A kihívásokról

Paulo Coelho"Amikor a legkevésbé számítasz rá, az élet kihívás elé állít, hogy megmérje bátorságod és kitartásod a változtatásra. Ezekben a pillanatokban, nem teheted meg, hogy úgy teszel, mintha nem történt volna semmi vagy nem mondhatod, hogy még nem állsz készen. A kihívás nem fog várni." / Paulo Coleho/

Minden nap nagy örömmel olvasom a Facebook-on Paulo Coleho aznapi idézeteit, az idézetem a mai "tanítása". Bevallom vannak napok, amikor nem értek egyet vele, vannak, amikor csak nem érzem igaznak a saját életemre és van, hogy nagyon megérint. Ma az utóbbi történt.

Azt tapasztalom egyre inkább, hogy mikor az életben megtanulsz egy leckét, akkor utána lemérik tudásod. Lemérik, hogy megtanultad, ami a fejlődésedhez szükséges épp soron lévő fejezetből tanulnod kellett és valóban megtanultad vagy csak megértetted, de nem tudod alkalmazni az életedben, esetleg pusztán csak mímeled, hogy megértetted.

Gondolkodtam azon, hogy ez a gondolat mennyire fér össze azzal, hogy mindenki maga teremti az életét... Rájöttem, hogy teljesen. A vágyaidat Te választod, ahhoz, hogy bizonyos dolgok elérjenek, sokszor szükséged van nézőpontváltásra. Ahhoz, hogy ez megtörténjen katalizátor kell. A rendelést pedig az Univerzumhoz elküldted, leadtad, tehát a lecke a szállítás része, ha úgy tetszik. Szolgáltatja számodra katalizátort, ahhoz, hogy a rendelést fogadni tudd. Ilyen egyszerű ez.

Félreértés ne essék, nem érdemről beszélek! Nem arról beszélek, hogy ki kell érdemelned, hogy megkapj valamit. Hiszen MINDENT megérdemelsz alanyi jogon.
Egyszerűen arról van szó, hogy az Univerzum, ahhoz, hogy szállíthasson, Neked jó időben, jó helyen kell lenned, ám, ha Te nem vagy ott, nem tudod átvenni a szállítmányát, hiába küldi. Oda kell terelnie Téged. Vagyis el kell intéznie, hogy ott legyél, fogadásra készen. Ez egyedül erről szól.

Mindenkinek adottak a lehetőségek, csak meg kell tanulni élni velük. Vagy így, vagy úgy.
Épp ezért egyszerűen nem érdemes félni a döntésektől. Nem érdemes megijedni a nehézségektől. Ugyanakkor érdemes kitartani a vágyaid mellett és elég bátornak lenni közben nyitni az új dolgok, személyek felé. Minden a Te érdeked szolgálja, ha meglátod benne a lehetőséget!

Sok sikert Mindenkinek ehhez!

HozzászólásokKedves Chloé!

Köszönöm, hogy olvasol most és máskor is és köszönöm a hozzászólásod is.
Ismerem az érzést. Szerintem ez azért van, mert valójában a tudatalattink mélyén tudjuk ezt, csak az sehogy sem akar előjönni, amíg valaki rá nem világít. De a lényeg, hogy összeáll a kép.
A legjobbakat Neked! :):)

Ez erőt adott, ahogy általában szoktak az írásaid... Mindig újabb és újabb dolgokat értek meg általuk...amik addig is bennem voltak, csak nem értettem őket...nem voltak tiszták...ott voltak, de zavarosak voltak, mint amikor vmit csak félig értesz...és amikor olvaslak, mindig egy-egy dolog letisztul, világossá válik...és ezt köszönöm... :)