Kígyós Éva idézet

Kígyós ÉvaOlvasok egy könyvet.
Szeretnék belőle idézni Nektek. Kígyós Éva agykontrolloktató, pszichológus írása. Szerintem oly gyönyörűségesen fogalmazza meg az alapvető dolgunkat és létünket, hogy meg kell osszam Veletek!

"Az ősi tudás szerint az ember kettős lény. Része az anyagi világnak, de a szellemi világnak is. Szellemi része isteni eredetű, azzal egyező. Ez a szellemi rész az anyagi világban megtestesül, és egy adott életben, abban a testben nyilvánul meg. Az anyagi világba történő belenövés során, gyermeki fejlődés során ez a szellemi részünk fokozatosan visszahúzódik. Mintegy engedi, hogy az ifjú ember anyagként megjelenve részese legyen ennek a világnak. Fejlődik, érik a fizikai test, és alakul a személyiség."

"Az ifjúkor végére kialakul a személyiségünk karaktere. Kialakulnak a sikeres és kudarcos probléma megoldási területeink, élesen megmutatkoznak személyiségünknek azon területei, amelyeken változtani, fejleszteni kellene. Itt kezd el megszólalni bennünk a szellemi énünk. Szavakat nem mondhat nekünk, hiszen abban a magasságban, ahonnan érkezett, nincsenek szavak. Talán az a jobb kifejezés, hogy tanítani kezd bennünket. Élethelyzeteket szervez körénk, amit megélhetünk pechnek, tragédiának, sorscsapásnak, de felismerhetjük benne a megoldandó feladatot is. Mert az ilyen élethelyzetekben lehet reagálni haraggal, daccal, elkeseredéssel, bosszúvággyal, és hasonló negatív megnyilvánulásokkal, de meg lehet oldani őket egy magasabb szinten azáltal, ha a helyzetben felismerem saját gyengeségeimet, ezáltal a másik félnek a gyengeségeit is elfogadom, így a probléma gyökeréig jutva saját változásommal oldom fel az ellentéteket."

" Tudjuk, a fenyegető katasztrófa gyermekeink, unokáink élete lesz, mégis úgy gondoljuk, tehetetlenek vagyunk. Egyéni emberként nem áll módunkban cselekedni. De ez nem így van. Nem harcos mozgalmakat, tüntetéseket, felkeléseket kell szerveznünk, csak fel kell ismernünk az ember titkát, a benne élő szellemi lényt, és annak törvényei szerint kell élnünk. Mindenkinek a saját környezetében. Tapasztaljuk, hogy az olyan emberek környezetében, akikből áramlik a belső egyensúly, és akik harmóniában élnek a környező természettel is, milyen erő sugárzik. Jó a közelükben lenni, jó tőlük tanulni."

"Nem azonos a segítségnyújtás sem a szeretettel. Úgy hisszük, úgy gondoljuk, hogy az már tényleg szeretet amikor semmi ellenszolgáltatást nem kérünk, csak igyekszünk megoldani a másik problémáját. Szeretetünk megnyilvánulásaként gyakran így segítjük gyerekeinket is. Legegyszerűbb segítségkét kolátozzuk a mozgásukat, hogy le ne essenek, meg ne égessék magukat, le ne sodorjanak valamit. Vajon ettől szeretve érzi magát egy gyermek, vagy számára más az üzenet? Érzik, hogy ügyetlennek, tehetetlennek tartjuk őket. Nem ezt mondjuk. Hiszen szeretve óvjuk őket mindentől. Csak közben nem engedjük szabadon fejlődni őket."

"Én akkor megértettem mi a szeretet. Nem tolakszik, csak jelen van. Nem ad tanácsot, nem vár el tőlem semmit, bármikor kimehetek, nem parancsol, nem kényszerít. Csak egy olyan helyzetben, amiben lehetőségem nyílik túllépni megszokott határaimon, akkor átéli mindazt a kellemetlenséget amit én, de közben a saját példájával, szavaival bátorít. Úgy gondolom ez a szeretet. Hagyni, hogy a másik ember járja a saját útját, saját lehetőségei szerint, de ott lenni mellette azzal a biztos sugárzással, hogy itt vagyok, én is átélem amit te, nem sürgetlek. Nem akarlak kihúzni belőle, mert milyen jó lenne most azt gondolni, hogy azzal jót tennék neked, hiszen nem szenvednél tovább. Nem. Vállalom veled a fájdalmat, lépek tovább, segítek abban, hogy fejlődj, hogy valamivel több legyél, hogy közelebb kerülj ahhoz a lényhez, aki te vagy."

