolom, az ero/energia, amit Isten kepvisel, hatasara. Isten Irgalmat es Mindenhatosagat tukrozik/bizonyitja az is,hogy bar Mozes a hegyhez kozel acsoroghatott,megsem hullott poraiba, mint a hegy, csak egy villamnyi hatas erte,amitol eszmeletet veszthette. (Van ilyen, hallani villamcsapas sulytotta emberi tortenetekrol/hirekrol.) Hisz Isten celja nem a profeta megsemmisitese volt, talan csak - ahogy te nevezted- um. erodemonstracio, bizonyossag tetel, valasz a profeta keresere.
Nekem nem tunik ellentmondasosnak a tortenet,sot, igen egyszeru es tisztan ertheto a mondanivaloja. Az ember,emberi mivoltat tekintve nem kepes arra,hogy gyakorlatilag um. megkozelitse Istent (Isten segitsege/kozbenjarasa nelkul).Forditva viszont megtortenhet,Isten megteheti,hogy megkozelitse az embert anelkul,hogy bantodasa essek. Mert Isten Mindenhato, es az ember csak ember.
De ez csak az en elkepzelesem, az igazsag Istennel van.

Szeretettel,
felebaratMég egy dolog, illetve elöző

Még egy dolog, illetve elöző írásom háttere:
"Ha szilardan a helyen marad, akkor latni fogsz engem." És kapcsolat. Ha szilárdan a helyén marad, 'A' feltétel, akkor látni fogsz engem, 'B' feltétel. 'A' ha bekövetkezik, 'B' bekövetkezik. De 'A' megszünt (mert porrá oszlott), 'B' is megszünik, tehát nem látja Istent, nincs is. Ellentét húzódik meg a korábbi kérés között, ami a legelső indítatás volt: "Uram! Mutasd meg nekem (magadat), hadd nezhessek read" volt az elindítója ennek az egész történetnek. A 'B' feltételt szeretném, hogy bekövetkezzen. De mond egy 'C'-t, ami 'B' ellentéte: "Nem fogsz latni engem". A jelenlétére kérdezünk rá, mire bekövetkezik egy történés, ami már indirekt bizonyíték, de folytatom. 'C' végig jelen van, de mivel, 'A' és 'B' és kapcsolat, 'A' eltünésével 'B' eltűnik, de akkor 'C' valósul meg, ami ellentétes 'B'-vel, vagyis 'A' nem veszett el, csak nem látom. Most is ott van, tehát 'B'-t látom.Elöszőr a szövegből

Elöszőr a szövegből leszűrhető tények:
"Nem fogsz latni engem" - nem is látta, csak a hegynek mutatkozott meg
"nezz fol a hegyre.Ha szilardan a helyen marad" - nem maradt a "helyén", porrá vált, bár a helyén maradt, de megszünt hegy kiterjedése lenni.
"akkor latni fogsz engem" - porrá vált, nem maradt meg hegynek lenni. Nem derül ki, hogy Mózes mit látott akkor.
Másodszor:
Két dolog, ha megmutatkozozott a hegynek, és ezt Mózes látta, az egyik út, Mózes erről mit sem tudott, másik út.
Ha Mózes látta, hogy megmutatkozott a hegynek, úgy Isten erődemonstrációja az üzenet célja. Ha nem látta, hogy megmutatkozott a hegynek, csak azt látta, hogy a hegy semmivé vált előtte kiterjedésben, akkor minden amit látunk illúzió, és csak az agyunk, illetve meggyőződésünk mondja nekünk, hogy hegy, mert nem merünk mást hinni. Illetve tovább: "akkor latni fogsz engem", mindig Istent látod.Kedves Simsam

Engem meeg mindig erdekelne,hogyan latod te, kvantumfizikus szemmel a kovetkezo esemenyt:

"Miutan Mozes megerkezett az altalunk megszabott idore, es az o Ura beszelt vele, azt mondta:
- "Uram! Mutasd meg nekem (magadat), hadd nezhessek read!"
O azt mondta:
- " Nem fogsz latni engem, de nezz fol a hegyre.Ha szilardan a helyen marad, akkor latni fogsz engem."
(Am) amikor az o Ura megmutatkozott a hegynek, akkor porra omlasztotta azt.Mozes a foldre rogyott, (mintha) villam sujtotta (volna).Miutan magahoz tert, azt mondta:
- "Magasztaltassal! Megbanassal fordulok hozzad ismet es hivo vagyok a hivok kozott."
/Koran 7/143/

Azt ajanlottad anno,hogy olvassak kvantumfizikat, de en megelegszem a te tudasoddal e teren.Meg azt kerted,hogy ne teritsuk a masikat.Nem teritlek, nem varom toled,hogy elhidd a fennti idezetet, csak kepzeld el a szituaciot es gondold vegig kavantumfizikaval.
Koszonom a valaszodat/fejtegetesedet.

Szeretettel,
felebaratBeke legyen veletek

Szia simsam, egyetertek!
Az univerzum resze az ember is.Es az egesz uni mindennel egyutt Isten alkotasa,teremtese.De elfogadom,hogy te nem igy latod, te is probald bekesen elfogadni,hogy nekem ez az igazabb.Igy egymast eepito, hasznos eszmecserenek nezhetunk eleebe,ha gondolod!

Kvantumfizika.
Latom ,te mar jartas vagy ebben, leg. jotanacsodbol ezt vettem ki.
Mikor szuletett ez a tudomany? Mibol ered, vagy csak ugy hipp-hopp lett egyik naprol a masikra?
A Mozesrol szolo reszt, lehetne kvantumfizikus szemmel elemezni, szerinted?

Szeretettel,
felebarat

U.i.:Kisebbsegi erzesnek utananeztem,es arra jutottam,hogy amit itt fennt leirtal,"Furcsa atelni,hogy csak egy hangya vagyok egy emberiseg bolyban...", ezt en is ateltem anno.:)Szia Felebarát

Reagáltam véleményedre, és írtam is rá. Különbség kettönk közt még mindig az, hogy nem kívűl állónak képzelem. Az Univerzum sem embertől független, hanem annak az ember része. Teljes mértékben.

Egyébként lehülyéző írásaid kissebbségi érzést takarnak. Nézz utána! Kvantumfizikában is kicsit olvasgathatnál!Beke legyen veletek

Kedves simsam,
koszonom erdeklodesedet.
Itt lenntebb mar leirtam Istenrol alkotott elkepzelesemet, ha ertened, mar kicsit elorebb lennenk.
Egy kis segitseg. Ismered Mozes tortenetet ,amikor a hegyen beszelget Istennel?Szerinted miert nem kozeledik a Teremtohoz, miert marad tavol Tole?

Szeretettel,
felebaratEgyébként nagyon könnyű

Egyébként nagyon könnyű neked. Soha semmilyen mély meggyőződésedet nem fejted ki. Csak belekontárkodsz más dolgaiba.Sajnálom Felebarát, hogy

Sajnálom Felebarát, hogy nem érted. Az is lehet, hogy nem akarod érteni. Istent nem kivűl kell keresni egy gondoskodó bácsiban, de minek ragozzam.Úgy van Unique! Szerintem

Úgy van Unique!
Szerintem issimsam:-)

"ha valamiben rosszul döntök, akkor jól elnáspángol, és eltaszít, kínok kinjával súlyt, ebben nem hiszek"

ha rösszul döntesz, másokra haragszol, a haragból tudod, hogy máshogy kellett volna valahol dönteni :-))

és nem dádáz meg a szabad akaratodért, csak a rossz is visszajön az életedbe, meg a jó is... ez a vonzás törvéye is, a népi mondás, a Biblia, a Titok, a karma, a bármi...

Igen, mi most itt tartunk és figyelmesen követjük, várjuk, döntjük, mi jön még...

Szeretettel :-))

Unique**
Keep smiling :-)
akiélniakaréséliamiéliőt

Békés karácsonyt, köszönöm írásod, és válaszaid...

Felebari :-)) Neked is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SOKAT tanulok tőletek (is)!Valamit kihagytam.. a

Valamit kihagytam.. a Karmának nincs humorérzéke c. könyv a Bibliai idézetekre támaszkodik, ezt kapd ki!

Én hiszem, hogy minden energia. Mind tudományos szempontból bizonyítható, mind szellemi szempontból.

A gondolatok is energiák. Erejük van.

A szeretet is energia. Tehát sosem vész el, csak átalakul.

És mindegy, ki miben hisz, ha tud szeretni.

És szeretettel gondolkozni.

Áldás rátok!Simsam :-)

Ez az oldal se nem vallásos, se nem ezoterikus, illetve mindkettő. A különbség az, hogy mindegyik lát istent, csak az egyik kívül, a másik belül. Sokféle vallás van és sokféle néven él Isten az emberek tudatában.

Az ezoterika nem Istennek hívja a teremtő lényt, hanem felsőbb énnek, belső fénynek, univerzumnak, stb.... Én katicabogárnak is szoktam. Belső hit. Önmagadban. Ez a lényeg.
A katolikus vallás nem fogadja el a reinkarnációt, más vallások és az ezoterika pedig igen.