"De másképp kell tekinteni arra is, akit szeretek. Látni kell benne nemcsak azt, hogy az én párom, az én gyermekem, hanem azt a szellemi lényt is, aki szabad döntéseiben, hogy élete során mikor és miben vállalja a fejlődéssel járó nehézségeket. El kell fogadnunk őt olyannak, amilyen. Ha így tudnánk egymást szeretni, akkor megváltozna a kapcsolatunk a világgal is, amiben élünk. Ebben a szeretetben ráismerhetnénk önmagunkra, és megváltozhatnának vágyaink. Kevésbé hajszolnánk az anyagból fakadó testi, lelki örömöket. Harmóniába kerülhetnénk a teremtővel, a kozmosszal, az emberiséggel, a közösségeinkkel, és szeretteinkkel. És megéreznénk, hogy ez a harmónia-a boldogság."

Kígyós Éva: Titok, ellhallgatás, őszinteség (mesterkurzus)

HozzászólásokHúú..

holnap galamblelkem minden erejét összeszedve foglak megölelgetni!!!!!!!!!:-)))))))))))Van még itt más Ercsike is:D?

" Boldogság = Állapot > ÁLLAPOT=Pillanat "Te Máté:-))

Ezt nekem írtad?
Mert ebben az esetben,Te vagy az első,aki mondta:-))))))))))))))))
Ölellek: ERcsiMondták már neked drága

Mondták már neked drága hogy galamblelkű vagy:D?

" Boldogság = Állapot > ÁLLAPOT=Pillanat "Édes Klárikám:-)

Nagyon köszönöm,hogy ezt megosztottad velem,velünk.
Teljesen igazad van.Akármilyen nehéznek tűnik is megtenni az első lépést,magunknak teszünk jót vele.Aztán rájövünk,hogy lényegesen könnyebb lett volna,mint magunkba zárva könnyezve meghalni.
Az én apukám halála előtt még mindenkit megpuszilt,megölelt,bár beszélni már nem tudott.Én voltam az utolsó,de megvárta míg hazaérek az iskolából. Aztán egy sóhajjal elment.
Köszönöm,hogy én is felidézhettem valamit,ami oly fontos volt nekem.
Nagyon-nagy szeretetemmel és ölelésemmel: ErcsikeFelebarátom:-)

Nagyon örülök,ha örömet okozhattam:-)
Szívesen.
Szeretettel: ERcsikeAlexander:-)

Egyszer.maikor kicsi lányka voltam,találtam egy szürke galambot.
El volt törve a kicsi lába.Hazavittem,felvittem a padlásra,( ahol egyébként több száz galambunk volt)bekötöttem a lábacskáját,és fészket készítettem Neki.
Etettem nap,mint nap.Egy hét múlva felállt,sétálni kezdett,így levettem a kötést.Még egy hétig a padláson volt.Sok dolgot megosztottam vele,amik lelkemben voltak.Ez a kis galamb,még két évig visszajárt a házunkhoz,és a kerítéskapunkon ülve beszélgettünk.:-))
Biztos voltam benne,hogy ért engem.
Tudod,és mi van akkor,ha egeret lát Benned?)))))))))))))))))))))))))))
Bár nem hiszem:-))
Szeretettel: ErcsikeDrága Ercsikém...

A feltétel nélküli szeretetet bizony hosszú idő keserve,kínja és tapasztalata árán lehet megtanulni. Amikor rájövünk hiába terelgetjük mi óvón,féltőn,szeretettel gyermekeinket(és ide tartoznak barátaink,családtagjaink is) úgysem az lesz,amit mi okosabbnak vélünk,gondolunk...,mert mindenki " a maga sorsának a kovácsa"! Nem adhatunk un. JÓ tanácsokat...Hiszen nekik kell át és meg élni a döntéseik következményeit. Nem láthatunk az emberek lelkébe,motivációiba,gondolataiba. Sokáig nem tudtam Édesapám miért utasít vissza,hanyagol el minket,miért nem mutatta ki szeretetét irántunk,amitől én annyit szenvedtem mindíg.Rengeteget sírtam emiatt,egészen addig amíg meg nem értettem valamit. Halála előtti napon elővette az összes réges-régi fényképeinket (ahol még gyermekek voltunk,és együtt volt a család) és azokat nézegette...könnyezve! A legkisebb lánya fényképével a mellkasán (aki én voltam) aludt el,és nem ébredt fel másnap. Mindezt az élettársa mesélte el nekünk. Az elmúlás fájdalma döbbentette rá,mit is mulasztott hosszú éveken keresztül.Mert valahol mélyen mind ott voltunk a szívébe zárva. Sohasem szabad az utolsó pillanatig várni szeretetünk és ragaszkodásunk kimutatásával. Mert egy napon már késő lesz.