NOs, én azért írok, mert a kettőből szeretnék valami harmadikat csinálni, hogy egyik fél se sérüljön, hogy a vallásos el tudja fogadni az ezoterikust és fordítva. Illetve hogy a különböző hitű emberek ne bántsák egymás hitét. És ne akarják folyamatosan megtéríteni és az igazat kinyilatkoztatni. Mert én onnan akkor menekülök. No a katolikus egyház ilyen. Kinyilatkoztat és nem enged önálló gondolkozást. Áthárítom a felelősséget és a döntéseket Istenre. Ns, nekem ez nem tetszik. Fanatikussá válnak legtöbben. Rugalmatlanná. Ez hihetetlen. Felmentik magukat a gondolkozás és az élet alól.

Mi magunk vagyunk sorsunk kovácsa, segíts magadon és Isten is megsegít. Ezek mindkét részre igazak. Ki mint vet, úgy arat, Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát. Amit adsz, azt kapod. Népi egyszerű bölcs megfigyelések.

Latin mondások, bölcs mondások, közmondások hozzák felszínre, hogy Tepperwein bácsi szellemi törvénye és az Univerzum törvényei UGYANAZOK, csak nem kell félreérteni őket.

Isteni mindenkiben van, teremteni mindenki tud, csak nem életet és halált. Habár ha a reinkarnációt nézzük, akkor mi magunk döntünk leszületésünkkor milyen családot, életutat választunk és mikor halunk meg.

A vallás nem ismeri el a teremtés és a magam döntök a sorsomról című dogot.

Mégis...

tegnap láttam egy filmet. A nő reinkarnációját kereste, megtalálta... elment egy paphoz, aki mint akkori hatalom őrizgette a születési anyakönyvi kivonatokat. És beszélgettek.

Ugye atyám az egyház nem hisz a reinkarnációban?
NEm lányom. De én hiszem, hogy a lelkek nem halnak meg. És az egyház, ha nem is fogadja el, hogy a lélek átszülethet másik létformába, azt viszont elfogadja, hogy vannak csodák és kivételesek történések. És a tied lányom, a tied is ilyen. A meghalt Mary lelke a te lelkeden keresztül szólal meg és keresi szétesett családját. Amit te megtaláltál.

Na erről van szó! A rugalmas papról, aki nem azt mondja, nincs igazad! Hanem megnyugtatja a nőt, hogy ő különleges élményket álmodott és tetteket hajtott végre azzal, hogy a régi családját megtalálta.

Érted így? Érted miért írok? Miért nem írom azt, hogy nincs Isten, csak mi és mi teremtünk vagy hogy miért nem írom, hogy csak Isten a tudója mindennek?

Mert egyik sem igaz. Mert nekem nem kell olyan Isten, aki eleve büntetve szeret és szeretve büntet. Bűntudattal, bűnváddal megtöltve alapból lelkem. Nem adva lehetőséget sem a szabad gondolatokra, mert az eretnekség. Nem mehetek be egy másik vallás templomába sem!!! Hihetetlen.

Mert a tudomány és a hit egy úton járhat. Tudom. Nyomoztam sokat, és rengeteget körbejártam.
Ezer jel, lehetőség, forrás, tudás, tudomány, szellemi téma feldolgozása kell ahhoz, hogy az ember tényleg kijelentse, miben hisz.

És ha idáig elér, akkor végre JÓ!!!! Akkor jó. De ha találkozik egy másik szemlélettel, bele kell nézni csöppet, nem elutasítani. Hogy tényleg ismeretek birtokában és ne csak érzéseink lapján döntsünk.

Én tudok teremteni, szellemi értéket, barátságokat, rettenetesen bevonzok dolgokat gondolataimmal, abszolut rendben van ez. Sírással teremtek. Szerelmet, munkát, feladatot.
Csak egyet nem tudok. Fizikai dolgokat. Az nem megy. És életet is visszahoztam már. Akaraterőt adva a másiknak. A halálszéléről rángatni vissza, hogy akarjon meggyógyulni, ha magáért nem, akkor értem!!!! De Isten így akarja, mondta. Nem, mondtam, te döntesz. Neked kell akarnod meggyógyulni.

Azt hiszem, nekem saját Istenkém van. És ő talált rám, nem én ő rá. Én csak meghallgatom és perlekedek vele. Ülök a lépcsőn és felnézek. Rendben, te akartad, mit veszel még el tőlem? Vidd. Szevasz. És akkor ennyi.

És új nap kezdődik.

Mi magunk döntünk, de ott van az univerzum és az emberi elme, a tudat alatti rejtélye is. Mind megfejthető....
Mind.

És amikor megfejtetted, akkor érzed azt, hogy rettenetesen pici pontok vagyunk, és porszemek, semmi ideig élünk az univerzuméhoz képest. És hogy semmit nem akarsz már csak hogy a kislányoddal kézen fogva lépkedj és nevess egy réten.

Hát ez az én Istenem. Vagy katicabogaram. Régóta békében élek már ezzel. Mert minden mindennel összefügg.És a karma is bizony ott van. Magam tapasztaltam. És az isteni teremtő bennem. És fent, az univerzumban.

Pusz, szép karácsonyt, meg ne verj, hogy ennyit írtam...

Na most lehet megkövezni.

Unique**
Keep smiling :-)
akiélniakaréséliamiéliőtBeke legyen veletek

Shaktika es simsam,
Isten EGYedulvalo, OROKKONVALO, nem szult es nem szuletett,es senki hozza nem foghato.

Kedves Simsam, en nem, nem is torekszem erre, de Isten ismer mindannyiunkat, multad,jelened,jovod,minden gondolatod, szandekod es meeg a legrelytettebb erzeseidet is.

Aldott, bekes unnepet!

Szeretettel,
felebaratSzia Unique!

Nem mindet! Most szereztem meg az általad sokat említett Pillangóhatás című filmet. Még nem néztem meg tervezzük párommal, csak mindig van valami projekt. :)
Én nem tudom, hogy mi van. Csak fejtegetek és megérzek. Ennyi. Le a nyúl üregébe az egyetlen megoldás.
Nem hiszek a bűntetésben. Kívülről jövőben semmiképpen. Csak önmagunk nevelésében, hogy rálátunk hibáinkra. Az Univerzum szerintem nem modja meg merre menjél, mert számára minden út út. Én döntök és ezzel viselem annak minden következményét. Így látom.
Nem tudom ismered-e a wga.hu oldalt. Az oldalon talán a világ összes ismert festője rajta van képeivel. Michelangelo Ádám teremtése címmel ellátott képét is megtalálod. Az a híres két új majdnem összeér. Érdekes, hogy katolikus szemlélettel nem egyezző ez a kép, és mégis elfogadta az egyház. A szakálas bácsi oldalán ugyanis ott van Éva, és arra vár, hogy leszülessen. A festő fantáziája szerint tehát már "megvolt", csak életre hívva lett később. És én is így gondolom.

Egyébként olvasgatom írásaidat, csak ritkán írok hozzá. Rajtuk vagyok.. :)

Simdán dö nyuszi

dán dö nyuszi hól
:-))

Nagyszerű, a tudás útján vagy, Isten bennünk van és velünk van. Ő kiosztja a kártyákat, és mi vagyunk, akik játszunk vele.
Csodálatos dolog.

Shrödinger macskája esetleg??
Egy kis multiverzum, fraktálok és a tudat?
Párhuzamos valóságok? Mandelbrot-halmaz? Le a nyúl üregébe?
Láttad ezeket a filmeket?

Nagyon klassz, de nem könnyű témába merültél!

Unique**
Keep smiling :-)
akiélniakaréséliamiéliőtIsten, Én, Istenén

Semmi baj Felebari, csak nem gondolkodunk egyformán. Ettől színes a világ. Mindenképpen van bennünk isteni, hiszen a "saját képére és hasonlatosságára" teremtett minket. Hozzám közelebb áll a kvantumfizika, de a lényeg, hogy mindenkinek legyen reménysége a hite által. Pusszantás!

Shakti
Sajnálom felebarát, hogy

Sajnálom felebarát, hogy így látod a világot.

Nem hiszek egy szakálas bácsiban, ne haragudj. Lehet tévedek, de hát ez van. És honnan veszed, hogy nincs tudásom erről, vagy bármiről. Fogalmad nincs ki vagyok én, ezért véleményed sem lehet tudásomról.Köszönöm kedves

Köszönöm kedves Shakti!
Megnéztem az oldalad, majd olykor-olykor ellátogatok. :)Beke legyen veletek

Shaktika, az ,hogy az emberek kezdik tapisgalni az univerzum relytejeit meeg nem jelenti azt,hogy egyenloek lennenk az uni Teremtojevel!
Kicsit elszalad veled a lo,neha!:))

Simsam, van egy jotanacs a Szentirasban a fennti fejtegetesekhez hasonlo szerzoknek:
"Ne kovesd azt,amirol nincs tudasod."
De gondolkodni persze nem tilos, valljek egeszsegedre!:))

Aldott unnepet!

Szeretettel,
felebaratSimsam!!!!!!!!!!!!

Nagyon szeretem az írásaidat - de ezt márt biztosan mondtam. Engem is nagyon érdekel a kvantumfizika, ráadásul érteni akarom. Csodálom, nyitott szájjal olvasok, és beleborzongok, milyen csoda része vagyok. Pláne, ha felfedezem magamban az Istent, aki mindenzt a csodát irányítani is tudja! De jó ez a Megfigyelő, Megfigyelt és Megfigyelés szerep! :) Hiszen te vagy az, aki figyel, akit figyelnek és maga a figyelés, mint folyamat is! Hűha, de tök jó ez! :)

Shakti
Köszönöm és

Köszönöm és szívesen!

Szia