Köszönöm Ercsikém,hogy ezek a gondolatok a sírásommal együtt most újra előtörtek bennemErcsike

Koszonom,hogy megosztottad velunk.
Szeretettel,
felebaratErcsike !

hhhhhát ígen , Ő is biztosan hiányában él , és minden Sz kezdőbetűre ............ mint Szerelemre gondol .
hát így történt .

Utazásaimból : rengeteg van , hiszen mint írtam legelsőben - vállalásom az emberek megmosolyogtatása - járom az országot-világot .
Velocipedemmel napi 60-80 km-t megyek . Imádom a madarakat , szívesen beszélgetek velük . Vannak ISMERŐSEIM !!!
HIHETETLEN , de értik mit gondolok ! kommunikálnak , válaszolnak !
Majd írok tapasztalataimről , három éve van egy Kedvenc Egerészölyvem , Ő szinte minden találkozásunkkor huncut módon rám kacsint .
Hogy mi a pi....át lát bennem ? remélem nem óriás egeret !

üdv alexanderDRága Nagymami:-))

Öleld meg legközelebb helyettem is unokádat,és érezd magad nagyon-nagyon jól a hétvégén:-))))))))))
Örülök,ha segítségedre voltam.Én percekig nem tudtam szóhoz jutni,amikor olvastam.
Szeretettel: ErcsikeErcsikém...

Nagyon köszönöm ezt az írást. Mintha Nekem írtad volna. Éppen most jöttem haza az én drága kislány unokámtól, aki bent van a kórházba. És szeretve-megbeszélni dolgokat....Neki most erre van szüksége!
Szeretettel ölelget: ÁgicaAlexander:-)

Az uccsó levél ugye az,hogy szeret?
Nekem mindig az jött ki:)))))))))))))
A "néni" abban a pillanatban,talán mégsem volt oly emelkedett spirituálisan:-))))
Attól még szeretheted:-)))
Sőt!!!

Ki ne dobd a géped,mert hát ki fog Nekünk ilyen gyönyörű utazást biztosítani???????
Ha még lusta vagyok felkelni,akkor csak arra hagyatkozhatok,amit Te írsz Nekünk reggeli utazásaidról:-))))
Üdvözlet: ErcsikeMáté Barátom:-))!

Nincs mit Drága:-)))
Ha még több örömet csempésztem gyönyörű lelkedbe,akkor nagyon-nagyon szívesen!!pendülhetek ? Veletek-s Általatok

1 = szeret ! 2 = nem szeret . 3 = szeret ! 4 = nem szeret . 5 = szeret ! 6 = nem szeret ............ ugye , általában 13- 15 levél van egy levélkocsányon ? SZEGÉNY AKÁC !

kb 3 hete történt velem : írtam egy Kedves " Néninek " .......... leveleztünk , úgy 4 szer váltottunk gondolatot . Érezhető volt az Ő Spirituális emelkedettsége . Az utolsó levélben nagyon Érett - Egyetemes gondolataival a " földhöz csapott " . A válasz levelemben azt - is - írtam neki : Szeretem Őt ! persze nem lánykérésről volt ám szó ..............

Erre Ő : " miért szeretsz , úgy sem leszek a feleséged "

jaaaaa , nyitottam az ablakot ............. kidobom a gépemet ........

üdv alexanderErcsike köszi

" A boldogságod forrása TE MAGAD VAGY:)"Drágám:-)

Én mondtam,hogy tegnap,miközben olvastam,folyton Te jártál a fejemben:-))))))))))))))))))))))))))))
SzeretlekDrága Ercsikém :)

Hálásan köszönöm ezeket a gondolatokat :) hmmm... milyen érdekes, éppen tegnap fogalmazodott meg bennem egy gondolat, hogy számomra mi is a feltétel nélküli szeretet :) megint egyhúron pendülünk :))))
Szeretettel ölellek: Öbike :)

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)